AVR'90 LEDEN LOPEN HALVE MARATHON IN VLIETLOOP.

Op Koningsdag organiseerde ’t Veerke in Oud-Gastel de Vlietloop met afstanden van 5, 10 en 21 km. Alle AVR-deelnemers (Robert Peeters, Matthijs Roks, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen) kozen voor de langste afstand.

 

Het weer tijdens Koningsdag was een meevaller. Natuurlijk staat er altijd wel wat wind maar die heb je zowel tegen als mee. Matthijs Roks was de snelste AVR-man. Na de Rotterdamse marathon had hij dit keer geen PR-ambities: “starten op een tijd van 3:45 per km en dan zien we wel hoe het gaat”.

 

In het groepje waarin Matthijs en Toon in eerste instantie liepen, probeerde Ruben Kik nog weg te lopen, maar uiteindelijk finishte Matthijs bijna 3 minuten voor hem.  Na 10 km liepen Matthijs en Toon 7 km samen, waarna Matthijs versnelde en Toon hem moest laten gaan. Uiteindelijk liep Toon precies op het tempo van 3:45 en finishte 53 seconden na Matthijs, maar met 1:19:26 was Toon met afstand de snelste in de categorie masters 55+ (de tweede master 55+ liet meer dan 5 minuten op zich wachten). Een tijd van 1:18:33 van Matthijs bezorgde hem de derde plek bij de masters 35+.

 

Ook in de categorie master 55+ finishte Robert Peeters. Hij zag in de Vlietloop een mooie training voor de Roparun in het Pinksterweekend.

Een derde podiumplek voor AVR’90 werd veroverd door Chrisje Schrauwen, die in de Vlietloop hoopte een plek in het eerste startvak bij de Zevenheuvelenloop veilig te stellen. Hiervoor zou hij een tijd van 1:34:30 moeten lopen. Maar Chrisje had na 6 km al door dat hij dit niet ging halen. Toch genoot hij van de loop en het gezellige praatje met jan en alleman na de loop. Bovendien was zijn tijd van 1:35:43 nog ruim voldoende voor de derde plaats in de categorie masters 65+ en met een medaille en een bloemetje keerde ook hij tevreden huiswaarts.

                                                Foto Paul van Dongen


JEUGD AVR'90 ACTIEF BIJ DJA EN BIJ THOR.

Zaterdag 22 april namen Jet en Julian deel aan de Athletic Champs wedstrijd voor pupillen bij DJA.

Evy, Renske, Veerle en Maartje namen op dezelfde dag deel aan de 1e competiewedstrijd U14/U16 bij Thor.

 

Op 13 mei kunnen de pupillen en C/D-junioren (U14/U16) opnieuw aan de bak bij respectievelijk Diomedon in Steenbergen en DJA in Zundert.


TRAININGSSCHEMA 24 APRIL T/M 21 MEI IS BEKEND.

Het trainingsschema voor de periode 24 april t/m 21 mei 2023 is bekend.

Ga naar pagina afdeling/senioren om het schema te downloaden.


AVR'90 ERVARINGEN IN MARATHON ROTTERDAM.

Maanden van training gingen er aan vooraf maar zondagochtend 16 april was het dan eindelijk zo ver: Gerard Polak, Johan Roelands en Matthijs Roks stapten om 8 uur in de trein naar Rotterdam. Vandaag zouden zij beloond worden voor hun vele trainingsuren.

 

John, Gerard en Matthijs waren onder de indruk van de ambiance in Rotterdam en van alle support die zij van iedereen ontvingen. Matthijs startte in het eerste startvak met daarin de wedstrijdlopers.

Amper 3 weken geleden haasde Matthijs trainingsmaat Mark van den Brand nog naar een tijd van 2:57:07 tijdens de marathon in Gent.  In combinatie met zijn vele trainingsarbeid en de verschillende wedstrijden moest hij dit echter bekopen met een blessure. Zijn doel van 2 uur en 40 minuten kon hij wel laten varen; het zou al een wonder zijn om zijn tijd die hij in september in Eindhoven liep te evenaren. Maar Matthijs liep een hele vlakke wedstrijd en kon daardoor vanaf 30 km nog veel lopers inhalen. En tijdens de laatste kilometers gedragen door het publiek kon hij met een eindtijd van 2:43:12 toch een minuutje van zijn PR afsnoepen. In een veld van 17.000 deelnemers eindigen als 359e in het totaalklassement en als 52e in het klassement 40+ is toch een fantastische prestatie. In het klassement geldend voor het Nederlands Kampioenschap eindigde Matthijs respectievelijk als 128e in het totaalklassement en als 21e in het klassement 40+.

