TRAININGSSCHEMA 6 FEBRUARI T/M 5 MAART IS BEKEND.

Het trainingsschema voor de periode 6 februari t/m 5 maart 2023 is bekend.

Ga naar pagina afdeling/senioren om het schema te downloaden.


VEERLE, MAARTJE EN YVETTE BIJ DE NATIONALE C-SPELEN.

Zondagochtend vroeg vertrokken Veerle, Maartje en Yvette met hun ouders en trainer Wilco Verwijmeren al vroeg naar Apeldoorn om voor de eerste maal deel te nemen aan de nationale C-spelen oftewel het NK indoor U16.

 

Hier gaat het er toch iets anders aan toe dan bij een regionale indoorwedstrijd. De trainer mag nog wel mee naar de warming-upruimte maar daarna moesten Maartje, Veerle en Yvette zonder begeleiding voor het eerst naar de callroom van waaruit ze naar het wedstrijdterrein gingen. Bij deze wedstrijd wordt onderscheid gemaakt tussen 1e en 2e jaars, zodat Yvette in een andere startgroep stond als Maartje en Veerle.

 

Yvette had zich voor maar liefst 3 looponderdelen ingeschreven: om 13:22 uur startte zij voor 1500 meter en om 15:40 voor 300 meter; tussendoor moest ze ook nog 60 meter sprinten.  Veerle en Maartje sprintten ook 60 meter; Veerle bleef met 8,98  slecht 0,1 seconde verwijderd van een plek in de halve finale. s’-Ochtens startten Maartje en Veerle al op het onderdeel 60 meter horden en Maartje moest zich gelijk na de finish haasten om zich op tijd in de callroom te melden voor het onderdeel kogelstoten. De meiden zijn weer een mooie ervaring rijker en voor AVR’90 is het ook mooi om haar naam terug te zien in de uitslag van een nationale wedstrijd voor de jeugd. Chapeau meiden!  

 

 

Veerle, Yvette, Wilco en Maartje


AVR'90 LEDEN BIJ DE 50e ACHILLES CROSS.

Zondag 22 januari organiseerde ARV Achilles voor de 50e keer een cross. De eerste editie van de Achillescross vond plaats in 1970 op het parcours in het Liesbos op de dag dat Ard Schenk in het Noorse Oslo wereldkampioen schaatsen werd. Als gevolg van corona was de 50e editie een paar jaartjes later dan gepland.

 

Ter ere van dit jubileum was er een week eerder een reünie waarbij alle deelnemers/vrijwilligers die de afgelopen 50 jaar deelnamen/hun steentje bijdroegen aan de Achillescross welkom waren in het clubgebouw. In 1970 nam Achilles de organisatie van de door de KPJ georganiseerde Volksloop over. Toen in 1990 besloten werd dat er geen cross meer gelopen mocht worden in het Liesbos week Achilles voor haar jaarlijkse cross uit naar de gemeentebossen in de Kogelvanger. Voor de 50e editie werd speaker Kees Maas opgetrommeld en alle deelnemers kregen zondag een mooie herinneringsmedaille. Bij de jeugd liepen minipupil Juan, C-pupillen Jet en Charles, B-pupil Xabi, A-pupil Ties en D-juniore Myrthe 1 of meer kleine rondjes. Trainer Aaron Sukkel was als een van de eersten aanwezig bij het wedstrijdterrein. Voor het publiek is het erg leuk dat de deelnemertjes meerdere keren voorbij komen, zodat de papa’s/mama’s/opa’s/oma’s hun kroost goed aan kunnen moedigen. De sneeuw op het parcours was grotendeels verdwenen maar het was behoorlijk koud. Toch was het s’-morgens flink druk op en rond het parcours. Veel kinderen hadden er al een behoorlijke warming-up op zitten door de afstand van de auto naar het parcours. Helaas was er van deze drukte niet veel meer over toen een groep van zo’n 100 crossers om kwart voor een startte voor 2 of meer grote rondes door de Kogelvanger. Onder hen de masters 45+ Frank Sjaardema en Jack Lazeroms, masters 55+ Toon Heeren en Richard van Oosterhout en master 65+ Chrisje Schrauwen. De afstand voor hen was 8,2 km (4 rondes), alhoewel Chrisje  Schrauwen nog zijn best deed om daar voor de masters 65+ een ronde af te halen. Helaas, de wedstrijdleiding was onverbiddelijk en ook de oudste deelnemers moesten het parcours 4 keer lopen. Toon (30:42)  en Richard (31:26) werden 1e en 2e in de categorie masters 55+.  In de categorie masters 65+ waren deze keer 8 deelnemers. Met 37:33 bleef Chrisje de tweede in zijn categorie bijna 4 minuten voor. Frank Sjaardema (37:09) en Jack Lazeroms (42:13) kwamen respectievelijk als 7e en 11e master 45+ over de finish. Vervolgens was het wachten op de prijsuitreiking. Omdat de uitslag pas opgemaakt kan worden nadat de laatste loper gefinisht is, hadden onze deelnemers uitgebreid de tijd om voor een goede cooling-down. Toen de uitslag eenmaal bekend was, wist speaker Kees Maas er de vaart in te zetten (wilde hij wellicht op tijd thuis zijn om de klassieker te zien?). Waar de voorzitter van Achilles alle prijzen uitreikte werd hiervoor een uitzondering gemaakt bij de masters 55+. Hier hing de Hoevense Lia Maas de medailles om, waarna zij nog uitgebreid, met name met Richard, poseerde voor de foto’s.

