Archief Nieuwsberichten 2023 oktober t/m december


VEEL AVR'90 LEDEN AAN DE START BIJ DE MARATHON BRABANT IN ETTEN-LEUR.

De deelnemers aan de halve marathon in Etten-Leur hielden het deze keer niet droog, maar meer nog dan de regen was de wind de spelbreker voor degenen die hoopten een mooie prestatie neer te zetten.

 

De 4 AVR-mannen claimden in een deelnemersveld van ruim 850 halve marathonlopers de plaatsen 14 (Toon Heeren, 1:18:19) en 23 t/m 25 (Richard van Oosterhout 1:20:39, Matthijs Roks 1:20:50 en Mark van de Brand 1:20:52)

Een knappe prestatie! Mark van de Brand die zijn zinnen op deze wedstrijd, waarbij hij gehaasd werd door Matthijs, gezet had was niet geheel tevreden met het resultaat, maar bijna 2,5 minuten van de PR aflopen is toch een mooie prestatie!  

 

Jack Lazeroms, Gerard Polak, Bert van Dijk en Marjon van Oudenaarden liepen 10 km.

Opvallend feit: Jack liep sneller dan een week eerder tijdens de Caris 10 van AVR. Wellicht een gevolg van het feit dat hij deze keer alleen maar hoefde te lopen terwijl hij een week eerder ook hielp bij de voorbereidingen voor de wedstrijd.

En Marjon was met 36:34 de snelste dame op de 10 km. Ondanks de wind liep zij een mooi PR.

 

Mitchel van Oudenaarden liep 5 km; zo konden Marjon en Mitchel samen met hun kinderen beurtelings elkaar aanmoedigen. Net als vorig jaar liep René Lazeroms weer 5 km met “brandweermanbepakking”; niet verwonderlijk dat hij hier flink wat minuten meer voor nodig had dan een week eerder zonder bepakking. Peter de Jong werd door Frank Smulders naar een mooie tijd van 26:32 gehaasd en Vincent Oomen liep ook weer 5 km. 

 

 

Voor de uitslagen kun je onderstaande knop activeren.


ALTERNATIEVE WERP5KAMP HEEL GESLAAGD.

Als afsluiting van het outdoorseizoen werd afgelopen zondag bij AVR´90 een alternatieve/ludieke werkvijfkamp georganiseerd. Dit keer niet met de reguliere werpnummers maar alternatieve nummers zoals hooivorkwerpen, fietsband slingeren, keiwerpen, medicinbal slingeren en vortexwerpen.

 

 

De deelnemers aan deze bijzondere vijfkamp kwamen niet alleen uit de regio (Spado Bergen op Zoom, Atledo Dongen en natuurlijk AVR’90) maar ook uit Utrecht (BAV Baarn, GAC Hilversum) en Noord- en Zuid Holland (Av Zuidwal Huizen, Fortuna Vlaardingen en Avantri Schoonhoven). Helaas bleef het niet de hele middag droog, maar de deelnemers lieten de pret niet bederven. Allen waren bij deze niet zo serieuze wedstrijd toch serieus bezig en veel prestaties werden met applaus van de overige deelnemers beloond. De gezelligheid voerde bij deze wedstrijd de boventoon. Niet verwonderlijks dat veel deelnemers aangaven volgend jaar weer naar Rucphen te willen komen voor deze alternatieve werpmeerkamp.


GESLAAGDE EDITIE CARIS 10 VAN AVR.

 

Zondag organiseerde AVR’90 onder ideale weersomstandigheden de laatste wedstrijd van het West-Brabants Loopcircuit: de Caris 10 van AVR.

 

 

Met maar liefst 25 clubleden aan de start op de verschillende onderdelen + de vrijwilligers die herkenbaar in het nieuw gestoken werden door van Meer Schoenen, zagen we veel blauwe shirtjes.

Ook anderen kwamen in grote getale naar dit evenement dat voor ieder wat wils biedt.

 

De echte wedstrijdloper ziet deze loop als een mooie voorbereiding op de halve marathon in Etten-Leur. Degene die nog een keer een snelle tijd willen lopen dit jaar kiezen voor de Caris van 10 van AVR vanwege het snelle parcours. Maar er is ook ruimte voor de recreatieve loper die, al dan niet kort bij huis, gewoon zin heeft om een keer 5 of 10 km te lopen. Omdat het minder druk is dan bij de echte grote evenementen lukt het alle lopers om snel ongehinderd hun eigen tempo te kunnen lopen. Niet verwonderlijk dat er op dit parcours veel PR’s gelopen worden. Ook PR’s waren er voor de winnaars Okbazgi Kidane (31:34) van Spado en Laurey van den Berge (36:45) van Flakkee die naast hun eerste prijs ook beiden de premie voor de verbetering van het parcoursrecord mee naar huis mochten nemen.

