Nieuws


MOOI WEER MAAKT ALLES GOED BIJ 10 VAN AVR

Er ging menig overleg aan vooraf: wèl of geen 10 van AVR dit

jaar i.v.m. mogelijke Covid-19-maatregelen. Uiteindelijk kon

de loop met enige beperkingen gelukkig doorgaan. Het

aangename weer afgelopen zondag was niet alleen gunstig

voor de lopers, maar voelde voor de organisatie en alle

vrijwilligers als een kers op de taart.

 

Om 11 uur gingen de deelnemers van beide afstanden (10

KM en 4 EM) gelijktijdig op de baan van start. Omdat eerst

anderhalve ronde op de baan gelopen werd, was het

deelnemersveld al wat verspreid en leverde de versmalling

van het parcours bij de overgang naar het fietspad op de

Baanvelden geen enkel probleem op.

 

 

Ook de oversteek op de Bernardstraat leverde door de verkeersregelaars geen enkele vertraging op. Wat wel een (minder leuke) verrassing was, was na 3 km een onverhard stuk van zo’n 300 meter. Gelukkig was het gras gemaaid en had de regen het stuk niet veranderd in een modderpoel. Uit het feit dat de leider in de wedstrijd op dit onverharde stuk de voorfietser zelfs inhaalde, kan geconcludeerd worden dat ook dit stuk van het parcours goed te belopen was. De tegenwind in de  Achterhoeksestraat was misschien nog wel zwaarder dan het stukje onverhard parcours.

Na 4 km bezorgde dj Tom van de Borst de deelnemers met zijn muziek een extra boost. De lopers van de 4 EM mochten daarna al terug naar de baan; de 10 km-lopers moesten het rondje Bernardstraat-Canadastraat-Achterhoeksestraat twee keer

lopen (helaas moest AVR afscheid nemen van het oude parcours met 1 grote ronde van 10 km) en passeerden na 8 km nogmaals dj Tom bij de waterpost.

Snelste man bij de 4 EM was Eltjo van Mechelen van Thor (21:34); 4:20 minuten later passeerde de eerste vrouw, Marlien van Beek van de Langstraat, de finish. En vijf minuten later zette winnaar Ronald Cockx van DJA het parcoursrecord van de 10 km. op 30:55.

Bij de vrouwen noteerde Laurey van den Berge van Flakkee 37:25.

Ondanks het feit dat verschillende AVR-leden de vorige dag nog druk waren met de opbouw van het parcours, namen ze

zelf ook deel aan de loop. Het lukte Frank Sjaardema om onder de 41:30 te finishen; goed voor een derde plaats bij de

masters 45+. Toon Heeren (winnaar Masters 45+) was tevreden met zijn tijd van 34:47 en Jack Lazeroms begeleidde dochter Steffy in ruim 48 minuten naar de finish. Ook Angelique Verpaalen en dochter Laura maakten er binnen het uur een gezellige familieloop van. Ruud Verpaalen (39:57) werd derde bij de masters 35+. Ook in deze categorie liep Teun van Uffelen (41:42). Sieb Bom (52:56) ontbrak sinds 2009 nog nooit in de thuiswedstrijd van AVR’90. Chrisje Schrauwen (42:48), onlangs nog winnaar in de halve marathon in Eindhoven, moest deze keer zijn meerdere erkennen in Gerard Wouters van Spiridon.

Trainer René de Kok besloot daags voor de wedstrijd dat zijn atleten het zonder zijn aanmoedigingen moesten doen en liep zelf ook 10 km. En Ingrid van Asselt (46:53) kwam speciaal voor de 10 van AVR terug naar Rucphen. Haar derde plaats bij de

Dames 45+ leverde haar een uitnodiging voor de editie van 2022 op. Ook vermeldenswaardig is de prestatie van de 82-

jarige Gillis Bosman (59:33) van Thor die de 10 km nog steeds bedwingt binnen het uur.

