Archief Nieuwsberichten 2022 - Oktober t/m December


AVR'90 ATLETEN VOLOP AANWEZIG BIJ 56E KERSTCROSS IN SPRUNDEL.

Gelukkig was er dit jaar weer een kerstcross in Sprundel. Na meer dan 50 jaar is de traditie om op tweede kerstdag even de benen te strekken door deel te nemen of te gaan kijken naar de kerstcross immers niet meer weg te denken.

 

Er was slechts 1 groep waarin niemand van AVR’90 aan de start stond: de 13 t/m 17 jarigen. Maar zowel bij de jongere jeugd als de senioren stonden er bij elke start 1 of meer leden van AVR’90 tussen de deelnemers.

 

Junioren en pupillen.

Jet van de Broek mocht het spits afbijten. Met 2:03,6 werd zij achtste bij de meisjes tot en met 8 jaar. Bij de volgende editie mag zij nog een keer in deze categorie starten. Daarna startten de broertjes Xabi en Juan bij de jongens tot en met 8 jaar. Natuurlijk finishte de achtjarige Xabi (1:51,6) voor zijn vijfjarige broertje Juan (2:19,1).

Ondanks het feit dat Myrthe moeite heeft met haar ademhaling tijdens het crossen stond zij ook in Sprundel weer aan de start bij de meisjes 9 t/m 12 jaar. Zij kwam als 7e van de 11 deelnemers in deze categorie over de finish.

Als een van de jongste deelnemers in de categorie jongens 9 t/m 12 jaar werd Ties Voeten 9e in een tijd van 3:43,2. Hij krijgt nog drie keer de kans om deze prestatie te verbeteren.

 

Foto Jos van de Reep
Foto Jos van de Reep

 

 

 

Op de foto hiernaast zien we Ties Voeten, één van de jongste deelnemers in zijn categorie

(jongens 9 t/m 12 jaar).

 

Klik op de foto voor meer foto's van Jos van de Reep tijdens deze cross.

Senioren.

Sieb Bom is een van de vaste deelnemers bij de kerstcross. Deze keer koos hij voor de korte cross. Hij liep 3,2 km in 18:21,6. Gelijk met hem startte Rosita Lazeroms en zoon Thijs. Natuurlijk was het voor Thijs een fluitje van een cent om zijn moeder voor te blijven. Zijn tweelingbroer Thom waagde zich aan de lange afstand.

Gelijk met hem stonden Mark van den Brand, Gerard Polak, Richard van Oosterhout, Chrisje Schrauwen en trainer René de Kok aan de start. De drie laatsten mochten in verband met hun leeftijd 1 rondje eerder naar de finish. Mark liep lekker constant in een mooi tempo en finishte in 32:23,1.

Gerard Polak, die in zijn hoofd al bezig was met de oliebollenverkoop op oudejaarsdag, werd 4e in de categorie masters 45+. Richard van Oosterhout kwam 2e kerstdag in Sprundel als allereerste over de finish. Hij had geen enkel slecht moment tijdens de cross, kon het tempo mooi strak houden en finishte na 25:28,3 een halve minuut voor de nummer 2, Kees Lazeroms van Achilles.

In de categorie masters 65 streden Chris (Wouters) en Chrisje (Schrauwen) weer voor de podiumplaatsen. De jongste van hen mocht met een verschil van 7 seconde op de figuurlijk hoogste trede van het podium plaatsnemen. Chrisje dacht derde te worden, omdat hij Jan Arnouts van Achilles voor zich wist, maar Jan startte deze keer nog in de categorie masters 55+, dus mocht Chrisje naast Chris staan bij de prijsuitreiking.

René de Kok, die het goede uitgangspunt heeft om als het even kan altijd te startten in een min of meer thuiswedstrijd rende ook weer 6,4 km over het mooie parcours aan de Noodstraat.

 

Aanstaande zondag, 8 januari, is de Pagnevaartcross, de derde cross van het ARWB-crosscircuit.

Voor informatie zie www.avo83.nl

Download
Alle uitslagen kerstcross Sprundel
Totaal uitslag 2022.pdf
Adobe Acrobat document 945.6 KB

Foto's zijn van Jos van de Reep. Voor meer foto's van de Kerstcross klik hier.


AVR'90 IN KERSTAVONDLOOP NISPEN.

Ruim 300 lopers namen zaterdagavond deel aan de Kerstavondloop in Nispen. Terwijl in de middag ook nog eens 170 wandelaars door Nispen wandelden.

Onder de lopers Frank Sjaardema van AVR’90.

 

Om 6 uur startten de jongste deelnemers voor een rondje van 800 meter en een kwartier later liepen de 10 tot 12-jarigen 2 rondjes.

Daarna was de start van de 5 km en om half 8 mocht Frank starten voor de afstand van 10 km.

 

Veel deelnemers waren getooid in kerstkledij/met kerstverlichting hetgeen een mooi gezicht was. De start van de loop was vanuit de kerk en het dorp was gezellig verlicht. De stoepen waren hier en daar nog verraderlijk glad, maar op de weg konden de lopers veilig lopen. De organisatie had wederom een goed doel aan de loop gekoppeld en kon een bedrag van € 1250,-- aan KWF kankerbestrijding schenken.

Frank had met zijn gezin een familie-uitje gemaakt van de kerstavondloop. Zijn vrouw Mirjam liep samen met hun dochter Jools 5 km en zijn zoon Jurre liep net als Frank 10 km. Nu loopt vader nog harder dan zijn zoon, maar er komt een tijd dat Frank na hem zal finishen. Overigens hoopt Frank zelf de 10 km nog eens binnen 40 minuten te lopen. Met 40:26 bleef hij daar afgelopen zaterdag niet ver vandaan. Na afloop vond de prijsuitreiking plaats in café de Gouden Leeuw en mocht Frank plaats nemen op de tweede trede van het podium in de categorie masters 45+. 

 

 

 

Op de foto hiernaast Frank op het podium op plaats 2 in de categorie 45+BRUGGENLOOP ROTTERDAM.

Chrisje Schrauwen ontbrak in de Spadocross omdat hij zondag 11 december deelnaam aan de DSW Bruggenloop in Rotterdam.

 

Het parcours van 15 km van deze loop, met start en finish bij het Feijenoordstadion passeert 6 bruggen, te weten de Lodewijk Pincoffsbrug, de Spoorweghavenbrug, de Erasmusbrug, de Nieuwe Leuvenbrug, de Boerengatbrug en de van Brienenoordbrug.

Maar liefst zo’n 12.000 lopers (meer deelnemers kunnen zich niet inschrijven) trotseerden de kou op weg naar hun welverdiende medaille.

 

Het merendeel van de deelnemers schrijft zich in voor deze loop vanwege de leuke sfeer tijdens de loop (de laatste loper wordt als een ware held onthaald) en steunt hiermee tevens het goede doel. Dit jaar was dit de stichting Ambulance Wens die een cheque van € 16.820,-- in ontvangst mocht nemen.

 

Ondanks de kou stond er veel publiek langs het parcours en Chrisje werd zelfs door een voor hem onbekende persoon als “Chrisje uit Bergen op Zoom” aangesproken.  Dit zijn momenten waar Chrisje volop van geniet. Omdat een groot deel van de deelnemers finisht in de schemer krijgen alle deelnemers een looplampje. Toen Chrisje weer in de trein richting Brabant zat, zag hij nog veel looplampjes branden. Echt sfeervol.

Eenmaal thuis bekeek Chrisje de uitslag en was aangenaam verrast dat hij als derde gefinisht was in de categorie masters 65+ met 156 deelnemers. Chrisje prijst zich gelukkig met zijn vitaliteit die hem in staat stelt nog volop te genieten van verschillende loopevenementen.  En natuurlijk is hij apetrots wanneer hij weer een podiumplaats bemachtigd.AVR'90 LEDEN IN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP CROSS.