 

 

Foto van Paul van Dongen

 

Klik hier voor meer foto's van Paul van Dongen

 

De volgende ARWB-cross is op zondag 12 februari bij DJA in Zundert. Klik hier voor meer info via de website van DJA.

 

De liefhebbers kunnen voor die tijd, op zondag 5 februari deelnemen aan het Brabants Kampioenschap cross, dat dit jaar georganiseerd wordt door atletiekvereniging Atledo in Dongen. Voor informatie zie www.atledo.nl


EXTRA INFO TRAININGSKLEDING AVR'90.

I.s.m. onze hoofd sponsor Caris (Ruud Verpaalen) en van Meer schoenen (John Roelands) heeft AVR’90 voor haar leden nieuwe trainingskleding beschikbaar (zie afbeeldingen).

Om het clubgevoel en club uitstraling wat te versterken heeft het bestuur gemeend om naast de bestaande wedstrijdkleding van Bruba (Rogelli), trainingskleding aan te bieden.

Tijdens de afgelopen nieuwjaarsborrel was er de gelegenheid om dit shirt/jack en/of hoodie te aanschouwen en te passen. Hier is op deze avond dankbaar gebruik van gemaakt.

Leden die ook in deze kleding gezien willen worden kunnen dit rechtstreeks bestellen bij van Meer schoenen (John Roelands) te Sprundel of bij een van de bestuursleden.

De eigen bijdrage voor de leden is na korting door de vereniging en de bijdrage van de sponsor als volgt voor 2023:

Jack € 37,00                                                                                         
Hoodie € 32,00
Ziptop € 25,00

IN TOTAAL 11 AVR'90 LEDEN IN DE PAGNEVAARTCROSS.

Afgelopen zondag, 8 januari, organiseerde AVO’83 de derde ARWB-cross in het Pagnevaartbos. Met 11 deelnemers was AVR’90 goed vertegenwoordigd.

 

Het was, zeker voor de maand januari, prachtig crossweer. Tel daarbij op het leuke parcours met hier en daar wat heuveltjes en je hebt de perfecte omstandigheden voor een mooie cross.

 

Pupillen en Junioren.

Helaas viel het aantal deelnemers bij de jeugd wat tegen. Zou het griepvirus hier debet aan zijn?

Juan, die na de kerstcross ook de smaak te pakken heeft van het crossen, beet met 13 andere minipupillen het spits af. Aangemoedigd door vele ouders renden de jongste deelnemertjes een rondje van 666 meter.

Dat je daarbij niet te hard van start moet gaan moeten zij nog leren. Maar iedereen bereikte de finish.

Voor C-pupillen Jet en James was de te lopen afstand 1 km. Door de bladeren op het pad moesten zij vooral bergaf voorzichtig rennen. Na 5:22 en 5:30 passeerden zij de finish.  

Ook voor de B-pupillen was de afstand 1 km. Alhoewel Xabi nog niet in de uitslag stond bereikte hij toch echt wel de finish. Trainer Wilco heeft hiervoor contact opgenomen met AVO’83.

