Archief Nieuwsberichten 2024


Chrisje Schrauwen loopt mooie tijd in de Rico Salvettiloop

Afgelopen zondag, 3 maart, nam Chrisje Schrauwen deel aan de Rico Salvettiloop in Moergestel. Gelukkig wist zijn chauffeur waar Moergestel lag, want Chrisje zelf dacht dat ze richting Rotterdam zouden gaan.

Bij deze loop werd 1 totaaluitslag per afstand (5, 10 of 15 km) opgemaakt. Met zijn tijd van 45:30 kwam Chrisje als 33e van de 71 mannelijke deelnemers die 10 km liepen over de finish. Niet slecht voor een 71-jarige atleet!

Volgens Chrisje was de verzorging na de finish erg goed, alleen jammer dat de douches niet goed werkten. Dit keer geen podium voor Chrisje maar wel een leuke houten medaille.


Agenda Mervo Sport loopcircuit West-Brabant 2024

De kalender voor het Mervo Looppcircuit West-Brabant is bekend en gepubliceerd.

Klik voor het overzicht op de desbetreffende oranje knop bovenaan deze pagina.


AVR'90 leden in verschillende wedstrijden afgelopen weekend

Marjon van Oudenaarden, Eline, Fenna, Robert Peeters en Chrisje Schrauwen verschenen afgelopen weekend in 3 verschillende wedstrijden aan de start.

nk INDOOR oMNISPORT APELDOORN

In Omnisport in Apeldoorn, waar Femke Bol zondag haar wereldrecord op de 400 meter verbeterde tot 49,24 seconden, nam Marjon van Oudenaarden zaterdag deel aan de afstand van 3 km. Na 15 rondjes van 200 meter finishte Marjon in een tijd van 10:05,17 en werd hiermee 6e bij het Nederlands Kampioenschap.

INDOORWEDSTRIJDEN HOBOKEN (BELGIE)

In de sportschuur in Hoboken (Antwerpen) organiseert het Haki Team jaarlijks een reeks indoorwedstrijden. Vaak verschijnen hier veel Nederlandse atleten aan de start. Deze keer was het aantal Nederlandse deelnemers op 1 hand te tellen. Wellicht had dit te maken met het NK indoor dat via een livestream op internet te volgen was.

 

Voor Eline was het de eerste keer dat zij in deze indoorhal in actie kwam. Bij de sprint reageerde Eline op een geluid achter haar waardoor ze een valse start maakte, maar bij het onderdeel verspringen staat zij in de uitslag met een PB van 4.54 meter (vorig jaar sprong Eline outdoor 4.71 meter tijdens de Atledo Trackmeeting, maar omdat daar geen windmeting geregistreerd werd, wordt dit resultaat niet geteld).

ACHILLES CROSS TE ETTEN-LEUR

Ook op zondag organiseerde Achilles aan de Kogelvanger in Etten-Leur de zesde cross van het ARWB-crosscircuit.

Fenna was het enige AVR-jeugdlid dat zonder de trouwe begeleiding van trainer Wilco (die als toeschouwer bij het NK in Omnisport in Apeldoorn was) zondagochtend toch deelnam aan de cross en liep1,1 km in 6:50. Door de vele regen van de afgelopen tijd was het parcours zwaar.

 

Om kwart over 1 klonk het startschoot voor de laatste groep, met daarin Robert Peeters en Chrisje Schrauwen.

Het parcours werd iedere ronde slechter maar zoals Robert Peeters zei “gewoon je verstand gebruiken en tempo aanpassen aan de omstandigheden”.

Chrisje Schrauwen vatte de dag samen als “om 11 uur thuis vertrokken met regen en om kwart over 3 terug thuis met nog steeds regen.” Tussendoor had hij op het parcours met veel modder toch lekker gelopen. Gelukkig had het wedstijdsecretariaat de uitslagen heel snel beschikbaar en hoefde Chrisje niet lang te wachten op de prijsuitreiking waarbij hij weer naast Jan Arnouts plaats mocht nemen op de tweede trede van het podium in de categorie masters 65+. 


Diverse AVR'90 atleten bij DJA Cross

De schoen van Yvette bleef alleen achter
De schoen van Yvette bleef alleen achter

 

De deelname aan de kerstcross smaakte voor Fer van den Broek naar meer en daarom besloot hij, naast zijn lidmaatschap bij WWV, net als zus Jet ook lid te worden van AVR’90.

 

Bij de DJA-cross had hij tijd om eerst zus Jet aan te moedigen die in de stargroep jongens en meisjes U10 1.000 meter liep.

Fenna moest deze keer maar liefst 1500 meter lopen. Een behoorlijke afstand voor de meisjes U12, maar Fenna liet zich hierdoor niet van de wijs brengen.

 

 

Daarna mocht Fer zelf aan de bak. Gelijk na de start ging hij er als een speer vandoor.

Zowel moeder Anke als trainer Aaron vreesden dat Fer te snel van start gegaan was, maar hij wist het tempo goed vast te houden (uithoudingsvermogen heeft Fer al opgebouwd bij het fietsen) en legde de afstand van 1500 meter af in 5:16, goed voor een vierde plaats bij de jongens U12.

