Archief Nieuwsberichten 2023 oktober t/m december


AVR'90 LEDEN IN DE KERSTCROSS.

Op 2e kerstdag was de 57e de kerstcross in Sprundel. Ondanks de vele regen viel de blubber op het parcours nog mee. En natuurlijk waren er niet alleen veel deelnemers maar ook flink wat toeschouwers.

 

Dat de kerstcross in Sprundel voor alle leeftijden is bewees de familie van den Broek-Bartels. Niet alleen Jet en moeder Anke liepen mee, maar ook vader John, zusje Els en broertje Fer.

Jet en Els mochten met 24 andere meisjes in de leeftijd

tot en met 8 jaar het spits afbijten. Jet ging er met haar kerstmuts op als een haas vandoor. Els deed het samen met mama iets rustiger aan. Na 1 rondje kwam Jet als derde over de finish, hetgeen een mooie beker opleverde. Knap

gedaan!

Fer, die normaal snelheid op de fiets maakt, liep het rondje twee maal.

 

Jurre Sjaardema crosste 2050 meter in een mooie tijd van 8:15 en werd4 e in de categorie jongens 13 t/m 17 jaar.

Vervolgens startte Mark van de Brand voor de korte cross van 3,2 km. Zijn tijd van 12:59 was ook goed voor een 4e plaats.

In de laatste startgroep gingen Sieb Bom, Jack Lazeroms, Chrisje Schrauwen, Anke Bartels en John van den Broek van start voor 4 (Sieb en Chrisje) of 5 (Jack, Anke en John) grote rondes. Anke slaagde in haar doel zich niet door John te laten

dubbelen.

Enkele dagen eerder had Jack Lazeroms, net als John en Fer van de Broek, een gedeelte van het parcours al verkend tijdens de veldtoertocht van RTC de Smit. Het was 5 jaar geleden dat Jack Lazeroms (43:09) de lange afstand van 8 km liep bij de kerstcross. Niet verwonderlijk dat hij daar nu enkele minuutjes meer voor nodig had.

Sieb Bom koos dit jaar ook weer voor de lange afstand, die voor hem 6,4 km is en finishte in 37:38.

Chrisje Schrauwen, die op 23 december 5 km in 22:34 liep tijdens de kerstavondloop in Nispen, moet vanaf nu

de strijd aangaan met de snelle postbode uit Etten-Leur. Met 31:25 (50 seconden na Jan Arnouts) voor 6,4 km werd hij tweede in de categorie masters 65+.

 

Natuurlijk was trainer René de Kok ook weer aanwezig om zijn “pupillen” aan te moedigen. Net als een aantal andere AVR-leden die niet zelf meeliepen maar voor de gezelligheid, en om alle deelnemers van jong tot oud aan te moedigen,

ook naar de kerstcross kwamen. Terwijl de ouderen hun rondjes crossten vermaakten de kinderen zich prima in de modder en natuurlijk was er voor alle deelnemers weer de alom bekende beker warme chocolademelk na afloop.

 

VOLGENDE ARWB-CROSS ZONDAG 7 JANUARI

Aanstaande zondag is de 4e cross van het ARWB-crosscircuit 2023/2024, te weten de door AVO’83 georganiseerde Pagnevaartcross. Voor informatie zie www.avo83.nl


AVR'90 JEUGD IN SPADO CROSS.

Afgelopen zondag organiseerde Spado in het Lievensbergbos in Bergen op Zoom de derde ARWB-cross van dit seizoen. AVR’90 was alleen met jeugdleden aanwezig bij deze cross.

 

 

Gelukkig werkte het weer zondagochtend mee. Het parcours van de Spadocross is immers zonder regen of kou al zwaar genoeg. 

Jet (U10) mocht het spits afbijten voor de AVR-leden. Zij  legde de afstand van 1 km af in 5:04.

 

In de volgende startgroep (jongens U10) startten Kris en Xabi. Beetje jammer gezien hun leeftijdsverschil. Kris had in een eerdere startgroep (jongens en meisjes U9) moeten lopen en Xabi in een volgende (jongens U12). Omdat de te lopen afstand voor de C-pupillen/U9 gelijk was aan de afstand voor de B-pupillen/U10, kon Kris in de uitslag in de juiste categorie tussengevoegd worden. De afstand voor de A-pupillen/U12  was echter 200 meter meer dan die voor de B-pupillen/U10, zodat Xabi in de uitslag als laatste toegevoegd werd in de juiste categorie.

 

Fenna (U12) liep wel de juiste afstand: 1200 meter in 6:46. Daarna was het voor trainer Wilco wachten op de start van de senioren/masters/U20 en U18.

