Tips


VIER REDENEN WAAROM EEN RUSTDAG ZO BELANGRIJK IS

 

Jezelf een rustdag gunnen, al is het maar één keer per week, is voor veel hardlopers een stuk moeilijker dan het lijkt.

De focus van elke sporter is natuurlijk gericht op de positieve aspecten van de sportbeoefening. We maken zoveel mogelijk kilometers, zodat we veel van die positiviteit binnen krijgen. Vaak wordt vergeten dat die vele kilometers ons ook pijn kunnen doen en zijn we ons onvoldoende bewust van het belang van rust.

We geven je vier ijzersterke redenen waarom je regelmatig een pauze moet nemen. Het zal je een sterkere, beter uitgeruste versie van jezelf bezorgen. 


HARDLOPEN EN IMMUNSYSTEEM TEGEN ONGEWENSTE VIRUSSEN.

 

Hou je immuunsysteem krachtig

 

Het is zaak om 1) te voorkomen dat je met het virus in aanraking komt, en 2) om je immuunsysteem op volle sterkte te houden. Wat betreft het eerste punt; daar is al veel over gezegd. Inmiddels weten we allemaal dat we contact met andere mensen zoveel mogelijk moeten vermijden; dat we moeten hoesten en niezen in de elleboog, regelmatig de handen moeten wassen met water en zeep, enzovoort. Maar wat moet je doen (en wat vooral niet) om je immuunsysteem krachtig te houden? Elke hardloper zou de volgende tips ter harte moeten nemen:


SPIERPIJN VERHELPEN?

 

Oeps…je hebt een zware training achter de rug of bent nét iets te fanatiek aan de slag gegaan met het beoefenen van een nieuwe sport. Het gevolg? Heel veel spierpijn! Niet gek natuurlijk, want je lichaam heeft een actieve inspanning geleverd. Wat kun je het beste doen om je spierpijn te verhelpen? Wij geven je graag een aantal handige tips.