Ook op de afstand van 5 km werden de parcoursrecords verder aangescherpt door Rens van Beek (16:05) uit Elst en Marlien van Beek (20:20) van de Langstraat. Leuk om te zien dat meerdere oud-leden van AVR speciaal voor deze loop terug naar Rucphen komen.

Dat sportiviteit boven alles gaat bleek wel uit het feit dat Bibiënne Suijkerbuijk van Thor zich bij het wedstrijdsecretariaat meldde met de opmerking “jullie hebben mij met een te snelle tijd in de uitslag opgenomen; mijn clubgenote die in de uitslag 3e  staat finishte voor mij; dit heeft ook gevolgen voor het eindklassement van het circuit”. Het euvel werd snel verholpen zodat de prijzen in de categorie dames senioren ook aan de juiste personen uitgereikt werden. En PACER Indy, die gelijk met de door haar gehaasde persoon over de finish kwam maar in de uitslag met dezelfde tijd voor de door haar gehaasde persoon stond, wilde daar niet van weten en wisselde snel van plaats op het podium. Al met al kan AVR’90 terugkijken op een in alle opzichten geslaagd evenement dat nooit georganiseerd zou kunnen worden zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Een woord van dank aan alle vrijwilligers en ook aan onze sponsoren mag hier dan ook zeker niet ontbreken!

 

Enkele foto's plaatsen wij hieronder als sfeerimpressie met dank aan onze leden Frank Smulders en Wilco Verwijmeren.

Meer foto's kun je zien op onze fotopagina en/of op de website Flickr met foto's van Wilco Verwijmeren of Jos van de Reep. De foto's op Flickr zijn vrij downloadbaar.

Op de website van Oypo kun je foto's van onze Caris 10 van AVR zien, gemaakt door Paul van Dongen. De foto's op Oypo kun je kopen en zijn digitaal te bestellen.

 

Eindklassement West-Brabants Loopcircuit.

 

Omdat de Quikrun afgelast werd, telden dit jaar de 5 beste resultaten mee voor het eindklassement. Toon Heeren was de enige deelnemer in alle categorieën die het maximum aantal punten van 504 (5 x 100 + het maximum aantal bonuspunten van 4) scoorde. Op het podium stond Richard van Oosterhout naast hem op de tweede trede in de categorie masters 55. Ook een 2e plaats was er voor Chrisje Schrauwen. Maar het wordt voor de 70-jarige Chrisje wel steeds moeilijker in de sterke categorie masters 65. Ieder jaar komt er immers weer een jaargang jongere lopers bij.  

 

Voor het volledige klassement van het West-Brabants Loopcircuit kun je hier doorlinken. 


UITSLAG RABO CLUBSUPPORT 2023. 

Een persoonlijk bedankje!

Voor Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom biedt Rabobank clubs en verenigingen een steuntje in de rug met de actie Rabo ClubSupport.

A.V.R. '90 bedankt iedereen die op ons heeft gestemd. 

 

Rabo ClubSupport 2023 is voor onze vereniging een groot succes geworden. Het aantal stemmen op AVR'90 heeft geresulteerd in een mooi bedrag van € 490,00. Dat is € 25,47 meer dan vorig jaar. 

Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.

 

Ons doel

Het aanschaffen van nieuwe meubels in de kantine . hierbij  valt te denken aan nieuwe stoelen ,nieuwe tafels, 

en nieuwe barkrukken  . Daarnaast  willen  wij investeren in  nieuwe materialen voor in de krachthok  . 

Tot slot willen we de trainingsmaterialen voor de jeugd verder uitbreiden of vernieuwen  .


CARIS 10 VAN AVR.

 

 

 

Op zondag 22 oktober is de jaarlijkse wedstrijd van AVR’90, de Caris 10 van AVR.

Om 11 uur klinkt het startschot voor de afstanden van 5 en 10 kilometer en om kwart over 10 is er een jeugdloop over 400, 800 en 1200 meter. Voorinschrijven voor deze wedstrijd kan tot zaterdag 21 oktober 20;00 uur.

Voorinschrijving verdient de voorkeur; na-inschrijving op de wedstrijddag is 5 euro duurder! 

 

Lees meer..........


PR VOOR MATTHIJS ROKS IN HALVE MARATHON EINDHOVEN. 

Waar de Belgen zondag in Eindhoven streden om de titel Belgisch Kampioen op de hele marathon, liepen Matthijs Roks en Chrisje Schrauwen succesvol een halve marathon.

