Archief Nieuwsberichten 2022 - Januari t/m September


CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2022 AVR'90. MELD JE TIJDIG AAN!

Op zaterdag 24 september kunnen alle AVR’90-leden deelnemen aan de clubkampioenschappen die georganiseerd worden in samenwerking met/bij DJA in Zundert. Aanmelden hiervoor kan tot 15 september.


AVR'90 LEDEN ZIJN TERUG VAN VAKANTIE EN NEMEN DEEL AAN DIVERSE WEDSTRIJDEN

Dinsdag 16 augustus namen Marjon van den Ende, Chris Hoebergen, Mark van den Brand, Richard van Oosterhout, Toon Heeren en Matthijs Roks deel aan de 41e editie van de Hoevense Polderloop.

En zondag 21 augustus namen Frank Smulders en Chrisje Schrauwen deel aan de “Terug van vakantie” baanwedstrijd van Atilla in Tilburg.

Een week daarvoor liep Chrisje Schrauwen nog mee in het open Zeeuwse kampioenschap in Wolphaartsdijk.

 

Open Zeeuws Kampioenschap Wolphaartsdijk.

Chrisje Schrauwen liep het open Zeeuws kampioenschap in Wolpaartsdijk in een verzengende hitte de 15 km. In verband met de warmte besloot Chrisje het rustig aan te doen, maar toen hij zag dat de nummer 2 bij de masters 65+ slechts 44 seconden voor hem finishte baalde hij toch even. Een derde plaats in 1:12:06 als master 65+ is echter nog steeds een knappe prestatie.

 

Hoevense Polderloop

Zoals iedere derde dinsdag in augustus organiseerde de stichting Hoevense Polderloop vorige week dinsdag weer haar jaarlijkse loop met start en finish aan de Brede Balrouw.

Deelname aan deze loop is laagdrempelig. Dit blijkt uit het grote aantal deelnemers dat jaarlijks in Hoeven aan de start verschijnt. Met een kidsrun van 2 km en afstanden  van 4, 6, 10 en 15 km is er voor elk wat wils.

Matthijs Roks was de enige AVR’90-man die de langste afstand liep en na de wedstrijd mocht hij op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Toon Heeren ging er als een speer van door, liep een mooie vlakke wedstrijd en was de snelste op de 6 km. Ook Chris Hoebergen, Richard van Oosterhout, Mark van den Brand en Marjon van den Ende liepen 6 km in Hoeven. Marjon, die last kreeg van haar been, zat er op het einde helemaal doorheen, maar dankzij de boost van mental coach Frank Smulders bereikte ook zij de finish.

 

Foto is gemaakt door Paul van Dongen. Klik hier voor meer foto's van de Polderloop van Paul van Dongen.

 

Run2day PAC trackmeeting in Barendrecht.  

Vrijdagavond 19 augustus liep Chrisje Schrauwen 3 km op de baan tijdens de Run2day PAC trackmeeting in Barendrecht.  Chrisje kreeg een warm onthaal: in Barendrecht waren ze aangenaam verrast iemand van AVR’90 aan de start te zien.

Tijdens de race werd Chrisje door een meisje van 12 jaar ingehaald. Vroeger zou hij daardoor geïrriteerd geraakt zijn, maar nu heeft hij enkel respect voor de jeugdige deelnemers. En als oudste deelnemer kwam Chrisje na 12:35:20 toch niet als laatste over de finish. Chrisje legt zichzelf een druk programma op. Hij wil ervaren hoe het is om kort na elkaar verschillende wedstrijden te lopen. 

 

“Terug van vakantie” baanwedstrijd van Atilla in Tilburg. 

Zondag 21 augustus nam Chrisje Schrauwen weer deel aan de  “Terug van vakantie” baanwedstrijd van Atilla. Hier liep hij 5 km, 12,5 rondjes op de baan.

Chrisje vertrok op een schema van 4.20 per km, maar wilde niet elke 400 meter zijn tijd checken. Met  een eindtijd van 21:35:95 liep hij keurig op schema.

 

In dezelfde wedstrijd beproefde Frank Smulders zijn geluk op de korte sprintafstanden. Eerder dit jaar raakte hij geblesseerd waardoor hij niet deel kon nemen aan het NK Masters. Maar Frank zat niet bij de pakken neer en ging, gesteund door trainer René, direct aan zijn herstel werken. De laatste weken kon Frank weer voluit lopen en hij was blij dat hij eindelijk weer deel kon nemen aan een baanwedstrijd.

Bij de 100 meter was Frank met 14:57 tweetienden sneller dan zijn inschrijftijd. Ruim een uur later kon Frank opnieuw aan de bak voor de afstand van 200 meter. Op deze afstand liep Frank met 29:73 maar liefst zestienden sneller dan zijn inschrijftijd. Op beide afstanden was Frank de snelste Master 45+ in Tilburg.


BEN JE LID VAN DE RABOBANK? STEUN DAN AVR'90 VIA RABO CLUBSUPPORT.

Vanaf 5 september kun je als lid van de Rabobank  weer je stem uitbrengen voor de  Rabo Clubsupport. 

 

Wij  als vereniging doen dit jaar natuurlijk weer mee. Uiteraard hopen we dat je onze vereniging een warm hart toedraagt en op ons stemt ,hoe meer stemmen hoe groter de beloning.  De centrale doelstelling dit jaar is om onze pupillen goed voorbereid te laten deelnemen aan wedstrijden, die recent weer zijn gestart.

 

 

Bij deze wedstrijden komen onderdelen  als polsstokverspringen , vortexwerpen en hurk hoogspringen aan bod . Wij  willen graag materialen  aanschaffen  die hierbij  aansluiten  zodat de ( jongere ) kinderen goed voorbereid zijn op de wedstrijden .

 

Daarnaast willen we investeren in de aankleding  van onze nieuwe accommodatie.

Het noodzakelijke onderhoud van onze atletiekbaanatletiekbaan om de accommodatie zo schoon, veilig en uitnodigend mogelijk te houden brengt veel kosten met zich mee. Het aanschaffen van nieuwe materialen is daarbij een 'must'. Hierbij denken we ook aan nieuw meubilair in de kantine, zoals nieuwe stoelen, tafels en krukken .

 

Wanneer kunt u meedoen?

Alle leden van de Rabobank vanaf 12 jaar kunnen stemmen uitbrengen van 5 t/m 27 september. Elk Rabobank-lid mag 1 stem uitbrengen op in totaal 3 verschillende deelnemende  vereniging en/of stichtingen .

 

Hoe kan ik stemmen? 

Door in te loggen in de app of op de website van de Rabobank en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport. Door hier te klikken kom je automatisch op de juiste pagina van de Rabobank website terecht.

 

Wij rekenen massaal op uw stem! Kent u nog andere leden van de Rabobank in uw omgeving, geef hen dan AVR`90 als tip, alle beetjes extra zullen enorm helpen!

 

Alvast bedankt voor je stem  !


GEWIJZIGDE TRAININGSTIJDEN VOOR DE JEUGDLEDEN VANAF 5 SEPTEMBER 2022.

De trainingsdagen en -tijden voor de trainingen van onze jeugdleden worden per 5 september 2022 aangepast.

Zie hiervoor de webpagina van de jeugd door onderstaande link te activeren.


CHRISJE SCHRAUWEN ACTIEF IN ZEELAND.

Geen vakantie voor Chrisje Schrauwen

Houden de meeste wedstrijdatleten het na de halve van Roosendaal in de zomer een tijdje voor gezien voor wat betreft de deelname aan wedstrijden, zo niet Chrisje Schrauwen. Op woensdagavond 13 juli liep Chrisje 10 km in Yerseke en vrijdagavond 29 juli liep hij 3 km op de baan in Goes.

 

Het is niet zo verwonderlijk dat Chrisje vaak in het Zeeuwse loopt; vanuit Bergen op Zoom ben je immers zo in Zeeland.

Zowel de Sportvisserloop in Yerseke als de Ribbstyle Goes on Track werden georganiseerd door AV´56 uit Goes. 

 

Sportvissersloop in Yerseke.

In Yerseke liep het parcours door de haven en natuurlijk was de wind aanwezig (in Zeeland waait het altijd?). Bovendien zaten er in het rondje dat 3 keer gelopen moest worden 2 behoorlijke pukkels.

