Archief Nieuwsberichten 2023 juni t/m september

 


AVR'90 NAM AFSCHEID VAN TRAINSTER RIKY KOP.

Na meer dan 30 jaar training gegeven te hebben aan verschillende groepen bij de vereniging werd Riky Kop op 26 september verrast met een gezellige afscheidsavond.

 

Nietsvermoedend kwam Riky dinsdagavond naar AVR’90 in de veronderstelling dat zij die avond haar laatste training zou geven. Natuurlijk was zij van plan om na de training te trakteren en had een tas vol lekkernijen bij zich. Die tas kon echter dicht blijven. Normaliter is trainster Riky altijd als eerste op de accommodatie, maar deze keer was de deur al open. Verrast keek Riky op toen zij een versierde kantine binnenstapte. Die verrassing werd nog groter toen allengs meerdere (oud-)leden van AVR’90 binnendruppelde en zelfs haar man en (klein-)kinderen tot de gasten behoorden.

 

In 1992 begon Riky bij AVR’90 als trainster van de groep dames-recreanten. Deze groep die iedere donderdagochtend trainde, deelde meer dan 30 jaar lang lief en leed met elkaar. Meer dan 25 jaar was zij ook iedere dinsdagavond bij AVR’90. Honderden kinderen trainden met veel plezier bij trainster Riky. Ook meerdere senioren trainde op dinsdagavond bij Riky. Jaarlijks organiseerde Riky meerdere activiteiten voor alle leden. Denk daarbij aan de Sint Nicolaastraining en een verschillende activiteit als afsluiting van het seizoen. Zo’n trainster kun je niet met stille trom laten verstrekken. Via een fotopresentatie passeerden meerdere activiteiten de revue.  Het werd een gezellige afscheidsavond met niet alleen de leden die nog steeds bij Riky trainden maar ook een weerzien met meerdere oud-leden en oud-trainsters en Riky als stralend middelpunt. 

Klik op de foto voor een vergroting


TEN MILES TILBURG MET CHRISJE SCHRAUWEN.

Chrisje Schrauwen nam zondag 24 september deel aan de Ten Miles in Tilburg.

Met een nieuw sporthorloge om de pols deed Chrisje mee in de categorie 70+. De kilometerregistratie via zijn horloge was echt een openbaring voor hem.

Nadat Chrisje was gefinisht in een mooie tijd van 1:13:00 heeft hij eerst nog ervaringen gedeeld met andere lopers en zonder de prijsuitreiking af te wachten is hij met de trein weer naar huis gegaan.

Thuis aangekomen heeft hij, zoals gebruikelijk, de uitslagen gecontroleerd en zag tot zijn eigen verbazing dat hij 1e was geworden in de categorie 70+ en 367e in het overall klassement op een totaal van 4812 deelnemers. Doe hem dat maar eens na.


CLUBKAMPIOENSCHAPPEN VAN AVR.

Zaterdag 30 september worden, in samenwerking met DJA, onze clubkampioenschappen gehouden.

 

Inschrijven is mogelijk t/m zondag 23 september.

 

Alle leden kunnen meedoen, want een wedstrijdlicentie is niet nodig.

Door op de poster hiernaast te klikken vergroot je deze, waardoor je het programma helder in beeld krijgt.

 

Het zou heel fijn zijn als we en groot aantal leden zouden mogen verwelkomen op deze dag

 

Alle deelnemers heel veel succes en bovenal een hele fijne en sportieve dag.

 

Alle deelnemers heel veel succes en bovenal een hele fijne en sportieve dag.

 

 

 MOOIE RESULTATEN AVR'90 ATLETEN.

Afgelopen weekend waren er weer mooie resultaten voor AVR’90 leden. Lydia Foesenek, Mark van den Brand en Matthijs Roks kwamen bij 3 verschillende evenementen in actie.

 

 

Mark van den Brand.

Op 17 september, zondagmiddag, om 13:00 uur stond Mark van den Brand aan de start voor de afstand van 5 km in de Vestingloop in Willemstad. Mark had zin in nog een extra snelheidsprikkel als voorbereiding op de halve marathon in Etten-Leur en zag in de Vestingloop een mooie mogelijkheid om een snelle 5 km te lopen. Maar bij het inlopen constateerde hij dat 75 % van het parcours  onverhard was. Bovendien bevatte het parcours meerdere haakse bochten (dat had hij natuurlijk vooraf op de plattegrond kunnen zien); geen ideaal parcours dus voor een snelle tijd. Hij liep de wedstrijd gecontroleerd uit en kwam na 18:11 minuten als derde van de 249 deelnemers over de finish. Na de finish waren de benen nog verrassend fris en de volgende dag liep Mark gewoon weer een duurloop over de totale afstand van een halve marathon.

 

Mark finisht in Willemstad

Mark op het podium met 2 jonkies

Mark soepel op de laatste meters


In de uitslagenlijst staat op plaats 3 de naam van Mark niet juist. Er staat "Merk Mark van den", dit moet natuurlijk zijn Mark van den Brand.