Afgelopen weekend was tijdens de Warandeloop het NK Cross. Op zaterdag stond Chrisje Schrauwen aan de start bij de masters voor de afstand van 7,5 km en zondag crosste Marjon van den Oudenaarden 8 km in het Stadsbos, oftewel de oude Warande, in Tilburg.

Het NK cross 2022 stond al in maart in het Nijverdal gepland, maar i.v.m. onduidelijkheid rondom corona besloot ASV Athletics de organisatie niet op zich te nemen. De stichting Internationale Warandeloop, die in 2021 het NK cross noodgedwongen zonder publiek organiseerde, kreeg daarom nogmaals dit NK toegewezen.

 

Masters 65+.

 Voor Chrisje Schrauwen kwam dit NK eigenlijk net iets te vroeg. Als het NK 4 weken later geweest was had hij immers in de categorie masters 70+, waarin hij de strijd voor de podiumplaatsen aan had kunnen gaan, mogen starten. Nu herkende Chrisje bij de start al de snellere lopers in de categorie masters 65+, maar dat weerhield hem er niet van om voor het best mogelijke resultaat te strijden.

Het parcours, met daarin enkele boomstronken als obstakels, bestond uit 4 rondes. De eerste ronde liep Chrisje in 8:32. Chrisje liep een mooie vlakke wedstrijd, waarbij hij op het eind nog probeerde een leeftijdgenoot in te halen, maar uiteindelijk lukte hem dat net niet. Het verschil was echter maar 4 seconden. Met 33:56 werd Chrisje 8e bij de masters 65+ (in de categorie masters 70+ zou deze tijd goed geweest zijn voor een derde plaats!).

 

Crossgala vrouwen.

Een dag later stond Marjon van den Oudenaarden om kwart over een aan de start van het crossgala voor vrouwen. Zij startte achterin en kon zichzelf naar voren werken. Met een tijd van 30:17 voor de afstand van 8 km en een 11e plaats was Marjon meer dan tevreden.

 

 

 

Op de foto hiernaast zie je Marjon in actie tijdens het Crossgala vrouwen in Tilburg.

(Foto Frans van Zon)


Download
Uitslagen NK Cross categorie 65+
Categorie 65+.pdf
Adobe Acrobat document 76.4 KB
Download
Uitslagen Warandaloop Vrouwengala Cross
Uitslagen Warandeloop Tilburg 2022 - Vro
Adobe Acrobat document 273.9 KB


AVR'90 LID CHRISJE SCHRAUWEN IN DE ZEVENHEUVELENLOOP.

 

Na twee jaar van afwezigheid stond zondag 20 november 2022 de Zevenheuvelenloop in Nijmegen weer op het programma. Tussen de meer dan 14.000 deelnemers stond, voor zover bij de redactie bekend, 1 AVR’90-man, te weten Chrisje Schrauwen.

 

 

Op grond van zijn resultaten van het afgelopen jaar mocht Chrisje plaatsnemen in het eerste startvak.  Het weer zondag was met een temperatuur van slechts 2 graden heel wat anders dan de afgelopen tijd. Chrisje had daarom voor de start een vuilniszak aan om zich te beschermen tegen de kou en eventuele regen. Hierdoor viel hij natuurlijk op en werd geinterviewd door een verslaggever van omroep Gelderland. Op de vraag “scheelt het nou echt veel met die vuilniszak aan” dacht Chrisje “hallo, die doe ik voor de start uit hoor” maar antwoordde hij stoïcijns “natuurlijk, zeker als het waait”. Op de vragen waar hij vandaan kwam en hoe vaak hij al deelnam aan de Zevenheuvelenloop gaf Chrisje, die altijd in is voor een praatje en geniet van alle contacten op wedstrijddagen, vervolgens wel serieus antwoord. In regionale wedstrijden claimt Chrisje vaak een podiumplaats in de categorie masters 65+ in, maar met maar liefst 332 deelnemers in de categorie masters 65+ is dat een stuk moelijker. De regionale wedstrijden zouden maar wat blij zijn met in totaal 332 deelnemers aan de start, maar de Zevenheuvelenloop, een van de grootste loopevenementen in Nederland met een schitterend parcours over verschillende heuvels in de omgeving van Nijmegen, trekt ieder jaar weer duizenden deelnemers uit binnen en buitenland.  Na 5 km voelde Chrisje al dat hij niet binnen de door hem gewenst tijd van 1 uur en 6 minuten zou finishen, maar hij zette zijn beste beentje voor om toch onder de 1 uur en 7 minuten te blijven. Met een netto-eindtijd van 1:06:37 lukte hem dat prima. De km-tijden in de Zevenheuvelenloop laten zich niet met elkaar vergelijken i.v.m. de hoogteverschillen, maar een gemiddelde km-tijd van 4:26 op dit parcours en een twaalfde plaats in de categorie masters 65+ is een mooi resultaat dat Chrisje weer bij kan schrijven in zijn persoonlijke memories.


INDOOR WEDSTRIJDEN JUNIOREN EN SENIOREN BIJ SPADO.

Zaterdag 19 november namen B-juniore Eline en trainer Wilco deel aan de indoorwedstrijd bij Spado.

 

Eline begon met hoogspringen. Vooraf gaf zij al aan dat ze er van uitging dat ze haar PR van 1.45 meter niet zou behalen. Het feit dat een atleet voor haar de paal raakte en ook nog eens de lat op zijn hoofd kreeg was vervolgens ook niet goed voor haar zelfvertrouwen.

Toch behaalde ze na 1 foutsprong een hoogte van 1.41 meter. 

Een hoogte van 1.46 meter lukte net niet, maar op 17 december krijgt zij weer een kans om bij de volgende indoorwedstrijd van Spado de hoogte van 1.46 te bedwingen.

Bij het kogelstoten bleef ze met 9.25 meter slechts 5 cm onder haar PR. Maar haar resultaat was beter dan dat van trainer Wilco, die met 8.97 meter wel verder stootte dan zijn vooraf opgegeven prestatie. Hierbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat de kogel waar Wilco mee stootte met 7.26 kg meer dan 2 keer zo zwaar is als de kogel voor Eline (3 kg).

 

 

Op de foto hiernaast is Eline in actie tijdens het hoogspringen bij de indoor wedstrijd van SPADO in Bergen op Zoom.

 

De foto is van Kees Knuit. 

Meer foto's van Kees Knuit tijdens deze wedstrijd? Klik hier.AVR'90 JUNIOREN EN SENIOREN IN DIOMEDONCROSS.

Afgelopen zondag werd het cross-seizoen in de regio 12 geopend met de Diomedoncross in Moerstraten. AVR’90 werd vertegenwoordigd door Myrthe, Yvette, Frank Sjaardema, Richard van Oosterhout, Chrisje Schrauwen en Toon Heeren.

Het was zondag geen echt cross-weer, maar niemand vond dat erg. Deze keer geen last van koude handen of bevroren tenen maar een aangenaam zonnetje voor iedereen. 

 

Helaas neemt het aantal deelnemers aan de cross ook bij de senioren de laatste jaren af. Terwijl de cross toch een uitstekend middel is om conditie op te bouwen voor het komende seizoen. Startten er in Moerstraten nog meer dan 200 pupillen en C/D-junioren, het aantal A/B-junioren en senioren was met 12 dames en 34 heren ondermaats. 

 

Junioren.

De AVR’90-pupillen waren afgelopen weekend nog in de ban van Sint Nicolaas maar bij de volgende cross op 11 december zijn de kadootjes uitgepakt en staat niets hun deelname aan de cross in de weg.

Na een gedegen warming up mocht eerst Myrthe van start bij de meisjes D-junioren (oftewel U 14) en daarna Yvette bij de meisjes C-junioren (U16).