Bij de 4 Engelse Mijl zagen we o.a. René Lazeroms (34:01) en Yvonne Boot (30:44). Voor de complete uitslag zie www.uitslagen.nl. Voorzitter Jack Lazeroms was blij met de fantastische sfeer; niet alleen tijdens de loop, maar ook na de finish. En natuurlijk met alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om voor de lopers een mooi evenement te organiseren. Chapeau!

 

N.B. Foto's van de 10 van AVR zijn online te bekijken en te bestellen via deze link.


BAS DE GRAAF LOOPT PR IN MARATHON AMSTERDAM

Bas de Graaf had ongeveer 6 weken geleden het plan opgepakt om toch maar weer eens een marathon te lopen; de enige en laatste marathon die hij liep was al 15 jaar geleden.

 

 

Bas had toen de omvang van zijn duurlopen al opgebouwd naar 30/35 kilometer; maar nog niet echt specifiek een

marathontraining opgestart. Daarom vroeg hij trainer René de Kok om voor hem voor de laatste 6 weken een trainingsplan te maken met als doel een eindtijd van ongeveer 2:52:00 (tempo 4:05 per kilometer).In het schema werden de trainingen nog wat opgevoerd tot wel 136 kilometer per week.

 

Vervolgens deed Bas er alles aan om fouten op de wedstrijddag te voorkomen; hij oefende met energiegels, dacht na over zijn eten voor de wedstrijddag en het drinken voor en tijdens de marathon en regelde een slaapplek in een Amsterdams hotel, zodat hij op zondagochtend uitgerust aan de start verscheen.

 

Een goede voorbereiding heb je, in tegenstelling tot de omstandigheden op de wedstrijddag, namelijk zelf in de hand.

Gelukkig waren de weergoden goed gestemd en ging Bas met meer dan 6600 lopers om 9.00 uur onder bijna ideale

omstandigheden van start voor de afstand van 42 km en 195 meter. Hij kwam in een mooie grote groep te zitten met hazen, waarin hij "op het gemak" lekker achterin mee kon lopen. Enige nadeel was dat de groep harder liep dan zijn beoogde tempo van 4:05 per km; namelijk 3:58 per km. Het voelde echter goed genoeg om te besluiten om zolang het "comfortabel" voelde mee te gaan.

Tot ongeveer halfweg ging dit prima; daarna versnelde de hazen iets en nam Bas het besluit om de groep te laten gaan en het tempo van 3:58 per km te blijven lopen. Dit was de eerstvolgende kilometers mentaal wel lastig, maar bleek al snel de juiste beslissing toen veel lopers uit de groep stuk gingen omdat ze te lang meegegaan waren met het (te) hoge tempo. Ondertussen

bleef Bas netjes 3:58 per km lopen. Tot ongeveer 35 kilometer kon hij dit tempo volhouden, waarna het voor hem ook lastig werd en hij iets terug moest in tempo.

 

Ondanks dat bleef Bas wel geconcentreerd lopen op een tempo van gemiddeld 4:07 per kilometer. Bij kilometer 40 werd het echt zwaar maar toch verviel hij de laatste kilometers maar 4 seconden per km.

Uiteindelijk passeerde Bas moe maar voldaan de finish in een voor hem schitterende tijd van 2:48:58. Goed voor een

8e plaats bij de Masters 50+.

 

Hieronder de officiële uitslag en een video van de finish van Bas.CHRISJE SCHRAUWEN SNELSTE MASTER 65+ IN HALVE MARATHON EINDHOVEN

 

Zondag 10 oktober nam Chrisje Schrauwen deel aan de halve marathon in Eindhoven. Afgelopen jaar waren er bijna geen wedstrijden waaraan Chrisje deel kon nemen en het was al 2,5 jaar geleden dat hij de afstand van 21 km liep.

 

 

Maar in die tijd is er toch niet veel veranderd voor Chrisje; overal waar hij aan de start verschijnt strijdt hij mee voor de podiumplaatsen in zijn categorie Masters 65+. 