Matthijs Roks

Enkele uren eerder, om 10:00 uur startte Matthijs in de Bikse Natuurmarathon in Hilvarenbeek voor een halve marathon. De naam van deze wedstrijd doet al vermoeden dat deze wedstrijd niet over een snel parcours loopt. Ongeveer 2 kilometer van het parcours was onverhard en er waren geen andere lopers waarmee Matthijs samen kon lopen. De eerste kilometer liep Martijn de Kok van AV’56 nog bij Matthijs, maar  wetende dat hij 31 km moest lopen, schakelde Martijn al snel een tandje terug. Daarna liep Matthijs 20 km solo over het mooie parcours van de Bikse marathon en finishte in toptijd van 1:16.17. Met deze tijd verbeterde hij zijn PR met 50 seconden, een fantastische prestatie. Op 8 oktober onderneemt Matthijs een nieuwe poging om zijn PR te verbeteren tijdens de halve marathon in Eindhoven. Hier zullen vast en zeker wel deelnemers zijn die even hard of sneller lopen dan Matthijs.

                          Matthijs als winnaar op het podium.

 

Lydia Foesenek.

Vrijdag 15 september liep Lydia met het team fysiofit naar de top van de Mont Ventoux en zamelde hiermee geld in voor het bekende goede doel.

Zij heeft deze prestatie als fantastisch en emotioneel ervaren.

 

 

Uitzicht op de kale top van de berg

Lydia moe, maar erg voldaan op de topAVR'90 ATLETEN IN VERSCHILLENDE WEDSTRIJDEN.

NATIONALE D-SPELEN IN AMSTERDAM.

 

 

Zondag 10 september nam Evy deel aan de nationale D-spelen in Amsterdam.

Bij deze nationale D-spelen, die officieus gezien worden als NK voor de D-junioren mogen alle 12- en 13-jarigen zich voor maximaal 2 onderdelen inschrijven. Evy behaalde zowel bij het discuswerpen (13,86 meter) als het speerwerpen (12,36) een PR en is weer een hele ervaring rijker door deelname aan een wedstrijd in het Olympisch stadion.  

BIG TEN IN ROTTERDAM.

 

Omdat er in 2022 geen NK op de weg was, bedacht Indie Runner een razendsnelle 10 km-wedstrijd op het wielerparcours op Sloten (Amsterdam). Dit jaar werd deze wedstrijd naar een nog hoger niveau getild door de wedstrijd te verhuizen naar het vlakke wielerparcours van RWC Ahoy in Rotterdam. De bedoeling van de organisatie is alle deelnemers boven zichzelf uit te laten stijgen. Daartoe worden de deelnemers ingedeeld in 4 heats met streeftijden variërend van 27 minuten tot 60 minuten, worden pacers ingezet en worden de lopers aangemoedigd door verschillende DJ’s en een enthousiast publiek. Matthijs Roks en Mark van den Brand startten in de voorlaatste heat (streeftijd 33 tot 36 minuten). Mark kon zijn PR met maar liefst 30 seconden verbeteren tot 36:09. Matthijs, die een week eerder in de Dorpsloop in Teteringen zijn PR op de 5 km nog aanscherpte tot 16:36, finishte in 34:47. Gezien het feit dat hij op de wedstrijddag al uren rondgeslenterd had bij het bloemencorso was een verbetering van zijn PR niet meer te verwachten. Maar toch beleef hij slechts 13 seconden boven zijn PR. Daarna genoten Mark en Matthijs nog als toeschouwer van de laatste heat waarin de snelste loper al na 28:33 finishte.

 

Download
Uitslagen Big10 Rotterdam
Uitslagen Big10 Rotterdam 2023.pdf
Adobe Acrobat document 369.0 KB

MIDSUMMER GAMES THOR.

 

Bij de Midsummer Games stonden Maartje, Yvette, Eline, Frank Smulders en Chrisje Schrauwen aan de start.

 

Maartje behaalde een PR door de discus 16,56 meter ver te werpen Yvette door de 800 meter in 2:55,78 te bedwingen.

Frank Smulders die eerst 100 meter in 14,36 seconden liep, scherpte zijn PR op de 200 meter verder aan tot 29,29 seconden. Chrisje Schrauwen is bij baanwedstrijden gewend dat zijn onderdeel meestal achteraan in het programma staat, maar deze keer mocht hij samen met 15 anderen het spits afbijten in de serie over 3.000 meter. De tijd van persoonlijke records is voor een

70-jarige passé; Chrisje is sowieso blij dat hij nog steeds met zoveel plezier deel kan nemen aan wedstrijden en was tevreden  met zijn tijd van 12.23,94.

 

 

 

 

Maartje tijdens het verspringen.

Onder het toeziend oog van Yvette

Voor meer foto's van de Midsummer Games klik hier


AVR'90 ATLETEN SCOREN PRIMA BIJ DIVERSE WEDSTRIJDEN.

Bij een tweetal atletiekevenementen waren afgelopen zondag 27 augustus diverse AVR'90 leden actief. Zowel in Dongen (Trackmeeting) als in Teteringen (Dorpsloop) waren onze leden succesvol met prachtige klasseringen en een verbeteringen van PR's. Onderstaand een paar korte verslagen met de links naar de uitslagen van de diverse wedstrijden.

Door de afwezigheid van Marian de Rond zijn de verslagen deze keer korter dan gebruikelijk.

ATLEDO SUMMER TRACKMEETING.

In Dongen was AVR’90 afgelopen zondag vertegenwoordigd door 4 deelnemers in de personen van Frank Smulders (Masters 60+), Mitchel van Oudenaarden (Heren senioren), Milan Wilms (JU18) en Eline Robbemond (MU18).