Chrisje bouwde zijn wedstrijd goed op: waar de meeste lopers in de loop van de wedstrijd wat vertragen kon Chrisje zijn rondjes steeds sneller lopen: 15:10, 14:50 en 14:27 leverde hem een eindtijd van 44:27 voor exact 10 km op. Goed voor de overwinning in de categorie masters 65+ (ook in Zeeland geeft Chrisje al zijn leeftijdsgenoten het nakijken) en een mooie bos bloemen voor het thuisfront.

De Sportvisserloop dankt haar naam aan brasserie de Sportvisser die de deelnemers na afloop op heerlijke vishapjes trakteerde. En met een alcoholvrij biertje erbij kon Chrisje weer een leuk gesprekje met deze en gene aanknopen. Natuurlijk loopt Chrisje op de baan sneller dan op de weg: op de baan is immers evenveel meewind als tegenwind en er zitten geen oneffenheden in het parcours.

 

Ribbstyle Goes on Track in Goes.

Toen Chrisje vrijdag naar Goes vertrok was het in Bergen op Zoom nog 28 graden. Meestal staat de 3 km pas later in de avond op het programma, maar in Goes stonden de eerste 2 series over 3 km al om 19:20 op het programma (later op de avond waren er nog 2 series over 3 km). Gelukkig was het toen al wat minder warm en het voordeel hiervan was, dat Chrisje al bijtijds terug naar Brabant kon.

Bij de inschrijving geeft Chrisje een door hem gewenste tijd op (meestal is dat een tijd van een vorige baanwedstrijd) maar deze keer moest hij toch  ruim 10 seconden toegeven op zijn 3 km tijd die hij in mei in Etten-Leur liep en finishte in 12:27. Een tijd van 4:09 per km is echter steeds nog een hele mooie tijd voor iemand die dit jaar de 70 aantikt! 


AVONDWEDSTRIJD DJA OP SPORTPARK AKKERMOLEN.

8 juli.

 

Vrijdagavond 8 juli organiseerde DJA op sportpark Akkermolen in Zundert een avondwedstrijd met verschillende loop- en technische nummers. 

 

De junioren Veerle de Bont en Indy Brinkman, beproefden bij DJA hun geluk op de sprint.

Veerle mocht het spits afbijten en liep 60 meter in 8.92 sec (slecht 6 honderdste onder haar PR, maar dit keer was er wat minder rugwind).

Ook Indy, die 80 meter sprintte in 11:48, kon haar tijd gelopen tijdens het Brabants Kampioenschap niet verbeteren.

 

Seniore Britt Luijkx sprintte 100 meter in 15.56 sec en sprong 3.59 meter ver.

 

Master 65+ Chrisje Schrauwen had zich als oudste deelnemer voor de 1500 meter ingeschreven met een ingeschatte tijd van 6 minuten. Uiteindelijk finishte hij in 6:01:02 waarmee Chrisje naar eigen zeggen wel “content” was. 


TURFLOOP IN SCHIJF.

9 juli.

 

In 2017 werd de Stichting Turfloop Schijf opgericht. Deze stichting nam de organisatie van de Turfloop, die in het kermisweekend op zaterdagavond gelopen wordt, over van de voetbalvereniging Schijf die in 2010 de Turfloop op de hardloopkalender zette.

 

Deelnemers kunnen er voor kiezen om het rondje van 5 km 1 of 2 keer te lopen. Toon Heeren nam vanaf het begin het gehele deelnemersveld op sleeptouw en kwam na 17:20 over de finish. Richard (onlangs nog geblesseerd) was behouden gestart, versnelde de laatste km en finishte in 18:17. Frans van Bedaf haasde zijn dochter Anna naar een tijd van 27:17.  

Jessica Peeters, Kim de Zwart en Bianca van Dijk liepen hun eerste 5 km-wedstrijd als AVR’90-lid. Dat er nog veel mogen volgen. De 14-jarige Jurre Sjaardema (zoon van Frank) finishte in 23:57.

 

Frank Sjaardema liep zijn snelste 10 km-tijd sinds 2016. Zijn doelstelling, de 40 minuten-grens, komt in zicht! 41:03 leek goed voor een vierde plaats maar in de uitslag bleek hij als derde over de streep gekomen te zijn. Chris Hoebergen bleef met 49:31 mooi onder de 50 minuten. Meelopen is voor hem belangrijker dan zijn tijd. Anton Verpaalen, die al bijna 10 jaar geen wedstrijden meer loopt, liep in Schijf mee als begeleider van Bart van de Bergh en partner Marianne was aanwezig om Bart en Anton aan te moedigen. Bart is een echte doorzetter en onder luid applaus kwamen Bart en Anton na 1:07:16 over de finish. Niet alleen Bart, maar ook Anton genoot hiervan.


SIEB BOM EN CHRISJE SCHRAUWEN IN ROOSENDAAL.

26 juni.

 

Na 2 jaar afwezigheid stond 26 juni de halve van marathon in Roosendaal weer op het programma. Dit keer waren de weergoden Roosendaal goed gezind.

 

Chrisje Schrauwen die Roosendaal zijn snelste halve marathon ooit liep in 1:27:45 had zich deze keer, net als Sieb Bom, ingeschreven voor de 10 km.

Het aantal wedstrijdlopers dat zich ingeschreven had voor deze afstand was zeer beperkt, maar in de totaaluitslag van de 10 km stonden toch 628 lopers. Chrisje (43:30) en Sieb (56:39) claimden de plaatsen 1 en 2 in de categorie masters 65+.

Chrisje was enigszins teleurgesteld dat er geen prijsuitreiking per categorie plaatsvond, maar de organisatie had vooraf aangegeven dat zij de prijsuitreiking zo kort mogelijk wilde houden, zodat het feest op de Markt zo snel mogelijk kon beginnen.

 

Chrisje en Sieb zullen hun prijs (gratis deelname aan de volgende editie) beslist wel ontvangen.


AVR’90-LEDEN BIJ BRABANTS KAMPIOENSCHAP C/D-JUNIOREN.

25 Juni.

 

Bijna 250 C/D-junioren namen zaterdag 25 juni deel aan het Brabants Kampioenschap bij OSS-Volo in den Bosch. Onder hen C-juniore Indy Brinkman en D-juniore Veerle de Bont.

 

Veerle had zich voor maar liefst 4 onderdelen (sprint, verspringen, 100 meter en horden) ingeschreven. Bij nader inzien bleek dit, in combinatie met het benauwde weer, toch iets te veel van het goede. Veerle begon met de series 60 meter en haar tijd van 8.94 sec was goed voor een plaats in de halve finale. Hierin verbeterde ze haar tijd in 8.86 en werd zevende (jammer dat OSS-Volo geen 8 baans sprintlaan had, want dan had Veerle mee mogen lopen in de finale). Bij het verspringen verbeterde ze gelijk bij de eerste poging haar PR in 3.96 meter en besloot zich af te melden voor de 1.000 meter. Helaas werd ze door een vrijwilliger van de organisatie toch opgehaald om 1.000 meter te lopen met de mededeling dat ze anders op de volgende onderdelen ook niet meer mee mocht doen. Tijdens de 1000 meter kreeg Veerle het erg benauwd en was zo verstandig uit de wedstrijd te stappen. Bij nader inzien had ze helemaal niet hoeven te starten op de 1.000 meter om in de wedstrijd te blijven. Jammer want nu had ze voor niets de finale van het verspringen gemist. Later op de middag werd ze met een tijd van 12.72 sec 14e bij de 60 meter horden.  Indy had zich ingeschreven voor 2 onderdelen, te weten 80 meter sprint en verspringen. Omdat deze 2 onderdelen een logische combinatie vormen had zij geen last van gelijktijdige onderdelen. In de series 80 meter verbeterde Indy haar PR in 11.22 sec en ook zij mocht door naar de halve finale. 11.23 sec was niet voldoende voor een plaats in de finale. Bij het verspringen sprong Indy 2 keer ongeldig, maar haar derde sprong van 4.54 meter (nieuw PR) was voldoende voor een plaats in de finale. In de 4e poging verbeterde ze dit resultaat nog in 4.64 meter maar de 5e en 6e poging waren helaas weer ongeldig. Met een verbetering van haar PR met maar liefst 27 centimeter en een mooie 4e plaats mag Indy heel tevreden zijn.