 

Omdat het in 2015 in België ontbrak aan een volwaardige organisatie voor een BK marathon werd over de landsgrenzen heen gekeken en werd gekozen voor het snelle parcours van de marathon in Eindhoven. Vorig jaar werd het BK marathon weer binnen de landsgrenzen georganiseerd, maar Eindhoven beviel toch beter zodat dit jaar voor de 7e keer het BK marathon in Eindhoven was. De organisatie in Eindhoven is blij met de meerwaarde van een Belgisch Kampioenschap tijdens het evenement.

 

 

Dat het parcours in Eindhoven snel is blijkt uit het feit dat Matthijs Roks, ondanks het feit dat hij nog een citytrip naar Barcelona in de benen had en licht verkouden was, toch het door hem gewenste maar niet verwachte PR binnensleepte. Zijn tijd van 1:15:49 (verbetering PR met 28 seconden)  was bovendien goed voor een tweede plaats bij de masters 40.

Ook een tweede plaats, maar dan in de categorie masters 70 was er voor Chrisje Schrauwen. Zijn tijd in Eindhoven van 1:35:12 was precies 3,5 minuten sneller dan zijn tijd bij het NK halve marathon tijdens de Bredase Singelloop. Deze keer was de Nederlandse top in Chrisje zijn categorie niet aanwezig, (die hadden net als Chrisje vorige week in Breda gelopen) maar moest hij de Belgische topper Eddy Vierendeels voor zich laten.


WILCO VERWIJMEREN ACTIEF TIJDENS HET WERPFESTIVAL BIJ SPRINT. 

Zondag 8 oktober nam trainer Wilco Verwijmeren deel aan het werpfestival bij Sprint. Helaas stond hij bij zijn geliefde onderdeel kogelslingeren op de reservelijst.

Bij het discuswerpen maakt Wilco graag gebruik van de adviezen van trainer August van ARV Ilion (Zoetermeer) die er toe moeten leiden dat de discus hoger de kooi verlaat en daardoor ook verder in het veld zal landen.  Deze keer landde de discus precies op 19 meter. De kogel van 6 kg plofte neer op 9.51 meter; een stuk verder dan de afgelopen jaren, maar het gewicht van de kogel was voor het eerst 6 kg i.p.v. 7,26 kg.

Het allerbelangrijkste is echter het plezier dat Wilco steeds in de wedstrijden heeft.


11 AVR'90 LEDEN VAN START IN DE BREDASE SINGELLOOP. 

Een dag na onze clubkampioenschappen stonden achtereenvolgens Marjon van Oudenaarden, Lydia Foesenek , Marjon van den Ende, Johan van Meer (incognito), Nico Koijen, Miranda Oomen, Jan Oomen (allen 5 km), Anke Bartels (10 km) Robert Peeters,  Gerard Polak en Chrisje Schrauwen (halve marathon) aan de start van de Singelloop in Breda.

 

Marjon van den Oudenaarden werd met 18:01 knap 5e bij de dames. Lydia, Marjon en Johan liepen in team 47 van Amgen Europe B.V. en werden verwend als deelnemers aan de Businessrun.

Nico bleef mooi binnen het half uur en Jan en Miranda poseerden na afloop trots voor de foto op het podium “wij zijn ook binnen”.

Anke vond het moeilijk om het goede tempo te vinden in de drukte tussen alle lopers, maar had een leuke middag, is weer een ervaring rijker en er komen nog genoeg kansen om haar 10 km-tijd aan te scherpen.

 

De halve marathon in de Singelloop was dit jaar tevens het Nederlands Kampioenschap voor deze afstand. Robert Peeters en Gerard Polak hadden zich niet voor het NK ingeschreven maar liepen wel een halve marathon. Robert liep de laatste km van de halve in hetzelfde tempo als de eerste 5 km. Gerard, die al moe was door het lange in de zon wachten in het startvak (als gevolg van een calamiteit) kreeg het allengs moeilijker, maar toch wist hij er ook nog een snellere laatste kilometer uit te persen.

 

Chrisje Schrauwen was na de finish in tranen hetgeen een omstander deed vragen “zal ik een rolstoel voor u halen”. Maar vol trots toonde Chrisje zijn kaartje waarop stond dat hij derde geworden was op het NK en zei hij dat hij huilde van blijdschap. Natuurlijk werd hij gelijk gefelictieerd. In de grote kerk stond hij samen met Amersfoorter Cees Stolwijk, die het wereldrecord 3000 meter masters 70 op zijn naam heeft staan, en Maastrichtenaar Jo Schoonbroodt, ook wel de grijze Keniaan genoemd die vorig jaar een wereldrecord op de marathon liep, op het podium. 


CLUBKAMPIOENSCHAPPEN AVR'90 MET DJA.