 

In verband met de vakantie van Marian de Rond moeten we ons beperken tot het vermelden van de bereikte resultaten.

 

Frank Smulders.

Frank had ingeschreven voor zowel de 200 meter als de 400 meter. Nadat hij de 200 meter had voltooid in een tijd van 29,56 sec, wat een nieuw PR betekende voor Frank, besloot hij om de 400 meter aan zich voorbij te laten gaan vanwege pijn in de knie.

Als snelste in de categorie 60+ werd hij bovendien 3e in het overall klassement op de door hem gelopen afstand.

 

Mitchell van Oudenaarden.

Mitchell eindigde de 800 meter in een tijd van 2:12,29 en werd daarmee 5e in het klassement van de Mannen Senioren.

 

Milan Wilms.

Milan had zich ingeschreven voor zowel het verspringen als voor de 100 meter sprint. Bij het verspringen werd Milan ingedeeld in groep 2. Met een sprong van 4.25 bleef hij slechts 1 cm. Verwijderd van zijn beste prestatie tot nu toe.

Bij de 100 meter sprint realiseerde hij een eindtijd van 15,48.

 

Eline Robbemond.

Eline nam deel aan meerdere onderdelen t.w. 100 meter sprint, speerwerpen en het verspringen.

Op de 100 meter sprint benaderde zij haar beste tijd tot op een paar tienden van een seconde met een tijd van 14,59, waarmee zij 3e werd.

In haar eerste poging bij het speerwerpen verbeterde Eline haar beste prestatie tot nu toe aanzienlijk. Ze wierp namelijk 28,22 wat 4,5 meter verder was dan haar oude PR.

Bij het verspringen realiseerde Eline een sprong van 4,20 in groep 1 wat haar een 2e plaats opleverde.

 

 

Al met al kunnen al onze leden terug kijken op een geslaagd en sportief weekend.

DORPSLOOP TETERINGEN.

Matthijs Rokx was zondag 27 augustus , samen met zijn loopmaatje Rini Voeten, één van de deelnemers aan de Dorpsloop van Teteringen.

Met meer dan 500 deelnemers mag deze loop gerekend worden tot de grotere sportevenementen in de regio.

De deelnemers konden kiezen uit 2 afstanden t.w. de 5 km of 10 km.

 

Matthijs en Rini hadden beiden gekozen voor de afstand van 5 kilometer.

 

In een deelnemersveld op deze afstand van totaal 251 deelnemers (dames en heren) scoorden zij prima met een uitstekende klassering en voor beiden een nieuw PR op deze afstand.

 

Matthijs werd kwam als 2e over de finish, slechts 20 seconden na de overall winnaar en dat in een tijd van 16:36, wat een nieuw PR betekende. Zijn oude PR werd met maar liefst 30 seconden verbeterd.

Ook Rini eindigde hoog in het klassement en werd bij de heren uiteindelijk 24e op een totaal van 145 mannelijke deelnemers. De eindtijd van 20:24 betekende ook voor Rini een nieuw PR.

 

 

Een uitgebreider verslag ontbreekt helaas, omdat Marian de Rond vanwege vakantie verhinderd was.


AVR'90 LEDEN AFGELOPEN WEEK ACTIEF BIJ DIVERSE EVENEMENTEN.

BAANWEDSTRIJD AV ATILLA IN TILBURG.

 

Op zondag 20 augustus stonden Veerle de Bont, Frank Smulders en Mitchel en Marjon van den Oudenaarden aan de start tijdens de terug van vakantie baanwedstrijd van AV Atilla in Tilburg.

 

Veerle liep 80 meter en bleef met 11,76 sec bij een lichte tegenwind van 0.5 m/s slechts 7/100 boven haar PR van 11,69 dat zij liep met een meewind van + 1.3 m/s en was tevreden met haar resultaat.

Frank Smulders was meer dan tevreden met de overwinning in zijn serie een nieuw PR van 14,16 op de 100 meter. Daarna liep hij de 200 meter ook weer keurig binnen de 30 seconden.

Mitchel van den Oudenaarden liep de 1500 meter  5 seconden sneller dan vorige maand en finishte in 4:31,59.

Partner Marjon was met 2:15,07 de snelste dame bij de 800 meter ladies rankings challenge. Haar tijd was zelfs 6 seconden sneller dan de tijd waarmee Anouk Vetter de bronzen plak tijdens het WK Atletiek op de zevenkamp veilig stelde.

Download
Uitslagen AVR'90 atleten baanwedstrijd AV Atilla
Baanwedstrijden.pdf
Adobe Acrobat document 94.1 KB

HOEVENSE POLDERLOOP

 

Zoals ieder jaar op de derde dinsdag in augustus liepen er weer honderden atleten hun rondje door de Hoevense Polder.

Het was weer een gezellige happening rond de start/finish  aan de Brede Balrouw in Hoeven. Natuurlijk was het goede weer daar ook debet aan. 3 AVR-mannen begonnen het nieuwe seizoen met een korte afstand van 6 km. Matthijs Roks (19:33) en Toon Heeren (20:15) mochten links (2e) en rechts (3e) plaatsnemen op het podium. Chris Hoebergen werd 16e in 27:28. Bij de 15 km stond Richard van Oosterhout (54:41) net naast het podium. Slechts 10 seconden na Richard passeerde Mark van de Brand (54:51) de finish.

