Archief Nieuwsberichten 2021


MOOI WEER MAAKT ALLES GOED BIJ 10 VAN AVR

Er ging menig overleg aan vooraf: wèl of geen 10 van AVR dit

jaar i.v.m. mogelijke Covid-19-maatregelen. Uiteindelijk kon

de loop met enige beperkingen gelukkig doorgaan. Het

aangename weer afgelopen zondag was niet alleen gunstig

voor de lopers, maar voelde voor de organisatie en alle

vrijwilligers als een kers op de taart.

 

Om 11 uur gingen de deelnemers van beide afstanden (10

KM en 4 EM) gelijktijdig op de baan van start. Omdat eerst

anderhalve ronde op de baan gelopen werd, was het

deelnemersveld al wat verspreid en leverde de versmalling

van het parcours bij de overgang naar het fietspad op de

Baanvelden geen enkel probleem op.

 

 

Ook de oversteek op de Bernardstraat leverde door de verkeersregelaars geen enkele vertraging op. Wat wel een (minder leuke) verrassing was, was na 3 km een onverhard stuk van zo’n 300 meter. Gelukkig was het gras gemaaid en had de regen het stuk niet veranderd in een modderpoel. Uit het feit dat de leider in de wedstrijd op dit onverharde stuk de voorfietser zelfs inhaalde, kan geconcludeerd worden dat ook dit stuk van het parcours goed te belopen was. De tegenwind in de  Achterhoeksestraat was misschien nog wel zwaarder dan het stukje onverhard parcours.

Na 4 km bezorgde dj Tom van de Borst de deelnemers met zijn muziek een extra boost. De lopers van de 4 EM mochten daarna al terug naar de baan; de 10 km-lopers moesten het rondje Bernardstraat-Canadastraat-Achterhoeksestraat twee keer

lopen (helaas moest AVR afscheid nemen van het oude parcours met 1 grote ronde van 10 km) en passeerden na 8 km nogmaals dj Tom bij de waterpost.

Snelste man bij de 4 EM was Eltjo van Mechelen van Thor (21:34); 4:20 minuten later passeerde de eerste vrouw, Marlien van Beek van de Langstraat, de finish. En vijf minuten later zette winnaar Ronald Cockx van DJA het parcoursrecord van de 10 km. op 30:55.

Bij de vrouwen noteerde Laurey van den Berge van Flakkee 37:25.

Ondanks het feit dat verschillende AVR-leden de vorige dag nog druk waren met de opbouw van het parcours, namen ze

zelf ook deel aan de loop. Het lukte Frank Sjaardema om onder de 41:30 te finishen; goed voor een derde plaats bij de

masters 45+. Toon Heeren (winnaar Masters 45+) was tevreden met zijn tijd van 34:47 en Jack Lazeroms begeleidde dochter Steffy in ruim 48 minuten naar de finish. Ook Angelique Verpaalen en dochter Laura maakten er binnen het uur een gezellige familieloop van. Ruud Verpaalen (39:57) werd derde bij de masters 35+. Ook in deze categorie liep Teun van Uffelen (41:42). Sieb Bom (52:56) ontbrak sinds 2009 nog nooit in de thuiswedstrijd van AVR’90. Chrisje Schrauwen (42:48), onlangs nog winnaar in de halve marathon in Eindhoven, moest deze keer zijn meerdere erkennen in Gerard Wouters van Spiridon.

Trainer René de Kok besloot daags voor de wedstrijd dat zijn atleten het zonder zijn aanmoedigingen moesten doen en liep zelf ook 10 km. En Ingrid van Asselt (46:53) kwam speciaal voor de 10 van AVR terug naar Rucphen. Haar derde plaats bij de

Dames 45+ leverde haar een uitnodiging voor de editie van 2022 op. Ook vermeldenswaardig is de prestatie van de 82-

jarige Gillis Bosman (59:33) van Thor die de 10 km nog steeds bedwingt binnen het uur.

Bij de 4 Engelse Mijl zagen we o.a. René Lazeroms (34:01), Peter de Jong (34:45),  Kees Rijpers (34:07) en Yvonne Boot (30:44). Voor de complete uitslag zie www.uitslagen.nl. Voorzitter Jack Lazeroms was blij met de fantastische sfeer; niet alleen tijdens de loop, maar ook na de finish. En natuurlijk met alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om voor de lopers een mooi evenement te organiseren. Chapeau!

 

N.B. Foto's van de 10 van AVR zijn online te bekijken en te bestellen of te downloaden via www.flickr.com en/of via www.josvdr.nl.


AVR'90 LEDEN IN KIEVITLOOP

 

Omdat de Zevenheuvelenloop in Nijmegen afgelast werd, rende Chrisje Schrauwen zondag 21 november 3 rondjes door het Lievensbergbos in Bergen op Zoom. Johan van Meer vond, net als het merendeel van de deelnemers, 1 rondje van 5 km genoeg.

De reis naar de start van het parcours werd hierdoor  voor Chrisje flink ingekort, zodat hij niet voor dag en dauw uit de veren hoefde.

 

De Kievitloop wordt (als de regelgeving het toestaat) door Spado in de wintermaanden iedere derde zondag van de maand georganiseerd in het Lievensbergbos. De eerste editie van de Kievitloop dateert uit 1993. De loop werd in het leven geroepen om beginners hun conditie te laten meten; gevorderden gebruiken deze loop vaak als testloop in hun trainingsopbouw naar andere wedstrijden. De afstand van het parcours is 5 km en de lopers kunnen in afwijking van de inschrijving tijdens de loop nog beslissen of ze 5, 10 of 15 km lopen. Na afloop wordt er per afstand 1 uitslag opgemaakt waarin zowel de dames als heren en alle leeftijdscategorieën opgenomen worden. Chrisje Schrauwen had zich ingeschreven voor de 15 km en liep het rondje 3 keer. Hij liep een hele vlakke wedstrijd en klokte voor iedere 5 km exact dezelfde tijd van 21:50. De trainer kan tevreden zijn! Voor zover bekend was het al 8 jaar geleden dat Johan van Meer een wedstrijd van 5 km liep. Dat zijn tijd van 31:21 slechts 23 seconden langzamer was dan in 2013 is, gezien zijn jaren, een hele knappe prestatie.