A-pupillen Ties en Julian moesten 1,3 km lopen. Helaas had Julian last van zijn enkel en moest hij afhaken. Ties finishte als 11e van de 29 jongens na 6 minuten en 1 seconde.

Hierna was het de beurt aan de meisjes D-junioren. Myrthe startte voortvarend en klokte 6:48. De meisjes C-junioren liepen 2 km. Voor Yvette was dit geen enkel probleem. Zij werd knap 5e in 9:06.

Xabi

Jet

James

                             Myrthe


Foto's zijn toegestuurd door Jos van de Reep. Voor meer foto's van Jos van de Reep klik hier.

Senioren.

Bij de senioren stonden Matthijs Roks, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen aan de start voor respectievelijk 10 km,

8 km en 6 km.

Chrisje, die nog nagenoot van het sportgala in de gemeente Bergen op Zoom waar hij uitgeroepen werd tot sportsenior van het jaar 2022,  leek vleugels te hebben en finishte deze keer meer dan een minuut voor concurrent Chris Wouters.

Helaas had hij geen tijd om te wachten op de prijsuitreiking waarbij hij plaats had mogen nemen op de tweede trede in de categorie masters 65+.

De overwinning in de categorie masters 35+ was voor Matthijs Roks. Matthijs was blij met Richard van Oosterhout die in de eerste ronde het tempo aangaf. In de tweede ronde dacht Matthijs wat over te hebben en ging over Richard heen, maar in de derde ronde zag hij Richard weer voor zich lopen; met moeite kon hij Richard in de vierde ronde volgen. Richard, die uitkomt in de categorie masters 55+ mocht na 4 rondes naar de finish.

De vijfde ronde, zonder Richard in het vizier, ging iets langzamer, maar uiteindelijk kreeg Matthijs de nummer 2 van de senioren nog in het vizier. Hij kon het gat niet dichtlopen maar wel verkleinen. Zijn tijd van 39:03 leverde hem niet alleen de overwinning in de categorie masters 35+ op, maar was goed ook voor de derde plaats overall.

Richard liep weer een puike wedstrijd en was blij dat hij Matthijs Roks en directe concurrent Ad van Beek van Road Runners Etten-Leur voor kon blijven. Als hij blessurevrij blijft heeft de categorie masters 55+ er weer een geduchte concurrent bij. Deze keer mocht Richard weer plaats nemen op de hoogste trede van het podium. 

 

De volgende cross is op zondag 22 januari in Etten-Leur. Voor informatie zie www.arvachilles.nl.


CHRISJE SCHRAUWEN SPORTSENIOR GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 2022.

Vrijdagavond 6 januari werd Chrisje Schrauwen in theater de Maagd in Bergen tijdens het sportgala 2022 uitgeroepen tot sportsenior van het jaar.

 

Het was de tweede keer dat Chrisje voor deze titel genomineerd was en deze keer bleef het niet bij een nominatie, maar werd Chrisje uitverkozen tot sportsenior 2022 van de gemeente Bergen op Zoom.

Niet verwonderlijk gezien zijn prestaties in 2022. Van de 26 wedstrijden waaraan hij deelnam eindigde hij 22 keer op het podium en 18 keer stond hij op de hoogste trede van het podium. Natuurlijk was Chrisje zeer vereerd met deze titel, die voor hem de kers op het jaar 2022 is. Nadat hij zijn prijs in ontvangst mocht nemen nam Chrisje de gelegenheid om verschillende personen, waaronder trainer René de Kok, uitgebreid te bedanken.

 

Wij feliciteren Chrisje Schrauwen met deze uitverkiezing.


AVR'90 ATLETEN VOLOP AANWEZIG BIJ 56E KERSTCROSS IN SPRUNDEL.

Gelukkig was er dit jaar weer een kerstcross in Sprundel. Na meer dan 50 jaar is de traditie om op tweede kerstdag even de benen te strekken door deel te nemen of te gaan kijken naar de kerstcross immers niet meer weg te denken.

 

Er was slechts 1 groep waarin niemand van AVR’90 aan de start stond: de 13 t/m 17 jarigen. Maar zowel bij de jongere jeugd als de senioren stonden er bij elke start 1 of meer leden van AVR’90 tussen de deelnemers.

 

Junioren en pupillen.