Yvette en Jurre (beiden U18) startten precies 1 minuut na de grote groep met senioren/masters/U20.  Jurre moest de grote ronde van 1,6 km 2 keer lopen, terwijl Yvette al na 2,3 km mocht finishen. Het was een mooie strijd tussen 3 meisjes van AVO’83 en Yvette. Moest zij bij de thuiswedstrijd zowel Maartje, Merle als Rosanne voor zich dulden, deze keer kon zij Merle en Rosanne achter zich laten, hetgeen resulteerde in een tijd van 10:28 en een mooie derde plaats. Jurre werd met 16:20 voor 3,9 km 7e bij de jongens U18.


BRUGGENLOOP ROTTERDAM.

Chrisje Schrauwen verkoos de Bruggenloop in Rotterdam boven de cross in eigen woonplaats. Per trein reisde hij naar Rotterdam om net als 12.000 andere lopers 15 km te lopen tijdens de 33e editie van de DSW bruggenloop met start en finish bij de magische Kuip. Het weer viel niet tegen. Alleen voor de laatste brug, de van Brienenoordbrug waar het parcours gedurende 1 km stijgt, hadden de lopers de wind pal op kop. Chrisje stond ver vooraan in de 1e startgroep (verschil bruto- en netto-tijd was maar 8 seconden) en na 1:09:16 passeerde Chrisje als eerste 70plusser de finish. Dat niet alle 70plussers haantje de voorste willen zijn bleek uit het feit dat de uiteindelijke winnaar, Paul Reuter, weliswaar precies 16 minuten na Chrisje de finish passeerde, maar toch een snellere netto tijd had. De winnaar was namelijk ook liefst bijna 18 minuten na Chrisje over de startlijn gegaan. Maar een tweede plaats en gemiddelde km-tijd van 4:36 op dit parcours is weer een mooi resultaat dat Chrisje op zijn palmares bij kan schrijven.


GESLAAGDE DU BOIS AVR'90 CROSS.

De eerste editie van de Du Bois AVR´90 cross mag , gezien de vele positieve reacties, als zeer succesvol de boeken ingaan. Velen waren verrast door het mooie, afwisselende parcours.

 

Trainer Wilco Verwijmeren, op wiens voorstel AVR’90 voor het eerst sinds jaren weer een cross organiseerde,  had tijd nog moeite gespaard om deze cross tot een succes te maken. Natuurlijk zijn er na een eerste editie van een nieuwe evenement altijd wel verbeterpuntjes, maar het geheel overtrof alle verwachtingen. Ruim meer dan 300 lopers, in leeftijd variërend van 7 tot 73 jaar verschenen aan de start. Zoals gewoonlijk bij een cross startten de jongste deelnemertjes als eerste. AVR-jeugdlid Morris (U12), die voor het eerst deelnam aan een cross, was zo enthousiast dat hij te vroeg startte in de categorie U10. Hierdoor werd hij in de uitslag als laatste toegevoegd in de categorie jongens U12. Bij de meisjes U12 liep Fenna haar 2e cross. Mare (meisjes U14) en Maartje (meisjes U16) zetten ook hun beste beentje voor. Helaas moesten enkele AVR’90-jeugdleden verstek laten gaan i.v.m. andere activiteiten. Yvette had haar zinnen gezet op deze thuiscross, maar deze keer verschenen er in haar categorie 3 oudere atleetjes van AVO’83 aan de start, die het gehele podium claimden. Jurre Sjaardema liep 2,3 km in 9:20 en werd knap 2e bij de jongens U 18. Volgens Mark van den Brand was het ideaal crossweer: niet te koud en geen last van de regen. Hij liep in een groepje waarin ook Toon Heeren. Er werd een mooie onderlinge strijd gestreden en vaak van plaats gewisseld. Uiteindelijk finishte Mark in 36:04 en Toon 36:07. In de categorie masters 35 hoefde Mark alleen zijn loopmaatje Matthijs Roks (35:04) voor zich te laten en Toon mocht weer op de hoogste trede van het podium plaatsnemen in de categorie masters 55. Ook een tweede plaats was er voor master 65 Chrisje Schrauwen (44:06). Frank Smulders nam deel aan de prestatieloop en Jack Lazeroms die bij de jeugd eerst al als opsluiter en later als voorfietser in actie kwam, besloot op het laatste moment ook nog deel te nemen aan de cross. Snelste man zondag was senior Jaïr van Winkel van Prins Hendrik die de afstand van 9.5 km bedwong in 31;38 en snelste vrouw was master 35 Melina Sumpena Adinata van Achilles; zij liep 4,7 km in 19:18.