Download
Uitslagen Hoevense Polderloop 2023
Uitslag-Hoevense-Polderloop-2023.pdf
Adobe Acrobat document 191.6 KB

OPEN ZEEUWSE KAMPIOENSCHAPPEN OVER IN WOLPHAARTSDIJK.

 

In Wolphaartsdijk vonden op 12 augustus de Open Zeeuwse Kampioenschappen plaats over een afstand van 15 kilometer.

Chrisje Schrauwen  behoorde tot de deelnemers. Vooraf had hij al gezien dat een podiumplaats deze keer niet haalbaar was. Het parcours liep 5 keer over een ronde van 3 km. Chrisje liep weer een hele vlakke wedstrijd, waarbij hij het laatste rondje van 3 km zelfs nog iets sneller liep. Sneller dan verwacht werd Chrisje al na 2 rondjes gedubbeld door de winnaar van de 15 km. Gelukkig bleef het hem bespaard dat hij 2 keer gedubbeld werd. Met zijn eindtijd van 1:08:51 (ruim 3 minuten sneller dan in 2022, maar toen was het heel erg warm) en  een zesde plaats bij de masters 65 was hij meer dan tevreden. 


BOULEVARDLOOP VLISSINGEN.

Op dinsdagavond 2 augustus nam Chrisje Schrauwen deel aan de Boulevardloop in Vlissingen. 7,2 km (2 rondjes) over de boulevard in Vlissingen.

Omdat de inschrijving niet vlot verliep was de start 25 minuten later dan gepland. En bij het ingaan van het tweede rondje werden ook nog eens de hemelsluizen opengetrokken. Chrisje zijn nieuwe loopschoenen werden meteen goed ingewijd! Ondanks het slechte weer legde Chrisje de afstand van 7,2 km af in een tijd van 32:30.

En Chrisje genoot weer als vanouds toen hij bij de prijsuitreiking zijn naam hoorde en hij plaats mocht nemen op de derde trede van het ereschavot.


NIEUWE OPSTAPGROEP AVR'90 START EIND AUGUSTUS.

Na de zomervakantie wordt er weer een opstapcursus gegeven bij AVR’90 in Rucphen.

De aanvang van de  opstapcursus is op woensdagavond 30 augustus om 19.00 uur.

 

Bij aanvang van de cursus wordt o.a. informatie verstrekt over het verloop van de cursus, kleding en loopschoenen. De cursus wordt gegeven door Frank Smulders en René de Kok. Zij begeleiden de opstappers op een leuke manier naar de doelstelling van de opstapgroep namelijk gedurende 30 minuten ononderbroken hardlopen.

 

Iedereen begint vanaf het nulpunt. Wat in eerste instantie voor sommigen een onmogelijke opgave lijkt, blijkt na verloop van tijd toch haalbaar. De opstapgroep traint vanaf 30 augustus iedere woensdagavond om 19:00 uur.

Natuurlijk is 1 training per week niet voldoende en moet er “huiswerk gemaakt worden”. Hiervoor kunnen de opstappers ook op maandag en donderdag vanaf 19:00 uur op de baan van AVR’90 terecht en worden dan als groep, volgens het schema van René, begeleid door een ervaren loper van AVR’90. Na iedere training is er gelegenheid om samen de avond te evalueren (of gewoon voor een gezellig praatje) onder het genot van gratis koffie of thee in de kantine.

De duur van de opstapcursus bedraagt 12 weken. De eerste twee trainingen van de opstapcursus zijn gratis en geheel vrijblijvend. Op deze manier kan iedereen kosteloos testen of hardlopen iets voor hem/haar is. Na de tweede trainingsavond volgt pas de definitieve inschrijving voor de opstapcursus en is het cursusgeld van € 50,-- verschuldigd.

 

 

 

Voor verdere informatie kun je ook contact opnemen met de secretaris van AVR via het mailadres secretarisAVR90@gmail.com


NK ATLETIEK IN BREDA MET EEN AVR'90 TINTJE.

Afgelopen weekend organiseerde AV Sprint in Breda het NK Atletiek voor senioren. Afstand kon dus geen probleem zijn om dit kampioenschap eens van dichtbij mee te maken.

 

Bijna 600 atleten, waarvan een behoorlijk aantal op meerdere onderdelen uitkwam,  verschenen in Breda aan de start van 17 onderdelen. De meerkampers werkten 10 (mannen) respectievelijk 7 (vrouwen) onderdelen af. Wat daarbij opviel was dat verschillende nationale toppers bij de looponderdelen niet uitkwam op hun favoriet onderdeel. Zo liep Femke Bol (Europees recordhoudster 400 meter en 2e op de wereldranglijst aller tijden op de 400 meter horden) 200 meter en Lieke Klaver (specialiste op de 400 meter) maakte een uitstapje naar de 100 meter. Meerdere AVR-leden genoten van het spektakel in Breda en verschillende jeugdleden verzamelden handtekeningen op hun AVR-shirt. Op de website van AVR’90 staat een selectie van de foto’s gemaakt door Frank Smulders, Anke Bartels en Wilco Verwijmeren. 

Los van bovenstaande bleek AVR'90 ook op andere fronten nog aanwezig te zijn bij dit NK. Zo was Marian de Rond jury-lid bij het kogelstoten en deed gastlid Marjon van Oudenaarden mee aan de 5 km. Marjon eindigde als 9e in een tijd van 17:08:55. Leuke bijkomstigheid was bovendien dat één van de deelneemsters bij het kogelslingeren op 11 juli ook deelnam aan de midzomeravondwedstrijd bij AVR’90.