Op 12 december kan iedereen opnieuw lopen in het Lievensbergbos. Spado organiseert dan de 2e ARWB-cross. Het parcours van de cross gaat echter niet over de verharde weg en zal een stuk zwaarder zijn. Voor informatie zie www.Spado.nl.


AVR'90 LEDEN IN CROSS DIOMEDON.

Na anderhalf jaar werd er afgelopen zondag weer een cross in de Atletiek Regio West-Brabant (ARWB) georganiseerd. Diomedon mocht op 7 november het spits afbijten met haar cross in Moerstraten.

 

Jeugdleden Xabi (C-pupil) , Julian (B-pupil), Jesse(A-pupil), Yvette (C-juniore) en trianer Wilco Verwijmeren vertrokken in alle vroegte naar Moerstraten. Met een kleine 200 pupillen en C/D-junioren en hun begeleiders was het ’s-morgens gezellig druk op het terrein aan de Heivelddreef.

 

En gelukkig was het droog. Fleur Verwijmeren zorgde voor een goede warming-up. Xabi, Julian, Jesse en Yvette liepen allemaal hun eerste cross. Natuurlijk waren zij best zenuwachtig voor hun eerste echte wedstrijd. Maar allen brachten het er goed van af. Xabi liep een afstand van 990 meter in 5:01; goed voor een 4e plaats bij de jongens C-pupillen. Daarna was Julian aan de beurt. Ook hij moest een kleine kilometer lopen. Hij werd met 5:13 7e bij de jongens B-pupillen.  A-pupil Jesse liep 1240 meter in 6:17. Daarna waren de junioren aan de beurt. Eerst de meisjes en jongens D-junioren, en daarna pas de C-junioren. Maar hier ging het mis. Alhoewel C-juniore Yvette een startnummer in de categorie C-junioren had, liet de trainer haar abusievelijk te vroeg starten bij de meisjes D-junioren. Ook de organisatie merkte dit niet op. Ondanks een valpartij eindigde zij als zesde bij de meisjes D-junioren. Maar natuurlijk werd zij na afloop door de organisatie terecht uit de uitslag bij de meisjes D-junioren gehaald (de afstand voor de meisjes C-junioren was immers 1.535 meter in plaats van 1240 meter) en als laatste toegevoegd in de uitslag bij de meisjes C-junioren. Volgende keer beter. Trainer Wilco baalde hier natuurlijk enorm van en zal dit voorval niet snel vergeten, maar vergissen is menselijk.

Julian, Jesse, Yvette en Xabi

Julian heel fraai 7e

Xabi heel knap 4e

Yvette fanatiek in actie


Om 1 uur startten ongeveer 100 dames en heren in de categorieën  U18 (voorheen B-junioren)  tot en met de oudste masters. Onder hen Toon Heeren en trainer René de Kok. Ook voor hen was het weer wennen om een cross te lopen. Toon startte rustig en was tevreden met zijn tijd van 32:30 voor de afstand van 7.950 meter (volgens meerdere lopers was de afstand meer dan 8,5 km in plaats van bijna 8 km); goed voor een 2e plaats in de categorie masters 45+. Waar de jongeren al na 2 rondes mochten finishen, was er voor de oudsten geen enkel pardon. Zij moesten net als de senioren en de masters 35+/45+ 4 rondes lopen. Het laat zich raden dat de deelnemers in de categorie masters 65+ als laatsten de finish passeerden. René werd met 47:45 derde in de categorie masters 65+. Er zijn crossen waar voor de oudere deelnemers (vanaf masters 45+ of 55+) een korte afstand op het programma staat. Wellicht dat er dan wat meer oudere deelnemers aan de start verschijnen.

 

De volgende cross is op zondag 12 december in Bergen op Zoom. Voor informatie zie www.spado.nl

Meer deelnemers zijn welkom!


GEVOLGEN VOOR DE TRAININGEN N.A.V. DE PERSCONFERENTIE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 21-12-2021: 

De Atletiek Unie heeft het protocol per 19 december aangepast, waardoor er nu wel met meerdere groepjes van 2 getraind kan worden, mits er voldaan wordt aan de 1,5 meter onderlinge afstand en er voldoende afstand gehandhaafd wordt tussen de verschillende tweetallen.

Dit is besproken met René de Kok en die heeft aangegeven vanaf donderdag 23 december de training weer gewoon te willen verzorgen.

De trainingen gaan vanaf nu dus weer gewoon door. Verzamelen op de parkeerplaats van AVR'90.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Helaas worden we vanuit de overheid opnieuw geconfronteerd met verscherpte maatregelen in de strijd tegen corona.

 

In dit bericht beperken we ons tot de directe gevolgen voor onze trainingen.

Het uitgebreide protocol kun je hier lezen.

 

 

In de regels voor de sport staat dat sporten in de buitenruimte is toegestaan tussen 5.00 en 17.00 uur. Echter wel onder de volgende voorwaarden:

 1. Maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief de trainer.
 2. Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.
 3. Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten.

 

 

Het bestuur wenst de leden en sponsoren hele fijne en gezellige kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. 


PRIJSUITREIKING CLUBACTIE PLUS MANNIEN

PLUS Manniën had alle deelnemende verenigingen aan de PLUS Club Actie uitgenodigd om  donderdag 2 december aanwezig te zijn bij de officiële uitreiking van het prijzengeld aan de verenigingen. Dit zou gebeuren in de kantine van PLUS Manniën.

 

Helaas gooide de recent genomen corona maatregelen roet in het eten. Deze maatregelen besloten PLUS Manniën om deze officiële bijeenkomst af te gelasten. De uitkering van het prijzengeld werd nu noodgedwongen beperkt tot het simpel overmaken van het door de verenigingen verdiende prijzengeld.,

Dat is inmiddels ook gebeurd.

De hoogte van onze uitkering bedraagt € 239,00. Daar zijn we erg blij mee, want het zal ons helpen bij het bereiken van onze doelstellingen.

 

Graag willen wij iedereen die hun punten heeft gegeven aan AVR'90 bedanken. Natuurlijk is ook veel dank verschuldigd aan PLUS Manniën voor de mogelijkheid die zij geboden hebben om deel te nemen aan deze clubactie.