Jet van de Broek mocht het spits afbijten. Met 2:03,6 werd zij achtste bij de meisjes tot en met 8 jaar. Bij de volgende editie mag zij nog een keer in deze categorie starten. Daarna startten de broertjes Xabi en Juan bij de jongens tot en met 8 jaar. Natuurlijk finishte de achtjarige Xabi (1:51,6) voor zijn vijfjarige broertje Juan (2:19,1).

Ondanks het feit dat Myrthe moeite heeft met haar ademhaling tijdens het crossen stond zij ook in Sprundel weer aan de start bij de meisjes 9 t/m 12 jaar. Zij kwam als 7e van de 11 deelnemers in deze categorie over de finish.

Als een van de jongste deelnemers in de categorie jongens 9 t/m 12 jaar werd Ties Voeten 9e in een tijd van 3:43,2. Hij krijgt nog drie keer de kans om deze prestatie te verbeteren.

 

Foto Jos van de Reep
Foto Jos van de Reep

 

 

 

Op de foto hiernaast zien we Ties Voeten, één van de jongste deelnemers in zijn categorie

(jongens 9 t/m 12 jaar).

 

Klik op de foto voor meer foto's van Jos van de Reep tijdens deze cross.

Senioren.

Sieb Bom is een van de vaste deelnemers bij de kerstcross. Deze keer koos hij voor de korte cross. Hij liep 3,2 km in 18:21,6. Gelijk met hem startte Rosita Lazeroms en zoon Thijs. Natuurlijk was het voor Thijs een fluitje van een cent om zijn moeder voor te blijven. Zijn tweelingbroer Thom waagde zich aan de lange afstand.

Gelijk met hem stonden Mark van den Brand, Gerard Polak, Richard van Oosterhout, Chrisje Schrauwen en trainer René de Kok aan de start. De drie laatsten mochten in verband met hun leeftijd 1 rondje eerder naar de finish. Mark liep lekker constant in een mooi tempo en finishte in 32:23,1.

Gerard Polak, die in zijn hoofd al bezig was met de oliebollenverkoop op oudejaarsdag, werd 4e in de categorie masters 45+. Richard van Oosterhout kwam 2e kerstdag in Sprundel als allereerste over de finish. Hij had geen enkel slecht moment tijdens de cross, kon het tempo mooi strak houden en finishte na 25:28,3 een halve minuut voor de nummer 2, Kees Lazeroms van Achilles.

In de categorie masters 65 streden Chris (Wouters) en Chrisje (Schrauwen) weer voor de podiumplaatsen. De jongste van hen mocht met een verschil van 7 seconde op de figuurlijk hoogste trede van het podium plaatsnemen. Chrisje dacht derde te worden, omdat hij Jan Arnouts van Achilles voor zich wist, maar Jan startte deze keer nog in de categorie masters 55+, dus mocht Chrisje naast Chris staan bij de prijsuitreiking.

René de Kok, die het goede uitgangspunt heeft om als het even kan altijd te startten in een min of meer thuiswedstrijd rende ook weer 6,4 km over het mooie parcours aan de Noodstraat.

 

Aanstaande zondag, 8 januari, is de Pagnevaartcross, de derde cross van het ARWB-crosscircuit.

Voor informatie zie www.avo83.nl

Foto's zijn van Jos van de Reep. Voor meer foto's van de Kerstcross klik hier.

Download
Alle uitslagen kerstcross Sprundel
Totaal uitslag 2022.pdf
Adobe Acrobat document 945.6 KB

AVR'90 IN KERSTAVONDLOOP NISPEN.

Ruim 300 lopers namen zaterdagavond deel aan de Kerstavondloop in Nispen. Terwijl in de middag ook nog eens 170 wandelaars door Nispen wandelden.

Onder de lopers Frank Sjaardema van AVR’90.

 

Om 6 uur startten de jongste deelnemers voor een rondje van 800 meter en een kwartier later liepen de 10 tot 12-jarigen 2 rondjes.

Daarna was de start van de 5 km en om half 8 mocht Frank starten voor de afstand van 10 km.

 

Veel deelnemers waren getooid in kerstkledij/met kerstverlichting hetgeen een mooi gezicht was. De start van de loop was vanuit de kerk en het dorp was gezellig verlicht. De stoepen waren hier en daar nog verraderlijk glad, maar op de weg konden de lopers veilig lopen. De organisatie had wederom een goed doel aan de loop gekoppeld en kon een bedrag van € 1250,-- aan KWF kankerbestrijding schenken.

