Nieuws


TRAININGSSCHEMA AUGUSTUS IS BEKEND.

Het trainingsschema voor de periode augustus 2021 is bekend en staat op onze website en is te downloaden. Klik daarvoor op onderstaande link. 

Zoals we inmiddels gewend zijn moeten we zowel bij de samenstelling van het schema als bij de trainingen zelf nog steeds rekening houden met de voorschriften vanwege COVID-19.


VLIETLOOP, HALDERBERGELOOP EN GROOT STEENBERGEN GAAN DIT JAAR DEFINITIEF NIET DOOR

De organisaties van zowel de Vlietloop (Oud-Gastel), de Halderbergeloop (Oudenbosch) als De 10 van Groot Steenbergen hebben het besluit genomen om hun evenement voor dit jaar van de kalender te halen.

Dit i.v.m. de onzekere situatie in de ontwikkeling van Covid-19.


QUIKRUN ROOSENDAAL

De organisatie van Quikrun Roosendaal is volop bezig met de voorbereidingen voor 2021.

Het evenement, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel, in dit geval Stichting Paul,

vindt plaats op 12 september a.s. op sportpark Vierhoeven in Roosendaal.

Stichting Paul stelt zich tot doel om alle kinderen van de gemeente Roosendaal in staat te stellen om te sporten. Dit is met name gericht op gezinnen waarvan de ouders problemen hebben met de bekostiging van dit, voor kinderen, zo belangrijk onderdeel op hun pad naar volwassenheid.

 

Quikrun maakt tevens onderdeel uit van het Mervo Sport Loopcircuit. 

Dit alles uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkelingen op het gebeid van corona.


EINDELIJK WEER WEDSTRIJDEN VOOR AVR'90 LEDEN

 

Nu de regelgeving rond covid-19 dit weer toestaat, komt de organisatie van atletiekwedstrijden weer langzaam op gang.

 

De senioren Steffy Lazeroms en Frank Sjaardema beten zaterdagavond 3 juli het spits af in de Chaamloop in Chaam en jeugdtrainer Wilco Verwijmeren nam met Eline Robbemond en Britt Luijkx deel aan the 4th of July Trackmeeting van Atledo in Dongen.

 

De stichting Chaamloop kreeg op 24 juni toestemming van de gemeente Alphen-Chaam voor de organisatie van de Chaamloop, hetgeen leidde tot de eerste echte wegwedstrijd in de regio/provincie dit jaar.

 

 Steffy Lazeroms greep deze gelegenheid aan om voor de eerste keer een wedstrijd over 10 km te lopen. Dankzij haas en ervaren loper Frank Sjaardema kon zij deze afstand bedwingen in 46:30 minuten. Een prima prestatie en een mooi richtpunt

voor volgende wedstrijden. Frank die de gehele wedstrijd voor/naast Steffy liep, liet als echte gentleman aan de finish Steffy netjes voorgaan en finishte zelf in 46:35.

 

Op zondag 4 juli verschenen er meer dan 350 deelnemers aan de start van de baanwedstrijd van Atledo. De wedstrijd begon droog maar eindigde “vrij nat”. Misschien is “vrij nat” een te lichte benaming voor het water dat zondagmiddag met bakken gelijk uit de hemel viel!

C-juniore Eline Robbemond sprintte 100 meter in 15,12 sec, stootte de kogel 8,22 meter weg en kwam met de speer tot een afstand van 15,5 meter. Voor Eline was het de eerste keer dat zij deelnam aan een wedstrijd. Nu heeft zij voor het eerst prestaties in wedstrijdverband weggezet, die zij in de toekomst zeker probeert aan te scherpen.

 

 

Britt Luijkx komt uit in de categorie vrouwen onder de 20 (voorheen A-junioren). Het was al lang geleden dat zij deelnam aan een wedstrijd en zij sprintte 100 meter in 15,23 sec, 200 meter in 33,56 sec en sprong 3,95 meter ver. Haar resultaat bij het verspringen (8 cm verder dan haar persoonlijk-best-prestatie) stemde tot tevredenheid.

 

Trainer Wilco Verwijmeren pikte zelf ook een graantje mee in de wedstrijd en stootte de kogel tot een afstand van 8.16 meter en kwam met de speer tot een afstand van 19.19 meter. Aangezien Wilco meer training geeft dan hij zelf traint waren deze prestaties zoals vooraf verwacht.

 

Maar nog veel belangrijker dan de behaalde prestaties, zijn het plezier dat de atleten halen uit een wedstrijd.


CORONA VOORBIJ? AVR'90 GAAT WEER NAAR WEDSTRIJDEN

Na de lockdown door Corona is het eindelijk weer mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden. De technische groep van AVR'90 gaat aanstaande zaterdag 3-7-2021 naar Atledo in Dongen om mee te doen aan The 4th of July Track Meeting.

Dit is een wedstrijd voor alle leeftijden.