C-JUNIORE ANOUK TAKS MET TEAM WEST-BRABANT NAAR 5-REGIO-ONTMOETING.

25 juni.

 

Terwijl trainer Aaron met Indy en Veerle in den Bosch was, was trainer Wilco als begeleider mee met de interregiowedstrijd waaraan ook C-juniore Anouk Taks (bij de onderdelen estafette, discuswerpen en kogelstoten) deel mocht nemen. Deze wedstrijd voor pupillen en C/D-junioren tussen 5 regio’s (Haaglanden, Rijnmond, Dordrecht, Zeeland en West-Brabant) was dit jaar in Terneuzen. Ook Veerle de Bont was geselecteerd voor de interregiowedstrijd (voor het onderdeel 1000 meter), maar zij gaf, net als veel andere C/D-junioren uit de regio West-Brabant de voorkeur aan het Brabants Kampioenschap. Het lukte West-Brabant om met een B-team toch nog als derde te eindigen. Het was een gezellige wedstrijd die met uitzondering van het afsluitende onderdeel, de pendelestafette, geheel droog verliep.


WAGENINGEN TRACK MEETING.

24 juni.

 

Mitchel en Marjon van Oudenaarden liepen vrijdagavond 24 juni 5 km tijdens de tweede Wageningen Track Meeting bij AV Pallas’67. Door een verkoudheid verscheen Marjon niet helemaal fit aan de start. Het lukte daardoor niet om met behulp van haas Mitchel haar Persoonlijk Record op de 5 km aan te scherpen. Met haar finish net onder de 18 minuten was Marjon toch tevreden en een verbetering van haar tijd komt in een volgende wedstrijd nog wel een keer.


CONTRIBUTIEVERHOGING PER 1 JULI 2022.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 21 april is ingestemd met het voorstel van het bestuur om per 1 juli 2022  een contributieverhoging door te voeren voor alle leden . Deze verhoging wordt met name veroorzaakt door stijgende kosten van diverse lasten.

Voor een overzicht van de nieuwe tarieven klik hier.


TROPISCHE WEDSTRIJD VOOR AVR'90 PUPILLEN.

Ties, Julian en Jet. Helaas ontbreekt Jesse
Ties, Julian en Jet. Helaas ontbreekt Jesse

18 JUNI 2022 

 

Op de dag dat de Bavoloop in Rijsbergen afgelast werd (18 juni)  i.v.m. de hitte, namen Jet, Jesse, Julian en Ties deel aan de Athletics Champs wedstrijd bij DJA in Zundert.

 

A-pupil Jesse was ingedeeld bij een team van DJA terwijl B-pupillen Ties en Julian en mini-pupil Jet samen met atleetjes van Spado een team vormden. De dag begon met een teamestafette. Omdat hun team 11 leden had mocht Julian hierbij 2 keer lopen.  Daarna was er voor mini/C/B-pupillen een hindernis-pendelestafette. Hierbij moeten de kinderen tijdens de estafette over lage hordes springen. Voor het team met Jet, Ties en Julian stonden verder de onderdelen medicienbalstoten, vortexwerpen, hoogspringen, verspringen en meters maken (duurloop) op het programma.  Jesse mocht sprinten, hordenlopen, slingeren, vortexwerpen, verspringen en hoefde geen meters te maken. In verband met de hitte werd het onderdeel meters maken voor alle deelnemers vervangen door een waterspel, hetgeen door de kinderen met gejuich begroet werd. Het is mooi te zien dat alle deelnemertjes zich in de loop van het seizoen op verschillende onderdelen verbeterden. Voor Jet was dit haar eerste wedstrijd. Het verspringen ging haar het beste af. Ook Ties behaalde de meeste punten bij het verspringen. Julian heeft heel veel vooruitgang geboekt bij  het onderdeel vortexwerpen en behaalde bij dit onderdeel maar liefst twee keer zoveel punten als bij zijn andere onderdelen. Deze keer wierp hij de vortex 20,5 meter (bij zijn eerste wedstrijd was dit 13,5 meter). Jesse zijn sterkste onderdelen (kogelstoten en polsstokverspringen) stonden niet op het programma. Deze keer behaalde bij de meeste punten bij de 60 meter sprint, waarbij hij zijn tijd verbeterde in 10.4 seconden.

 

Het allerbelangrijkste is echter dat de kinderen plezier hebben in de wedstrijdjes. De trainers halen hun voldoening uit het enthousiasme van de kids.

Jet, Julian en Ties bij het verspringen. Foto van Jesse ontbreekt helaas.

Ties en Jet met teamgenootjes van SpadoLAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJDE AVR'90 JEUGD.

11 Juni 2022

 

Zaterdag 11 juni namen Myrthe, Maartje, Evy, Yvette en Eline deel aan de derde en laatste competitiewedstrijd van 2022 bij AV Spiridon in Rijen. Ondanks het feit dat Veerle deze keer ontbrak lukte het de trainers toch om nagenoeg alle onderdelen te bezetten.

 

De dag begon met de vlaggenparade, waarbij alle deelnemende ploegen voorgesteld worden, maar omdat het al 17 jaar geleden was dat AVR’90 met een jeugdteam deelnam aan de competitie en de  meisjes met hun mascotte niet opvielen in het geheel, werden ze door de speaker over het hoofd gezien.

 

Yvette beet het spits af met verspringen dat zij moest onderbreken om mee te lopen in het estafetteteam met Maartje, Myrthe en Evy. Het estafettestokje kwam wederom probleemloos over de finish. Vervolgens kwam Maartje in actie bij speerwerpen. De 800 meter wordt door trainer Wilco aangeprezen als 2 sprintjes van 400 meter (zelf hoeft hij ze niet te lopen!), maar als je op dezelfde manier start als bij de 400 meter dan ga je halverwege compleet stuk.

Evy verbeterde in de eerste serie haar PR met bijna 14 seconden in 3:07:17. Later kwam zij nog in actie bij het onderdeel verspringen.

Yvette (3:05:78) had de pech dat er in de 2e serie geen deelnemers met ongeveer haar snelheid liepen en kon haar PR net niet evenaren.

Maartje had het relatief onbekende onderdeel 300 meter horden “cadeau” gekregen van de trainers en slechts 1 keer op dit onderdeel getraind. Toch lukte het haar om alle hordes te nemen, maar de laatste 100 meters waren wel zwaar. Haar tijd van 1:03:90 was goed voor 235 punten.

Als oudste van het team sprokkelde Eline zowel bij het hoogspringen (1.40 meter), en met PR’s bij kogelstoten (8:84 meter) en de 80 meter sprint ( 11:51 sec) veel puntjes bij elkaar. Vanwege haar leeftijd kan Eline volgend jaar niet meer deelnemen in een team met C/D-junioren.

Myrthe stootte de voor haar zware kogel weer 13 cm verder dan vorige keer en verbeterde haar PR bij de 80 meter sprint met meer dan een seconde!

 

Net als vorige keer eindigde het team als 7e in de poule.  Landelijk behaalde het team een 117e (van de 173) plaats; een prestatie waar de trainers trots op zijn!

Maartje tijdens haar race over de horden

Eline in actie op de 80 meter sprint

           AVR'90 bij de vlaggenparadeCHELTENHAMRUN IN STAMPERSGAT.

11 juni

 

Zaterdag 11 juni was de enige 5 km wedstrijd die meetelt voor het West-Brabants Loopcircuit.

Je zou daarom extra veel deelnemers verwachten die op een gemakkelijke manier punten konden behalen voor het circuit, maar het tegendeel was waar. Slechts 55 lopers verschenen aan de start van de 5 km.

Onder hen Mark van den Brand, Matthijs Roks, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen. 

 

Als master 55+ wist Toon met een tijd van 17:02 beslag te leggen op een 5e plaats overal en scoorde weer 100 punten voor het circuit.

