Tips


VOEDINGTIPS VOOR,TIJDENS EN NA HET SPORTEN.

In onze "Tips" besteden we deze keer aandacht aan het vraagstuk: "wat is de juiste voeding en wanneer"?

 

Wil je jezelf hier uitgebreid in verdiepen dan is het boek hiernaast een aanrader. Het boek "Voeding en sport" is geschreven door Anja van Geel en Joris Hermans en te bestellen via o.a. Bol.com.

 

We kunnen ons echter voorstellen dat je geen tijd en/of geen zin hebt om voor dit vraagstuk een heel boek door te worstelen, omdat je voorkeur er naar uitgaat om je sportschoenen aan te trekken i.p.v. te lezen. Zo zitten wij sporters nu eenmaal in elkaar.

 

Daarom hebben wij uitgebreide tips over voeding voor, tijdens en na het sporten opgenomen afkomstig van "Institute for diary nutrition and health". Dit stuk geeft in een notendop adviezen over voeding en drinken.

Zeer de moeite waard om hier eens naar te kijken. 

 


HET BELANG VAN RUSTDAGEN.

In onze "Tips" hebben we een redactioneel stuk opgenomen van Rob Veer van Runnersworld.

 

Rob Veer legt hierin uit wat het belang is van rustdagen in je trainingsschema.

 

Het lezen van dit stuk is zeker de moeite waard.


HARDLOPEN EN IMMUNSYSTEEM TEGEN ONGEWENSTE VIRUSSEN.

 

Hou je immuunsysteem krachtig

 

Het is zaak om 1) te voorkomen dat je met het virus in aanraking komt, en 2) om je immuunsysteem op volle sterkte te houden. Wat betreft het eerste punt; daar is al veel over gezegd. Inmiddels weten we allemaal dat we contact met andere mensen zoveel mogelijk moeten vermijden; dat we moeten hoesten en niezen in de elleboog, regelmatig de handen moeten wassen met water en zeep, enzovoort. Maar wat moet je doen (en wat vooral niet) om je immuunsysteem krachtig te houden? Elke hardloper zou de volgende tips ter harte moeten nemen:


SPIERPIJN VERHELPEN?

 

Oeps…je hebt een zware training achter de rug of bent nét iets te fanatiek aan de slag gegaan met het beoefenen van een nieuwe sport. Het gevolg? Heel veel spierpijn! Niet gek natuurlijk, want je lichaam heeft een actieve inspanning geleverd. Wat kun je het beste doen om je spierpijn te verhelpen? Wij geven je graag een aantal handige tips.