RABO CLUBSUPPORT 2021 LEVERT EEN MOOI BEDRAG OP

 

De eindresultaten van Rabo ClubSupport 2021 zijn bekend.

Dankzij de steun van onze leden, donateurs, sponsoren, vrienden en kennissen mag AVR'90 dit jaar op haar rekening bij de Rabobank een bedrag bijschrijven van

€ 486,64.

 

Dit bedrag kunnen we gaan inzetten voor de beoogde doelen zoals we hebben opgegeven bij de organisatie van Rabo ClubSupport.

 

Dit jaar is de doelstelling om het geld te gebruiken voor de volgende 2 speerpunten:

 1. Onderhoud van de atletiekbaan.
 2. Optimaliseren van de accommodatie:
  • Aanschaf nieuwe materialen
  • Nieuw meubilair in onze kantine

Graag willen we iedereen die een stem op AVR'90 heeft uitgebracht bedanken voor hun steun!!


EERSTE MARATHON AVONTUUR VAN MARK VAN DEN BRAND

Omdat Mark van den Brand zich dit voorjaar al ingeschreven had voor de marathon in Rotterdam, en deze verplaatst werd naar 24 oktober, kon hij niet deelnemen aan de thuiswedstrijd van AVR’90. Wat in 2018 begon als een grapje onder enkele vrienden “als jullie de halve marathon in Etten-Leur lopen, dan kan ik dat ook wel” kreeg op 24 oktober met zijn eerste deelname aan een hele marathon een succesvol vervolg.

 

In eerste instantie zou Mark met een aantal vrienden in 2018 10 km lopen in Etten-Leur en ging hij hiervoor serieus trainen. Maar na 4 weken vertelden zijn vrienden dat zij toch de halve marathon wilde lopen en dat Mark dat echt niet zou kunnen. Zeg tegen Mark dat hij iets niet kan en dan zal hij alles doen om te bewijzen dat hij dat wel kan. Schrijf mij dan ook maar in voor de halve marathon”. In oktober 2018 liep Mark 21 km in 2 uur en 6 minuten. Maar wat nog veel leuker was, tijdens die wedstrijd ontdekte Mark dat hij veel plezier beleefde in deelname aan een wedstrijd: juichend publiek en lopers die hun grenzen verlegden; dat gaf Mark écht voldoening.

Mark ging serieus meer trainen en liep in 2019 de halve marathon in Etten-Leur in 1:29.

 

Het was Anton Verpaalen die Mark attendeerde op de gezellige loopgroep bij AVR’90; een club voor alle niveaus van starters tot gevorderden waar respect is voor iedereen.

Tijdens enkele proeftrainingen leerde Mark trainer René de Kok kennen die hem zei  “als je wat rustiger en ontspannener loopt, kun je nog een flinke groei maken”. Daarom sloot Mark zich begin dit jaar aan bij AVR’90 en schreef zich in voor de hele marathon in Rotterdam.

In de tijd die zat tussen de oorspronkelijke en de uiteindelijke datum van de marathon maakte Mark onder leiding van René de Kok nog flinke stappen bij AVR. René maakte voor Mark een speciaal trainingsprogramma van 16 weken als voorbereiding op zijn eerste marathon.  En Mark stelde zijn doel bij: een tijd van minder dan 3 uur moest haalbaar zijn. Het feit dat zijn omgeving zei dat hij de lat daarmee te hoog legde, was voor hem weer een extra stimulans om te laten zien dat hij dat wel kon.

 

In Rotterdam was Mark ingedeeld in het eerste startvak en hij kon Lee Towers goed zien die  voor de 27e keer “You’ll never walk alone” zong voor de start van de marathon. Een kippenvelmoment, gevolgd door het startsein: het afvuren van een kanon.

Mark begon sterk aan de eerste kilometers van de marathon. Door schade en schande wijs geworden (tijdens een voorbereidingswedstrijd van 30 km in Capelle aan de IJssel ging halverwege het licht uit) wist hij zich te beheersen en startte in een tempo van 4:10. De eerste 10 km waren zo voorbij en na de halve afstand voelde Mark zich nog steeds top. Hij kon lekker uit de wind lopen bij een groepje lopers dat de snelste Rotterdamse vrouw haasde. Het was werken voor Mark om het tempo van dit groepje bij te benen en na 30 km kwam het besef dat hij dit tempo geen 12 km meer vol zou houden. Hij besloot zijn tempo iets te matigen. Na 34 km voelde hij ontzettend zware benen komen. Hij was niet de enige: hij zag steeds meer mensen wandelen of stilstaan, maar er waren ook lopers die hem inhaalden. Dan maar op wilskracht verder. Toch twijfelde Mark of hij het nog 8 km vol zou kunnen houden, maar hij was er nog steeds van overtuigd dat hij zijn einddoel (finishen binnen 3 uur) móest halen. Na 37 km vervolgde het parcours zich vanuit het Kralingse Bos de stad in. De aanmoedigingen van het publiek dat hier weer talrijker werd, gaven Mark een extra boost om door te gaan. En bij de 40 km stond Linda met de kinderen en een aantal vrienden om hem aan te moedigen. Wat een heerlijk gevoel! Het bord van de laatste km kwam in zicht en toen wist Mark zeker dat hij het zou halen. Handen omhoog en genieten van de finish op de Coolsingel. Het zat erop. Mark zijn benen voelden als houten stokken die niet meer konden buigen, maar toen hij om zich heen keek zag hij dat hij niet de enige was die moeilijk liep. Met de hulp van trainer René de Kok, de trainingsmaatjes van AVR en natuurlijk zijn eigen sterke wilskracht is het Mark gelukt om zijn eerste marathon tot een succesvol einde te brengen. Proficiat!MOOI WEER MAAKT ALLES GOED BIJ 10 VAN AVR

Er ging menig overleg aan vooraf: wèl of geen 10 van AVR dit

jaar i.v.m. mogelijke Covid-19-maatregelen. Uiteindelijk kon

de loop met enige beperkingen gelukkig doorgaan. Het

aangename weer afgelopen zondag was niet alleen gunstig

voor de lopers, maar voelde voor de organisatie en alle

vrijwilligers als een kers op de taart.

