AVR’90 met 3 teams in miniroparun

De 3 teams  samen tijdens de warming-up
De 3 teams samen tijdens de warming-up

Zaterdag 12 september verscheen AVR’90 met maar liefst 3 teams aan de start van de miniroparun in Etten-Leur. Lydia Foesenek, Marjon van den Enden, Petra Veraart, Frans van Bedaf, Johan Peeters, Chris Hoebergen, Nico Koijen, René de Kok, Bas de Graaf, Rolino Dircken, Frank Sjaardema, Richard van Oosterhout en Toon Heeren zetten hun beste beentje voor, voor het goede doel. 

Team 1

Frank, Toon, Richard, Rolino en Bas
Frank, Toon, Richard, Rolino en Bas

Team 2

Rolino, René, Johan, Chris en Nico
Rolino, René, Johan, Chris en Nico

Team 3

Lydia, Petra, Frans en Marjon
Lydia, Petra, Frans en Marjon

Het team Go4Life heeft als missie om door deelname aan de Roparun zoveel mogelijk geld in te zamelen ten behoeve van de Stichting Roparun Palliatieve Zorg. Deze stichting heeft als doel het leven van kankerpatiënten te veraangenamen. Helaas kon de Roparun dit jaar in verband met het Covid-19 virus niet doorgaan, maar team Go4Life organiseerde, later dan gebruikelijk, vanaf de baan van Achilles toch de miniroparun. Omdat er dit jaar nog wegwedstrijden georganiseerd werden, was het voor veel lopers een gezellig weerzien met concullega’s van andere verenigingen die zij normaal gesproken bij andere evenementen tegenkomen. Bij de miniroparun loopt elk team 10 km in estafettevorm. Na een rondje van 2 km draagt de loper het stokje op de atletiekbaan over aan de volgende loper. Verschillende lopers (o.a. Frans, Rolino en Toon) liepen het rondje van 2 km, al dan niet voor hetzelfde team, 2 keer. Bij aankomst van de 5e loper op de baan sluiten de andere teamleden aan, waarna zij na een rondje op de baan gezamenlijk finishen. Bij de miniroparun is het wedstrijdelement van ondergeschikt belang, maar nu er zoveel belangstelling vanuit de AVR-leden was om te lopen voor het goede doel, werd met succes een poging gedaan om het snelste team samen te stellen: Rolino, Bas, Frank, Richard en Toon liepen samen 10 km in 34:41 en verdienden daarmee de taart die na afloop verorberd werd door alle nog aanwezige AVR-leden.


Alhoewel iedereen voor zichzelf kan (hard)lopen, is het toch gezelliger om samen te lopen. AVR’90 heeft niet alleen een splinternieuwe 400 km kunststof atletiekbaan maar ook een nieuw clubgebouw dat zij graag aan iedereen wil laten zien, maar als gevolg van het coronavirus is de nieuwe accommodatie nog steeds niet officieel in gebruik genomen. Daarom nodigt AVR’90 iedereen uit om gratis deel te nemen aan een van de wekelijkse trainingen. De trainingstijden op de baan zijn op maandag en donderdag vanaf 19:00 uur en op dinsdag vanaf 19:15 uur. Daarnaast is er op donderdag om 9:30 een training vanaf de parkeerplaats in het bos aan de Kerkstraat. Ook kinderen zijn welkom om gratis deel te nemen aan de jeugdtraining op woensdagavond om 18:30 uur.