Archief Nieuwsberichten 2023


PUIKE PRESTATIE VAN MARK VAN DEN BRAND EN MATTHIJS ROKS IN GENT.

Mark van den Brand, die begin dit jaar nog kampte met een enkelblessure, kon zondag 26 maart samen met Matthijs Roks toch starten voor een hele marathon in Gent.

 

Het weer zondag was niet best, maar het parcours was met vele onverharde stukken met plassen, kasseien, haakse bochten en viaducten  nog slechter.

Toch ging het nog boven verwachting. Haas Matthijs Roks droeg hier zeker zijn steentje aan bij.

 

Na 5 km liepen Mark en Matthijs op de 92e en 93e plaats. Bij de finish waren zij opgeschoven naar de plaatsen 80 en 81. Mark was meer dan tevreden met zijn resultaat van 2:57:07. Dit betekende voor Mark een nieuw PR op de marathon en dat onder deze zware omstandigheden!

Matthijs hoopt op  15 april tijdens de marathon in Rotterdam nog wat harder te lopen.  

Mark moe maar trots en voldaan

Mark en Matthijs na de finishBAANWEDSTRIJDEN IN PAPENDRECHT MET CHRISJE SCHRAUWEN.

Zaterdag 25 maart stond er in Papendrecht tijdens de baanwedstrijden een behoorlijke wind, maar gelukkig heb je tijdens een 5 km wedstrijd net zo vaak meewind als tegenwind.

Chrisje liep zijn 5 kilometer wedstrijd in dezelfde serie als wedstrijdmaatjes Jos Ooms en Petra Bruijs.

Deze keer bleef Jos Chrisje ruim voor. Vooraf had Chrisje ingeschat dat hij drie keer gedubbeld zou worden, maar het werd zelfs 4 keer!

De snelste loper had nog geen 15 minuten nodig voor 12,5 rondjes op de baan; Chrisje finishte in 22:05.

 

Aanstaande zaterdag (1 april) wil Chrisje 15 km lopen tijdens de Scheldeloop in Goes. Dit is een mooie voorbereiding op de halve marathon op Koningsdag in Oud-Gastel.


JULIAN, VEERLE EN ELINE ALS DEELNEMERS BIJ BLOMEERKAMP BIJ SPADO.

Zaterdag 25 maart namen Julian, Veerle en Eline deel aan de blokmeerkamp bij Spado.

 

Het was nog een hele uitdaging voor trainer Wilco om Veerle, Eline en Julian gelijktijdig bij de verschillende onderdelen te begeleiden, maar gelukkig worden de junioren steeds zelfstandiger en was de vader van Julian ook bereid Julian met raad en daad bij te staan.

De wind was meerdere keren spelbreker tijdens deze wedstrijd.

 

Bij het onderdeel sprint moesten de deelnemers allemaal opboksen tegen een fikse tegenwind van soms meer dan 5 meter per seconde. Niet verwonderlijk dat nagenoeg geen enkele atleet sneller liep dan de vooraf opgegeven tijd. Julian liep 60 meter in 11.92 sec, Veerle, die al vaker 80 meter sprintte, kwam na 12.25 sec over de finish en Eline zette een mooie 14.78 op de klok voor een sprint van 100 meter.

Bij het onderdeel verspringen zorgde een fikse meewind er voor dat de aanloop veelal aangepast moest worden en PR’s niet telden i.v.m. een meewind van meer dan 2 meter per seconde. Veerle en Eline sprongen respectievelijk  4.28 en 4.22 meter ver. 

Tijdens het onderdeel hoogspringen van Julian waaide er een mat weg waaronder een jurylid terechtkwam. Uiteindelijk liep alles goed af, maar het onderdeel hoogspringen werd voor de groep van Julian uit de wedstrijd gehaald. Veerle en Eline sprongen onder verre van ideale omstandigheden respectievelijk 1.30 en 1.40 meter hoog.

De speer wierpen zij respectievelijk 13.56 en 21.11 weg.

Voor Julian was dit de eerste keer dat hij kogelstootte in wedstrijdverband. Hij begon voorzichtig met 3.59 m, maar eindigde met 4.94 m; goed voor een 7e plaats bij de jongens A-pupillen.

Voor alle atleten was het laatste onderdeel de lange afstand. Vaak niet het meest geliefde onderdeel omdat je tijdens dit onderdeel echt helemaal stuk kunt gaan. Julian liep 1000 meter in 4:53, Veerle 600 meter in 2:21 en de jarige Eline 800 meter in 3:16. Iedereen kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste baanwedstrijd dit jaar.

 

De volgende baanwedstrijd is op zaterdag 8 april bij DJA in Zundert. Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

Veerle bij het speerwerpen

Eline bij het verspringen

Helaas geen foto van Julian beschikbaarZATERDAG 25 MAART BAANWEDSTRIJDEN BIJ SPADO MET JEUGDLEDEN AVR'90.