 

De cross telt mee voor het ARWB cross klassement. De AVR'90 cross is de tweede in een reeks van in totaal 7 crossen in West-Brabant, welke worden gehouden in de periode van november 2023 t/m maart 2024. Kijk voor het overzicht hier.

 

De organisatie bedankt alle vrijwilligers die (in de aanloop) naar zondag in actie kwamen. Zonder de inzet van deze vrijwilligers is het immers onmogelijk om een evenement te organiseren. Een speciaal woord van dank aan de dames van Diomedon die de uitslagen verwerkten en DJA die meerder materialen beschikbaar stelde mag hier niet ontbreken. 

 

 

Selectie van foto's van de Du Bois AVR'90 cross.

Zie voor meer foto's onze speciale fotopagina.

Tevens zijn foto's vrij downloadbaar te verkrijgen via de Flickr website van Kees Knuit of via de Flickr website van Wilco Verwijmeren (gemaakt door zijn dochter Fleur Verwijmeren).

 

 

Foto's van deze 1e Du Bois AVR'90 Cross zijn eveneens te bekijken en/of tegen betaling te bestellen via de website

van Paul van Dongen.


ZONDAG 26 NOVEMBER 1E DU BOIS AVR'90 CROSS.

Parcours verkenning Du Bois AVR'90 Cross
Parcours verkenning Du Bois AVR'90 Cross

Aanstaande zondag organiseert AVR’90 voor het eerst een cross met een nieuwe naam rond de nieuwe atletiekbaan. Deze cross telt mee voor het ARWB-crossklassement 2023/2024.

 

 

In maart 2010 organiseerde AVR voor het laatst een cross. Omdat de animo voor crossen afnam vroeg de regio het aantal crossen te verminderen in de hoop op die manier meer deelnemers per cross te verwelkomen. Destijds werd er een parcours uitgezet rond de visvijver en moest er gebruik gemaakt worden van het weiland naast de oude atletiekbaan.

 

Nu er een afwisselend parcours uitgezet kan worden  “op eigen terrein” rond de nieuwe atletiekbaan en de wielerbaan was de tijd rijp om weer een cross te organiseren.

De jongste deelnemertjes (jongens en meisjes onder 8 jaar) bijten het spits af en starten om 11 uur voor een rondje van 730 meter. Vervolgens starten achtereenvolgens de categorieën M/V U9, M/V U10, V U12, M U12, V U14, M U14, V U16 en M U16. Natuurlijk wordt de te lopen afstand voor elke oudere categorie langer. Er worden zo’n 250 deelnemers tot de leeftijd van 16 jaar verwacht.

Daarna starten alle vrouwen en mannen vanaf de categorie U18 tot en met de masters om half 1. De vrouwen U18 en U20 hoeven net als de mannen U18 de grote ronde van 2,4 km maar 1 keer te lopen.

Vrouwen Senioren en Masters en Mannen U20 lopen 4,8 km.

Alle mannen senioren en masters die deelnemen aan de wedstrijd moeten een afstand van 9,5 km lopen. Maar deelnemers aan de prestatieloop mogen zelf het aantal te lopen rondjes kiezen.

 

Overzicht en een video impressie van het parcours voor de diverse afstanden vind je op de speciale webpagina. Klik daarvoor op deze link.

 

Voorinschrijving is mogelijk tot 22 november via inschrijven.nl. Na-inschrijving op zondag is mogelijk tot één uur voor aanvang. Leden van ARWB-verenigingen verdienen punten voor het eindklassement van het ARWB-crosscircuit. De puntentelling bij de jeugd wijkt af van de puntentelling bij de senioren. De senioren proberen zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen, maar bij de jeugd is het de kunst om zo min mogelijk punten te vergaren (het aantal punten is hierbij gelijk aan de positie in de uitslag). Uiteindelijk tellen de 5 beste resultaten van de 7 ARWB-crossen mee in het eindklassement.

 

Publiek is uiteraard welkom.


NIEUWE SPONSOR VOOR AVR'90.

AVR'90 verwelkomt wederom een nieuwe sponsor en tevens hoofdsponsor van onze AVR'90 Cross. En daar zijn we uiteraard heel content mee.

De nieuwe sponsor is DU BOIS Tuin & Terras uit Zundert.

 

Du Bois Tuin & Terras is een bedrijf met een rijke historie en al jarenlang een begrip in heel West- en Midden-Brabant en Zeeland.

Door een bezoek aan de overzichtelijke showtuin kun je niet alleen ideeën opdoen, maar tegelijk kun je zien hoe de diverse soorten stenen combineren met jouw tuin. De specialisten van Du Bois kunnen je helpen bij de realisatie van je droomtuin, ongeacht of dit een kleine eengezinswoning is, een woonboerderij of een grote villa.