Myrthe ging rustig en goed van start en finishte als 25e. Yvette was wat zenuwachtig omdat ze de laatste week door drukte op school en een Efteling-tripje niet goed kon trainen, maar trainer Wilco stelde haar gerust met de opmerking dat sommige atleten juist beter lopen als ze wat trainingsrust hebben genomen. Ondanks een botsing met een boomstronk, waardoor ze het laatste deel van de cross last van haar onderbeen had, resulteerde dit voor haar in een mooie zevende plaats.

Myrthe in Diomedoncross

Start meisjes-C in Diomedoncross


Senioren.

Van de AVR'90 heren mochten 3 van de 4 deelnemers na afloop plaats nemen op het podium.

Frank Sjaardema werd 4e in de categorie masters 45+.

Voor Richard van Oosterhout was het meer dan 6 jaar geleden dat hij, met uitzondering van de kerstcross, deelnam aan een cross. Gelukkig ging het hem zondag toch weer goed af. Het laatste rondje viel hem wel zwaar, maar Richard hoopt door deelname aan de crossen een goede basis voor de weg/baanwedstrijden in 2023 te leggen.

Toon Heeren kon een strak tempo aanhouden en hield ook een goed gevoel aan de cross over. Toon (33:07) en Richard (34:53) claimden de plaatsen 1 en 2 in de categorie masters 55+.

Wie ook weer met een voldaan gevoel op de cross terugkeek was Chrisje Schrauwen. Normaliter traint hij op zondagochtend anderhalf uur in het bos, maar deze keer zocht hij de gezelligheid van de cross in Moerstraten op. Hij fietste als warming up 10 km van Bergen op Zoom naar Moerstraten, liep ruim 9 km in 40:50, (waarbij zijn tempo in het tweede deel van de cross zelfs nog iets sneller was) stond op de hoogste trede van het podium in de categorie master 65+ en fietste weer 10 km terug van Moerstraten naar Bergen op Zoom. Een goede voorbereiding op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen aanstaande zondag.

De volgende cross in de regio is de Spadocross op zondag 11 december in Bergen op Zoom. Voor informatie zie www.spado.nl


MARK VAN DEN BRAND ALS HAAS IN HALVE MARATHON DRECHTSTADLOOP.

Een week na zijn mooie prestatie in Etten-Leur (1:23:15) stond Mark van de Brand weer aan de start van een halve marathon. Deze keer niet voor een mooi resultaat voor zichzelf, maar om fietsmaat Stef van Wesel te pacen.

 

Toen fietsmaten Remco Tak en Stef van Wesel aangaven een halve marathon te willen lopen, gaf Mark hen een trainingsschema van 6 weken met wekelijks 4 trainingen. Op deze manier zouden beiden een mooie tijd kunnen lopen tijdens de halve marathon in Etten-Leur.

Als training liepen Stef (43:57) en Remco (41:46) 10 km in de Caris 10 van AVR. Remco bedwong de halve in Etten-Leur in een tijd van 1:34:22, maar Stef was die dag helaas verhinderd.

 

Toen Stef aangaf toch een halve marathon te willen lopen (hij had ten slotte niet voor niets hiervoor getraind) bood Mark aan als haas voor hem uit te lopen in de halve marathon in de Drechtstadloop, georganiseerd door atletiekvereniging Fortius uit Dordrecht.

Het goede doel dat dit jaar aan deze loop verbonden werd was het onderzoek naar long-covid. Sportarts Frank Loeffen van het Albert Schweizerziekenhuis mocht een cheque van ruim twaalfduizend euro in ontvangst nemen. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van speciale apparatuur om het inspanningsvermogen van long-covid-patiënten te meten. De Belgische winnares van de halve marathon merkte na de finish op “Allez hè, jullie hadden wel wat beter weer uit kunnen zoeken”, maar Mark had niet zoveel moeite met de regen en de wind in Dordrecht als een week eerder met de warmte in Etten-Leur.

Niet alleen Stef maar ook een groepje andere lopers pikte bij Mark aan die een tempo van 4:38 per km aanhield. Van het groepje oorspronkelijke volgers was Stef de enige die het tempo volhield. Omdat dit voor Mark een rustig tempo is, kon hij echt genieten van alles om hem heen. Uiteindelijk finishte Stef dankzij Mark in een mooie tijd van 1:37:41, gemiddeld 4:37 per km. 

Voor zijn inspanningen werd Mark door Stef en Remco beloond met een mooi trainersshirt met zijn initialen. Vorige week was Mark blij met een nieuw PR voor zichzelf op de halve marathon maar deze week haalde hij evenzoveel voldoening uit het feit dat het Stef lukte om een mooie prestatie weg te zetten. Bovendien voelde hij zich zondag na de finish een stuk lekkerder dan een week eerder in Etten-Leur. 

 

 

                                      Foto Loek Groot (Flickr)


MOOIE RESULTATEN VOOR AVR'90 IN ETTEN-LEUR.

Na twee jaar van afwezigheid was zondag in Etten-Leur de 38e editie van de van Oers Brabant Marathon in Etten-Leur.

 

Matthijs Roks, Mark van den Brand, Frank Sjaardema, Toon Heeren, Bert van Dijk, Nico Koijen, Gerard Polak, Jack Lazeroms, Chrisje Schrauwen, Astrid de Jong, Marjon van den Ende, Rosita Lazeroms, Lydia Foesenek en René Lazeroms hielden de eer van AVR’90 hoog.

 

Natuurlijk liepen zij niet allemaal de hele marathon. Sterker nog geen enkel AVR’90 lid waagde zich aan de langste afstand van 42 km en 195 meter. De tips die de organisatie in september nog op hun website plaatste met betrekking tot de juiste hardloopkleding tijdens het lopen in de herfst, konden voor zondag linea recta de prullenbak in. Met een temperatuur boven de 20 graden hoefden de lopers zich niet extra warm te kleden.

5 kilometer

Om 12 uur stonden Rosita Lazeroms, Lydia Foesenek, Marjon van den Ende, Astrid de Jong en René Lazeroms aan de start van de 5 km. René (36:34) deed er deze keer wat langer over dan een week eerder, maar hij liep dan ook in een groep brandweermannen die allemaal een gewicht van 13 kg op hun rug meetorsten. Astrid (34:17)  bracht haar allereerste wedstrijd tot een goed eind. Lydia bleef met  29:15 mooi binnen het half uur. Marjon en Rosita waren ook tevreden met 31:16 en 32:57.  

Astrid de Jong

Lydia Foesenek

Marjon van den Ende

Rosita Lazeroms


Download
Uitslag 5 kilometer
5 kilometer.pdf
Adobe Acrobat document 577.1 KB

10 kilometer

Bert van Dijk, Nico Koijen, Gerard Polak, Jack Lazeroms en Chrisje Schrauwen beten samen met ongeveer 800 ander lopers om half elf het spits af voor de afstand van 10 km.

In de categorie masters 65+ startten ongeveer 50 deelnemers waarvan Chrisje Schrauwen met 42:58 weer de snelste was. Marcel Kools, die tijdens de Caris 10 van AVR 16  seconden voor Chrisje finishte, liet hij deze keer 36 seconden achter zich. Ook de onderlinge concurrentie tussen Chrisje en  loopmaat Jos Ooms (43:47) werd deze keer ruim in het voordeel van Chrisje beslecht. Hiermee behaalde Chrisje zijn gram voor heit feit dat hij een week geleden geen podiumplaats behaalde in zijn thuiswedstrijd, de Caris 10 van AVR.

Bert van Dijk (59:19) , vroeger fanatiek jeugdlid, is sinds enkele maanden teruggekeerd op het vertrouwde nest. Hij moet nog even doortrainen voor hij de tijd van zijn vorige 10 km-wedstrijd in 2017 kan verbeteren. Tijdens de training loopt hij regelmatig met Nico Koijen (55:57), maar zondag was Bert Nico al snel uit het oog verloren. Zijn doelstelling, finishen binnen een uur, behaalde hij echter wel. Jack Lazeroms en Gerard Polak klokten 50:13 en 52:41.