Omdat Okbazgi Kidane zich ingeschreven had bij de senioren was er voor Matthijs Roks (die zijn PR aanscherpte tot 17:07), een 2e in plaats van 3e plaats bij de masters 35+. Dit was ook de reden waarom Mark van den Brand (die zijn PR met 15 seconden verbeterde in 18:03) ontbrak op de derde plek op het podium bij de masters 35+.

 

Chrisje Schrauwen (21:13) mocht ook weer de hoogste trede van het podium beklimmen. Voor het circuit is Chrisje al bonuspunten aan het verzamelen en kan de overwinning in de categorie masters 65+ hem niet meer ontgaan.


PAGNEVAARTLOOP IN OUDENBOSCH.

8 juni.

 

De deelnemers aan de Halderbergeloop op woensdagavond 8 juni werden kort na de start getrakteerd op een fikse regenbui. Zowel Toon Heeren (35:43) als Chrisje Schrauwen (43:46) claimden in hun leeftijdscategorie de hoogste trede van het podium en haalden weer 100 punten voor het circuit binnen.


JONGSTE AVR'90 LID IN VAN GOGHLOOP.

Als hommage aan de beroemde schilder Vincent van Gogh, is in Zundert op iedere eerste zaterdag in juni de Vincent van Goghloop. Dit keer hield het jongste lid van AVR’90, Jet van de Broek uit Sprundel, als enige de eer van AVR’90 hoog.

 

Een week eerder liep de zesjarige Jet haar eerste wedstrijd en eindigde als tweede in de categorie meisjes van 5 tot 9 jaar bij loop over 700 meter tijdens het Rondje Sprundel.

Dat Jet het leuk vond blijkt uit het feit dat ze een week later in Zundert aan de start van de Vincent van Goghloop stond.

Eerst was er een gezamenlijke warming-up en om kwart over 5 startte Jet voor een rondje van 500 meter in de Molenstraat. Om te voorkomen dat de kids te hard van start gingen liepen er enkele begeleiders mee. Dat resulteerde erin dat alle kinderen bij elkaar bleven lopen. Bovendien was het parcours smal, waardoor Jet niet haar eigen tempo kon lopen. Maar ze zette nog wel een eindsprint in en kreeg gelijk bij de finish een keycord met nummer 3.

 

Alle deelnemertjes kregen na de finish drinken en een bakje aardbeien (het was immers aardbeienfeesten in Zundert) en werden verwend met een kadobon voor een ijsje, een t-shirt, een kortingsbon voor Speelboerderij Scherpenberg en een bidon. In de loterij won Jet bovendien nog een vrijkaartje voor Speelboerderij Scherpenberg en op het podium  mocht ze een beker voor de derde plaats in ontvangst nemen. Op 17 juni neemt Jet, samen met enkele andere AVR-pupillen, voor het eerst deel aan een atletiekwedstrijd bij DJA. 


LELIELOOP 2022.

 

Op tweede Pinksterdag stonden Mitchel van den Oudenaarden en Frank Sjaardema aan de start van de Lelieloop in (Etten-)Leur.

 

Snelste vrouw in de Lelieloop was Yvonne Boot die het rondje in Leur 4 keer liep in 46:34.

Frank Sjaardema koos na  5 km-wedstrijden ook voor de afstand van 10 km en finishte in 43:32. Mitchel van den Oudenaarden was de op 1 na snelste man in Etten-Leur en liep 5 km in 17:32.


ROPARUN 2022.

Toen Jet in Zundert liep waren de seniorleden Steffy Lazeroms, Gerard Polak en Robert Peeters al in de stromende regen gestart met het team Sprundel #102 in de Roparun 2022.

 

In verband met covid-19 was de start van de Roparun dit jaar niet in Parijs maar op de vliegbasis Twente, van waaruit 2 routes naar de finish in Rotterdam leidde.

Natuurlijk had de SV Sprundel ervoor gezorgd dat de route van de Roparun dit jaar Sprundel aandeed. De gehele Sint Janstraat was feestelijk verlicht en de deelnemers van team 102 werden ter hoogte van café de Coop maandagochtend rond 1 uur als ware helden onthaald. Het was weer een hele belevenis die bovendien geld opbracht voor het goede doel “leven aan dagen toevoegen, waar geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden”. Maandagavond om 7 uur werd het team warm onthaald op de thuisbasis van SV Sprundel.  


AVR'90 ATLETEN IN 2 WEDSTRIJDEN VAN HET LOOPCIRCUIT BINNEN 1 WEEK.

Matthijs en Toon in Standaardbuiten
Matthijs en Toon in Standaardbuiten

Omdat de 15 km van Standdaarbuiten altijd op Hemelvaartsdag is en het Rondje Sprundel altijd op de laatste zaterdag in mei komt het eens in de zoveel jaar voor dat er maar 2 dagen tussen deze wedstrijden, die beide deel uitmaken van het West-Brabants Loopcircuit , zit.

 

Toch waren er meerdere lopers die in Standdaarbuiten 15 km liepen en in Sprundel weer 10 km. Matthijs Roks, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen sprokkelden in beide wedstrijden veel punten voor het circuit bij elkaar.

 

Richard van Oosterhout nam geen risico toen hij last kreeg van zijn hamstring en stapte na 4 km uit de wedstrijd.

De overall-overwinning in Standdaarbuiten was wederom voor Ricardo Sint Nicolaas van Flakkee, maar in Sprundel moest die zijn meerdere erkennen in de Okbazgi Kidane (ook wel de Poortvlietse Gebreselassie genoemd) van Spado.

 

In Standdaarbuiten liep Matthijs Roks 4 km achter Toon Heeren. Daarna nam hij over van Toon, maar verrassend genoeg liep hij daarna 45 seconden uit op Toon. Zijn tijd van 54:34 was voor Matthijs ruim voldoende voor een plek op het ereschavot in de categorie masters 35+.  En met 55:19 belandde Toon, die weer even moest wennen aan een wegwedstrijd, op de hoogste trede van podium bij de masters 55+.

Ook Chrisje Schrauwen (1:06:11) mocht de hoogste trede van het podium beklimmen bij de masters 65+.  Als bijna 70-jarige geniet Chrisje nog even van de podiumplaatsen want het kan zo maar zijn dat er plots jongere/snellere lopers bijkomen. Ook geniet hij van de praatjes met deze en gene na de wedstrijd.

 

Dat het parcours in Standdaarbuiten zwaar is blijkt o.a. uit de finishtijden van Frank Sjaardema. Deed hij  in Standdaarbuiten nog 21:55 over de afstand van 5 km (of was het meer?), in Sprundel lukte het hem om onder de 20 minuten te finishen. Met 19:56 was hij de snelste AVR-man op de 5 km in Sprundel.

Ook Sieb Bom (25:30), Nico Koijen (26:28), René Lazeroms (26:57), Gerard Polak (27:20), Robert Peeters (27:21), Steffy Lazeroms (27:21), Lydia Foesenek (28:21), Marjon van de Ende (32:46) en Rosita Lazeroms (33:00) liepen 5 km in Sprundel.

Bij de jeugd zagen we Myrthe  (tweede bij de meisjes 1440 meter in 6:34) en Xabi (5e bij de jongens 720 meter in 3:57).

 

Precies 100 mannen en 22 vrouwen startten in Sprundel op het hoofdnummer, de 10 km. Toon Heeren en Matthijs Roks zijn aan elkaar gewaagd. Deze keer kon Matthijs samen met Bart Heshof naar Toon toe lopen en bereikte hem na 9 km, maar 400 meter voor de finish ging Toon er vandoor en Matthijs had geen puf meer om hem te volgen. Met 35:18 (2e PR in 2 dagen) werd Matthijs 3e bij de masters 35+. Toon werd met 35:12 wederom 1e bij de masters 55+.

Voor Frans van Bedaf (47:41) was het al een tijdje geleden dat hij een wedstrijd liep en voor Peter de Jong (55:41) was Rondje Sprundel zijn eerste (thuis)wedstrijd over 10 km. Chris Hoebergen is net hersteld van een blessure en was tevreden met 48:25. Wie direct na de wedstijd niet helemaal tevreden was, was Chrisje Schrauwen. Trainer René de Kok had hem aangeraden zaterdag niet voluit te gaan na zijn 15 km wedstrijd op donderdag. Omdat Chrisje dacht dat er geen 65-plusser voor hem liep hield hij zich aardig aan het advies van René. Wel versnelde hij de laatste km toen hij in zijn kielzog de 2e master 65+ aan zag komen en finishte in 44:45. Groot was zijn verbazing toen niet hij maar een voor hem onbekende loper winnaar werd in zijn categorie. Deze persoon (44:25) was echter niet aanwezig bij de prijsuitreiking. Achteraf bleek dit op een vergissing te berusten, want in de uitslag staat Chrisje gewoon op nummer 1!