 

Om 11 uur gingen de deelnemers van beide afstanden (10

KM en 4 EM) gelijktijdig op de baan van start. Omdat eerst

anderhalve ronde op de baan gelopen werd, was het

deelnemersveld al wat verspreid en leverde de versmalling

van het parcours bij de overgang naar het fietspad op de

Baanvelden geen enkel probleem op.

 

 

Ook de oversteek op de Bernardstraat leverde door de verkeersregelaars geen enkele vertraging op. Wat wel een (minder leuke) verrassing was, was na 3 km een onverhard stuk van zo’n 300 meter. Gelukkig was het gras gemaaid en had de regen het stuk niet veranderd in een modderpoel. Uit het feit dat de leider in de wedstrijd op dit onverharde stuk de voorfietser zelfs inhaalde, kan geconcludeerd worden dat ook dit stuk van het parcours goed te belopen was. De tegenwind in de  Achterhoeksestraat was misschien nog wel zwaarder dan het stukje onverhard parcours.

Na 4 km bezorgde dj Tom van de Borst de deelnemers met zijn muziek een extra boost. De lopers van de 4 EM mochten daarna al terug naar de baan; de 10 km-lopers moesten het rondje Bernardstraat-Canadastraat-Achterhoeksestraat twee keer

lopen (helaas moest AVR afscheid nemen van het oude parcours met 1 grote ronde van 10 km) en passeerden na 8 km nogmaals dj Tom bij de waterpost.

Snelste man bij de 4 EM was Eltjo van Mechelen van Thor (21:34); 4:20 minuten later passeerde de eerste vrouw, Marlien van Beek van de Langstraat, de finish. En vijf minuten later zette winnaar Ronald Cockx van DJA het parcoursrecord van de 10 km. op 30:55.

Bij de vrouwen noteerde Laurey van den Berge van Flakkee 37:25.

Ondanks het feit dat verschillende AVR-leden de vorige dag nog druk waren met de opbouw van het parcours, namen ze

zelf ook deel aan de loop. Het lukte Frank Sjaardema om onder de 41:30 te finishen; goed voor een derde plaats bij de

masters 45+. Toon Heeren (winnaar Masters 45+) was tevreden met zijn tijd van 34:47 en Jack Lazeroms begeleidde dochter Steffy in ruim 48 minuten naar de finish. Ook Angelique Verpaalen en dochter Laura maakten er binnen het uur een gezellige familieloop van. Ruud Verpaalen (39:57) werd derde bij de masters 35+. Ook in deze categorie liep Teun van Uffelen (41:42). Sieb Bom (52:56) ontbrak sinds 2009 nog nooit in de thuiswedstrijd van AVR’90. Chrisje Schrauwen (42:48), onlangs nog winnaar in de halve marathon in Eindhoven, moest deze keer zijn meerdere erkennen in Gerard Wouters van Spiridon.

Trainer René de Kok besloot daags voor de wedstrijd dat zijn atleten het zonder zijn aanmoedigingen moesten doen en liep zelf ook 10 km. En Ingrid van Asselt (46:53) kwam speciaal voor de 10 van AVR terug naar Rucphen. Haar derde plaats bij de

Dames 45+ leverde haar een uitnodiging voor de editie van 2022 op. Ook vermeldenswaardig is de prestatie van de 82-

jarige Gillis Bosman (59:33) van Thor die de 10 km nog steeds bedwingt binnen het uur.

Bij de 4 Engelse Mijl zagen we o.a. René Lazeroms (34:01), Peter de Jong (34:45),  Kees Rijpers (34:07) en Yvonne Boot (30:44). Voor de complete uitslag zie www.uitslagen.nl. Voorzitter Jack Lazeroms was blij met de fantastische sfeer; niet alleen tijdens de loop, maar ook na de finish. En natuurlijk met alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om voor de lopers een mooi evenement te organiseren. Chapeau!

 

 

N.B. Foto's van de 10 van AVR zijn online te bekijken en te bestellen of te downloaden via www.flickr.com en/of via www.josvdr.nl.


BAS DE GRAAF LOOPT PR IN MARATHON AMSTERDAM

Bas de Graaf had ongeveer 6 weken geleden het plan opgepakt om toch maar weer eens een marathon te lopen; de enige en laatste marathon die hij liep was al 15 jaar geleden.

 

 

Bas had toen de omvang van zijn duurlopen al opgebouwd naar 30/35 kilometer; maar nog niet echt specifiek een

marathontraining opgestart. Daarom vroeg hij trainer René de Kok om voor hem voor de laatste 6 weken een trainingsplan te maken met als doel een eindtijd van ongeveer 2:52:00 (tempo 4:05 per kilometer).In het schema werden de trainingen nog wat opgevoerd tot wel 136 kilometer per week.

 

Vervolgens deed Bas er alles aan om fouten op de wedstrijddag te voorkomen; hij oefende met energiegels, dacht na over zijn eten voor de wedstrijddag en het drinken voor en tijdens de marathon en regelde een slaapplek in een Amsterdams hotel, zodat hij op zondagochtend uitgerust aan de start verscheen.

 

Een goede voorbereiding heb je, in tegenstelling tot de omstandigheden op de wedstrijddag, namelijk zelf in de hand.

Gelukkig waren de weergoden goed gestemd en ging Bas met meer dan 6600 lopers om 9.00 uur onder bijna ideale

omstandigheden van start voor de afstand van 42 km en 195 meter. Hij kwam in een mooie grote groep te zitten met hazen, waarin hij "op het gemak" lekker achterin mee kon lopen. Enige nadeel was dat de groep harder liep dan zijn beoogde tempo van 4:05 per km; namelijk 3:58 per km. Het voelde echter goed genoeg om te besluiten om zolang het "comfortabel" voelde mee te gaan.