 

Kom gewoon eens langs.


WILCO VERWIJMEREN NAAM DEEL AAN DE INDOOR WEDSTRIJDEN VAN SPADO.

Trainer Wilco Verwijmeren was de enige AVR-deelnemer aan de eerste indoorwedstrijd van Spado op zaterdag 18 november. Hij stootte de kogel tot een afstand van 9.60 meter. Bij de NK Masters in 2024 hoopt Wilco de kogel tot een afstand van 10 meter te stoten.


CHRISJE SCHRAUWEN SUCCESVOL BIJ DE 7-HEUVELENLOOP.

Zondag 19 november stond Chrisje Schrauwen aan de start bij de 7-Heuvelenloop in Nijmegen. Eén van de grootste evenementen van Nederland met onder de 22.000 deelnemers tal van internationale en nationale toppers. 

De grootste prestatie werd deze keer wel geleverd door de Oegandees Jacob Kiplimo, die het wereldrecord op de 15 kilometer evenaarde met een tijd van 41:05. Een prachtige resultaat.

Ook andere lopers liepen echter goede tijden, waaronder onze eigen Chrisje Schrauwen. Chrisje moest het in zijn eigen race (M70) opnemen tegen andere wereldtoppers zoals Cees Stolwijk, de wereldrecordhouder van de 3000 meter (M70) en Egbert Zijlstra houder van het wereldrecord bij de M70 op de hele marathon.

Dat deze beide atleten voor Chrisje eindigden mag dan ook geen verrassing heten. Des te fraaier is de prestatie van Chrisje om na deze beide mannen als 3e te eindigen op de 15 km. in een fraaie tijd van 1:07:57.

Voor Chrisje is daarmee dit jaar de cirkel rond, want hij heeft met deze 3e plaats bij alle grote najaarswedstrijden een podiumplaats weten te bemachtigen.

Door deze prestaties is Chrisje in zijn woonplaats Bergen op Zoom voor dit jaar weer genomineerd als senior sportman van het jaar. Een felicitatie waard natuurlijk.


AVR'90 JEUGD IN DIOMEDONCROSS.

Zondag organiseerde Diomedon uit Steenbergen in Moerstraten de eerste ARWB-cross van dit seizoen met Jet, Kris, Fenna en Yvette aan de start

 

De vele regen zorgde niet alleen op het parcours voor flink wat modder. In de tweede startgroep, jongens en meisjes U9 mocht Kris, als jongste AVR-deelnemer als eerste van start. Wellicht ging hij in zijn enthousiasme iets te hard van start maar hij liep het rondje van 830 meter toch maar mooi uit en werd 10e in zijn categorie.

Daarna startte Jet in de categorie jongens en meisjes U10. Jet, die al wat meer loopervaring heeft, verdeelde haar krachten beter. Opvallend in deze groep: het aantal meisjes was twee keer zo groot als het aantal jongens, dus veel concurrentie voor Jet. Het plezier in de crossjes is echter veel belangrijker als de positie in de uitslag.

Het rondje voor Fenna (U12) was ruim 300 meter langer, maar ook zij bracht haar eerste cross tot een goed einde.

Yvette, die ongunstig jarig is voor de categorie-indeling moet dit seizoen voor het eerst uitkomen in de categorie Vrouwen U18 met meisjes die in 2024 16 of 17 jaar worden. Deze categorie start bij de regiocrossen gelijk met de senioren, dus stond Yvette als 14-jarig meisje als jongste deelnemer om half 1 in de startgroep met zowel de mannen als de vrouwen U16/U18/senioren/masters. Natuurlijk moesten de ouderen een langere afstand lopen. Maar Yvette stond haar mannetje en finishte knap als tweede!

 

 

De volgende cross is op zondag 26 november bij AVR’90.

Er is een mooi parcours rondom de atletiekbaan uitgezet met voldoende afwisseling voor een cross. Voor meer informatie zie de webpagina AVR'90 Cross.


ARWB CROSS SEIZOEN 2023-2024 START BIJ DIOMEDON.

Nu het outdoorseizoen voorbij is, bijt Diomedon zoals gewoonlijk het spits af van het cross-seizoen in de regio West-Brabant. Op zondag 5 november is de eerste ARWB-cross van het seizoen 2023/2024 aan de Heivelddreef in Moerstraten. Voor informatie zie www.diomedon.nl.

Drie weken later is de tweede cross bij AVR’90.


VEEL AVR'90 LEDEN AAN DE START BIJ DE MARATHON BRABANT IN ETTEN-LEUR.

