Complite 10 van AVR.

Onze jaarlijkse wedstrijd, de Complite 10 van AVR, wordt zoals gebruikelijk gehouden op  de voorlaatste zondag in oktober. In 2024 is dat op 20 oktober.

De senioren kunnen kiezen uit de afstanden 10 en 5 km. In 2022 werd een nieuw parcours uitgezet; een parcours wat bij de deelnemers prima in de smaak is gevallen. 

 

Bekijk het parcours van zowel de 5 km als de 10 km via één van onderstaande linken.

Parcours 10 km

 

Parcours 5 km

 

Naast deze afstanden voor de senioren zullen we ook weer, net zoals voorgaande jaren, kortere loopjes organiseren voor de jeugd.

De Complite 10 van AVR'90 zal ook in 2024 weer meetellen voor het Mervo Loopcircuit West-Brabant.

 

Het zal ongetwijfeld velen zijn opgevallen dat de naam van onze loop is gewijzigd naar Complite 10 van AVR, wat voorheen Caris 10 van AVR was.

De reden daarvoor is dat in de loop van 2023 de naam Caris vanwege een uitgebreider dienstenpakket is gewijzigd in Complite. Dus geen nieuwe gezichten, alleen een nieuwe naam. 

 

Complite is dé gebruiksvriendelijke AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)-tool waarmee het MKB, verenigingen en stichtingen op een goede en betaalbare manier de belangrijkste zaken met betrekking tot de AVG kunnen regelen. Complite biedt vertrouwen, zowel aan de organisaties die deze tool gebruiken als aan iedereen die in contact staat met deze organisaties.

 

Nader info zal in de loop van 2024 bekend gemaakt worden.


Geschiedenis & Parcours

AVR'90 organiseerde in 1994 haar eerste 5 en 10 kilometerloop. Er was al een cross in maart de zogenaamde "Bosloop" en een 10 Engels Mijl in juni tijdens de "Musycle" feesten. Omdat er nog een loop ontbrak over een 10 kilometer en wij op termijn zouden stoppen met de Mysycle-loop (Vossehoekloop) zijn we opzoek gegaan naar een geschikte datum voor de 10 kilometerloop.

Zoals bekend staat er altijd één week voor de "halve van Roosendaal" een 10 kilometerloop te Rijsbergen op het programma. Dit is dan ook een ideale test voor de halve marathon deelnemers. Omdat voor de Marathon van Etten-Leur de datum nog open stond is om bovenstaande reden gekozen om één week voor Etten-Leur te gaan zitten. De loop werd vanaf 1994 voor drie jaren georganiseerd in de straten van St.Willebrord en hete toen "De Acht van Daan". Toen wij in 1997 onze atletiek accommodatie realiseerden zijn wij de loop vanaf de baan gaan houden (eigenlijk de eerste 10 van AVR), natuurlijk wel een ander parcours maar toch een 5 en 10 kilometer afstand.

Als gevolg van de aanleg van de nieuwe rondweg moesten we afscheid nemen van het supersnelle parcours in zuidelijke richting. Het nieuwe parcours in noordelijke richting, waarbij de 10 km-lopers een gedeelte van het parcours 2 keer lopen, loopt grotendeels over asfaltwegen en fietspaden en ongeveer 300 meter over een zandpad. De afstand van 5 km is gewijzigd in 4 EM. 

We dachten hiermee een mooi nieuw parcours gevonden te hebben in noordelijke richting. Mooi was het parcours zeker, maar toch vingen we signalen van lopers op dat zij niet blij waren met het onverharde stukje in het parcours. Richard van Oosterhout ging daarom op zoek naar een nieuw parcours dat weer net zo snel zou zijn als het oude parcours. Wij denken dat hij hierin heel goed geslaagd is door een parcours van precies 10 km uit te stippelen dat weer geheel over geasfalteerde wegen/fietspaden loopt.

Gelijktijdig hebben we de 4 EM weer gewijzigd naar onze oude vertrouwde 5 km.

PARCOURS 10 KILOMETER

Bij Start en Finish 1 rondje op de wielerbaan

PARCOURS 5 KILOMETER