Tot ongeveer halfweg ging dit prima; daarna versnelde de hazen iets en nam Bas het besluit om de groep te laten gaan en het tempo van 3:58 per km te blijven lopen. Dit was de eerstvolgende kilometers mentaal wel lastig, maar bleek al snel de juiste beslissing toen veel lopers uit de groep stuk gingen omdat ze te lang meegegaan waren met het (te) hoge tempo. Ondertussen

bleef Bas netjes 3:58 per km lopen. Tot ongeveer 35 kilometer kon hij dit tempo volhouden, waarna het voor hem ook lastig werd en hij iets terug moest in tempo.

 

Ondanks dat bleef Bas wel geconcentreerd lopen op een tempo van gemiddeld 4:07 per kilometer. Bij kilometer 40 werd het echt zwaar maar toch verviel hij de laatste kilometers maar 4 seconden per km.

Uiteindelijk passeerde Bas moe maar voldaan de finish in een voor hem schitterende tijd van 2:48:58. Goed voor een

8e plaats bij de Masters 50+.

 

Hieronder de officiële uitslag en een video van de finish van Bas.WIJZIGING TRAININGSDAGEN EN -TIJDEN JUNIOREN.

De trainingstijden van de AB junioren en CD junioren zijn gewijzigd of beter gezegd uitgebreid.

Zowel de A/B- als de C/D junioren trainen vanaf heden ook op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Deze trainingen staan onder leiding van Wilco Verwijmeren en Aaron Sukkel.

 

Volledigheidshalve onderstaand een overzicht van de trainingstijden van de A/B junioren en C/D junioren:

Trainingsdag

Tijd

Trainingsgroep junioren

Trainers


Maandag

Woensdag

Donderdag

19.00 uur topt 20.30 uur

18.30 uur tot 19.30 uur

19.00 uur tot 20.30 uur

A/B/C/D junioren

C/D junioren

A/B junioren

Wilco en Aaron

Wilco/Aaron/Britt

Wilco


De trainingen van de overige groepen blijven ongewijzigd.


TRAININGEN AVR'90 N.A.V. DE NIEUWE CORONA RICHTLIJNEN.

Afgelopen vrijdag zij er nieuwe maatregelen bekend gemaakt in de strijd tegen de toenemende corona besmettingen.

Wij volgen, net zoals de meeste andere atletiekverenigingen, hierbij de richtlijnen zoals deze geadviseerd worden door de Atletiek Unie.

 

Het overleg tussen de regering, NOC/NSF en de Atletiek Unie heeft tot op dit moment nog niet geleid tot specifieke en duidelijke adviezen voor sportverenigingen in het algemeen en de atletiek verenigingen in het bijzonder.

Om die reden hebben wij voorlopig een eigen interpretatie losgelaten op de algemene richtlijnen, zoals deze bekend gemaakt zijn door de regering.

 

Zolang de Atletiek Unie nog geen duidelijkheid heeft gegeven hoe we met de nieuwe corona regels om dienen te gaan willen we bij AVR'90 de trainingen op maandag en donderdagdoor laten gaan op de openbare weg.

We starten vanaf de parkeerplaats bij het clubgebouw van AVR'90 en vertrekken richting gemeentehuis.

 

Mochten de regels nog aangepast worden dan kunnen we wellicht weer in groepjes van 4 op de baan gaan trainen. Hiervoor wachten we echter het overleg af tussen de sportbonden en het kabinet.


UPDATE CORONA PROTOCOL PER 13 NOVEMBER 2021

In het belang van de gezondheid van onze atleten en omdat we onze maatschappelijke verantwoording niet uit de weg willen gaan, vragen wij al onze atleten, trainers en ouders van kinderen zich te houden aan het protocol van verantwoord sporten zoals dat is opgesteld door de AU in samenwerking met NOC/NSF. 

Protocol verantwoorde atletieksport per 13 november.

Dit protocol gaat uit van de per 13 november 2021, 18:00 uur, geldende landelijke maatregelen en zal indien die in de komende tijd veranderen op basis van die veranderingen worden aangepast. 

Door onderstaande link te activeren kun je het hele protocol zoals opgesteld door de AU in samenwerking met NOC/NSF lezen.


CHRISJE SCHRAUWEN SNELSTE MASTER 65+ IN HALVE MARATHON EINDHOVEN

 

Zondag 10 oktober nam Chrisje Schrauwen deel aan de halve marathon in Eindhoven. Afgelopen jaar waren er bijna geen wedstrijden waaraan Chrisje deel kon nemen en het was al 2,5 jaar geleden dat hij de afstand van 21 km liep.

 

 

Maar in die tijd is er toch niet veel veranderd voor Chrisje; overal waar hij aan de start verschijnt strijdt hij mee voor de podiumplaatsen in zijn categorie Masters 65+. 

 

De dag begon nog koud, maar tegen de tijd dat Chrisje om 2 uur samen met meer dan 5000 lopers startte was de temperatuur al aardig opgelopen en liet de zon zich van zijn beste kant zien, zodat het ideaal loopweer was. Tussen 5000 lopers is het moeilijk zo niet onmogelijk om de positie van je concurrenten in te schatten, maar uiteindelijk was Chrisje met zijn tijd van 1:34:35 meer dan 5 minuten sneller dan de 2e master 65+. Een felicitatie waard.


ATLETEN VAN AVR'90 NAMEN DEEL AAN WEDSTRIJDEN IN DONGEN EN BREDA.

 

Afgelopen zondag namen Britt Luijkx, Anouk Taks met bijna 350 anderen deel aan de 10-10 Atledo  Trackmeeting in Dongen.

Maar in haar categorie (onder 20) was Britt de enige deelneemster op de onderdelen 100 meter sprint en verspringen.

De baanindeling bij de sprint was echter op inschrijftijd, waardoor Britt toch in een serie met atleten van hetzelfde niveau liep.

In haar serie werd ze met 15.44 sec vierde en bij het verspringen startte ze in dezelfde groep als Anouk; Britt sprong 3.76 meter en Anouk 3.98 meter.

Bij het kogelstoten verbeterde Anouk haar PR met 42 cm in 8.63 meter.

 

Iets dichter bij huis nam trainer Wilco Verwijmeren deel aan de werpvijfkamp bij Sprint in Breda.

De dag begon nog koud, maar in de loop van de dag gingen de trainingsjassen en lange broeken uit. Wilco was vooral blij dat hij weer eens een wedstrijd had waaraan hij samen met verschillende trainingsmaatjes van Diomedon deel kon nemen en deze wedstrijd een geldig excuus was om een weekend niet te werken.