Afgelopen zaterdag organiseerde DJA haar jaarlijkse clubkampioenschappen en omdat er op meerdere fronten samengewerkt wordt, mochten de leden van AVR’90 in Zundert deelnemen aan de clubkampioenschappen.

 

 

Het werd een gezellige dag: het zonnetje scheen en het regende PR’s. De jongste deelnemer van AVR’90, C-pupil Jet, verbeterde maar liefst op 4  van de 5 onderdelen haar beste prestatie.

 

D-juniore Myrthe deed daar nog een schepje bovenop door op alle onderdelen haar beste prestaties te verbeteren. Leeftijdsgenootje Evy had zich maar voor 2 onderdelen (kogelstoten en speerwerpen) ingeschreven en ook zij verbeterde op beide onderdelen haar PR.

 

C-junioren Yvette en Maartje hebben het samen altijd erg leuk. Yvette houdt meer van de looponderdelen, maar toch verbeterde zij haar beste prestaties bij kogelstoten en verspringen, terwijl Maartje precies bij de andere onderdelen, 80 meter, 600 meter en speerwerpen een PR scoorde. Samen op alle onderdelen een PR!

 

B-junior Milan, die pas dit jaar begonnen is met atletiek had niet eerder 600 meter, discuswerpen en speerwerpen in wedstrijdverband gedaan. Bij een volgende wedstrijd kan ook hij zijn prestaties gaan verbeteren.

Eline bleef alleen bij het verspringen 2 cm onder haar PR maar verbeterde zowel bij de 100 meter, de 600 meter,  als het speerwerpen en het discuswerpen haar beste prestaties.

De 15-jarige Jurre Sjaardema die bij de loopgroep meetraint, liep onder toeziend oog van René de Kok 600 meter; zijn tijd van 1:46,63  stemde alom tot tevredenheid.

 

Omdat zowel  de jeugdtrainers Aaron en Wilco aanwezig waren bij de clubkampioenschappen, had Wilco de tijd om zijn geluk te beproeven bij de onderdelen discuswerpen en speerwerpen. Sinds zijn verjaardag mag Wilco met lichtere gewichten werpen/stoten/slingeren. Een volgende wedstrijd hoopt hij de kogel over de 30 meter te slingeren. Jammer dat slechts enkele jeugdleden deelnamen aan de clubkampioenschappen. De overige leden hebben een leuke dag gemist!

 

En een woord van dank aan de organiserende vereniging DJA is hier zeker op zijn plaats. Zonder de inzet van alle vrijwilligers (slechts 2 van AVR en tientallen van DJA) was deze gezellige wedstrijd niet mogelijk geweest.

 

Hieronder enkele foto's van onze deelnemende leden. Voor meer foto's kun je terecht via deze link.


MERVO SPORT LOOPCIRCUIT WEST-BRABANT 2023.

Zie hieronder het schema van de deelnemende evenementen.

Nr. Datum Starttijd Wedstrijd Plaats Afstand Link
1. Zondag 19 maart 11.00 uur Diomedonloop Steenbergen 10 km  Klik hier
2. Donderdag 27 april 14.30 uur Van Zuilichem Zorg Vlietloop Oud-Gastel 21,1 km Klik hier
3. Donderdag 18 mei 13.30 uur Rijk Zwaan's Standdaarbuiten 15 km Klik hier
4. Zaterdag 27 mei 16.00 uur Rondje Sprundel Sprundel 10 km Klik hier
5. Woensdag 7 juni 19.30 uur Pagnevaartloop Oudenbosch 10 km Klik hier
6. Zaterdag 10 juni 16.00 uur Cheltenhamrun Stampersgat 10 km Klik hier
7. Zaterdag 8 juli 19.00 uur Turfloop Schijf 10 km Klik hier
8. Zondag 10 september 11.00 uur Quikrun Roosendaal 10 km Klik hier
9. Zondag 22 oktober 11.00 uur Caris 10 van AVR Rucphen 10 km Klik hier

TWEE NIEUWE SPONSOREN VOOR AVR'90.

AVR'90 verwelkomt 2 nieuwe sponsoren, waar we heel content mee zijn.

De nieuwe sponsoren zijn, in willekeurige volgorde:

  • SoliPharma uit Oudenbosch, een internationaal opererend familiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie  en levering van voedingssupplementen in poedervorm. 

  • Sporthuis Ad van Overveld uit Zegge, al jarenlang een begrip in West-Brabant op het gebied van fietsen in de meest brede zin van het woord. Zij bieden een groot scala aan (race)fietsen, e-bikes, fietsonderdelen, fietsaccessoires en fietskleding. 

Bestuur en leden van AVR'90 danken deze sponsoren voor het vertrouwen in onze vereniging. Wij zullen al het mogelijke doen om hun naam op een positieve manier uit te dragen.