 

Onderstaand de gemaakte foto's van Anke Bartels. Door op de foto te klikken krijg je het onderschrift in beeld.

 

Onderstaand foto's van een aantal prominenten gemaakt door Frank Smulders. Door op de foto te klikken krijg je het onderschrift in beeld op een vergrootte foto.

Femke Bol met op de achtergrond Veerle en Yvette
Femke Bol met op de achtergrond Veerle en Yvette

 

 

 

 

Foto van Wilco Verwijmeren. Klik op de foto voor een vergroting


FOTO'S VAN ONZE MIDZOMERWEDSTRIJDEN.

Jos van den Reep heeft tijdens de wedstrijden actie foto's genomen.

In het artikel over deze zeer geslaagde avond hebben we verder op deze pagina een impressie opgenomen in een fotogalerij. Voor meer foto's kun je hier doorlinken naar de website van Jos van den Reep.


RIBBSTYLE GOES ON TRACK.

Net als vorig jaar liep Chrisje Schrauwen dit jaar 3000 meter tijden het door AV’56 georganiseerde atletiekfestijn “Ribbstyle Goes on Track”.

 

Op vrijdagavond 21 juli stond Chrisje gelijktijdig met Petra Bruijs van Spado (met wie hij vaak mee mag rijden naar verschillende wedstrijden) aan de start in de eerste serie 3.000 meter op de atletiekbaan in Goes. Chrisje kreeg Petra tijdens de wedstrijd wel in het vizier, maar hij kon haar niet inhalen. Hij liep zoals gewoonlijk weer een hele vlakke race: de eerste km ging in 4:14 en zijn eindtijd was 12:43. Wat hij zelf nog niet wist: met deze tijd veroverde hij een plekje in de lijst met baanrecords van AV’56. Niet eerder liep een master 70 deze afstand op de baan in Goes zo snel. Ook Petra veroverde met haar tijd van 12:38 een plaatsje in de lijst met baanrecords van AV’56 in de categorie vrouwen 55.


WIJZIGING BESTELLEN WEDSTRIJDKLEDING.

Het bestuur heeft van onze leverancier van de wedstrijdkleding bericht ontvangen dat de vestiging van Bruba Sport in Sint Willebrord binnenkort noodgedwongen gaat sluiten. De oorzaak van dit besluit is een combinatie van trieste

privé omstandigheden en een aflopend huurcontract.

De contractuele samenwerking tussen Bruba Sport en AVR'90 zal, na de sluiting van de vestiging in Sint Willebrord, worden overgedragen aan de vestiging van Bruba Sport in Etten-Leur. 

AVR'90 leden zullen tijdig op de hoogte gesteld worden van de verdere ontwikkelingen.

 

Voor eventuele vragen kunnen de leden contact opnemen met Frank en/of Eddie van Bruba Sport via de e-mail of telefonisch.

E-mail: bruba@bruba.nl

Tel.: 076-5037365 (Etten-Leur) of 0165-386327 (Sint Willebrord).


NACHT VAN TILBURG.

Op zaterdag 15 juli namen Frank Smulders en Mitchel van Oudenaarden deel aan de Nacht van Tilburg.

Frank had zich ingeschreven voor de afstanden van 200 en 400 meter, maar omdat deze onderdelen direct achter elkaar gelopen werden meldde hij zich af voor de 400 meter. Bij de 200 meter bleef hij met 29:68 seconde weer mooi binnen de grens van 30 seconden; gezien zijn leeftijd een hele knappe prestatie.

Mitchel liep 1500 meter in een keurige 4:36,48.


SPORTVISSERSLOOP YERSEKE.

Op woensdagavond12 juli liep Chrisje Schrauwen 10 km in de Sportvissersloop.

 

Ook vorig jaar nam Chrisje deel aan deze loop, waarvan het parcours loopt van Brasserie de Sportvisser naar het standbeeld van de Mosselman.

In totaal moest Chrisje 3 maal het rondje lopen waarin 3 venijnige bultjes zaten. De categorie masters 65 telde 9 deelnemers  van wie Chrisje vooraf een inschatting had gemaakt van de tijden van deze deelnemers.

Het eerste rondje kon Chrisje mee in een groepje, maar het tweede rondje (14:50) ging iets langzamer. Omdat Chrisje dacht dat de loper waarmee hij liep wellicht ook een 65plusser was wilde hij deze koste wat kost voorblijven. En dat lukte hem. Het derde rondje liep Chrisje in 14:43. Zijn eindtijd van 44:23 was zelfs 4 seconden sneller dan vorig jaar. Echter was 44:27 vorig jaar nog goed voor de overwinning in de categorie masters 65, dit jaar moest Chrisje genoegen nemen met een derde plaats. Maar Chrisje was als een kind zo blij dat hij zijn naam af hoorde roepen om plaats te nemen op de derde trede van het podium.

Aangezien de nummers 1 en 2 respectievelijk 67 en 65 jaar oud waren, was Chrisje als 70-plusser terecht meer dan tevreden met zijn resultaat.


GEZELLIGE MIDZOMERAVONDWEDSTRIJD AVR'90.