Wilco slingerde en stootte de kogel (7,26 kg)  respectievelijk 24,78 en 8.76 meter, wierp

de discus (2 kg) 17.57 meter, de speer (800 gram) 19.78 meter het gewicht  (15,88 kg) 8.44 meter en behaalde1823 punten in de meerkamp. Over 2 jaar mag hij met lichter gewicht materialen (kogel 6 kg, discus 1,5 kg, speer 700 gram en gewicht 11,34 kg) gaan slingeren/stoten/werpen en wordt het voor hem weer iets gemakkelijker. 


SAAIE MATERIAAL CONTAINERS ZIJN EEN WAAR GRAFFITI PLAATJE GEWORDEN

AGORA en de Gemeente Rucphen heeft de jeugd gevraagd om de saaie materiaal containers van AVR'90 wat op te leuken. Dat was tegen geen dovemansoren gezegd.

Zij hebben zich enorm uit kunnen leven met graffiti en het resultaat mag er dan ook zijn! Een ware metamorfose!! Zie onderstaande foto's.

Het is een blikvanger, herkenbaar en een genot om naar te kijken.

Bedankt jongens en meisjes, namens het bestuur en alle leden van AVR'90!!

Eindresultaat lange zijde 1

Eindresultaat lange zijde 2

Begin van de werkzaamhedenINSCHRIJVEN 10 van AVR MOGELIJK TOT 23 OKTOBER 20:00 UUR.

Zondag 24 oktober organiseert AVR’90 de 10 van AVR.

 

Om 11 uur klinkt het startschot voor de afstanden van 10 KM en 4 EM.

Omdat verschillende wedstrijden deze maand nog niet doorgaan (bijvoorbeeld de Singelloop in Breda en de marathon in Etten-Leur) worden veel lopers aan de start verwacht.

 

Om zoveel mogelijke druktes te voorkomen is er voor gekozen dat deelname dit jaar alleen mogelijk is via voorinschrijving en is het aantal deelnemers gemaximeerd op 250.

 

 

Wees er dus snel bij want vol = vol.

Klik hier voor meer informatie en/of ga voor inschrijven naar www.inschrijven.nl


DE 10 VAN AVR OP ZONDAG 24 OKTOBER GAAT DOOR!!!

Klik op de poster om te vergroten
Klik op de poster om te vergroten

 

Na een jaar van afwezigheid en vol van onzekerheden vanwege corona hebben we nu gelukkig het besluit kunnen nemen om dit jaar de "10 van AVR" door te laten gaan.

 

Zondag 24 oktober om 11 uur klinkt dan ook het startschot voor de loop over 10 KM en 4 EM over het vernieuwde parcours.

 

In verband met de aanleg van de nieuwe rondweg moest AVR afscheid nemen van het oude vertrouwde, bij de lopers als zeer snel bekend staande, parcours. Met het nieuwe parcours vanaf de atletiekbaan via de Baanvelden, Bosheidestraat, Bernhardstraat, Canadastraat, Achterhoeksestraat, Bernhardstraat, Bosheidestraat, Baanvelden en finish op de atletiekbaan is een goed alternatief gevonden. De 10 km-lopers moeten het rondje Bernhardstraat-Achterhoeksestraat-Canadastraat-Bernhardstraat 2 keer lopen. Zodra de uitslag bekend is vindt zo spoedig mogelijk de prijsuitreiking plaats.

 

 

Let op:

 1. Inschrijven alleen kan via de voorinschrijving via www.inschrijven.nl.
  Klik hier voor een directe link met het inschrijfformulier op de genoemde site.
 2. Na-inschrijving niet mogelijk is!
 3. Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op 250. Wees er dus op tijd bij!

Inzage in het parcours kun je krijgen door hier te klikken.

Voor deelname gelden wel een aantal voorwaarden (klik om deze in te zien).

 

Meer informatie is per e-mail te krijgen via het wedstrijdsecretariaat.
Het mailadres is: secretaris@avr90.nl.

 

Wij wensen alle deelnemers veel succes en vooral veel plezier. 


DOE MEE MET RABO CLUBSUPPORT EN STEUN AVR'90.

Wij doen dit jaar als vereniging weer mee met de Rabo Clubsupport en hopen op jouw stem. Hoe meer stemmen hoe groter de financiële ondersteuning.

Vorig jaar hadden we als speerpunten:

 1. Onderhoud van de atletiekbaan.
 2. Schoon en veilig houden van de accommodatie.
 3. Promotie van het anti-rookbeleid op en langs de sportvelden.
 4. Promotie van atletiek-onderdelen die minder bekend zijn bij sporters en publiek, zoals het kogelslingeren.

Dit jaar gaan we opnieuw voor het onderhoud van onze atletiekbaan én het optimaliseren van onze accommodatie. Bij dit laatste denken we aan het aanschaffen van nieuwe materialen en het investeren in nieuw meubilair in onze kantine, waaronder stoelen, tafels en barkrukken. 

 

Wanneer kunt je meedoen?

Iedereen die lid is van de Rabobank en minimaal 12 jaar is kan meedoen. Deze leden van de Rabobank kunnen van

4 t/m 25 oktober hun 3 stemmen uitbrengen op door hem/haar zelf uitgekozen verenigingen of stichtingen.

 

Hoe kun je stemmen? 

1. Log in op de Rabo App of via Internetbankieren

2. Ga naar Zelf regelen > Lidmaatschap

3. Ga naar RaboClubSupport

4. Selecteer 3 verenigingen/stichtingen, waaronder uiteraard AVR'90, en breng je stemmen uit,

 

Wij hopen massaal op jouw stem!

 

Vraag je familie, buren, vrienden, kennissen etc. of ze lid zijn van de Rabobank. Zo ja? Dan kunnen ze ook stemmen op AVR'90.


UPDATE RUNNINGCENTER LOOPCIRCUIT WEST-BRABANT 2021

In de voetsporen van andere (sport)activiteiten is ook de kalender van RunningCenter Loopcircuit West-Brabant onderhevig aan voortdurende aanpassingen vanwege de beperkingen vanwege COVID-19.