Download
Uitslag 10 kilometer
10 km.pdf
Adobe Acrobat document 732.5 KB

Halve Marathon

Het laatste startschot klonk om kwart één voor de deelnemers aan de halve marathon.

Matthijs Roks blijft (zichzelf) verbazen met het ene PR na het andere. Zondag snoepte hij bijna 2 minuten van zijn beste halve marathontijd af. Bovendien werd hij met 1:17:01 3e in de categorie masters 35+. In dezelfde categorie was er ook een PR voor Mark van den Brand: met 1:23:15 was Mark zeer tevreden.

Voor Frank Sjaardema was het al 5 jaar geleden dat hij een halve marathon liep. Met 1:37:50 werd hij 16e van 123 deelnemers in de categorie masters 45+.

Als je naar de resultaten van Toon Heeren in de wegwedstrijden van dit jaar kijkt zie je overal voor zijn naam een 1 staan. Ook zondag was hij met 1:20:17 weer de snelste in de categorie masters 55+ en had hij geen enkele moeite om zijn concurrenten achter zich te laten. De nummer 2 in de categorie masters 55+  passeerde ruim anderhalve minuut na Toon de finish.

Download
Uitslag Halve Marathon
Halve Marathon.pdf
Adobe Acrobat document 569.3 KB

Diomedon-cross zondag 13 november

Zondag 13 organiseert Diomedon de eerste ARWB(Atletiek Regio West Brabant)-cross. 

Voor informatie zie www.diomedon.nl


FOTO'S CARIS 10 VAN AVR'90.

Op de website van Jos van der Reep staan liefst 550 foto's van de Caris 10 van AVR'90. Deze foto's zijn gratis te bekijken en gratis te downloaden.

 

Tevens vind je op deze website ook de uitslagen van de verschillende afstanden en de einduitslagen van de "Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2022".

 

Klik hier voor het bezoeken van deze website (www.josvdr.nl).


NIEUW PARCOURS CARIS 10 VAN AVR STEMT ALOM TOT TEVREDENHEID

Zondag om 11 uur werden ruim 150 deelnemers weggeschoten voor 5 of 10 km in de Caris 10 van AVR. Slechts 1 deelnemer moest onderweg afhaken. 

Alhoewel het zonnetje zich niet echt liet zien en er toch wel at wind stond, was het voor de tijd van het jaar ideaal loopweer. Een groot aantal leden van AVR’90 kon zelf niet deelnemen aan de wedstrijd omdat zij deze dag een taak als vrijwilliger hadden. Daarnaast waren er verschillende personen die zowel vooraf het nodige werk verzetten als deelnamen aan de wedstrijd. Zij kozen wel voor de korte afstand van 5 km. 

Jeugdloop

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een jeugdloop op de atletiekbaan. De AVR-jeugdleden Roos, Jet, Xabi, Juan, Julian, Esmee, Fenna, Raphael, Myrthe, Evy, Veerle en Yvette liepen met meer dan 20 anderen 1, 2 of 3 rondjes op de atletiekbaan.

Alle deelnemers verdienden een mooie medaille.

De uitslagen van de afstanden bij de jeugd zijn te zien door onderstaande knop te activeren.

Download
Uitslag 400 meter
2022 uitslag jeugdloop.xlsx - 400 meter.
Adobe Acrobat document 21.5 KB
Download
Uitslag 800 meter
2022 uitslag jeugdloop.xlsx - 800 meter.
Adobe Acrobat document 20.7 KB
Download
Uitslag 1200 meter
2022 uitslag jeugdloop.xlsx - 1200 meter
Adobe Acrobat document 19.7 KB

Seniorenloop 5 kilometer

Bij de 5 km liep Richard van Oosterhout 4800 meter op kop, maar in de sprint moest hij zijn meerdere erkennen in de jongere lopers. Janjulius van Dijke ging er met de overwinning vandoor en Richard werd met 18:10 derde. Hiermee liep hij net zo snel als tijdens een baanwedstrijd eerder dit jaar. Dit geeft aan dat het parcours zich leent voor snelle tijden. Snelste dame bij de 5 km was Lotte Aerts uit Best met een tijd van 20:24. Ook Jack Lazeroms (23:25), Robert Peeters (24:06), Frans van Bedaf (25:48), Gerard Polak 27:54 en René Lazeroms (die met een aantal collega’s van de brandweer deelnam aan de wedstrijd) liepen 5 km.

 

Seniorenloop 10 kilometer

Winnaar bij de 10 km, Ronald Cockx uit Zundert liep 90% van de wedstrijd alleen, maar door de prachtige herfstkleuren op het mooie parcours deerde hem dit niet. Hij zette een scherp parcoursrecord bij de heren op 31:42. Snelste dame was Laurey van den Berge die het parcoursrecord bij de dames op 37:04 zette. Ook zij was heel tevreden met het nieuwe parcours waarbij je door de bomen beschut loopt; veel leuker dan een rondje in de open polder volgens Laurey. De plaatsen 2 en 3 bij de masters 35+ waren voor Matthijs Roks (36:43) en Mark van den Brand (37:37). Mark dacht dat er meer masters 35+ voor hem gefinisht waren en ontbrak daardoor op het podium, maar zijn prijs werd voor hem bewaard. Toon Heeren was met 35:40 de snelste master 55+. Chisje Schrauwen stond alle voorgaande wedstrijden in het circuit op het podium maar in de thuiswedstrijd verschenen er enkele zeer snelle masters 65+ aan de start, waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. Toch was Chrisje wel tevreden met zijn tijd van 42:59.

 


AVR'90 JEUGD IN SPADO CROSS.

Zondag 11 oktober organiseerde Spado in het Lievensbergbos de tweede ARWB-cross. Myrthe, Yvette en Xabi hielden de eer van AVR’90 hoog.

De Spadocross staat niet alleen om haar mooie afwisselende parcours bekend, maar tevens ook als een van de zwaarste crossen in de regio.

 

Aan de start geen AVR’90 senioren maar de jeugdleden Xabi, Myrthe en Yvette trotseerden de kou en maakten voor het eerst kennis met het zware parcours van de Spadocross. 

Xabi was als eerste van de AVR’90 jeugdleden aan de beurt. Met 4:59 voor de afstand van 1 km eindigde hij netjes in de middenmoot bij de jongens B-pupillen.

D-juniore Myrthe had erg veel zin in de cross, maar als gevolg van de kou kreeg zij last van haar ademhaling. Zij dacht er echter geen enkel moment aan om op te geven en voltooide 2 rondjes in 5:51.

Als laatste startte Yvette in een groep van 19 meisjes C-junioren.  Zij ging voortvarend van start en kwam na de eerste ronde sterk door. In de laatste ronde moest zij echter enkele plekken prijsgeven maar met haar tijd van 7:09 voor een afstand van 1800 meter eindigde ook zij netjes in de middenmoot.

 

De derde cross in de regio is op zondag 8 januari 2023 in het Pagnevaartbos. Voor informatie zie www.avo83.nl.

Voor de liefhebbers is op tweede kerstdag eerst nog de kerstcross in Sprundel. 

 

 

Foto links Myrthe, Yvette en XabiEINDSTAND MERVO SPORT LOOPCIRCUIT WEST-BRABANT 2022

De Caris 10 van AVR was zoals gebruikelijk de afsluitende loop van het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant. 

Na afloop van deze loop werd het eindklassement opgesteld en werden de winnaars bekend gemaakt en gehuldigd.

Chrisje Schrauwen (1e 65+), Toon Heeren (1e 55+) en Matthijs Rokx (3e 35+) hebben hierbij op fantastische wijze de eer van AVR'90 hoog gehouden.