OOK AVR'90 PUPILLEN ACTIEF BIJ WEDSTRIJDEN.

 

Terwijl het meisjesteam haar 2e competietiewedstrijd bij DJA had, namen Jesse, Julian en Ties op 14 mei deel aan de Athletic Champs wedstrijd bij Thor.

 

Deze wedstrijd stond open voor de regio-12 verenigingen, te weten AVO’83 (Oudenbosch), AVS’90 (Standdaarbuiten), AVR’90, Diomedon (Steenbergen), DJA (Zundert), Groene Ster (Zevenbergen), Spado (Bergen op Zoom) en Thor (Roosendaal).

Bij de Athletic Champs wedstrijden rouleren de deelnemers in teams met leeftijdgenootjes over de verschillende onderdelen. Deze keer was Jesse ingedeeld bij het team van Diomedon en Julian en Ties vormden samen met de atleetjes van AVO’83 een team. Op deze manier leren zij steeds meer leeftijdsgenootjes van andere verenigingen kennen.

Trainer Aaron was aanwezig om Ties, Julian en Jesse te begeleiden. En natuurlijk was er ook support van de ouders.

 

De onderdelen die aan bod kwamen voor Ties en Julian (B-pupillen)  waren sprint, horden, meters maken, slingeren, vortexwerpen en hurkhoogspringen. Jesse (A-pupil) mocht meters maken, hordenlopen, kogelstoten, vortexwerpen, hoogspringen en polsstokverspringen.

Natuurlijk staan er bij de pupillen nog geen “echte horden” op de baan, net zoals zij niet met een echte polsstok springen een ook niet met een kogel slingeren. Maar alle onderdelen bij Athletic Champs staan wel in het teken van de voorbereiding op de echte atletiekonderdelen. Jesse verbeterde bij maar liefst 4 van de 6 onderdelen zijn prestaties van vorige keer. Zijn beste prestatie behaalde hij net als vorige keer bij het polsstokverspringen. Julian verbeterde ook bij 3 onderdelen zijn prestaties. De meeste punten behaald hij deze keer met vortexwerpen (6 meter verder dan vorige keer!). Voor Ties was dit zijn eerste wedstrijd. Hij behaalde de meeste punten bij het onderdeel slingeren. Zowel Jesse, als Julian en Ties genoten weer van de wedstrijd. En als de kinderen genieten is de trainer tevreden.


JEUGDTRAININGEN MET VRIENDJES EN VRIENDINNETJES.

 

Binnenkort zijn er weer vriendjes/vriendinnetjestrainingen bij AVR. De jeugdleden mogen dan een vriendje of vriendinnetje mee naar de training brengen. Maar ook kinderen die geen vriendje/vriendinnetje bij AVR kennen zijn welkom bij de trainingen op woensdagavond om 18.30 uur op de atletiekbaan aan de Baanvelden.


AVR'90 LEDEN AFGELOPEN WEEKEND ACTIEF BIJ ACHILLES EN DJA.

Avondwedstrijd Achilles

 

Vrijdagavond organiseerde ARV Achilles in Etten-leur een avondwedstrijd waaraan de AVR’90-leden Brit Luijkx, Frank Smulders, Richard van Oosterhout, Chrisje Schrauwen en

Toon Heeren deelnamen.

 

Britt is bij zowel de sprint als verspringen bezig met wat veranderingen waardoor PR’s nog even op zich laten wachten, maar zij ziet wel de resultaten van deze veranderingen.

 

Toon Heeren, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen liepen in dezelfde serie bij de 3.000 meter. Door hooikoorts klachten was Toon wat rustiger gestart, maar hij kon zijn race goed opbouwen, won zijn serie in 9:58 en was als 55-jarige de snelste master (vanaf 35 jaar). Richard ging weg voor een tijd van 10:30 en finishte in 10:23; tevredenheid alom. Chrisje Schrauwen had zich met een erg scherpe tijd ingeschreven om zich te verzekeren van voldoende tegenstand in zijn serie en finishte in 12:16.

 

Vorig jaar werd Frank Smulders lid van AVR’90 en vroeg trainer René de Kok hem te begeleiden bij het lopen van

sprintnummers (100-200-400 meter). Hersteld van een langdurige spierreuma moest er rustig aan opgebouwd worden, maar Frank is erg ambitieus en wil niet alleen zichzelf verbeteren maar ook deelnemen aan het NK Masters in Harderwijk. De avondwedstrijd bij Achilles was voor hem een mooi testmoment om te kijken waar hij staat.

Zondag voorafgaand aan deze wedstrijd lastte Frank voor zichzelf nog een extra training op spikes in op de baan van

AVR’90. Frank genoot van de aanwezige support bij de avondwedstrijd waarin hij 100 meter in 14:77 en 200 meter

in 31:33 liep. Bij het NK Masters wil Frank zijn geluk op beproeven op de 400 meter.

Daarna blijft hij verder trainen om zijn tijden aan te scherpen.

Competitie C/D-junioren bij DJA

Een dag later nam, AVR'90 met zes teamleden voor 9 onderdelen deel aan de competitie C/D junioren bij DJA in Zundert. Het lukte helaas niet om bij de competitiewedstrijden bij alle onderdelen voldoende deelnemers op te stellen om maximaal te scoren.

 

De dag begon voor Myrthe, Maartje, Evy en Veerle met de estafette, waarbij de wissels weer allemaal goed gingen en

zij 2,5 seconden sneller liepen dan vorige keer.

 

Bij de technische onderdelen mogen steeds 2 atleten deelnemen aan 1 onderdeel, waarbij het resultaat van de beste

deelnemer telt. Maar bij de loopnummers mogen per vereniging 3 atleten lopen en tellen de resultaten van de beste 2.

Omdat er zowel bij horden als 1.500 meter maar 1 AVR’90-loopster was werden daar puntjes gemist.

Veerle verbeterde haar resultaat bij de 80 meter horden met meer dan 1 sec in 15:92 hetgeen 74 punten meer opleverde.

Met de discus wierp zij net iets verder dan Evy. Evy moest als een van de jongste deelnemers echter de punten binnenhalen

op het loodzware onderdeel 1500 meter, terwijl Eline en Yvette punten scoorden bij de 150 meter.

Verder vergaarde Eline veel punten met haar hoogtesprong van 1.40 meter en wierp na 2 ongeldige pogingen de speer tot 17.82 meter.

Maartje behaalde de punten bij ver. Myrthe en Maartje moeten een kogel van 3 i.p.v. 2 kg stoten en verbeterden

hun afstand van vorige wedstrijd.

 

Met een totaal van 2950 punten werd het meidenteam 7e (van de 12) in de poule.

Gezien het aantal, en de leeftijd van onze deelnemers een heel mooi resultaat. De derde competitiewedstrijd is op

zaterdag 11 juni bij Spiridon in Rijen.


AVR'90 LEDEN LOPEN VOOR HET GOEDE DOEL.

Zaterdag 7 mei organiseerde het Roparunteam van SV Sprundel verschillende activiteiten om extra geld in te zamelen voor het goede doel.

 

Een daarvan was de mogelijkheid om 2, 4, 6 of 8 km mee te lopen met leden van het Roparunteam. Hiervoor waren rondjes van 2 en 4 km door Sprundel uitgezet. 12 AVR’90 gaven gehoor aan de oproep om mee te lopen voor het goede doel.  Er was geen wedstrijdelement aan deze loop verbonden, meedoen was zeker deze keer het belangrijkste doel! Net zoals bij de “echte Roparun” werden de lopers begeleid door fietsers.