 

De dag begon nog koud, maar tegen de tijd dat Chrisje om 2 uur samen met meer dan 5000 lopers startte was de temperatuur al aardig opgelopen en liet de zon zich van zijn beste kant zien, zodat het ideaal loopweer was. Tussen 5000 lopers is het moeilijk zo niet onmogelijk om de positie van je concurrenten in te schatten, maar uiteindelijk was Chrisje met zijn tijd van 1:34:35 meer dan 5 minuten sneller dan de 2e master 65+. Een felicitatie waard.


INSCHRIJVEN 10 van AVR MOGELIJK TOT 23 OKTOBER 20:00 UUR.

Zondag 24 oktober organiseert AVR’90 de 10 van AVR.

 

Om 11 uur klinkt het startschot voor de afstanden van 10 KM en 4 EM.

Omdat verschillende wedstrijden deze maand nog niet doorgaan (bijvoorbeeld de Singelloop in Breda en de marathon in Etten-Leur) worden veel lopers aan de start verwacht.

 

Om zoveel mogelijke druktes te voorkomen is er voor gekozen dat deelname dit jaar alleen mogelijk is via voorinschrijving en is het aantal deelnemers gemaximeerd op 250.

 

 

Wees er dus snel bij want vol = vol.

Klik hier voor meer informatie en/of ga voor inschrijven naar www.inschrijven.nl


ATLETEN VAN AVR'90 NAMEN DEEL AAN WEDSTRIJDEN IN DONGEN EN BREDA.

 

Afgelopen zondag namen Britt Luijkx, Anouk Taks met bijna 350 anderen deel aan de 10-10 Atledo  Trackmeeting in Dongen.

Maar in haar categorie (onder 20) was Britt de enige deelneemster op de onderdelen 100 meter sprint en verspringen.

De baanindeling bij de sprint was echter op inschrijftijd, waardoor Britt toch in een serie met atleten van hetzelfde niveau liep.

In haar serie werd ze met 15.44 sec vierde en bij het verspringen startte ze in dezelfde groep als Anouk; Britt sprong 3.76 meter en Anouk 3.98 meter.

Bij het kogelstoten verbeterde Anouk haar PR met 42 cm in 8.63 meter.

 

Iets dichter bij huis nam trainer Wilco Verwijmeren deel aan de werpvijfkamp bij Sprint in Breda.

De dag begon nog koud, maar in de loop van de dag gingen de trainingsjassen en lange broeken uit. Wilco was vooral blij dat hij weer eens een wedstrijd had waaraan hij samen met verschillende trainingsmaatjes van Diomedon deel kon nemen en deze wedstrijd een geldig excuus was om een weekend niet te werken.

Wilco slingerde en stootte de kogel (7,26 kg)  respectievelijk 24,78 en 8.76 meter, wierp

de discus (2 kg) 17.57 meter, de speer (800 gram) 19.78 meter het gewicht  (15,88 kg) 8.44 meter en behaalde1823 punten in de meerkamp. Over 2 jaar mag hij met lichter gewicht materialen (kogel 6 kg, discus 1,5 kg, speer 700 gram en gewicht 11,34 kg) gaan slingeren/stoten/werpen en wordt het voor hem weer iets gemakkelijker. 


DOE MEE MET RABO CLUBSUPPORT EN STEUN AVR'90.

Wij doen dit jaar als vereniging weer mee met de Rabo Clubsupport en hopen op jouw stem. Hoe meer stemmen hoe groter de financiële ondersteuning.

Vorig jaar hadden we als speerpunten:

  1. Onderhoud van de atletiekbaan.
  2. Schoon en veilig houden van de accommodatie.
  3. Promotie van het anti-rookbeleid op en langs de sportvelden.
  4. Promotie van atletiek-onderdelen die minder bekend zijn bij sporters en publiek, zoals het kogelslingeren.