De deelnemers aan de halve marathon in Etten-Leur hielden het deze keer niet droog, maar meer nog dan de regen was de wind de spelbreker voor degenen die hoopten een mooie prestatie neer te zetten.

 

De 4 AVR-mannen claimden in een deelnemersveld van ruim 850 halve marathonlopers de plaatsen 14 (Toon Heeren, 1:18:19) en 23 t/m 25 (Richard van Oosterhout 1:20:39, Matthijs Roks 1:20:50 en Mark van de Brand 1:20:52)

Een knappe prestatie! Mark van de Brand die zijn zinnen op deze wedstrijd, waarbij hij gehaasd werd door Matthijs, gezet had was niet geheel tevreden met het resultaat, maar bijna 2,5 minuten van de PR aflopen is toch een mooie prestatie!  

 

Jack Lazeroms, Gerard Polak, Bert van Dijk en Marjon van Oudenaarden liepen 10 km.

Opvallend feit: Jack liep sneller dan een week eerder tijdens de Caris 10 van AVR. Wellicht een gevolg van het feit dat hij deze keer alleen maar hoefde te lopen terwijl hij een week eerder ook hielp bij de voorbereidingen voor de wedstrijd.

En Marjon was met 36:34 de snelste dame op de 10 km. Ondanks de wind liep zij een mooi PR.

 

Mitchel van Oudenaarden liep 5 km; zo konden Marjon en Mitchel samen met hun kinderen beurtelings elkaar aanmoedigen. Net als vorig jaar liep René Lazeroms weer 5 km met “brandweermanbepakking”; niet verwonderlijk dat hij hier flink wat minuten meer voor nodig had dan een week eerder zonder bepakking. Peter de Jong werd door Frank Smulders naar een mooie tijd van 26:32 gehaasd en Vincent Oomen liep ook weer 5 km. 

 

 

Voor de uitslagen kun je onderstaande knop activeren.


ALTERNATIEVE WERP5KAMP HEEL GESLAAGD.

Als afsluiting van het outdoorseizoen werd afgelopen zondag bij AVR´90 een alternatieve/ludieke werkvijfkamp georganiseerd. Dit keer niet met de reguliere werpnummers maar alternatieve nummers zoals hooivorkwerpen, fietsband slingeren, keiwerpen, medicinbal slingeren en vortexwerpen.

 

 

De deelnemers aan deze bijzondere vijfkamp kwamen niet alleen uit de regio (Spado Bergen op Zoom, Atledo Dongen en natuurlijk AVR’90) maar ook uit Utrecht (BAV Baarn, GAC Hilversum) en Noord- en Zuid Holland (Av Zuidwal Huizen, Fortuna Vlaardingen en Avantri Schoonhoven). Helaas bleef het niet de hele middag droog, maar de deelnemers lieten de pret niet bederven. Allen waren bij deze niet zo serieuze wedstrijd toch serieus bezig en veel prestaties werden met applaus van de overige deelnemers beloond. De gezelligheid voerde bij deze wedstrijd de boventoon. Niet verwonderlijks dat veel deelnemers aangaven volgend jaar weer naar Rucphen te willen komen voor deze alternatieve werpmeerkamp.


GESLAAGDE EDITIE CARIS 10 VAN AVR.

 

Zondag organiseerde AVR’90 onder ideale weersomstandigheden de laatste wedstrijd van het West-Brabants Loopcircuit: de Caris 10 van AVR.

 

 

Met maar liefst 25 clubleden aan de start op de verschillende onderdelen + de vrijwilligers die herkenbaar in het nieuw gestoken werden door van Meer Schoenen, zagen we veel blauwe shirtjes.

Ook anderen kwamen in grote getale naar dit evenement dat voor ieder wat wils biedt.

 

De echte wedstrijdloper ziet deze loop als een mooie voorbereiding op de halve marathon in Etten-Leur. Degene die nog een keer een snelle tijd willen lopen dit jaar kiezen voor de Caris van 10 van AVR vanwege het snelle parcours. Maar er is ook ruimte voor de recreatieve loper die, al dan niet kort bij huis, gewoon zin heeft om een keer 5 of 10 km te lopen. Omdat het minder druk is dan bij de echte grote evenementen lukt het alle lopers om snel ongehinderd hun eigen tempo te kunnen lopen. Niet verwonderlijk dat er op dit parcours veel PR’s gelopen worden. Ook PR’s waren er voor de winnaars Okbazgi Kidane (31:34) van Spado en Laurey van den Berge (36:45) van Flakkee die naast hun eerste prijs ook beiden de premie voor de verbetering van het parcoursrecord mee naar huis mochten nemen.