 

De meest recent geannuleerde evenement zijn "10 van Groot Steenbergen" en de Halderbergeloop Oudenbosch.  

 

 

De status van de kalender op dit moment, we schrijven 23-8-2021, is als volgt:

1

2

Zondag 12 september 2021

Zondag 24 oktober 2021

11.00 uur

11.00 uur

QuikRun Roosendaal

De 10 van AVR RucphenQUIKRUN ROOSENDAAL GAAT DEFINITIEF DOOR

De organisatie van Quikrun Roosendaal heeft bekend gemaakt dat het evenement definitief door gaat.

Het evenement, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel, in dit geval Stichting Paul,

vindt plaats op 12 september a.s. op sportpark Vierhoeven in Roosendaal.

Stichting Paul stelt zich tot doel om alle kinderen van de gemeente Roosendaal in staat te stellen om te sporten. Dit is met name gericht op gezinnen waarvan de ouders problemen hebben met de bekostiging van dit, voor kinderen, zo belangrijk onderdeel op hun pad naar volwassenheid.

 

Quikrun maakt tevens onderdeel uit van het Mervo Sport Loopcircuit. 

 


EINDELIJK WEER WEDSTRIJDEN VOOR AVR'90 LEDEN

 

Nu de regelgeving rond covid-19 dit weer toestaat, komt de organisatie van atletiekwedstrijden weer langzaam op gang.

 

De senioren Steffy Lazeroms en Frank Sjaardema beten zaterdagavond 3 juli het spits af in de Chaamloop in Chaam en jeugdtrainer Wilco Verwijmeren nam met Eline Robbemond en Britt Luijkx deel aan the 4th of July Trackmeeting van Atledo in Dongen.

 

De stichting Chaamloop kreeg op 24 juni toestemming van de gemeente Alphen-Chaam voor de organisatie van de Chaamloop, hetgeen leidde tot de eerste echte wegwedstrijd in de regio/provincie dit jaar.

 

 Steffy Lazeroms greep deze gelegenheid aan om voor de eerste keer een wedstrijd over 10 km te lopen. Dankzij haas en ervaren loper Frank Sjaardema kon zij deze afstand bedwingen in 46:30 minuten. Een prima prestatie en een mooi richtpunt

voor volgende wedstrijden. Frank die de gehele wedstrijd voor/naast Steffy liep, liet als echte gentleman aan de finish Steffy netjes voorgaan en finishte zelf in 46:35.

 

Op zondag 4 juli verschenen er meer dan 350 deelnemers aan de start van de baanwedstrijd van Atledo. De wedstrijd begon droog maar eindigde “vrij nat”. Misschien is “vrij nat” een te lichte benaming voor het water dat zondagmiddag met bakken gelijk uit de hemel viel!

C-juniore Eline Robbemond sprintte 100 meter in 15,12 sec, stootte de kogel 8,22 meter weg en kwam met de speer tot een afstand van 15,5 meter. Voor Eline was het de eerste keer dat zij deelnam aan een wedstrijd. Nu heeft zij voor het eerst prestaties in wedstrijdverband weggezet, die zij in de toekomst zeker probeert aan te scherpen.

 

 

Britt Luijkx komt uit in de categorie vrouwen onder de 20 (voorheen A-junioren). Het was al lang geleden dat zij deelnam aan een wedstrijd en zij sprintte 100 meter in 15,23 sec, 200 meter in 33,56 sec en sprong 3,95 meter ver. Haar resultaat bij het verspringen (8 cm verder dan haar persoonlijk-best-prestatie) stemde tot tevredenheid.

 

Trainer Wilco Verwijmeren pikte zelf ook een graantje mee in de wedstrijd en stootte de kogel tot een afstand van 8.16 meter en kwam met de speer tot een afstand van 19.19 meter. Aangezien Wilco meer training geeft dan hij zelf traint waren deze prestaties zoals vooraf verwacht.

 

Maar nog veel belangrijker dan de behaalde prestaties, zijn het plezier dat de atleten halen uit een wedstrijd.


CORONA VOORBIJ? AVR'90 GAAT WEER NAAR WEDSTRIJDEN

Na de lockdown door Corona is het eindelijk weer mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden. De technische groep van AVR'90 gaat aanstaande zaterdag 3-7-2021 naar Atledo in Dongen om mee te doen aan The 4th of July Track Meeting.

Dit is een wedstrijd voor alle leeftijden.

Voor de pupillen staat er een meerkamp op het programma. Junioren, senioren en masters hebben keuze uit losse onderdelen.

 

AVR'90 gaat met drie atleten naar deze wedstrijd. Eline Robbemond, meisje junioren C, Britt Luijkx, vrouwen U20 en Wilco Verwijmeren, masters heren 45+.

Door deze groep is de afgelopen corona periode fanatiek getraind. (vooral door de jeugd)

Eline doet mee aan 100m sprint, kogelstoten en speerwerpen.

Britt doet mee aan de 100m sprint, 200m sprint en verspringen.

Wilco doet mee aan kogelstoten en speerwerpen.

 

Een ieder kan tijdens de wedstrijd de uitslagen volgen op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35664/ 

Op naar nog een mooie resultaten voor alle wedstrijden in 2021.

 

Hieronder alvast een greep uit leuke wedstrijden (zover COVID het toelaat) :

 • Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen in Best op 29-08-2021
 • 54e Nationale C-Spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam op 28 en 29-08-2021
 • Brabantse Kampioenschappen CD Junioren bij AV Spiridon in Rijen op 4-9-2021
 • Brabantse Kampioenschappen pupillen individueel bij SPADO in Bergen op Zoom op 4-9-2021
 • D spelen op bij AAC in Amsterdam op 12-09-2021
 • NK masters in Hengelo op 17, 18 en 19-09-2021
 • NK werp5kamp op 26-09-2021
 • 1e trio indoor bij Spado in Bergen op Zoom op 20-11-2021

Heb jij ook zin om een keer wedstrijden  mee te doen of wil je meer informatie vraag het je trainer.


OUD-VOORZITTER OVERLEDEN.