Nadat op 20 juni de weersvoorspellingen roet in het eten gooide, werd de avondwedstrijd met de onderdelen kogelslingeren en verspringen verplaatst naar 11 juli.

 

Het was voor het eerst dat er een wedstrijd met technische onderdelen georganiseerd werd door AVR’90. De deelnemers kwamen niet alleen uit de regio (DJA, Thor, Spado, Groene Ster, Sprint, Diomedon en natuurlijk AVR’90), maar uit heel de provincie (Atledo Dongen, Scorpio Oosterhout, Atilla Tilburg, Prins Hendrik Vught en Eindhoven Atletiek) en zelfs uit Rotterdam (Rotterdam Atletiek) en Amsterdam (Fortius).

 

Bij het verspringen waren de beste resultaten voor 2 Atledo-leden:  master 45 Arjan van der Lee sprong 5.08 meter ver en de jongste deelnemer, de dertienjarige Siebe van der Lee kwam tot 4.96 meter. Het was machtig mooi om te zien hoe de atleten de slingerkogel uit de kooi slingerden. 

Bij de dames kwam Bowien Snepvangers van Sprint tot 46,16 meter en bij de heren noteerde Shelmund Mercalina van Eindhoven Atletiek met 50,17 meter het beste resultaat.

Vooral bij het onderdeel kogelslingeren komen dezelfde atleten elkaar vaak tegen: ons kent ons. Er heerste dan ook een gezellige sfeer rond de slingerkooi. Zeker toen op verzoek van de atleten de wedstrijdleider aan de kogelsingeraars een extra (vijfde) poging toekende.

Gelukkig was de wedstrijd precies op tijd afgelopen. Binnen 5 minuten nadat de laatste poging opgemeten was werden de hemelsluizen opengetrokken.

 

Onderstaand impressiefoto's in onze galerij. De foto's zijn genomen door Jos van den Reep. Meer foto's van onze wedstrijd vindt je op de website van Jos van den Reep. Klik daarvoor op deze link.


NIEUWE DATUM MIDZOMERAVONDWEDSTRIJDEN 

Helaas moesten we dinsdag 20 juni de midzomeravondwedstrijden afgelasten vanwege code rood bij de weersvoorspellingen. 

 

De nieuwe datum voor deze midzomeravondwedstrijden staat inmiddels vast en wel op  dinsdag 11 juli a.s. 

Zie hieronder het schema en/of download in PDF.

Download
Schema Midzomeravondwedstrijden AVR'90
Nieuwe datum 2023.pdf
Adobe Acrobat document 109.4 KB


IMPRESSIE FOTO'S BBQ 2023.

Onze jaarlijkse BBQ is gehouden op 1 juli. Het was een beregezellige en goed georganiseerde dag voor vele van onze leden, al dan niet met 'aanhang'. Marjon heeft een serie mooie foto's gemaakt, waarvoor heel erg veel dank.

Onderstaand een slideshow van een selectie van de door Marjon gemaakte foto's.

Voor meer foto's zie onze fotopagina.


AVR'90 MASTERS BIJ DE NK MASTERS IN HARDERWIJK.

Afgelopen weekend organiseerde AV Athlos in Harderwijk het Nederlands Kampioenschap voor masters. (atleten van 35 jaar en ouder)

Wilco Verwijmeren (M45) nam deel aan het onderdeel gewichtwerpen en Frank Smulders (M60) wilde zijn geluk beproeven op de 400 en 200 meter.

 

400 meter.

Frank won zijn serie bij de 400 meter met gemak. Toen hij merkte dat hij in eerste positie liep kon hij zelfs zijn krachten sparen voor de finale, waarin hij in ieder geval zijn PR hoopte te verbeteren. Helaas ging het tijdens de finale helemaal mis: Frank hoorde iemand zijn naam roepen dat hij er al was en stopte 10 meter voor de finish. Weg mooie finishtijd.

Achteraf bleek dat de speaker inderdaad omriep dat Frank Smulders gefinisht was, maar helaas verwisselde de speaker de namen van baan 3 en 4.

 

200 meter.

Maar niet getreurd een dag later startte Frank weer vol goede moed bij de 200 meter. Bij de 200 meter waren er maar 6 deelnemers in de categorie M60, zodat Frank gelijk de finale liep. Een podiumplaats zat er in het sterkte deelnemersveld niet in, maar Frank verbeterde wel zijn PR in 29,25 seconden.

 

Gewichtwerpen.

Voor Wilco was het een stressvolle dag. Onderweg realiseerde hij zich dat hij zijn paspoort vergeten was; gelukkig nam de organisatie genoegen met een door zijn dochter geappte foto van zijn paspoort. Er was nog genoeg tijd om samen met Mickel van Eekeren van Spado eerst de verrichtingen van de groep gewichtwerpers voor hen te aanschouwen. Meer eenmaal aangekomen bij de callroom zagen zij hun leeftijdgenoten gewichtwerpen al op het wedstrijdterrein. Bleek dat bij de ingang de kantine een A-4jte opgehangen was waarop stond dat de tijden vervroegd waren. Omdat dit niet op atletiek.nu aangepast was bracht de official Wilco en Mickel nog snel naar het wedstrijdterrein.