Ook op de afstand van 5 km werden de parcoursrecords verder aangescherpt door Rens van Beek (16:05) uit Elst en Marlien van Beek (20:20) van de Langstraat. Leuk om te zien dat meerdere oud-leden van AVR speciaal voor deze loop terug naar Rucphen komen.

Dat sportiviteit boven alles gaat bleek wel uit het feit dat Bibiënne Suijkerbuijk van Thor zich bij het wedstrijdsecretariaat meldde met de opmerking “jullie hebben mij met een te snelle tijd in de uitslag opgenomen; mijn clubgenote die in de uitslag 3e  staat finishte voor mij; dit heeft ook gevolgen voor het eindklassement van het circuit”. Het euvel werd snel verholpen zodat de prijzen in de categorie dames senioren ook aan de juiste personen uitgereikt werden. En PACER Indy, die gelijk met de door haar gehaasde persoon over de finish kwam maar in de uitslag met dezelfde tijd voor de door haar gehaasde persoon stond, wilde daar niet van weten en wisselde snel van plaats op het podium. Al met al kan AVR’90 terugkijken op een in alle opzichten geslaagd evenement dat nooit georganiseerd zou kunnen worden zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Een woord van dank aan alle vrijwilligers en ook aan onze sponsoren mag hier dan ook zeker niet ontbreken!

 

Enkele foto's plaatsen wij hieronder als sfeerimpressie met dank aan onze leden Frank Smulders en Wilco Verwijmeren.

Meer foto's kun je zien op onze fotopagina en/of op de website Flickr met foto's van Wilco Verwijmeren of Jos van de Reep. De foto's op Flickr zijn vrij downloadbaar.

Op de website van Oypo kun je foto's van onze Caris 10 van AVR zien, gemaakt door Paul van Dongen. De foto's op Oypo kun je kopen en zijn digitaal te bestellen.

 

Eindklassement West-Brabants Loopcircuit.

 

Omdat de Quikrun afgelast werd, telden dit jaar de 5 beste resultaten mee voor het eindklassement. Toon Heeren was de enige deelnemer in alle categorieën die het maximum aantal punten van 504 (5 x 100 + het maximum aantal bonuspunten van 4) scoorde. Op het podium stond Richard van Oosterhout naast hem op de tweede trede in de categorie masters 55. Ook een 2e plaats was er voor Chrisje Schrauwen. Maar het wordt voor de 70-jarige Chrisje wel steeds moeilijker in de sterke categorie masters 65. Ieder jaar komt er immers weer een jaargang jongere lopers bij.  

 

Voor het volledige klassement van het West-Brabants Loopcircuit kun je hier doorlinken. 


UITSLAG RABO CLUBSUPPORT 2023. 

Een persoonlijk bedankje!

Voor Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom biedt Rabobank clubs en verenigingen een steuntje in de rug met de actie Rabo ClubSupport.

A.V.R. '90 bedankt iedereen die op ons heeft gestemd. 

 

Rabo ClubSupport 2023 is voor onze vereniging een groot succes geworden. Het aantal stemmen op AVR'90 heeft geresulteerd in een mooi bedrag van € 490,00. Dat is € 25,47 meer dan vorig jaar. 

Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.

 

Ons doel

Het aanschaffen van nieuwe meubels in de kantine . hierbij  valt te denken aan nieuwe stoelen ,nieuwe tafels, 

en nieuwe barkrukken  . Daarnaast  willen  wij investeren in  nieuwe materialen voor in de krachthok  . 

Tot slot willen we de trainingsmaterialen voor de jeugd verder uitbreiden of vernieuwen  .


CARIS 10 VAN AVR.

 

 

 

Op zondag 22 oktober is de jaarlijkse wedstrijd van AVR’90, de Caris 10 van AVR.

Om 11 uur klinkt het startschot voor de afstanden van 5 en 10 kilometer en om kwart over 10 is er een jeugdloop over 400, 800 en 1200 meter. Voorinschrijven voor deze wedstrijd kan tot zaterdag 21 oktober 20;00 uur.

Voorinschrijving verdient de voorkeur; na-inschrijving op de wedstrijddag is 5 euro duurder! 

 

Lees meer..........


PR VOOR MATTHIJS ROKS IN HALVE MARATHON EINDHOVEN. 

Waar de Belgen zondag in Eindhoven streden om de titel Belgisch Kampioen op de hele marathon, liepen Matthijs Roks en Chrisje Schrauwen succesvol een halve marathon.