                      Ons bereikte het droevige bericht dat maandag 7 juni 2021 is overleden

 

PIET HALTERS

 

Piet was jarenlang lid, bestuurslid en voorzitter van onze vereniging. Hij vervulde onder meer een belangrijke rol bij de organisatie van ons jaarlijks evenement de "10 van AVR".

Wij zijn hem veel dankbaarheid verschuldigd voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme.

 

Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

 

Bestuur en leden van AVR'90 

SJORS SPORTIEF 2021.

Op woensdag, 14 april, vond de eerste proefles van Sjors Sportief plaats.

 

Sjors Sportief heeft als doel meer kinderen te laten kennismaken met verschillende soorten. We hebben dit jaar maar liefst 7 aanmeldingen binnen gekregen.

 

Vol goede moed en vol enthousiasme begonnen de kinderen aan hun proefles. Deze eerste dag hebben de deelnemers kennis mogen maken met het onderdeel sprinten.

We kijken terug op een hele geslaagde eerste les. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en fanatiek. De komende weken maken ze ook kennis met de overige onderdelen van atletiek. Ze komen zeker allemaal een keer langs. Bent u of uw zoon/dochter ook zo enthousiast geworden? Sluit dan volgende week gezellig aan. Zien we je dan? 


AVR'90 BLIJFT ZICH V.W.B. COVID-19 CONFORMEREN NAAR DE  RICHTLIJNEN VAN NOC/NSF EN DE ATLETIEK UNIE.

 

 

Atletiek in de 1,5 meter samenleving per 31 maart.

Disclaimer: dit protocol is continu in ontwikkeling en is gebaseerd op de kennis van nu.  Dit protocol voor de atletiek is tot stand gekomen (door de Atletiekunie) in afstemming met andere sportbonden en gebaseerd op het algemene protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF.

 

 

Protocol.

In het protocol gaan we in op de maatregelen die gelden voor atleten, ouders/verzorgers & toeschouwers, trainers, begeleiders & vrijwilligers en voor bestuurs-/commissieleden.

 

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen.

Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen, is om de hygiënerichtlijnen van het RIVM te volgen:

• Voor iedereen geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

• In heel Nederland geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends
  binnen blijft. Houd hierbij rekening met het op tijd sluiten van de accommodatie;

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of een huisgenoot of een nauw contact bent van
  een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis;

• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de training klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn,
  (licht) hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;

• Houd altijd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzonderingen op de 1,5 meter staan hieronder vermeld); • Vermijd drukte;

• Volg altijd de aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de organisatie, bijvoorbeeld van trainers en bestuursleden;

• Was vaak je handen met water en zeep, ook voor en na bezoek sportaccommodatie;

• Schud geen handen;

• Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een (niet-)medisch mondkapje te dragen bij het betreden van de
  binnenruimtes van de sportaccommodatie, bijvoorbeeld het toilet.

 

Uitzonderingen op de 1,5 meter maatregel. 

• Personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling.

• De afstand tot kinderen tot en met 12 jaar: dus onderling geen afstand en ook van deze kinderen tot leden van andere
  leeftijdsgroepen.

• Personen t/m 17 jaar alleen onderling.

• Personen tot hun begeleiders of vaste mantelzorgers, voor zover zij zich niet met inachtneming van een afstand van 1,5
  meter jegens hun begeleiders of vaste mantelzorgers kunnen ophouden.

• Atleten tot en met 17 jaar mogen zowel op als buiten de accommodatie in groepsverband, zonder afstandsbeperking,
  trainen.  

 

Maatregelen voor atleten tot en met 26 jaar op de sportaccommodatie.

• Houd je aan de algemene veiligheid- en hygiëneregels (zie hierboven).

• In een binnenruimte is sporten niet toegestaan;

• Atleten tot en met 26 jaar mogen in teamverband op de sportaccommodatie sporten en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden;

• Zodra atleten van 18 jaar en ouder het veld verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

• Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar kunnen onderlinge wedstrijdjes houden met andere atleten van de eigen
  vereniging;

• Gebruik zoveel mogelijk eigen materialen. Materialen die veel met handen worden aangeraakt direct na de trainingssessie
  reinigen met water en zeep of reinigingsdoekjes.

• Geforceerd stemgebruik of zingen op de baan, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

• Voor aanvang van de training kan er afhankelijk van de sportaccommodatie en hoeveelheid personen voor een
   gezondheidscheck een aantal vragen worden gesteld, zie hier een overzicht van de vragen.

• Toeschouwers zijn niet toegestaan langs de baan of het parcours. Atleten die klaar zijn met hun training worden gezien als
   toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de accommodatie verlaten. 

 

Maatregelen voor atleten vanaf 27 jaar op de sportaccommodatie.

• Houd je aan de algemene veiligheid- en hygiëneregels (zie hierboven);

• In een binnenruimte is sporten niet toegestaan;

• Er mag maximaal met vier personen gesport worden, zolang de onderlinge afstand tussen de sporters van een viertal
   tenminste 1,5 meter is;

• Meerdere groepen van maximaal vier personen mogen op één plek tegelijkertijd trainen; mits zij zich duidelijk als aparte
  groepjes bewegen;

• De groepjes van vier mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen;

• De afstand tussen de verschillende viertallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming;

 

Maatregelen voor ouders/verzorgers en toeschouwers. 

• Houd je aan de algemene veiligheid- en hygiëneregels (zie hierboven).

• Informeer je kinderen over de algemene veiligheid- en hygiëneregels en vertel ze dat ze altijd de aanwijzingen van de
  begeleiding opvolgen.

• Toeschouwers zijn niet toegestaan langs de baan of het parcours. Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en
   medewerkers die een rol hebben bij sportactiviteiten mogen wel aanwezig zijn.

• Ouders die hun kinderen naar de eigen accommodatie brengen voor een training mogen niet blijven kijken en moeten de
  accommodatie verlaten.

• Als ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter dan is het toegestaan om één ouder/verzorger op de
  sportlocatie aanwezig te laten zijn. Voor deze persoon geldt ook dat het daar geldende protocol nageleefd moet worden.

• Jeugdwedstrijden kunnen geen doorgang vinden. Onderlinge trainingswedstrijden tot 27 jaar mogen wel plaatsvinden.