 

In het eerste team startten Maik de Weert, Gerard Polak, Robert Peeters (alle 3 lid van het Roparunteam) met Richard van Oosterhout, Toon Heeren en Wijnand Kas. Robert en Gerard (naast Roparunteamlid ook lid van AVR’90), die later de middag nogmaals in actie kwamen, hielden het bij 1 rondje van 4 km maar Toon en Richard liepen met Maik en Wijnand 2 rondjes. Samen met de kilometers van en naar huis kwamen zij op deze manier aan hun gebruikelijke zaterdagse trainingsafstand van 15 km.

Om 4 uur gaven Jack Lazeroms ( 8 km begeleid door dochter Steffy van het Roparunteam/ook lid van AVR’90), René Lazeroms (6 km begeleid door Gerard Polak en Robert Peeters) en Rosita Lazeroms, Lydia Foesenek, Marjon van den Ende, Astrid de Jong en Peter de Jong (4 km begeleid door Ilse Melisse en Conny van Meer) acte de presence. Bij aankomst op het sportpark werden de lopers als ware helden ontvangen. Alle deelnemers krijgen de kwalificatie “Topper” doordat door hun deelname weer extra geld toegevoegd kan worden aan het bedrag dat het Roparunteam #102 doneert aan het goede doel.


CHRISJE SCHRAUWEN LOOPT DE MEIDOORNLOOP IN NISSE (ZLD).

Ook op zaterdag 7 mei organiseerden de Zaklopers (zij danken hun naam aan het feit dat het dorp waarin zij thuis zijn, gelegen is in de “Zak van Zuid-Beveland”)  in samenwerking met AV’56 uit Goes de 24e editie van de Meidoornloop in het Zeeuwse Nisse.

 

Deze loop voert langs mooie bloemendijkjes waar deze maand veel meidoorns in bloei staan. Saillant detail bij deze loop was de kleedruimte: de lopers mochten zich omkleden in een kerk! In overleg met zijn trainer koos Chrisje Schrauwen deze keer voor de kortste afstand van 7,7 km. Het bochtige parcours liep niet alleen over asfalt maar bevatte ook verschillende grintpaadjes. Genietend van de mooie omgeving maakte Chrisje er een “pittige training” van en finishte na 33:58 als 20e in het totale deelnemersveld van 146 lopers. Daags daarna liep Chrisje weer een langere duurloop door de bossen in Bergen op Zoom. Aanstaande vrijdagavond staat Chrisje aan de start van de 3 km bij de avondwedstrijd van Achilles. In dezelfde wedstrijd start Frank Smulders voor 100 en 200 meter, en Britt Luijkx voor 100 meter en bij het verspringen. Iedereen succes gewenst!


AVR’90 ATLETEN SUCCESVOL IN DE VLIETLOOP.

Steffy tijdens de Vlietloop
Steffy tijdens de Vlietloop

27 April, Koningsdag.

 

Voor atleten betekent dat een trip naar Oud Gastel om deel te nemen aan de Vlietloop. Na twee jaar corona mocht dit weer en zo stonden er een 200-tal lopers en loopsters aan de start om 10 km of een halve marathon af te leggen. 

 

De weersomstandigheden waren een stuk beter dan wat de deelnemers zo vaak bij deze loop tegen komen. Een zwak zonnetje zorgde voor een aangename temperatuur. In het verleden speelde een harde wind de lopers vaak parten op de dijken in het open polderland, maar ook de wind was deze middag matig. Grootste hindernis voor de organisatie waren de wegwerkzaamheden op de Markt, waardoor start en finish verplaatst moesten worden, als gevolg waarvan de afstand voor de halve marathon maar 20,4 km bedroeg en de 10 km 400 meter langer werd. Spijtig voor degenen die een hele goede wedstrijd liepen, want met een scherpe tijd over 20,4 km kom je nu eenmaal niet in bestenlijsten terecht. De uiteindelijke winnaar vond er op zijn manier een oplossing voor. Het was de inmiddels in onze regio bekende loper Ricardo Sint Nicolaas die finishte in 1.08,22, maar na de finishlijn bleef hij onverminderd zijn tempo  aanhouden tot het moment dat de gps op zijn horloge aangaf dat hij 21,1 km had overbrugd.

 

Matthijs Roks en Mark van den Brand liepen keurig in een groepje van vier. Voor Mark ging het gelijk al vrij snel, maar achter hem was er een te groot gat en dat zou betekenen dat hij alleen kwam te lopen. Ook Matthijs liep een tempo dat hij nog nooit had gelopen op deze afstand, maar hij had deze dag de goede benen en liep in een strak tempo naar een 2e plaats in de categorie Masters 35+ en noteerde  1:15:55. Net als Sint Nicolaas liep ook Matthijs door totdat zijn klok aangaf dat ook hij een volledige halve marathon had afgelegd. En dat ging in 1:18:54, een enorme verbetering van zijn persoonlijke record.

Als 3e Master 35+ eindigde Mark van den Brand, die na zijn sterke marathondebuut vorig jaar de lijn opwaarts ook dit jaar verder doortrekt. Na zijn PR op de 10 km in de Halderbergeloop was de 1:17:31 voor 20,4 km weer een heel scherpe tijd. De slotkilometers vielen hem overigens zwaar.

Daarna volgde nog een podiumplaats. In oktober liep Chrisje Schrauwen in Eindhoven de halve marathon in 1:34:35. Deze tijd was te verbeteren door een tempo van 4:30 per km te lopen. Helaas ontbraken de km-bordjes op het parcours, maar na 5 km klokte Chrisje 22:38. Wel stond er een bordje bij de 15 km en daar klokte Chrisje tot zijn verrassing 1:04:58 om daarna te finishen in 1:30:07. Die 7 seconden vond Chrisje wel jammer, maar deze tijd was ruim voldoende voor de hoogste plaats op het ereschavot in de categorie masters 65+.  

 

Voor Teun van Uffelen stond de deelname aan de Vlietloop in het teken van de voorbereiding op deelname aan de hele marathon op 4 juni in Spitsbergen (noordelijk eiland van Noorwegen). Met al de nodige kilometers in de benen was het belangrijk om een keer wedstrijd in marathontempo te lopen. Na 1:24:58 kwam hij fris en ontspannen over de finish.

 

Gerard Polak, Robert Peeters en Steffy Lazeroms  zagen in de Vlietloop een goede testloop voor de Roparun waaraan zij met het team van SV Sprundel deelnemen. Robert en Gerard passeerden samen na 1:51:40 de finish en Steffy finishte in 1:55:47.  Op 7 mei organiseert hun team een loop waarbij de deelnemers samen met een loper van het Roparunteam 2, 4, 6 of 8 km lopen. Het zou mooi zijn als er zaterdag veel rood/blauwe (SV-Sprundel/AVR’90) combinaties door Sprundel lopen!


CHRISJE SCHRAUWEN SNELSTE MASTER 65+ IN LEEMPUTTENLOOP

Als er iemand is die blij is dat er weer loopwedstrijden georganiseerd worden is het wel Chrisje Schrauwen. Deze snelle master 65+ selecteert zorgvuldig zijn wedstrijden. Liefst loopt hij in een mooie omgeving en als er dan ook nog concurrentie in zijn leeftijdscategorie meeloopt is Chrisje meer dan tevreden.

 

Op woensdagavond 13 april toog Chrisje daarvoor naar AV Spiridon in Rijen, waar voor de 10e keer de Leemputtenloop georganiseerd werd. De Leemputtenloop dankt zijn naam aan het leem dat in het begin van de 20e eeuw afgegraven werd als grondstof voor de steenfabrieken in Rijen en Dorst. Hierdoor ontstond o.a. Surea. Het recreatiepark dat zijn naam dankt aan de Bredase Sportleraar Kuit (surea = Latijn voor kuiten) die zwemlessen ging geven in 1 van de ontstane leemputten. Wie van de ouderen onder ons is daar niet geweest in zijn/haar jeugd. Bij hoogtijdagen kwamen hier wel 10.000 bezoekers per dag, maar als gevolg van teruglopende bezoekersaantallen en verval werd het park in 2005 gesloten en werden de leemputten teruggegeven aan de natuur.

 

Het parcours van de Leemputtenloop loopt geheel over geasfalteerde paden door het schitterende natuurgebied Boswachterij Dorst. Dankzij de lekkere temperatuur en het ontbreken van wind was het woensdagavond perfect loopweer. Om half acht klonk het startschot voor zo’n 300 lopers. Onder hen maar liefst 20 vijfenzestigplussers die 10 km liepen.