 

Omdat het in 2015 in België ontbrak aan een volwaardige organisatie voor een BK marathon werd over de landsgrenzen heen gekeken en werd gekozen voor het snelle parcours van de marathon in Eindhoven. Vorig jaar werd het BK marathon weer binnen de landsgrenzen georganiseerd, maar Eindhoven beviel toch beter zodat dit jaar voor de 7e keer het BK marathon in Eindhoven was. De organisatie in Eindhoven is blij met de meerwaarde van een Belgisch Kampioenschap tijdens het evenement.

 

 

Dat het parcours in Eindhoven snel is blijkt uit het feit dat Matthijs Roks, ondanks het feit dat hij nog een citytrip naar Barcelona in de benen had en licht verkouden was, toch het door hem gewenste maar niet verwachte PR binnensleepte. Zijn tijd van 1:15:49 (verbetering PR met 28 seconden)  was bovendien goed voor een tweede plaats bij de masters 40.

Ook een tweede plaats, maar dan in de categorie masters 70 was er voor Chrisje Schrauwen. Zijn tijd in Eindhoven van 1:35:12 was precies 3,5 minuten sneller dan zijn tijd bij het NK halve marathon tijdens de Bredase Singelloop. Deze keer was de Nederlandse top in Chrisje zijn categorie niet aanwezig, (die hadden net als Chrisje vorige week in Breda gelopen) maar moest hij de Belgische topper Eddy Vierendeels voor zich laten.


WILCO VERWIJMEREN ACTIEF TIJDENS HET WERPFESTIVAL BIJ SPRINT. 

Zondag 8 oktober nam trainer Wilco Verwijmeren deel aan het werpfestival bij Sprint. Helaas stond hij bij zijn geliefde onderdeel kogelslingeren op de reservelijst.

Bij het discuswerpen maakt Wilco graag gebruik van de adviezen van trainer August van ARV Ilion (Zoetermeer) die er toe moeten leiden dat de discus hoger de kooi verlaat en daardoor ook verder in het veld zal landen.  Deze keer landde de discus precies op 19 meter. De kogel van 6 kg plofte neer op 9.51 meter; een stuk verder dan de afgelopen jaren, maar het gewicht van de kogel was voor het eerst 6 kg i.p.v. 7,26 kg.

Het allerbelangrijkste is echter het plezier dat Wilco steeds in de wedstrijden heeft.


11 AVR'90 LEDEN VAN START IN DE BREDASE SINGELLOOP. 

Een dag na onze clubkampioenschappen stonden achtereenvolgens Marjon van Oudenaarden, Lydia Foesenek , Marjon van den Ende, Johan van Meer (incognito), Nico Koijen, Miranda Oomen, Jan Oomen (allen 5 km), Anke Bartels (10 km) Robert Peeters,  Gerard Polak en Chrisje Schrauwen (halve marathon) aan de start van de Singelloop in Breda.

 

Marjon van den Oudenaarden werd met 18:01 knap 5e bij de dames. Lydia, Marjon en Johan liepen in team 47 van Amgen Europe B.V. en werden verwend als deelnemers aan de Businessrun.

Nico bleef mooi binnen het half uur en Jan en Miranda poseerden na afloop trots voor de foto op het podium “wij zijn ook binnen”.

Anke vond het moeilijk om het goede tempo te vinden in de drukte tussen alle lopers, maar had een leuke middag, is weer een ervaring rijker en er komen nog genoeg kansen om haar 10 km-tijd aan te scherpen.

 

De halve marathon in de Singelloop was dit jaar tevens het Nederlands Kampioenschap voor deze afstand. Robert Peeters en Gerard Polak hadden zich niet voor het NK ingeschreven maar liepen wel een halve marathon. Robert liep de laatste km van de halve in hetzelfde tempo als de eerste 5 km. Gerard, die al moe was door het lange in de zon wachten in het startvak (als gevolg van een calamiteit) kreeg het allengs moeilijker, maar toch wist hij er ook nog een snellere laatste kilometer uit te persen.

 

Chrisje Schrauwen was na de finish in tranen hetgeen een omstander deed vragen “zal ik een rolstoel voor u halen”. Maar vol trots toonde Chrisje zijn kaartje waarop stond dat hij derde geworden was op het NK en zei hij dat hij huilde van blijdschap. Natuurlijk werd hij gelijk gefelictieerd. In de grote kerk stond hij samen met Amersfoorter Cees Stolwijk, die het wereldrecord 3000 meter masters 70 op zijn naam heeft staan, en Maastrichtenaar Jo Schoonbroodt, ook wel de grijze Keniaan genoemd die vorig jaar een wereldrecord op de marathon liep, op het podium. 


CLUBKAMPIOENSCHAPPEN AVR'90 MET DJA.

Afgelopen zaterdag organiseerde DJA haar jaarlijkse clubkampioenschappen en omdat er op meerdere fronten samengewerkt wordt, mochten de leden van AVR’90 in Zundert deelnemen aan de clubkampioenschappen.