Gerard en John stonden in het derde startvak. Voor beiden was het de eerste keer dat ze de strijd met de afstand van 42.195 meter èn zichzelf aangingen.

Voor Gerard eindigde dit helaas in een deceptie: hij moest na 40 km helaas de strijd staken. Ook John kreeg het moeilijk.

Tot 34 km liep hij nog op een schema ruim onder de 4 uur, maar toen ging het mis. Een kuitblessure die hem 4 weken geleden nog tot een week rust dwong, begon op te spelen en vanaf dat moment was het beurtelings wandelen en rennen. Eigenlijk ging het niet meer en John zat 10 minuten bij de EHBO, die hem vervolgens uit de wedstrijd wilde halen. Maar daar wilde John niets van weten en reageerde “dat denk ik niet, help me maar omhoog want ik ga hoe dan ook finishen!”. Steeds schoot de kramp weer in zijn kuit en uiteindelijk finishte John puur op wilskracht na 4:23:49. Waar Matthijs blij was met weer een nieuw persoonlijk record, kijken Gerard en John met gemengde gevoelens terug op hun marathondebuut. Maar wij vinden iedereen die in training gaat voor een hele marathon sowieso een topper!

 

 

 

 

 

 

Matthijs in actie tijdens de Marathon Rotterdam 2023


JEUGDLEDEN JULIAN EN TIES (U12) BIJ ATHLETICS CHAMPS SPADO.

Zaterdag 15 april namen jeugdleden U12 Julian en Ties deel aan de Athletic Champs (AC) wedstrijd bij Spado.

Maar liefst 76 jongens en meisjes in de leeftijd van 10 en 11 jaar werkten in 9 teams een circuit af met de AC-onderdelen meters maken, 60 meter (lage) horden, kogelstoten, vortexwerpen, hoogspringen en polsstokverspringen.

 

Sinds kort staat de lijst met clubrecords van de jeugd weer op de website. Deze heeft nu al weer een update nodig: Ties verbeterde het record meters maken in 1425 meter en Julian verbeterde de records bij vortexwerpen (24,5 meter) en hoogspringen (1 meter). Aanstaande zaterdag hebben de jeugdleden weer een kans om persoonlijke/clubrecords te verbeteren tijdens de AC wedstrijd voor pupillen bij DJA en de competitie U14/U16 bij Thor. 

 

 

 

 

Julian en Ties met hun teamgenootjes van DJA aan de start bij meters maken


CHRISJE SCHRAUWEN BINNEN 1 WEEK ACTIEF OP 2 FRONTEN.

Chrisje Schrauwen verzilverde woensdag 12 april zijn gratis ticket dat hij vorig jaar verdiende als winnaar in de Leemputtenloop. Een mooie loop door de bossen van boswachterij Dorst.

Alhoewel Chrisje dit jaar 16 seconden sneller was moest hij deze keer genoegen nemen met een derde plaats. Maar Chrisje had al een aantal snelle(re) lopers gezien en was al supercontent dat hij überhaupt nog op het podium plaats mocht nemen.

 

Zaterdag 15 april nam Chrisje alweer deel aan de 1500 meter tijdens de Open Zeeuwse Kampioenschappen in Zierikzee. Met 6:00,22 finishte hij ruim een halve seconde voor trainingsmaat Jos Ooms.


CLUBRECORDS VAN DE AVR'90 JEUGD OP DE SITE.

Vanaf vandaag staat een overzicht van alle clubrecords van onze jeugd op de website.

Je vindt deze op de webpagina van de jeugd. Klik hier om naar deze pagina te gaan. 


BAANWEDSTRIJDEN JEUGD BIJ DJA.

Op zaterdag 8 april namen Jet, Julian, Ties, Myrthe, Maartje en Yvette deel aan de baanwedstrijd bij DJA.

Het weer was een stuk aangenamer dan twee weken eerder tijdens de blokmeerkampen bij Spado.

 

Om wat energie te sparen liet Jet het bij het verspringen maar bij 1 poging, maar die was gelijk goed voor een verbetering van haar beste prestatie: 2.63 meter. Bij de andere onderdelen verbeterde Jet ook haar prestaties: 40 meter in 8,91 sec, 10.10 meter balwerpen en 600 meter in 3:03,16.