Chrisje liep een vlakke wedstrijd en kwam na 43:32 als eerste master 65+ over de finish.

Exact 50 seconden na hem passeerde Gerard Wouters van de organiserende vereniging Spiridon de finish. Tijdens de 10 van AVR waren de rollen nog omgedraaid en moest Chrisje achter Gerard Wouters genoegen nemen met een 2e plaats in zijn leeftijdscategorie.  Maar winnen is niet het hoofddoel. Natuurlijk wil Chrisje iedere keer een mooi resultaat neerzetten, maar het sociale aspect zoals een gezellig praatje met de andere lopers na de finish is zeker zo belangrijk. Trainer René de Kok kan in alle opzichten tevreden zijn over de prestaties van “zijn pupil”.

 

Vlietloop op Koningsdag

Woensdagmiddag 27 april  is de 2e wedstrijd  van het West-Brabants Loopcircuit, de Vlietloop in Oud-Gastel. Voor informatie zie www.tveerke.nl


ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 APRIL 2022

Alle leden en ouders van onze jeugdleden worden uitgenodigd voor onze Algemene Ledenvergadering op donderdag 21 april a.s.

 

Deze ledenvergadering wordt gehouden in ons clubgebouw en begint om 20.30 uur.

 

De agenda van deze vergadering kun je hieronder downloaden.

Download
AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 APRIL 2022
Uitnodiging ALV 21-04-2022.pdf
Adobe Acrobat document 87.5 KB

AVR'90 ATLETEN IN 4 VERSCHILLENDE WEDSTRIJDEN

Afgelopen weekend waren AVR’90 leden actief in Goes, Tilburg, Zundert en Steenbergen. Eén ding was op alle locaties hetzelfde: de onverwachte kou!

 

Jeugdtrainer Aaron was met Jesse, Fenna en Julian bij Diomedon in Steenbergen waar alle pupillen een Athletic Champs wedstrijd afwerkten. Hierbij gaan de teams elke 20 minuten naar een ander onderdeel en komen de onderdelen sprinten, (hurk)hoogspringen, polsstok- verspringen, kogelstoten, vortexwerpen, slingeren, hordenlopen, sprint en duurloop aan bod. Jesse behaalde de meeste punten bij het polstok-verspringen, Julian bij het slingeren en Fenna bij de duurloop. Ondanks de kou hadden de kids het erg naar hun zin. 

 

Bij DJA in Zundert namen Eline, Yvette, Evy, Myrthe en Veerle onder leiding van trainer Wilco deel aan verschillende onderdelen. Alle leeftijdsgroepen waren per onderdeel samengevoegd in 1 startgroep: zo kon het gebeuren dat onze jongste deelnemers bij het kogelstoten samen met de Belgische Victor Buyle en para-atleet Albert van der Mee in de groep stonden. Natuurlijk moesten die met veel zwaardere kogels stoten. Er werden meerdere PR’s behaald, die de meisjes een volgende wedstrijd natuurlijk weer proberen te verbeteren. Onlangs haalde de trainer de lijst met clubrecords uit de archieven en toen bleek dat Eline vorig jaar het clubrecord kogelstoten van de meisjes C-junioren al verbeterde. Een reden om deze lijst in het vervolg eerder te raadplegen, want er gaan nu beslist nog meer clubrecords sneuvelen. Bij de meisjes D-junioren vochten Myrthe, Evy en Veerle een onderlinge strijd uit welke door Veerle gewonnen werd in een tijd van 9.2 sec. Het belangrijkste onderdeel van de dag was de estafette. Er moest immers geoefend worden voor de eerste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag bij Thor. Voor Yvette was het even wennen om te starten met het estafettestokje in haar hand, maar het lukte Yvette, Veerle, Evy en Eline om het stokje steeds in het wisselvak door te geven en niet met een DQ in de uitslag te komen. (degenen die wel eens naar het onderdeel estafette kijken, begrijpen dat dit al een prestatie op zich is tijdens een eerste estafette!).

 

Seniore  Britt nam in Tilburg deel aan de openingswedstrijd springen van Atilla. Door een nieuwe aanloop kwamen haar sprongen dit keer nog niet goed uit de verf, maar een volgende keer gaat het beslist weer beter.

 

En last but not least liep master 65+ Chrisje Schrauwen  10 miles in de Oosterscheldeloop, georganiseerd door AV’56 uit Goes. Natuurlijk stond er behoorlijk wat tegenwind (in Zeeland waait het immers altijd) en zat er ook wat vals plat in het parcours. Maar Chrisje genoot van de loop door het polderlandschap langs de Oosterschelde en had ook in Zeeland geen enkele moeite om de concurrentie ver achter zich te laten. Met een tijd van 1:13:13 werd hij zelfs 36e in het totale deelnemersveld van 84 mannen en vrouwen.

 

Dit jaar heeft AVR’90 voor het eerst sinds 2005 weer een ploeg aan kunnen melden voor de landelijke competitiewedstrijden. D-junioren Myrthe, Evy, Veerle en Maartje vormen samen met C-junioren Yvette en Eline een team in de categorie meisjes C-junioren. Zaterdag is de eerste competitiewedstrijd bij Thor in Roosendaal (op sportpark Vierhoeven). Wilco, Aaron en Britt gaan mee om het team te begeleiden, maar support van ouders/clubgenoten is natuurlijk altijd welkom. Wij wensen de meisjes veel succes en plezier met het team!


AVR'90 LEDEN IN HALDERBERGELOOP

 

Afgelopen zondag ging het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant van start met de Halderbergeloop.

Met 5 deelnemers (Matthijs Roks, Mark van den Brand, Jack Lazeroms, Gerard Polak en Chrisje Schrauwen) was AVR’90 goed vertegenwoordigd. 

 

De warming-up van de eerste wegwedstrijd begon met sneeuw en een koude wind. Geen ideale omstandigheden! Wat een verschil met het weer een week eerder tijdens de laatste cross van het seizoen bij Groene Ster in Zevenbergen. Begrijpelijk dat de opkomst niet zo groot was, hetgeen wel jammer was voor de lopers die er wel waren: zij moesten het parcours van 3 rondjes rondom de atletiekbaan vaak  alleen afleggen.

Lopers vinden het vaak minder leuk om meerdere keren hetzelfde rondje te lopen, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: het publiek kon de lopers 3 keer aanmoedigen. En wat extra aanmoediging doet iedere loper goed.

 

Het is geen wet van meden en perzen dat de overwinning naar een loper in de jongste categorie gaat. De overal-overwinning was deze keer voor Master 35+ Ricardo Sint Nicolaas (33:52) van Flakkee die 14 seconden voor de nummer 2 (senior Mario Poldervaart van Spark) de finish passeerde. 

Bij de dames ging de overwinning naar Laurey van den Berge (eveneens van Flakkee), die ook de laatste editie van de 10 van AVR op haar naam schreef.

Matthijs Roks  verbeterde zijn PR van 37:08 (gelopen tijdens de Kievitloop op 20 februari) in 35:52 en claimde daarmee een mooie derde plaats in de sterke categorie masters 35+. In dezelfde categorie werd Mark van den Brand zesde met 36:50 (dat is nog altijd meer dan 1,5 minuten sneller dan de nummer 3 in de jongste categorie).

 

Matthijs in actie 

Podium 35+ met Matthijs rechts

Mark op weg naar een geweldige tijd


Meer foto's van al onze deelnemers en van het evenement, gemaakt door Paul van Dongen, kun je bekijken via deze link. 

De  meeste deelnemers behoorden tot de masters 45+ en 55+. Jack Lazeroms (48:19) en Gerard Polak (50:49)  werden 11e en 14e in de categorie 45+. Bij de oudste categorie (masters 65+) gaf Chrisje Schrauwen (43:32) van meet af aan het nakijken aan de concurrentie. Het duurde bijna 2,5 minuten voor de nummer 2 (Jan van Praat van Achilles) de finish passeerde. 