Dit jaar gaan we opnieuw voor het onderhoud van onze atletiekbaan én het optimaliseren van onze accommodatie. Bij dit laatste denken we aan het aanschaffen van nieuwe materialen en het investeren in nieuw meubilair in onze kantine, waaronder stoelen, tafels en barkrukken. 

 

Wanneer kunt je meedoen?

Iedereen die lid is van de Rabobank en minimaal 12 jaar is kan meedoen. Deze leden van de Rabobank kunnen van

4 t/m 25 oktober hun 3 stemmen uitbrengen op door hem/haar zelf uitgekozen verenigingen of stichtingen.

 

Hoe kun je stemmen? 

1. Log in op de Rabo App of via Internetbankieren

2. Ga naar Zelf regelen > Lidmaatschap

3. Ga naar RaboClubSupport

4. Selecteer 3 verenigingen/stichtingen, waaronder uiteraard AVR'90, en breng je stemmen uit,

 

Wij hopen massaal op jouw stem!

 

Vraag je familie, buren, vrienden, kennissen etc. of ze lid zijn van de Rabobank. Zo ja? Dan kunnen ze ook stemmen op AVR'90.


TRAININGSSCHEMA 3e WEEK OKTOBER IS BEKEND.

Het trainingsschema voor de 3e week oktober 2021 is bekend en staat op onze website en is te downloaden. Klik daarvoor op onderstaande link. 

LET OP: maandag 25 oktober gezamenlijk uitlopen, veiligheidshesjes meebrengen


UPDATE CORONA PROTOCOL PER 25 SEPTEMBER 2021

In het belang van de gezondheid van onze atleten en omdat we onze maatschappelijke verantwoording niet uit de weg willen gaan, vragen wij al onze atleten, trainers en ouders van kinderen zich te houden aan het protocol van verantwoord sporten zoals dat is opgesteld door de AU in samenwerking met NOC/NSF. 

Protocol verantwoorde atletieksport per 25 september.

Dit protocol gaat uit van de per 25 september 2021 geldende landelijke maatregelen en zal indien die in de komende tijd veranderen op basis van die veranderingen worden aangepast. 

Door onderstaande link te activeren kun je het hele protocol zoals opgesteld door de AU in samenwerking met NOC/NSF lezen.


WIJZIGING TRAININGSDAGEN EN -TIJDEN JUNIOREN.

De trainingstijden van de AB junioren en CD junioren zijn gewijzigd of beter gezegd uitgebreid.

Zowel de A/B- als de C/D junioren trainen vanaf heden ook op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Deze trainingen staan onder leiding van Wilco Verwijmeren en Aaron Sukkel.

 

Volledigheidshalve onderstaand een overzicht van de trainingstijden van de A/B junioren en C/D junioren:

Trainingsdag

Tijd

Trainingsgroep junioren

Trainers


Maandag

Woensdag

Donderdag

19.00 uur topt 20.30 uur

18.30 uur tot 19.30 uur

19.00 uur tot 20.30 uur

A/B/C/D junioren

C/D junioren

A/B junioren

Wilco en Aaron

Wilco/Aaron/Britt

Wilco


De trainingen van de overige groepen blijven ongewijzigd.


SAAIE MATERIAAL CONTAINERS ZIJN EEN WAAR GRAFFITI PLAATJE GEWORDEN

AGORA en de Gemeente Rucphen heeft de jeugd gevraagd om de saaie materiaal containers van AVR'90 wat op te leuken. Dat was tegen geen dovemansoren gezegd.

Zij hebben zich enorm uit kunnen leven met graffiti en het resultaat mag er dan ook zijn! Een ware metamorfose!! Zie onderstaande foto's.

Het is een blikvanger, herkenbaar en een genot om naar te kijken.

Bedankt jongens en meisjes, namens het bestuur en alle leden van AVR'90!!

Eindresultaat lange zijde 1

Eindresultaat lange zijde 2

Begin van de werkzaamheden