 

Ties zette voor het eerst prestaties tijdens een wedstrijd oude stijl neer: 60 meter in 11,14 sec, 4.05 meter bij het kogelstoten en 2.63 meter ver. De afsluitende 1.000 meter bedwong Ties in 4:13,95. Julian verbeterde 3 prestaties: 60 meter in 11,17 sec, 2.94 meter bij het verspringen en 1.000 meter in 4:51,17. Alleen bij het kogelstoten (4.62 meter) kon hij zijn prestatie van 2 weken geleden niet verbeteren. 

 

Myrthe kon wegens tijdgebrek alleen starten op het onderdeel sprint. Zij was niet voor niets naar Zundert gekomen en verbeterde haar tijd op de 60 meter in 11,22 sec. 

 

Maartje was wat zenuwachtig bij het verspringen (3.09 meter) omdat het tijdens de trainingen lekker ging, maar bij het kogelstoten verpulverde zij haar PR: 6.47 meter was maar liefst 1.38 meter verder dan de afstand waarmee zij inschreef.

 

Yvette was weer goed op dreef en scoorde op alle onderdelen een PR. Zij sprintte 80 meter in 12,88 sec, en sprong 3.45 meter ver. Ook het cross-seizoen wierp haar vruchten af: 600 meter in 2:03,05, bijna 14 seconden sneller dan in september vorig jaar.

 

De pupillen kunnen aanstaande zaterdag hun geluk beproeven tijdens de Atletic Champs wedstrijd bij Spado in Bergen op Zoom en op zaterdag 22 april nemen de junioren in combinatieteams met leden van DJA deel aan de eerste competitiewedstrijd bij Thor in Roosendaal.

 

 

 

 

Yvette op het podium in Zundert


MINIROPARUN ETTEN-LEUR.

Zaterdag 8 april zetten Richard van Oosterhout, Jaap Schiebergen, Steffy Lazeroms, Lydia Foesenek en Jack Lazeroms hun beste beentje voor in de miniroparun, georganiseerd door team Swietelsky go-4life in Etten-Leur.

 

Met 27 deelnemende teams, waaronder ook 2 teams met leden van het roparunteam #102 uit Sprundel met o.a. Femke Mensen, Robert Peeters en Gerard Polak en  een team van de Brandweerhardlopers Etten-Leur met René Lazeroms, was het een gezellige drukte op de baan bij Achilles.

En net zoals bij de Roparun in het pinksterweekend gaat het bij de miniroparun vooral om geld inzamelen voor het goede doel.


CHRISJE SCHRAUWEN IN DE SCHELDELOOP.

Zaterdag 1 april liep Chrisje Schrauwen 15 km in een pittige Scheldeloop. 2 rondjes met behoorlijk wat stukken vals plat

en natuurlijk deels wind tegen. In de categorie masters 65 startten 9 deelnemers. Chrisje kon een vlakke wedstrijd lopen. De eerste kilometer ging in 4:30 minuten en Chrisje kon dit tempo mooi vasthouden (5 km: 22:19, 10 km: 44:45 en 15 km in 1:07.21)

Toen Chrisje zag dat het verschil met de nummer 1 in zijn categorie slechts 15 seconden was baalde hij wel even.

Alle winnaars kregen een bloemetje en iedereen op het podium kreeg een envelopje met inhoud.


EXTRA INFO TRAININGSKLEDING AVR'90.

I.s.m. onze hoofd sponsor Caris (Ruud Verpaalen) en van Meer schoenen (John Roelands) heeft AVR’90 voor haar leden nieuwe trainingskleding beschikbaar (zie afbeeldingen).

Om het clubgevoel en club uitstraling wat te versterken heeft het bestuur gemeend om naast de bestaande wedstrijdkleding van Bruba (Rogelli), trainingskleding aan te bieden.

Tijdens de afgelopen nieuwjaarsborrel was er de gelegenheid om dit shirt/jack en/of hoodie te aanschouwen en te passen. Hier is op deze avond dankbaar gebruik van gemaakt.

Leden die ook in deze kleding gezien willen worden kunnen dit rechtstreeks bestellen bij van Meer schoenen (John Roelands) te Sprundel of bij een van de bestuursleden.

De eigen bijdrage voor de leden is na korting door de vereniging en de bijdrage van de sponsor als volgt voor 2023:

Jack € 37,00                                                                                         
Hoodie € 32,00
Ziptop € 25,00