 

 

De volgende wedstrijd in het circuit is de Vlietloop op Koningsdag in Oud-Gastel. Om punten voor het circuit te verzamelen moet een afstand van 21,1 (halve marathon) gelopen worden. Maar deelnemers kunnen ook voor een kortere afstand van 5 of 10 km kiezen. Voor informatie zie ww.tveerke.nl


AVR'90 JEUGDLEDEN IN GROENE STER CROSS

 

Zondag 13 maart was trainer Wilco Verwijmeren met 7 jeugdleden (Fenna, Julian, Mare, Myrthe, Jasmijn, Renske en Yvette) aanwezig bij Groene Ster in Zevenbergen voor de tweede, tevens laatste cross van seizoen 2021/2022.

 

Op de foto hiernaast is het voltallige AVR'90 team te zien.

 

Dit seizoen zouden er voor het eerst weer 6 regionale crossen zijn, maar het alom bekende virus zorgde ervoor dat alleen de eerste en de laatste cross doorgingen.  Het crossreglement werd daarom voor 1 jaar aangepast in die zin dat iedereen die aan 1 van de 2 crossen deelnam in het eindklassement opgenomen werd.

 

Groene Ster had een parcours uitgezet rond de atletiekbaan dat vanaf het balkon in zijn geheel te overzien was.

B-pupil Fenna was de eerste die in actie kwam voor AVR’90. Zij crosste 1 km in 4:37, goed voor een 9e plaats. Daarna was het de beurt aan Julian (eveneens B-pupil). Hij legde het parcours af in 4:18 hetgeen hem een 7e plaats opleverde.

Vanaf de A-pupillen was de te lopen afstand 1,4 km. A-pupil Mare werd met 6:57 20e in de grootste startgroep.  Hierna werden de medailles van het eindklassement uitgereikt aan de eerste 10 van elke pupillencategorie en mocht Julian de medaille voor de 9e plaats bij de jongens B-pupillen mee naar huis nemen.

 

Renske, Jasmijn, Myrthe, Yvette, Mare, Julian en Fenna

Fenna, Mare en Julian

Yvette (met zonnebril) tijdens de prijsuitreiking C-junioren meisjes

Jasmijn in haar wedstrijd


Julian in actie

Julian bij de prijsuitreiking

Myrthe en Jasmijn


Vervolgens gingen de junioren van start. Bij de meisjes D-junioren spraken Myrthe, Jasmijn en Renske af om gedrieën over de finish te gaan.

In de eerste ronde bleef het drietal nog bij elkaar, maar tijdens de 2e ronde liep Renske weg van Myrthe en Jasmijn. Hun finishtijden waren respectievelijk 6:09, 6:17 en 6:19.

Als laatste startte Yvette bij de meisjes C -junioren. Omdat trainer Wilco haar bij de vorige cross abusievelijk al bij de meisjes D-junioren liet starten werd Yvette in de uitslag van de Diomedoncross als laatste toegevoegd bij de meisjes C-junioren. Dat dit niet de plaats was waarop zij recht had liet zij in de Groene Ster cross goed zien. Yvette ging voortvarend van start en liep een opbouwende race van 2 km in een mooie tijd van 7:59, goed voor een 4e plaats! In het eindklassement werd zij als gevolg van de misser bij de 1e cross 5e. C-pupil Xabi die net als A-pupil Jesse vorige keer ook tot de deelnemers behoorde, legde in het eindklassement beslag op de 4e plaats (zijn medaille krijgt hij nog). De trainers zijn trots dat er dit jaar 9 AVR-jeugdleden deelnamen aan de crosscompetitie.

De jeugd heeft mede door het enthousiasme van de trainers, weer de smaak te pakken van deelname aan regionale wedstrijden. Nu het crossseizoen afgesloten is komen de baanwedstrijden er aan. Onder andere op 2 april bij DJA in Zundert voor CD-junioren en bij Diomedon in Steenbergen voor de pupillen.

Leden die deel willen nemen aan een wedstrijd kunnen dit  doorgeven aan de trainers Wilco of Aron.

De winterlooptrainingen worden nu ingeruild voor trainingen op alle atletiekonderdelen (hoog/verspringen, bal/speerwerpen, kogelstoten en sprinten).

Belangstellenden kunnen zonder afspraak op woensdagavond om half 7 naar de jeugdtraining op de atletiekbaan aan de Baanvelden komen. Je mag enkele weken gratis meetrainen om kennis te maken met de verschillende atletiekonderdelen, voordat je het besluit neemt om lid van AVR’90 te worden. Voor meer informatie klik hier


ZONDAG 13 MAART LAATSTE REGIOCROSS 2021/2022 GAAT DOOR.

Op zondag 13 maart 2022 organiseert a.v. Groene Ster uit Zevenbergen een regiocross.

 

Hoewel dit de 6e cross van het ARWB-circuit zou zijn dit winterseizoen heeft corona er voor gezorgd dat het pas de 2e en tevens de laatste van dit seizoen is. 

 

Meer informatie kun je vinden op de website van Groene Ster.

 

LET OP: De eerste start (mini-pupillen) is al om 10 uur.

 

Geniet er van en veel succes!!


TIPS OVER VOEDING VOOR, TIJDENS EN NA HET SPORTEN.

In de webpagina "Tips" is een nieuw artikel opgenomen over voeding voor, tijdens en na het sporten.

 

Ervaren sporters hebben waarschijnlijk zelf al een ideaal voedingspatroon ontwikkeld als voorbereiding op wedstrijden en/of trainingen. Soms op basis van adviezen, soms ook door ervaring wijzer geworden.

 

Voor beginnende sporters is het echter meestal nog een zoekplaatje. Wat moet ik eten/drinken voor een training of een wedstrijd, welke drankjes zal ik nemen tijdens een wedstrijd bij de verzorgingsposten, waar heeft mijn vermoeide lichaam na het sporten het meeste baat bij? 

Natuurlijk is dit vaak voor iedereen persoonlijk, maar er bestaan wel richtlijnen voor de gemiddelde sporter. Dat kun je in dit artikel lezen.

 

Geïnteresseerd? Klik dan hier


CORONA UPDATE PER 18 FEBRUARI 2022

 

Vanaf VRIJDAG 18 FEBRUARI 2022 zijn de mogelijkheden om te sporten opnieuw verruimd.

 

In dit bericht zullen we ons, zoals gebruikelijk beperken tot de directe gevolgen voor onze trainingen.

Het uitgebreide protocol kun je hier lezen.

 

 De belangrijkste uitgangspunten voor het volgen van trainingen en het houden van wedstrijden zijn momenteel de volgende:

  1. Sporten in groepsverband is toegestaan op de accommodatie.
  2. Er geldt geen maximale groepsgrootte en er is geen tijdslimiet;
  3. Publiek is toegestaan onder de volgende voorwaarden:
    • Het publiek houdt rekening met een onderlinge afstand tot elkaar van 1,5 meter
  4. Wedstrijden tegen of met andere verenigingen zijn toegestaan.
  5. De kleedkamers, toiletruimten en douches zijn open.
  6. Het krachthonk is open. Hier geldt wel een CTB plicht.
  7. De kantine mag open zijn tot 01:00 uur. Ook hier geldt een CTB plicht. Overige beperkende maatregelen zijn vervallen. 
  8. Voor en na de training/wedstrijd geldt de 1,5 meter afstand voor de leeftijden zoals in de algemene richtlijnen (klik hier). De 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.

TARIEVEN WEDSTRIJDLICENTIE WORDEN PER 1 JANUARI 2022 AANGEPAST

De Unieraad van de Atletiek Unie heeft tijdens haar vergadering op 25 november 2021 besloten om de tarieven voor de wedstrijdlicenties te verhogen per 1 januari 2022.

 

De verhoging houdt gelijke pas met de CBS prijsindex rubriek 09400, wat betrekking heeft op Diensten m.b.t. recreatie en sport.

In procenten uitgedrukt komt dit neer op een verhoging van 2,2%.

 

De verhogingen per categorie in absolute bedragen kun je aflezen uit onderstaande tabel.

CATEGORIE


Pupillen

Junioren

Senioren/masters

LICENTIE 2021


€   8,60

€ 15,30

€ 24,50

LICENTIE 2022


€   8,80

€ 15,65

€ 25,05


Klik hier voor een totaaloverzicht van de contributiegelden van AVR'90.