Frank had met zijn gezin een familie-uitje gemaakt van de kerstavondloop. Zijn vrouw Mirjam liep samen met hun dochter Jools 5 km en zijn zoon Jurre liep net als Frank 10 km. Nu loopt vader nog harder dan zijn zoon, maar er komt een tijd dat Frank na hem zal finishen. Overigens hoopt Frank zelf de 10 km nog eens binnen 40 minuten te lopen. Met 40:26 bleef hij daar afgelopen zaterdag niet ver vandaan. Na afloop vond de prijsuitreiking plaats in café de Gouden Leeuw en mocht Frank plaats nemen op de tweede trede van het podium in de categorie masters 45+. 

 

 

 

Op de foto hiernaast Frank op het podium op plaats 2 in de categorie 45+AVR'90 JEUGD IN SPADO CROSS.

Zondag 11 oktober organiseerde Spado in het Lievensbergbos de tweede ARWB-cross. Myrthe, Yvette en Xabi hielden de eer van AVR’90 hoog.

De Spadocross staat niet alleen om haar mooie afwisselende parcours bekend, maar tevens ook als een van de zwaarste crossen in de regio.

 

Aan de start geen AVR’90 senioren maar de jeugdleden Xabi, Myrthe en Yvette trotseerden de kou en maakten voor het eerst kennis met het zware parcours van de Spadocross. 

Xabi was als eerste van de AVR’90 jeugdleden aan de beurt. Met 4:59 voor de afstand van 1 km eindigde hij netjes in de middenmoot bij de jongens B-pupillen.

D-juniore Myrthe had erg veel zin in de cross, maar als gevolg van de kou kreeg zij last van haar ademhaling. Zij dacht er echter geen enkel moment aan om op te geven en voltooide 2 rondjes in 5:51.

Als laatste startte Yvette in een groep van 19 meisjes C-junioren.  Zij ging voortvarend van start en kwam na de eerste ronde sterk door. In de laatste ronde moest zij echter enkele plekken prijsgeven maar met haar tijd van 7:09 voor een afstand van 1800 meter eindigde ook zij netjes in de middenmoot.

 

De derde cross in de regio is op zondag 8 januari 2023 in het Pagnevaartbos. Voor informatie zie www.avo83.nl.

Voor de liefhebbers is op tweede kerstdag eerst nog de kerstcross in Sprundel. 

 

 

Foto links Myrthe, Yvette en XabiBRUGGENLOOP ROTTERDAM.

Chrisje Schrauwen ontbrak in de Spadocross omdat hij zondag 11 december deelnaam aan de DSW Bruggenloop in Rotterdam.

 

Het parcours van 15 km van deze loop, met start en finish bij het Feijenoordstadion passeert 6 bruggen, te weten de Lodewijk Pincoffsbrug, de Spoorweghavenbrug, de Erasmusbrug, de Nieuwe Leuvenbrug, de Boerengatbrug en de van Brienenoordbrug.

Maar liefst zo’n 12.000 lopers (meer deelnemers kunnen zich niet inschrijven) trotseerden de kou op weg naar hun welverdiende medaille.

 

Het merendeel van de deelnemers schrijft zich in voor deze loop vanwege de leuke sfeer tijdens de loop (de laatste loper wordt als een ware held onthaald) en steunt hiermee tevens het goede doel. Dit jaar was dit de stichting Ambulance Wens die een cheque van € 16.820,-- in ontvangst mocht nemen.

 

Ondanks de kou stond er veel publiek langs het parcours en Chrisje werd zelfs door een voor hem onbekende persoon als “Chrisje uit Bergen op Zoom” aangesproken.  Dit zijn momenten waar Chrisje volop van geniet. Omdat een groot deel van de deelnemers finisht in de schemer krijgen alle deelnemers een looplampje. Toen Chrisje weer in de trein richting Brabant zat, zag hij nog veel looplampjes branden. Echt sfeervol.

Eenmaal thuis bekeek Chrisje de uitslag en was aangenaam verrast dat hij als derde gefinisht was in de categorie masters 65+ met 156 deelnemers. Chrisje prijst zich gelukkig met zijn vitaliteit die hem in staat stelt nog volop te genieten van verschillende loopevenementen.  En natuurlijk is hij apetrots wanneer hij weer een podiumplaats bemachtigd.