 

De winnaars van de diverse categorieën waren als volgt: 

Heren Senioren Mario Poldervaart (Spark)
Heren 35+

Ricardo Sint Nicolaas (Flakkee)

Heren 45+

Sierd Sikkema

Heren 55+

Toon Heeren

Heren 65+

Chrisje Schrauwen (AVR'90)

Dames Senioren

Emmy Maas

Dames 35+

Marjolijjn Deelen (AVO 1983)

Dames 45+

Ina van Otzel (THOR)

Dames 55+

José van der Linden (Achilles)


ATLEDO OKTOBER TRACKMEETING

Daags na de viering van het 40 jarig bestaan van de vereniging organiseerde Atledo (atletiek Dongen) op zondag 16 oktober haar eerste wedstrijd op de geheel gerenoveerde atletiekbaan.

 

Frank Smulders beproefde zijn geluk op de afstanden 200 en 400 meter.

Bij de 200 meter scherpte hij zijn tijd verder aan tot 29,62 seconden en de 400 meter liep hij (voor de eerste keer) in een tijd van 1:08,38. Op beide afstanden was hij haantje de voorste zijn categorie, masters 60+. Tevredenheid alom en een felicitatie waard.


EEN PERSOONLIJK BEDANKJE

Voor Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom biedt Rabobank clubs en verenigingen een steuntje in de rug met de actie Rabo ClubSupport.

A.V.R. '90 bedankt iedereen die op ons heeft gestemd. 

 

Rabo ClubSupport 2022 is voor onze vereniging een groot succes geworden. Het aantal stemmen op AVR'90 heeft geresulteerd in een mooi bedrag van € 464,53. Dat is maar 

€ 22,11 minder  dan vorig jaar. 

Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.

 

Ons doel

Wedstrijd van pupillen die sinds kort plaatsnemen, hierbij komen onderdelen als polsstokspringen  ,vortexwerpen  en  hurk hoogspringen  aan bod. Wij willen graag materialen aanschaffen die hierbij aansluiten  zodat de (jongere) kinderen goed voorbereid zijn op de wedstrijden  .Daarnaast willen we ook investeren in de aankleding van ons nieuwe  clubgebouw.


AVR'90 LEDEN SUCCESVOL BIJ DE MARATHON VAN EINDHOVEN.

 

Matthijs Roks en Chrisje Schrauwen waren zondag 9 oktober beiden succesvol actief bij de Marathon van Eindhoven.

 

Matthijs stond aan de start bij de hele Marathon in de categorie M35 en Chrisje bij de Halve Marathon in de categorie M65.

Hele Marathon

Het PR van Matthijs op de Marathon stond op 2.56.35, gelopen in de Marathon van Eindhoven 2021. Doelstelling van Matthijs was om dit PR aan te scherpen.

De voorbereiding was optimaal met als laatste wapenfeit een overwinning op zondag 18 september bij de 31 kilometer wedstrijd in Hilvarenbeek, onderdeel van de Bikse Natuurmarathon. Matthijs was op die dag de enige loper die deze afstand aflegde binnen de 2 uur (1.57.51).

Net als in 2021 bleek Matthijs bij de Marathon in Eindhoven in staat om gedurende de hele Marathon een strak tempo te lopen. Tot kilometer 38 was er nauwelijks sprake van verval en varieerden de kilometer tijden tussen 3.40 p/km en 3.55 p/km. Daarna was er sprake van een hele licht stijging naar kilometertijden tussen 4.05 p/km en 4.17 p/km. Uiteindelijk finishte Matthijs met een gemiddelde kilometertijd van 3.53 p/km.

Zijn eindtijd kwam uit op 2.44.09, waarmee hij in het overall klassement eindigde op de 150e plaats in een veld van 2496 deelnemers met veel internationale toppers. In zijn eigen categorie (M35) finishte Matthijs als 26e van in totaal 329 lopers.

Daarmee slaagde Matthijs in zijn doelstelling en verbeterde hij zijn PR op de Marathon met liefst 12 minuten en 26 seconden.

De eindtijd van 2.44.09 betekende tevens een nieuw clubrecord voor AVR’90 op de Marathon.

Van harte gefeliciteerd Matthijs met dit prachtige resultaat.

Halve Marathon.

Op de Halve Marathon startte Chrisje Schrauwen als enige deelnemer van AVR’90. Ook Chrisje had als doelstelling om zijn tijd van vorig jaar te verbeteren. Zijn tijd toen was 1.34.36.

Zoals gewoonlijk genoot Chrisje weer met volle teugen van deze dag. Het mooie weer hielp hier zeker aan mee.

Vanwege zijn resultaat van vorig jaar, waarbij hij 1e werd in de categorie M65, mocht Chrisje vooraan starten.

Doelstelling was om een strak tempo te lopen en uit te komen op een eindtijd van 1.32.30.

Vanaf de start ging het prima tot de 10 kilometer. Weliswaar werd Chrisje gepasseerd door een aantal jongere lopers, waarvan er sommige meededen aan het Belgisch kampioenschap (onderdeel van de Marathon Eindhoven), maar hij voelde zich prima. Soms kon hij even aanpikken bij zo’n groepje snellere lopers.

Tussen de 10e en 15e kilometer kreeg Chrisje het gevoel dat hij iets terug moest in tempo, hetgeen werd bevestigd bij de doorkomsttijd op de 15 kilometer.

Uiteindelijk finishte Chrisje in een hele mooie tijd van 1.33.22 waarmee hij ruim 1 minuut sneller was dan vorig jaar. Met deze eindtijd eindigde Chrisje als 2e in een veld van 82 deelnemers in de categorie M65 en als 474e van de 7315 deelnemers in het overall klassement. De winnaar in zijn categorie was de nieuwe Belgische kampioen M65 die een tijd realiseerde van 1.22.10.

Met dat verschil was de acceptatie van de 2e plaats voor Chrisje wel gemakkelijk. Bij een verschil van bijvoorbeeld 30 seconden zou hij daar meer moeite mee gehad hebben.

Een prachtig resultaat en zeker een felicitatie waard!


WILCO VERWIJMEREN NEEMT DEEL AAN WERPFESTIVAL BIJ SPRINT.

Onderstaand verslag van Wilco 9 oktober 2022.

 

Op zondagochtend direct na de finish van Max Verstappen ben ik met Fleur samen naar het werpfestival Bij Sprint in Breda gereden.

Hier heb ik deelgenomen aan de onderdelen Kogelslingeren en Gewichtwerpen.

Vorig jaar hier ook aan deelgenomen, maar door een valpartij bij het gewichtwerpen diverse klachten gekregen waardoor ik bijna het gehele jaar geen goede voorbereiding kon doen. Vooral rust genomen en naar mijn lichaam geluisterd. 

Toch was het nog onzeker of ik deel kon nemen. Ik ging voor de verandering maar eens goed door mijn enkel op vrijdagmiddag. HIervan veel pijn ondervonden en veel rust gehouden op vrijdagavond en de gehele zaterdag. OP zondag ochtend voelde de enkel toch redelijk goed aan. 

Voorzichtig de eerste worp bij het slingeren gedaan en daar een goed gevoel aan over gehouden. De andere worpen daarom maar iets feller ingezet. Tevens bij het gewichtwerpen (15,88kg) de eerste worpen rustig gedaan.

Uiteindelijk kijk ik tevreden terug naar de resultaten. Ik heb een heel jaar niets gedaan en heb deze wedstrijd maar weer als training gepakt.

Vanaf nu wordt er weer getraind, zodat ik volgend jaar met de lichtere gewichten deze wedstrijd weer opnieuw kan gaan meedoen.

Helaas heb ik geen foto en ook niet kunnen vinden.


WEDSTRIJDEN AVR'90 ATLETEN IN HET EERSTE WEEKEND VAN OKTOBER.

LYDIA, FRANK EN MARJON IN SINGELLOOP BREDA

Zondag 2 oktober vond onder mooie omstandigheden eindelijk de 35e editie van de Singelloop in Breda plaats. Nadat deze loop 2 jaar gecanceld moest worden, was het weer erg gezellig in de Bredase binnenstad.