In de uitslagen bij het gewichtwerpen valt het op dat de 50plussers stuk voor stuk veel verder werpen dan de 45plussers. Niet verwonderlijk als je ziet dat het gewicht voor de 50plussers 4,5 kg minder is. Dit jaar wierp Wilco het gewicht van 15,88 8,68 meter ver; goed voor een tweede plaats bij de masters 45+. Volgend jaar zal Wilco het gewicht van 11,34 kg beslist ook enkele meters verder werpen. 

 

 

 

Frank in actie tijdens de series 400 meter


HET UUR VAN GOES.

Chrisje Schrauwen nam dit jaar niet deel aan het NK Masters maar nam vrijdagavond deel aan “Het Uur van Goes”. Zoveel mogelijke meters op de baan maken binnen 1 uur.

Er waren niet veel deelnemers maar het onderlinge verschil tussen de deelnemers was erg groot. Chrisje keek er dus niet van op dat hij heel vaak gedubbeld werd. Vooraf werd hem voorspeld dat hij door de nummer 1 wel 10 keer ingehaald zou worden. Chrisje wilde 12 km binnen het uur lopen, maar het ging boven verwachting en uiteindelijk liep hij 13 km en 11 meter. De nummer 1 liep 17,2 km en passeerde Chrisje geen 10, maar zelfs 11 keer.


AVR'90 LEDEN TROTSEREN AFGELOPEN WEEKEND DE HITTE.

Zaterdag 24 juni volbracht Jaap Schiebergen een kwart triatlon. Zondag 25 juni namen Eline, Milan en Mitchel deel aan de trackmeeting bij Atledo, terwijl Chrisje Schrauwen, Frank Sjaardema en Vincent Oom een (verkorte) afstand in Roosendaal liepen.

Verwer en Janssen triathlon in Oud-Gastel.

 

Zaterdagochtend tegen half twaalf sprongen 113 deelnemers in de Vliet om te starten met een kwart triatlon: 1000 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 kilometer lopen.

De watertemperatuur was met 23 graden (niemand mocht nog een wetsuit aan) heerlijk aangenaam. Binnen 22 minuten zat het eerste deel van de triatlon erop voor Jaap. Ook het tweede onderdeel op de fiets ging Jaap goed af, maar het derde onderdeel, de 10 km lopen, ging, ondanks de goede trainingen bij AVR, niet naar verwachting.

Maar Jaap mag trots zijn op zijn eindtijd van 2:33:20. Bricktrainingen moeten ervoor zorgen dat bij een volgende triatlon het laatste deel minder zwaar is. 

 

 

 

 

 

 

 

Jaap in actie in de hitte bij de triathlon.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trackmeeting Atledo in Dongen.

Milan is pas op 15 jarige leeftijd met atletiek begonnen en sprintte in zijn eerste wedstrijd 100 meter in 14,2 sec en sprong 4.26 meter ver.

Eline, die al heel wat jaartjes lid is van AVR’90, maar pas sinds twee jaar actief is bij wedstrijden, sprong 1.45 hoog, sprintte 100 meter in 13,9 sec (handtijd) en verbeterde haar PR bij ver met 36 cm in 4.71 meter.  

Van de 238 deelnemers aan de trackmeeting in Dongen waagden slechts 6 mannen zich aan de afstand van 5 km. Mitchel van den Oudenaarden finishte met 17:48 als tweede. 

 

 

 

 

 

Eline bij het verspringen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Halve Marathon" Roosendaal

Ondanks de hitte verschenen er in Roosendaal toch meer dan 1200 lopers aan de start.

De organisatie had uit veiligheidsoverwegingen vanwege de hitte de afstanden aangepast: de halve marathon werd ingekort tot 10 km, de 10 km tot 8 km en de 5 km tot 4,55 km.

Frank Sjaardema die zich ingeschreven had voor 10 km liep toch 10 km. Normaliter zou hij gelopen hebben voor een tijd onder de 40 minuten, maar de warmte gooide roet in het eten. Met 41:27 kwam hij als 21e (van de 407) over de finish.

Ook Chrisje Schrauwen was zo verstandig het wat rustiger aan te doen. Er werden immers toch geen prijzen per leeftijdscategorie uitgereikt. 38:53 was goed voor een 48e plaats van de 532 deelnemers.

Vincent Oomen liep de ingekorte 5 km in 29:50. 

 

Gezien de omstandigheden prima prestaties van de AVR'90 deelnemers.

Download
Uitslag 10 km Roosendaal
Uitslag 10 km.pdf
Adobe Acrobat document 438.9 KB
Download
Uitslag 8 km Roosendaal
Uitslag 8 km.pdf
Adobe Acrobat document 540.8 KB
Download
Uitslag 4,55 km Roosendaal
Uitslag 4,55 km.pdf
Adobe Acrobat document 186.9 KB

FRANK SJAARDEMA LOOPT PRIMA TIJD BIJ DE BAVOLOOP RIJSBERGEN.

Gelukkig bleef de voorspelde 31 graden  zondag 18 juni uit, maar het was wel drukkend warm tijdens de Bavoloop.

 

 

Toch lukte het Frank Sjaardema om wederom de afstand van 10 km binnen de 40 minuten (39:42) te lopen.

 

 

 

 

 

 

Frank tijdens zijn bijzonder goede wedstrijd in Rijsbergen


BAANWEDSTRIJD DJA.

Het was nog 25 graden toen Chrisje Schrauwen  vrijdagavond, 16 juni, startte voor de afstand van 1500 meter tijdens de baanwedstrijd bij DJA. Advies van de trainer was om een tempo 15 km per uur aan te houden. Met 6:03,52 hield Chrisje zich goed aan het advies. Na de finish zat hij er wel even helemaal doorheen, maar dat duurde gelukkig maar even.

