Archief Nieuwsberichten


VERSCHERPTE MAATREGELEN COVID-19 VAN 14-12-2020 TOT 19 JANUARI 2021

Vanaf dinsdag 15 december tot 19 januari 2021 gelden nieuwe aangescherpte maatregelen in de strijd tegen COVID-19. Dat heeft ook gevolgen voor sportend Nederland en dus ook voor de atleten van AVR'90.

 

Wat betekenen de nieuwe maatregelen?

Op het gebied van de atletieksport gaan we feitelijk terug naar de situatie zoals deze was in de periode van 4 november t/m 19 november. In de praktijk houdt dit in dat ons protocol weer wordt teruggebracht naar dat niveau. De details kun je hieronder lezen.

 

Uiteraard staat het iedere atleet, maar ook iedere groep vrij om individueel of als groep zelf te besluiten hoe hiermee om te gaan, mits zij maar minimaal binnen de kaders van de maatregelen opereren. 

We hebben begrepen dat de dinsdaggroep van Riky reeds heeft besloten om tot 19 januari de trainingen te annuleren; een besluit wat uiteraard door het bestuur wordt gerespecteerd.

 

De kaders voor het beoefenen van de (atletiek)sport zijn als onderstaand.

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt:

 1. Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief trainer). Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen
 2. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 3. Publiek is niet welkom bij trainingen. 
 4. Sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten

Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 13 t/m 17 jaar geldt:

 1. Voor kinderen van 13 t/m 17 jaar geldt dat zij geen afstand hoeven te bewaren tot personen tot 18 jaar, maar wel naar personen ouder dan 18 jaar.
 2. Na de training moeten kinderen in deze leeftijdsgroep ook onderling 1,5 meter afstand bewaren.
 3. Ouders, vrienden en begeleiders mogen niet als toeschouwers aanwezig zijn bij de trainingen.

Voor kinderen tot 13 jaar geldt:

 1. Voor kinderen tot 13 jaar gelden geen extra beperkingen met betrekking tot de sportbeoefening
 2. Jeugdwedstrijden kunnen geen doorgang vinden
 3. Ouders, vrienden en begeleiders mogen niet als toeschouwerts aanwezig zijn bij de trainingen

Algemeen:

 1. Voor iedereen geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 2. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis.
 3. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de training klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
 4. Houd altijd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzonderingen op de 1,5 meter staan hierboven vermeld bij de verschillende leeftijdsgroepen).
 5. Vermijd drukte.
 6. Volg altijd de aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de organisatie, bijvoorbeeld van trainers en bestuursleden.
 7. Was vaak je handen met water en zeep, ook voor en na bezoek sportlocatie.
 8. Schud geen handen.
 9. Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een (niet-)medisch mondkapje te dragen bij het betreden van de binnenruimtes van de sportaccommodatie, bijvoorbeeld het toilet. 

 

 

 

Aan het einde van dit hele bewogen jaar wil het bestuur van AVR'90 graag alle leden, ouders van onze jeugdleden en onze sponsoren fijne feestdagen wensen en een goed, gelukkig, sportief en bovenal gezond 2021!! 


SINTERKLAASLOOP VOOR SENIOREN GAAT DIT JAAR NIET DOOR.

De sinterklaasloop voor senioren, welke gepland stond op 3 december a.s. kan helaas vanwege de vele beperkende maatregelen niet doorgaan.

 

Deze loop voor onze seniorenleden is vooral ook bedoeld voor het verenigingsgevoel, de verbinding tussen de diverse groepen en het gezellige bij elkaar zijn.

Door de, overigens begrijpelijke, maatregelen vanuit de regering en in het verlengde daarvan door de veiligheidsregio en NOC/NSF zouden wij op deze doelstellingen teveel moeten inleveren. Op die manier zou het doel voorbijgestreefd worden.

 

Jammer, maar helaas. Volgend jaar hopelijk weer beter!!


NIEUWE MAATREGELEN VANUIT DE REGERING PER 14-10-2020

Zoals bekend heeft de regering  dinsdag 13 oktober nieuwe verscherpte maatregelen aangekondigd in de strijd tegen COVID-19.

Dit treft met name ook de sportactiviteiten, waaronder de atletieksport.

 

Deze algemene maatregelen zijn door de overkoepelende sportorganisaties in overleg met NOC*NSF in detail verder uitgewerkt per tak van sport.

De Atletiek Unie heeft donderdagavond haar protocol gepresenteerd op de website.

 

Wij hebben van dit protocol een samenvatting gemaakt met voor ons relevante onderwerpen om het overzicht voor zowel de leden, trainers als voor de ouders van onze jeugdleden zo overzichtelijk en helder mogelijk te maken..

Iedereen wordt geacht zich te houden aan het protocol van AVR'90 om op die manier ons steentje bij te dragen aan de bestrijding van COVID-19.


RABO CLUBSUPPORT

                                                               Rabo ClubSupport 2020

Bent je lid van AVR`90 én lid van de Rabobank? Dan kun je weer stemmen op onze vereniging. Wij doen dit jaar weer mee met de Rabo Clubsupport en hopen op je stem. Hoe meer stemmen hoe groter de beloning. Het afgelopen jaar hebben we mede door de opbrengst van RaboClubsupport  de inrichting van de kantine kunnen realiseren. Dit jaar zijn de speerpunten het onderhoud van de Atletiekbaan, de veiligheid, het schoonhouden van onze accommodatie én het investeren in nieuwe materiaal voor de wedstrijdsport.

 

 

Wanneer kun je meedoen?

Alle leden vanaf 12 jaar, mits ook lid van de Rabobank,  kunnen hun stem uitbrengen van 5 t/m 25 oktober.

Je kunt in totaal 5 stemmen uitbrengen waarvan maximaal 2 per vereniging.

 

Hoe kan ik stemmen? 

Door in te loggen in de app of op de website van de Rabobank en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kun je klikken op Rabo ClubSupport.

Wij hopen op jouw stem! Ken je nog andere leden van de Rabobank in jouw omgeving, vraag ook hen dan om hun stem uit te brengen op AVR`90. Alle beetjes extra zullen enorm helpen!

 

Alvast bedankt voor je stem  !


AVR'90 MET 3 TEAMS IN MINI ROPARUN

 

Zaterdag 12 september verscheen AVR’90 met maar liefst 3 teams aan de start van de miniroparun in Etten-Leur. Lydia Foesenek, Marjon van den Enden, Petra Veraart, Frans vanBedaf, Johan Peeters, Chris Hoebergen, Nico Koijen, René de Kok, Bas de Graaf, Rolino Dircken, Frank Sjaardema, Richard van Oosterhout en Toon Heeren zetten hun beste

beentje voor, voor het goede doel.


NIEUW BESTUUR!

 

Een van de belangrijkste punten tijdens de laatste ledenvergadering van AVR’90 was debestuursverkiezing. Nu er een mooie nieuwe accommodatie voor AVR’90 ligt, is het immers de bedoeling dat de vereniging weer gaat groeien en een volwaardig bestuur is een van de vereisten voor een gezonde vereniging.

 


Opstapcursus - Gratis shirt voor deelnemers

 

Helaas kunnen we voorlopig nog geen open dag organiseren. Om toch een feestelijk tintje te geven aan de ingebruikname van de nieuwe atletiekbaan en het nieuwe clubgebouw worden de deelnemers aan de opstapcursis in 2020 verrast met een gratis shirt!