 

Lydia Foesenek en Marjon van den Ende  liepen in het team Amgen 3 de afstand van 5 km. Zij stonden in het tweede startvak en passeerden zo’n drieënhalve minuut na het tweede startschot de startlijn. Lydia bleef met 29:45 mooi binnen het half uur en Marjon was ook tevreden met haar tijd van 32:48.

 

Frank Sjaardema stond vooraan in het derde startvak voor de afstand van 10 km maar na een km over drie moest hij al om de laatste lopers uit het tweede startvak heen slalommen. Dit kostte veel extra tijd waardoor de gewenste eindtijd van 40:00 niet gehaald werd, maar over tweeënhalve week krijgt Frank een herkansing bij de Caris 10 van AVR.

Download
Uitslagen Singelloop 5 km vrouwen
Singelloop Breda 5 km vrouwen.pdf
Adobe Acrobat document 455.4 KB
Download
Uitslagen Singelloop 10 km mannen
Singelloop Breda 10 km mannen.pdf
Adobe Acrobat document 665.2 KB

............................................................................................................................................................................................................................

MARATHON DEBUUT CHRIS HOEBERGEN

Chris Hoebergen had niet het gemakkelijkste parcours uitgezocht voor zijn allereerste hele marathon. De kustmarathon in Zeeland loopt immers deels over het strand en in Zeeland heb je altijd meer last van wind.

 

De kustmarathon wordt door de organisatie aangeprezen als de mooiste en zwaarste marathon van  Nederland. Dat het de mooiste marathon zou zijn is niet te meten (smaken verschillen) maar dat het de zwaarste marathon is, staat, gezien de grafiek met de hoogteverschillen, buiten kijf.

 

Bij de start om 12 uur in Burgh Haamstede was het gelukkig droog. Chris startte op een tempo van 5:50 per km. Na 20 km klokte hij een keurige tijd van 1:56:26. Bij de 30 km was zijn doorkomsttijd 3:03:29. Daarna moest Chris weer 6 km over het strand met wind op kop. Vanaf Domburg kwamen door ook nog eens de trappen over de duinen bij werd het voor Chris allengs zwaarder en ging het mede door de regen en veel wind tot West-Kapelle een stuk moeizamer. Bij de 38 km kreeg Chris nog last van een kramp prikkel, maar na 4:38:29 passeerde hij toch maar mooi de finish. Gezien het feit dat dit zijn eerste marathon was, was Chris zeer tevreden met het resultaat. Chapeau Chris!

Download
Tussentijden Chris bij Kustmarathon Zeeland
Kustmarathon Zeeland tussentijden van Ch
Adobe Acrobat document 76.5 KB

..............................................................................................................................................................................................................................

RICHARD EN TOON LOPEN 5 KM BIJ ACHILLES

Zaterdag 1 oktober startten Toon Heeren en Richard van Oosterhout voor de afstand van 5 km (12,5 rondjes) op de baan bij Achilles.

Toon was met een tijd van 17:29 niet alleen snelste master 55+, maar ook de snelste van het gehele deelnemersveld. Gezien zijn inschrijftijd van 16:46 (gelopen op 25 september 2021) is niet duidelijk of hij hiermee tevreden was. Richard schreef in met een gewenste tijd van 17:59, maar moest daar toch enkele seconden op prijs geven. Hij gaat er echter vanuit dat hij de afstand van 5 km een andere keer nog wel onder de 18 minuten kan/zal lopen.


WEDSTRIJDEN WEEKEND 24 SEPTEMBER.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN.

Na jaren van afwezigheid (de laatste twee jaar als gevolg van corona) waren er op zaterdag 24 september weer clubkampioenschappen. Niet alleen  de jeugd, maar ook de senioren konden zich hiervoor inschrijven.

 

Dit jaar mochten onze leden deelnemen aan de door/bij DJA georganiseerde clubkampioenschappen. In de uitslagen zien we alleen de jeugdleden Jet, Fenna, Ties, Veerle, Maartje, Eline, Yvette en Anouk alsmede trainer Wilco Verwijmeren en seniorlid Frank Smulder terug, maar ook de junioren Maha, Thijn, Vince en Loek namen deel aan de wedstrijd. Omdat deze laatste 4 (nog) geen wedstrijdlicentie hebben, konden zij niet als deelnemer in het wedstrijdprogramma van Atletiek.nu ingevoerd worden.

 

In de ochtend bleek dat jeugdtrainer Aaron positief testte op het coronavirus en hij kon daarom niet als trainer aanwezig zijn. Dit werd opgelost door de 3 deelnemende pupillen te koppelen aan de trainers van DJA.

Wilco was aanwezig als begeleider voor de deelnemende junioren. Zelf nam hij ook deel aan de wedstrijd bij de onderdelen discus en speer. Deze onderdelen zijn na een jaar herstellen weer de eerste onderdelen waaraan hij in wedsrijdverband deelnam. Voor hem betekende het dus niet meer dan een veredelde training om te kijken hoever hij staat. Aanstaande zondag zal Wilco zijn geluk beproeven op de onderdelen kogelslingeren en gewichtwerpen tijdens het werpfestival bij Sprint in Breda.

Bij de pupillen deden Ties (jongen B-pupil), Fenna (meisje |B-pupil) en Jet (meisje mini-pupil) mee. Zoals eerder vermeld werden zij door de trainers van DJA onder hun hoede genomen. De trainers en pupillen hebben het, ondanks de regenachtige dag, enorm naar hun zin gehad. Al deze pupillen zijn clubkampioen geworden; ze waren namelijk de enige AVR-deelnemer in hun categorie, maar misschien worden de andere pupillen nu wel aangespoord om volgend jaar ook mee te doen.

Bij de Junioren was er een opvallende deelname van Maha. Maha had al een viertal trainingen gevolgd bij AVR en wilde na het meenemen van het inschrijfformulier graag al deelnemen aan de clubkampioenschappen. Bij de jongens waren de deelnemers Thijn, Vince en Loek. Deze heren zijn niet terug te vinden in de uitslagen op atletiek.nu aangezien zij nog geen wedstrijdlicentie hebben. De trainers hopen dat deze jongens na hun deelname de smaak te pakken hebben en ook een licentie nemen, zodat zij ook deel kunnen nemen aan andere wedstrijden. 

Yvette , Anouk en Eline streden om het podium bij de meisjes C-junioren. Yvette werd 3e, Anouk 2e en Eline 1e.  Veerle en Maartje streden bij de meisjes D-junioren om de plekken 1 en 2. Veerle ging er met het goud van door en het zilver was voor Maartje. De moeder van Veerle had zich niet alleen opgegeven als vrijwilliger maar nam zelf ook deel aan het onderdeel sprint, hetgeen haar niet onverdienstelijk afging. Wie weet kan zij nog vaker samen met dochter Veerle deelnemen aan wedstrijden.

Bij de Masters was er verder nog een optreden van Frank Smulders.  Frank heeft meegedaan aan de 600 meter en heeft deze volbracht in 1:54,11. Deze tijd wist hij mede te behalen door een dame van DJA die hem uit de wind hield.

Na de wedstrijd was er nog een officiële prijsuitreiking voor de leden van AVR'90.  Voor alle deelnemers die de meerkamp volledig hebben volbracht, met of zonder licentie, waren er medailles. Degenen die een of meer losse onderdelen meegedaan hebben kregen een herinneringsmedaille.

Na de prijsuitreikingen waren er heerlijke frites en snacks voor de deelnemers.

Tijdens een korte evaluatie tussen de trainers van AVR en DJA is de intentie uitgesproken om volgend jaar de clubkampioenschappen wederom samen te houden.

Zie onderstaande foto's (klik op de foto voor een vergroting)

 

BAVOLOOP TE RIJSBERGEN.

Op dezelfde dag was er een overwinning voor Toon Heeren in de (door de hitte op 18 juni) uitgestelde Bavoloop in Rijsbergen. Toon liep het tweede deel van de wedstrijd zelfs sneller dan de eerste 5 km. Met 35:40 was hij duidelijk een maatje te groot voor de overige masters 55+.