 

Yvette kreeg deze keer 4 km voor haar kiezen. Tijdens de wedstrijd verloor Yvette een van haar schoenen, maar dat belette haar niet om de cross op 1 schoen uit te lopen. Deze prestatie werd beloond met een derde plaats in de categorie Vrouwen U18.

Gelijk met Yvette startten ook Wilma Bogers en Anke Bartels. Beiden liepen 3 rondjes (6 km) in de prestatieloop. Ook Chrisje Schrauwen was weer van de partij. Hij crosste 8 km over het met plaatsen flink modderige parcours in 38:20 en werd hiermee tweede (Jan Arnouts was er ook) in de categorie masters 65.

De volgende ARWB-cross is de Achillescross op zondag 18 februari aan de Kogelvanger in Etten-Leur. Voor informatie zie www.arvachilles.nl        


FRANK SMULDERS SUCCESVOL BIJ NK INDOOR MASTERS.

In Apeldoorn was afgelopen weekend het NK indoor voor Masters.

 

Frank Smulders had zich voor 3 sprintonderdelen, te weten 60, 200 en 400 meter, bij het NK indoor in de categorie Masters 60 ingeschreven, maar omdat hij nog herstellende is van een blessure meldde hij zich af voor de 400 meter.

Zaterdag liep Frank voor het eerst de afstand van 60 meter. Ondanks een slechte start finishte hij in precies 9 seconden.

 

Zondag kwam Frank een stuk sneller uit de startblokken en verbeterde hij zijn PR op de 200 meter in 29,36 sec. Achteraf gezien was het jammer dat Frank niet in de snelste serie mocht starten. Nu was hij de snelste in zijn serie, maar wellicht had hij zich in de andere serie nog wat op kunnen trekken aan snellere tegenstanders. Maar volgens trainer René heeft Frank sowieso een grote sprong gemaakt met zijn nieuwe PR op de 200 meter en mag zijn tijd op de 60 meter er ook zijn. Trainer Wilco liet deze keer het NK (onderdeel kogelstoten) aan zich voorbij gaan ten gunste van de DJA-cross waar hij als vrijwilliger in touw was.


STRUGGLES BIJ PAGNEVAARTCROSS 2024.

Niet iedereen kijkt met een voldaan gevoel terug op de Pagnevaartcross. Het parcours lag er ondanks de vele regen in de voorafgaande weken goed bij, maar de plotselinge temperatuurdaling viel bij velen koud op het dak.

 

Jet mocht, na een zoektocht door het Pagnevaartbos  naar de overige AVR-deelnemers en de trainer, voor AVR het spits afbijten. Ze was voor aanvang al niet fit en dat werd er tijdens de cross niet beter op. Wat een kanjer dat zij de cross toch helemaal uitliep. Fenna heeft dit seizoen nog geen enkele cross gemist. Zelfs op haar verjaardag sloeg zij de cross niet over. Categoriegenootje, U12 V oftewel meisjes A-pupillen, Nina nam voor het eerst deel aan een cross. Trainer Wilco is trots op de meisjes die de kou trotseerden, maar het zou voor hem nog leuker zijn als er meer AVR-jeugdleden meegaan naar de crossjes.

 

 

In de grote groep met mannen en vrouwen vanaf de categorie U18 stonden Yvette, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen weer op de eerste startrij. Chris Hoebergen die niet zo zeer voor snelle tijden, maar wel voor de mooie beleving tijdens een loop gaat, was wat verder achterin de startgroep te vinden. Zijn commentaar op de wedstrijd: brrr wat was het koud! Yvette behaalde weer een mooie derde plaats bij de vrouwen onder 18. Met wat geluk kan zij ook in het eindklassement derde worden. Voor Toon Heeren is het al bijna normaal om plaats te mogen nemen op de hoogste trede op het podium bij de masters 55. Voor de 71-jarige master 65 Chrisje Schrauwen is het echter geen vanzelfsprekendheid meer dat hij een podiumplaats bemachtigd. Des te blijer was hij dat hij deze keer de snelste was. Eigenlijk moest hij snel naar huis vanwege de verjaardag van zijn kleindochter, maar de gelegenheid om weer eens in het midden op het podium te staan kon hij niet laten schieten. Helaas verliep de uitslagverwerking niet vlekkeloos, waardoor de prijswinnaars wel erg lang wachten moesten op de prijsuitreiking.

Download
Uitslagen Pagnevaartcross
Pagnevaartcross 2024.pdf
Adobe Acrobat document 59.2 KB

EVENEMENTEN KALENDER 2024 VAN AVR'90 IS GEREED.

Onze evenementen kalender voor 2024 is gereed en ziet er, dankzij de inspanningen van de diverse werkgroepen, erg uitdagend uit.

Naast onze overbekende Caris 10 van AVR'90 zullen er een aantal andere evenementen worden georganiseerd. Deze evenementen zijn een vervolg op de in 2023 geïnitieerde nieuwe evenementen die erg succesvol bleken te zijn.

 

Het karakter van deze evenementen varieert van uitdagend (Du Bois AVR'90 cross), kennismaking (werpen en verspringen) tot ludiek (Alternatieve 5werpkamp).

 

Meer informatie hierover kun je vinden onder het hoofdstuk "Evenementen" in het menu of door de oranje knop "Evenementen 2024" bovenaan deze pagina te activeren.