 

 

Het werd een gezellige dag: het zonnetje scheen en het regende PR’s. De jongste deelnemer van AVR’90, C-pupil Jet, verbeterde maar liefst op 4  van de 5 onderdelen haar beste prestatie.

 

D-juniore Myrthe deed daar nog een schepje bovenop door op alle onderdelen haar beste prestaties te verbeteren. Leeftijdsgenootje Evy had zich maar voor 2 onderdelen (kogelstoten en speerwerpen) ingeschreven en ook zij verbeterde op beide onderdelen haar PR.

 

C-junioren Yvette en Maartje hebben het samen altijd erg leuk. Yvette houdt meer van de looponderdelen, maar toch verbeterde zij haar beste prestaties bij kogelstoten en verspringen, terwijl Maartje precies bij de andere onderdelen, 80 meter, 600 meter en speerwerpen een PR scoorde. Samen op alle onderdelen een PR!

 

B-junior Milan, die pas dit jaar begonnen is met atletiek had niet eerder 600 meter, discuswerpen en speerwerpen in wedstrijdverband gedaan. Bij een volgende wedstrijd kan ook hij zijn prestaties gaan verbeteren.

Eline bleef alleen bij het verspringen 2 cm onder haar PR maar verbeterde zowel bij de 100 meter, de 600 meter,  als het speerwerpen en het discuswerpen haar beste prestaties.

De 15-jarige Jurre Sjaardema die bij de loopgroep meetraint, liep onder toeziend oog van René de Kok 600 meter; zijn tijd van 1:46,63  stemde alom tot tevredenheid.

 

Omdat zowel  de jeugdtrainers Aaron en Wilco aanwezig waren bij de clubkampioenschappen, had Wilco de tijd om zijn geluk te beproeven bij de onderdelen discuswerpen en speerwerpen. Sinds zijn verjaardag mag Wilco met lichtere gewichten werpen/stoten/slingeren. Een volgende wedstrijd hoopt hij de kogel over de 30 meter te slingeren. Jammer dat slechts enkele jeugdleden deelnamen aan de clubkampioenschappen. De overige leden hebben een leuke dag gemist!

 

En een woord van dank aan de organiserende vereniging DJA is hier zeker op zijn plaats. Zonder de inzet van alle vrijwilligers (slechts 2 van AVR en tientallen van DJA) was deze gezellige wedstrijd niet mogelijk geweest.

 

Hieronder enkele foto's van onze deelnemende leden. Voor meer foto's kun je terecht via deze link.


MERVO SPORT LOOPCIRCUIT WEST-BRABANT 2023.

Zie hieronder het schema van de deelnemende evenementen.

Nr. Datum Starttijd Wedstrijd Plaats Afstand Link
1. Zondag 19 maart 11.00 uur Diomedonloop Steenbergen 10 km  Klik hier
2. Donderdag 27 april 14.30 uur Van Zuilichem Zorg Vlietloop Oud-Gastel 21,1 km Klik hier
3. Donderdag 18 mei 13.30 uur Rijk Zwaan's Standdaarbuiten 15 km Klik hier
4. Zaterdag 27 mei 16.00 uur Rondje Sprundel Sprundel 10 km Klik hier
5. Woensdag 7 juni 19.30 uur Pagnevaartloop Oudenbosch 10 km Klik hier
6. Zaterdag 10 juni 16.00 uur Cheltenhamrun Stampersgat 10 km Klik hier
7. Zaterdag 8 juli 19.00 uur Turfloop Schijf 10 km Klik hier
8. Zondag 10 september 11.00 uur Quikrun Roosendaal 10 km Klik hier
9. Zondag 22 oktober 11.00 uur Caris 10 van AVR Rucphen 10 km Klik hier

TWEE NIEUWE SPONSOREN VOOR AVR'90.

AVR'90 verwelkomt 2 nieuwe sponsoren, waar we heel content mee zijn.

De nieuwe sponsoren zijn, in willekeurige volgorde:

  • SoliPharma uit Oudenbosch, een internationaal opererend familiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie  en levering van voedingssupplementen in poedervorm. 

  • Sporthuis Ad van Overveld uit Zegge, al jarenlang een begrip in West-Brabant op het gebied van fietsen in de meest brede zin van het woord. Zij bieden een groot scala aan (race)fietsen, e-bikes, fietsonderdelen, fietsaccessoires en fietskleding. 

Bestuur en leden van AVR'90 danken deze sponsoren voor het vertrouwen in onze vereniging. Wij zullen al het mogelijke doen om hun naam op een positieve manier uit te dragen.