 

TILBURG TEN MILES. 

Een dag later namen Frank Sjaardema en Chrisje Schrauwen deel aan de Tilburg Ten Miles. 

Chrisje Schrauwen moest 3 jaar wachten voor hij zijn ticket voor gratis deelname aan de Ten Miles in Tilburg kon verzilveren. Dit ticket verdiende hij in 2019 met zijn tijd van 1:09: 24 die hem een eerste plaats bij de masters 65+ opleverde.

Met een zonnetje en geen wind was het zondag 25 september ideaal loopweer. En de vele toeschouwers met hier en daar een muziekje zorgden voor een goede sfeer.  Alles zat mee. Chrisje had een plaats toegewezen gekregen  in het eerste startvak en

stond daar tussen de snelste lopers (wat zien die er afgetraind uit). Zijn doelstelling was om onder de 1:11:30 te finishen zodat hij later dit jaar mag starten in de Zevenheuvelenloop.  Chrisje ging (iets te?) snel van start en liep de eerste 2 km in 8:15. Daarna liep hij een mooie vlakke wedstrijd en de laatste 4 km kon hij meelopen in een groepje. Dit loopt toch altijd net iets beter dan alleen. Zijn tussentijden op de 5, 10 en 15 km waren 21:50, 44:08 en 1:06:24, waarna hij finishte in 1:10:50. Dit leverde hem een mooi de 307e plaats op in het totale deelnemersveld van 3690 lopers. Tevredenheid alom, maar Chrisje vond het wel jammer dat er geen aparte uitslag opgemaakt werd voor de verschillende leeftijdscategorieën, waardoor hij niet weet wat zijn resultaat waard is ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten.

 

Ook Frank Sjaardema liep de afstand van 10 mijl in Tilburg. Hij had vooraf voor zichzelf een tijd in gedachten van 1:10:00 en was zeer tevreden met zijn resultaat van 1:08:08, hetgeen hem de 200e plaats opleverde.

 

Over twee weken wil Chrisje de halve marathon in Eindhoven bedwingen in een tijd van 1:34:30. Als hem dat lukt zal hij op 20 november starten in de Zevenheuvelenloop. Wij wensen Chrisje veel succes!

Download
Uitslagen Sint Bavoloop Rijsbergen
Sint Bavoloop.pdf
Adobe Acrobat document 75.5 KB

MATTHIJS ROKS WINT DE 31 KILOMETER TIJDENS DE BIKSE MARATHON.

Atletiekvereniging Achil'87 organiseerde zondag 18 september voor de 41e keer de Bikse Marathon. Dit is een natuurmarathon door het mooie gebied rondom Hilvarenbeek.

Tijdens dit evenement kan er worden ingeschreven op diverse afstanden, waarbij de nadruk echter ligt op de langere afstanden zoals de Halve Marathon, de 31 kilometer en uiteraard de Hele Marathon.

De 31 kilometerloop wordt door veel atleten gekozen ter voorbereiding op o.a. de Marathon van Eindhoven.

Zo ook door ons lid Matthijs Roks.

 

Matthijs stond, samen met zijn trainingsmaatje Rini Voeten aan de start en leverde een fantastische prestatie door deze afstand te winnen. Matthijs liep als enige van het deelnemersveld op deze afstand een tijd binnen de 2 uur (1.57.51). Dat betekent een gemiddelde van liefst 3.47 p/km.

 

Gefeliciteerd Matthijs met deze geweldige prestatie!!


BRABANTS KAMPIOENSCHAP PUPILLEN EN QUIKRUN.

Brabantse kampioenschappen pupillen.

Het individueel Brabantskampioenschap voor pupillen,  in de vorm van een atletic champs wedstrijd, werd georganiseerd door AV Generaal Michaelis in Best. Voor de B-pupillen bestond deze wedstrijd uit de onderdelen 40 meter sprint, duurloop, medicienbalstoten, vortexwerpen, hoogspringen en verspringen.

Omdat Ties de enige pupil van AVR’90 was die deelnam aan deze wedstrijd had hij bij alle onderdelen de volle aandacht van trainer Aaron. Het was een regenachtige, maar gezellige en vooral leerzame wedstrijd. Bij 4 van de 7 onderdelen verbeterde Ties zijn PR: 40 meter sprint in 8,7 sec, 825 meter meters maken in 4 minuten, 4 meter bij het medicienbalstoten en 85 cm bij hoogspringen. Bij dit laatste onderdeel behaalde Ties de meeste (43) punten. In totaal scoorde hij 202 punten.

 

 

 

 

Hier links zien we Ties in actie bij het Brabants Kampioenschap

 

Quikrun in Roosendaal.

 

Zondag 11 september stonden Matthijs Roks, Frank Sjaardema, Toon Heeren, Richard van Oosterhout, Mark van den Brand en Chrisje Schrauwen aan de start van de Quickrun.

Matthijs Roks kon deze keer Toon Heeren voorblijven en verbeterde zijn PR in precies 35 minuten. Toon eiste met 35:57 wel de overwinning in de categorie masters 55+ op.

Richard van Oosterhout was blij weer een wedstrijd te kunnen lopen, liep een mooi constant tempo en was tevreden met zijn resultaat van 37:27. Frank Sjaardema had op een snellere tijd dan 42:38 gehoopt.

Omdat Chrisje Schrauwen na een wedstrijd nooit echt moe is kreeg hij het advies wat sneller te starten. Dit leverde hem uiteindelijk zijn beste tijd van dit jaar op, maar deze keer 42:42 was deze heer niet genoeg voor de overwinning. Chrisje was echter meer dan tevreden met zijn resultaat en zal er naar eigen zeggen toch aan moeten wennen dat er snellere lopers in de categorie masters 65+ zullen komen.  Mark van den Brand stond wel aan de start, maar moest door omstandigheden na 5 km de strijd staken. Volgende keer beter Mark.

 

De laatste wedstrijd van het circuit is de Caris 10 van AVR op zondag 23 oktober. Meer informatie hierover volgt binnenkort.


AVR'90 LEDEN IN VERSCHILLENDE WEDSTRIJDEN.

Enkele jeugd- en seniorenleden waren afgelopen weken actief bij verschillende wedstrijden in Amsterdam, Barendrecht, Roosendaal en Tilburg.

Midsummergames in Roosendaal.

Op zaterdag 3 september namen Veerle de Bont, Eline Robbemond, Frank Smulders en Chrisje Schrauwen deel aan de Midsummergames in Roosendaal.  

 

Na de vakantieperiode wilden Veerle en Eline de lat voor zichtzelf niet te hoog leggen, maar Eline liet de lat letterlijk wel hoog leggen: met een sprong van 1.45 meter verbeterde zij het clubrecord uit 2004. Ook bij het kogelstoten (9.30 meter) verbeterde Eline haar eigen clubrecord en met een PR van 4.33 meter bij het verspringen sloot zij haar dag succesvol af.

Omdat Veerle de enige D-juniore was die ingeschreven was voor de sprint, werd zij overgeplaatst naar de startgroep met C-junioren. Zij liep daarom geen 60 maar 80 meter. Dit was voor haar geen enkel probleem omdat zij deze afstand al eerder liep tijdens de competitiewedstrijden. Haar tijd van 11,74 was maar liefst 0,62 sec sneller dan in april op dezelfde baan en 3.92 meter bij het verspringen was slechts 4 cm onder haar PR.

 

 

Veerle bij de start van de 80 meter
Veerle bij de start van de 80 meter
Eline tijdens haar aanloop voor het hoogspringen
Eline tijdens haar aanloop voor het hoogspringen

Frank Smulders verbeterde met 14,51 en 29,67 zowel bij de 100 als de 200 meter zijn persoonlijk best-prestaties. 