Voor de pupillen staat er een meerkamp op het programma. Junioren, senioren en masters hebben keuze uit losse onderdelen.

 

AVR'90 gaat met drie atleten naar deze wedstrijd. Eline Robbemond, meisje junioren C, Britt Luijkx, vrouwen U20 en Wilco Verwijmeren, masters heren 45+.

Door deze groep is de afgelopen corona periode fanatiek getraind. (vooral door de jeugd)

Eline doet mee aan 100m sprint, kogelstoten en speerwerpen.

Britt doet mee aan de 100m sprint, 200m sprint en verspringen.

Wilco doet mee aan kogelstoten en speerwerpen.

 

Een ieder kan tijdens de wedstrijd de uitslagen volgen op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35664/ 

Op naar nog een mooie resultaten voor alle wedstrijden in 2021.

 

Hieronder alvast een greep uit leuke wedstrijden (zover COVID het toelaat) :

  • Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen in Best op 29-08-2021
  • 54e Nationale C-Spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam op 28 en 29-08-2021
  • Brabantse Kampioenschappen CD Junioren bij AV Spiridon in Rijen op 4-9-2021
  • Brabantse Kampioenschappen pupillen individueel bij SPADO in Bergen op Zoom op 4-9-2021
  • D spelen op bij AAC in Amsterdam op 12-09-2021
  • NK masters in Hengelo op 17, 18 en 19-09-2021
  • NK werp5kamp op 26-09-2021
  • 1e trio indoor bij Spado in Bergen op Zoom op 20-11-2021

Heb jij ook zin om een keer wedstrijden  mee te doen of wil je meer informatie vraag het je trainer.


UPDATE CORONA PROTOCOL

In het belang van de gezondheid van onze atleten en omdat we onze maatschappelijke verantwoording niet uit de weg willen gaan, vragen wij al onze atleten, trainers en ouders van kinderen zich te houden aan het protocol van verantwoord sporten zoals dat is opgesteld door de AU in samenwerking met NOC/NSF. 

Protocol verantwoorde atletieksport per 26 juni.

Dit protocol gaat uit van de per 26 juni 2021 geldende landelijke maatregelen en zal indien die in de komende tijd veranderen op basis van die veranderingen worden aangepast. 

Door onderstaande lik te activeren kun je het hele protocol zoals opgesteld door de AU in samenwerking met NOC/NSF lezen.


TRAININGSSCHEMA MEDIO JUNI - MEDIO JULI IS BEKEND.

Het trainingsschema voor de periode medio juni - medio juli 2021 is bekend en staat op onze website en is te downloaden. Klik daarvoor op onderstaande link. 

Zoals we inmiddels gewend zijn moeten we zowel bij de samenstelling van het schema als bij de trainingen zelf nog steeds rekening houden met de voorschriften vanwege COVID-19.


OUD-VOORZITTER OVERLEDEN.

                      Ons bereikte het droevige bericht dat maandag 7 juni 2021 is overleden

 

PIET HALTERS

 

Piet was jarenlang lid, bestuurslid en voorzitter van onze vereniging. Hij vervulde onder meer een belangrijke rol bij de organisatie van ons jaarlijks evenement de "10 van AVR".

Wij zijn hem veel dankbaarheid verschuldigd voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme.

 

Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

 

Bestuur en leden van AVR'90 


SJORS SPORTIEF 2021.

Op woensdag, 14 april, vond de eerste proefles van Sjors Sportief plaats.

 

Sjors Sportief heeft als doel meer kinderen te laten kennismaken met verschillende soorten. We hebben dit jaar maar liefst 7 aanmeldingen binnen gekregen.

 

Vol goede moed en vol enthousiasme begonnen de kinderen aan hun proefles. Deze eerste dag hebben de deelnemers kennis mogen maken met het onderdeel sprinten.

We kijken terug op een hele geslaagde eerste les. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en fanatiek. De komende weken maken ze ook kennis met de overige onderdelen van atletiek. Ze komen zeker allemaal een keer langs. Bent u of uw zoon/dochter ook zo enthousiast geworden? Sluit dan volgende week gezellig aan. Zien we je dan? 


RUNNINGCENTER LOOPCIRCUIT WEST-BRABANT 2021

In de voetsporen van andere (sport)activiteiten is ook de kalender van RunningCenter Loopcircuit West-Brabant onderhevig aan voortdurende aanpassingen vanwege de beperkingen vanwege COVID-19.

 

De wedstrijden t/m juni zijn als gevolg van die beperkingen afgelast.

 

 

De status van de kalender op dit moment is als volgt:

1

2

Zondag 12 september 2021

Zondag 24 oktober 2021

11.00 uur

11.00 uur

QuikRun Roosendaal

De 10 van AVR RucphenHET BELANG VAN RUSTDAGEN.

Op onze pagina "Tips" vind je een interessant stuk over het belang van het inplannen van rustdagen in je trainingsschema.

Geschreven door Rob Veer van Runnersworld. 

 

Klik hier om naar die pagina te gaan.