 

Bij dezelfde wedstrijd liep Britt Luijkx 100 meter in 15,72 seconden en sprong zij 3.63 meter ver.

Deze keer namen slechts 2 AVR-meisjes deel aan de competitiewedstrijd.

 

Ook de deelname bij DJA bleef wat achter bij voorgaande wedstrijden, zodat er niet deelgenomen kon worden aan het onderdeel estafette. Veerle liep een PR op de 80 meter (11,69 sec), sprong 3,74 ver en behaalde bij speerwerpen 11,15 meter. Evy behaalde zowel bij kogelstoten (2 kg; 6,23 meter) als discuswerpen (750 gram; 13,84 meter) een PR.


BAANWEDSTRIJD DIOMEDON.

Dinsdagavond, 13 juni, liepen Matthijs Roks en Mark van den Brand 5 km tijdens de baanwedstrijd bij Diomedon.

Op advies van de trainer kiest Mark op dit moment wat kortere afstanden om sneller te worden. Dit allemaal ter voorbereiding op de marathon Rotterdam 2024. Dinsdag lukte hem dit heel goed. Hij liep bijna 20 seconde sneller dan zijn inschrijftijd en finishte in 17:44,2 minuten.

Voor hem finishte trainingsmaatje Matthijs Roks in 17:20.

 

Deze avond nam jeugdtrainer Wilco Verwijmeren deel aan de meerkamp Kogel-Discus-Speer. Hij kwam hierbij tot afstanden van 8,58, 18,98 en 19,10 meter. Deze week kan hij bij de eerste baanwedstrijd van AVR’90 zijn geluk beproeven op het onderdeel kogelslingeren.

 

Update: In verband met de verslechterde weersomstandigheden resulterend in code oranje zijn de baanwedstrijden bij onze eigen vereniging afgelast en worden op een later tijdstip opnieuw ingepland.

 

 

 

 

 

 

Matthijs tijdens zijn 5 km race.


AVR'90 ATLETEN LOPEN 10 KILOMETER CHELTENHAMRUN IN STAMPERSGAT 

Door de hitte was het zaterdagmiddag eigenlijk niet te doen om een 10 km wedstrijd te lopen. Dit bleek ook uit het geringe aantal deelnemers. Slechts 40 lopers verschenen er aan de start.

Onder hen Chrisje Schrauwen, Toon Heeren en Richard van Oosterhout.

De organisatie had goed ingespeeld op de warmte. Zo stond er op het parcours een sprinklerinstallatie waar de lopers 4 keer onderdoor konden lopen, konden de lopers zich verfrissen met natte sponzen en was er aan de finish naast de gebruikelijke appel ook een zoutje. De meeste lopers liepen zaterdag een tandje lager dan normaal, zoniet Richard en Toon. Deze keer liepen zij de hele tijd samen en finishten in 37:36; nagenoeg dezelfde tijd die Richard woensdagavond liep. Dat Toon en Richard als 1 en 2 eindigden in de categorie masters 55 was geen verrassing, maar dat Chrisje Schrauwen, die in verband met de hitte wel een tandje lager liep en finishte in 47:03, weer eens op de hoogste trede van podium plaats mocht nemen had hij te danken aan de afwezigheid van zijn concurrenten.

 

 

 

 

 

Richard en Toon tijdens hun 10 kilometer

 

 

 

Foto Jos van de Reep (voor meer foto's van Jos van de Reep klik hier)

Download
Uitslagen 10 km Cheltenhamrun 2023
Cheltenham Run.pdf
Adobe Acrobat document 85.8 KB

IN TOTAAL 5 AVR'90 ATLETEN BIJ PAGNEVAARTLOOP.

Op woensdag 7 juni werd de traditionele Pagnevaartloop gehouden, georganiseerd door AVO.

Het parcours van de Pagnevaartloop is al jaren hetzelfde, zodat lopers hun tijden van verschillende jaren mooi kunnen vergelijken.

Natuurlijk zijn de omstandigheden niet elk jaar hetzelfde. Gelukkig was het woensdagavond nog niet zo warm als zaterdagmiddag tijdens de Cheltenhamrun in Stampersgat.

Mark van den Brand, Frank Sjaardema, Richard van Oosterhout, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen stonden aan de start bij de Pagnevaartloop.

In eerste instantie liepen Toon, Richard en Mark samen, maar Richard gaf na 2 km aan dat hij zijn eigen tempo zou lopen. Daarna haasde Toon Mark naar een mooie eindtijd van 36:38, hetgeen precies een nieuw PR was voor Mark. Wel zette Toon in het laatste deel van de wedstrijd nog even een versnelling in, zodat hij ruim 20 seconden voor Mark finishte.

 

Toon en Richard werden 1 en 2 bij de masters 55 en Mark 5 e bij de masters 35. Ook een vijfde plaats (in de categorie masters 45) was er voor Frank Sjaardema (41:16). Chrisje Schrauwen (precies 44:00) moest bij de Pagnevaartloop genoegen nemen met een vierde plaats.

 

 

 

Mark in actie tijdens de verbetering van zijn PR op de 10 km.

 

Foto Jos van den Reep (voor meer foto's van Jos van den Reep klik hier)