 

Chrisje Schrauwen was aangenaam verrast dat trainer René ook aanwezig was in Roosendaal. Gezien de 10 km-tijden van Chrisje en het warme benauwde weer had René een tijd van 12:50 in gedachten voor Chrisje. Chrisje zelf dacht daar anders over en hoopte op een tijd van 12:25 uit te komen. Al vanaf de start voelde het goed aan voor Chrisje en op rondetijden hoefde hij niet te letten; dat deed René voor hem. Ook kreeg hij tijdens de wedstrijd nog verschillende adviezen van René, zoals: hou vast, te snel, langzaam inhalen.  Over inhalen gesproken: deze keer maakte Chrisje het minder spannend door Jos Ooms al ver voor de finish in te halen. Met zijn eindtijd van 12:18,22 waren zowel de trainer als Chrisje meer dan tevreden. 

Verspringen in Tilburg.

Op vrijdagavond 2 september namen Indy en Britt deel aan het avondje verspringen in Tilburg. Beiden zijn bezig met aanpassingen in hun aanloop, waardoor er geen PR’s verwacht werden. Maar Indy sprong toch 4.37 meter en Britt bleef met 3.89 meter slechts 6 cm onder haar PR.

Engelse Mijl in Barendrecht.

Eveneens op 27 augustus nam Chrisje Schrauwen deel aan de Engelse Mijl van Barendrecht. Deze incourante afstand werd als afsluitend onderdeel aan de open Zuid-Hollandse Kampioenschappen voor pupillen, georganiseerd door CAV Barendrecht, toegevoegd. Chrisje liep in dezelfde serie als Petra Bruijs en Jos Ooms van Spado, zijn maatjes met wie hij altijd mee mag rijden naar wedstrijden. Gedurende de wedstrijd kon Chrisje geleidelijk inlopen op Jos en net voor de finish kon hij Jos zelfs voorblijven: 6:27,07 om 6:27,21 (Jos was in eerste instantie niet blij, maar Chrisje hoefde toch niet te voet naar huis).

Nationale C-spelen in Amsterdam.

Op 27 augustus reisde Anouk Taks met haar ouders naar Amsterdam om deel te nemen aan de 55e Nationale C-Spelen (het officieuze NK voor atleten van 14 en 15 jaar), die altijd gehouden worden bij AAC (Amsterdamse Atletiek Combinatie). Helaas kon zij bij zowel het kogelstoten (8.35 meter) als de 80 meter sprint (11.91 sec) haar persoonlijk best prestaties niet evenaren, maar het is sowieso een hele belevenis om aan deze drukbezochte wedstrijd, waarin ook de nationale toppers aan de start verschijnen, deel te nemen.


SCHEMA MERVO SPORT LOOPCIRCUIT WEST-BRABANT 2022

De kalender voor het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2022 is bekend.

 

Het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2022 bestaat uit 8 wedstrijden, die gedurende de maanden maart t/m oktober in West-Brabant worden georganiseerd. 

 

 Nieuw voor 2022:

  • Er dienen minimaal 5 van de 8 wedstrijden gelopen te worden voor een eindklassering.
  • Er is geen verplichte minimale afstand.
  • Bonuspunten zijn +2, +1 en +1 voor wedstrijden 6, 7 en 8. Dus in totaal maximaal 4 bonuspunten.
  • Er worden enkel punten uitgedeeld voor de afstanden in de onderstaande tabel.
  • Bij 4 van de 8 gelopen wedstrijden is er voor de deelnemer een circuitherinnering.

Uitgebreide informatie vind je via deze link.

 

Zie onderstaande tabel voor de data en overige informatie.

1. Zondag 20 maart 11.00 uur  Halderbergeloop Oudenbosch  klik hier voor info
2.

Woensdag 27 april

vanaf 13.30 uur

van Zuilichem Vlietloop Oud-Gastel klik hier voor info
3.

Donderdag 26 mei

13.30 uur

De 15 km van Standdaarbuiten klik hier voor info
4.

Zaterdag 28 mei

vanaf 15.30 uur

Rondje Sprundel klik hier voor info
5.

Woensdag 8 juni

19.30 uur

Pagnevaartloop Oudenbosch klik hier voor info
6. 

Zaterdag 11 juni

17.00 uur

Cheltenhamrun Stampersgat klik hier voor info
7.

Zondag 11 september

vanaf 10.00 uur

Quikrun Roosendaal klik hier voor info
8.

Zondag 23 oktober

vanaf 10.15 uur

Caris 10 van AVR'90 Rucphen klik hier voor info

HEB JE JEZELF AL INGESCHREVEN VOOR DE CARIS 10 VAN AVR'90?

Zondag 23 oktober om 11.00 uur klinkt het startschot voor de 5 en de 10 km van de Caris 10 van AVR vanaf de atletiekbaan in Rucphen.

 

Voorafgaand is er om 10.15 uur een jeugdloop over 400, 800 en 1200 meter


 

VOORINSCHRIJVING VOOR DEELNAME AAN DE 5 KILOMETER OF 10 KILOMETER IS VERPLICHT

Er zijn enkele veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren.

We kunnen niet in de toekomst kijken en in de vergunning is een voorbehoud gemaakt voor eventuele dan geldende covid-maatregelen. Daarom moeten deelnemers aan de 5 kilometer en 10 kilometer zich net als vorig jaar vooraf inschrijven,

via inschrijven.nl.  De voorinschrijving sluit echter pas op 22 oktober om 20:00 uur.

Na-inschrijving voor deze afstanden op de wedstrijddag zelf is NIET mogelijk.

 

Deelnemers aan de jeugdloop daarentegen kunnen WEL op de wedstrijddag zelf inschrijven. Dat kan tussen 9.30 uur en 10.00 uur in het clubgebouw van AVR'90.

 

ALGEMENE INFORMATIE

Omdat niet iedereen blij werd van het onverharde stukje in het parcours, is er weer een nieuw parcours uitgezet, dat grotendeels over het oude vertrouwde, en snelle parcours loopt. Niet alleen een voordeel voor degenen die een snelle tijd willen lopen, maar voor iedereen is het fijn dat het parcours weer geheel over de geasfalteerde weg/fietspad loopt. 

Het parcours van de 5 km loopt deels weer over het oude vertrouwde rondje.

Vele vrijwilligers hebben de afgelopen week hun steentje bijgedragen om ervoor te zorgen dat de lopers veilig kunnen lopen en de accommodatie van AVR er weer piekfijn bijligt. Als u zelf niet deel wilt nemen aan de loop, bent u natuurlijk van harte welkom om de lopers aan te moedigen. 

 

JEUGDLOOP

Terug van weggeweest is de jeugdloop. Voorafgaand aan de wedstrijd is er om kwart over 10 een jeugdloop. De jongste kinderen van 4 t/m 7 jaar lopen 1 rondje (400 meter), van 8 t/m 10 jaar 2 rondjes (800 meter) en vanaf 11 jaar 3 rondjes (1200 meter) op de baan.

Deelname aan de jeugdloop is gratis. Er worden geen prijzen uitgereikt maar er is voor alle deelnemers een leuke attentie. Alle deelnemers aan de jeugdloop starten gelijktijdig om kwart over 10. Deelnemers aan de jeugdloop kunnen op ZONDAG 23 oktober tussen 9.30 uur en 10.00 uur aanmelden in het clubgebouw.

 

PRIJSUITREIKING

Zo snel mogelijk na de finish van de laatste loper vindt de prijsuitreiking van de Caris 10 van AVR plaats. Direct daarna is de prijsuitreiking van het Mervosport Loopcircuit. Lopers die aan 4 van de 8 wedstrijden deelnamen krijgen een circuit-herinnering en lopers die aan 5 van de 8 wedstrijden deelnamen worden opgenomen in het eindklassement. Zowel de circuitherinneringen als de prijzen in het circuit dienen op zondag 23 oktober bij AVR’90 opgehaald te worden.