Aanstaande zaterdag nemen Julian, Veerle en Eline deel aan de eerste baanwedstrijd van dit seizoen, de blokmeerkamp bij Spado in Bergen op Zoom.

Klik hier voor meer informatie over deze wedstrijden.


AVR'90 LEDEN IN DIOMEDONLOOP.

Vrijdagavond stonden Richard van Oosterhout, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen nog op het podium bij Achilles, waar tijdens een gezellige avond met een pubquiz de prijzen uitgereikt werden van het ARWB-crosscircuit 2022/2023.

 

Zondag 19 maart echter stonden zij net als Frank Sjaardema, Mark van den Brand en Matthijs Roks  aan de start van de eerste wegwedstrijd van dit seizoen.

Mark van den Brand, die aanstaande zondag een hele marathon in  Gent wil lopen, ging lopend naar de atletiekbaan in Steenbergen. Daar liep hij nog 10 km, waarna hij bij Matthijs en Rini in de auto stapte om huiswaarts te keren.

Matthijs Roks was de snelste AVR-man. Zijn tijd van 34:36 was goed voor een nieuw PR en een derde plek bij de Masters 35. Matthijs zal zondag in Gent Mark van den Brand hazen, waarna hij op 16 april deel wil nemen aan het Nederlands Kampioenschap marathon in Rotterdam.

Toon Heeren (36:16) en Richard van Oosterhout (36:25) stuitten op een geduchte concurrent: de hoogste trede van het podium in de categorie masters 55+ was voor Egbert Hooijkaas van DAK (Drunense Atletiekclub).

Met een tijd van 41:14 werd Frank Sjaardema 4e in de categorie masters 45+.

Chrisje Schrauwen, die maar niet kon begrijpen hoe Richard en Toon aan een medaille van de DJA-cross kwamen, ziet ook steeds meer concurrentie in zijn categorie masters 65+. Maar Chrisje vindt het alleen maar fijn als er veel 65-plussers aan de start verschijnen. Waar hij vorig jaar vaak als winnaar over de streep kwam, hetgeen hem de titel Sportsenior van het jaar in Bergen op Zoom opleverde, is hij nu al meer dan tevreden als hij überhaupt op het podium komt. Deze keer was zijn tijd van 43:42 goed voor een derde plaats. 

 

Onderstaand foto's van de podiumplaatsen van onze leden. Helaas was er deze keer geen foto beschikbaar van de podiumplaats van Chrisje Schrauwen.

Matthijs op het podium in de categorie 35+

Richard en Toon op het podium in de categorie 55+START MERVO SPORT LOOPCIRCUIT WEST-BRABANT 2023.

Zondag 19 maart vindt met de Diomedonloop in Steenbergen de aftrap plaats van het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2023. Dit jaar bestaat het circuit uit 9 wedstrijden met als laatste wedstrijd onze eigen Caris 10 van AVR op zondag 22 oktober.

 

Voor een plaats in het eindklassement moeten deelnemers aan 6 van de 9 wedstrijden deel nemen. Deelnemers die meer dan 6 wedstijden lopen kunnen bonuspunten verdienen. 

Het schema van dit sportieve evenement vind je elders op onze website inclusief de links naar meer informatie per loop. Klik daarvoor hier of op de button rechtsboven op deze pagina. 


AVR'90 LEDEN IN DE LAATSTE ARWB CROSS.

Afgelopen zondag organiseerde Groene Ster de Zevenbergse veldcross rond de atletiekbaan op sportpark de Knip. Deze cross was de laatste van het crosseizoen 2022-2023.

 

Jeugd algemeen

Voor de jeugd was er een parcours uitgezet met afstanden van 600 meter (jongens en meisjes U8) tot 2,5 km (jongens U16). Trainer Wilco nam naast juniore Yvette ook de junioren van DJA onder zijn hoede. In ruil daarvoor nam DJA-trainster Tessa onze pupillen Juan en Xabi onder haar hoede. Deze samenwerking tussen AVR’90 en DJA wordt van beide zijden als positief ervaren en zal dit seizoen zeker een vervolg krijgen.

 

Pupillen

In de eerste groep (U8) startte Juan voor een rondje van 600 meter. Met het resultaat van deze vierde cross behaalde hij over het gehele seizoen een medaille voor de negende plaats in zijn categorie. Zijn broer Xabi liep 900 meter en behaalde een mooie zesde plaats in de categorie U10 en schoof hierdoor een plaatsje op in het klassement. Precies genoeg om de medaille voor de 10e plaats te bemachtigen.

Junioren

 

Voor Yvette (U16) was de afstand deze keer 2 km. Vooraf had Yvette al gekeken hoe zij eventueel nog een plaatsje in het eindklassement op kon schuiven, maar het parcours in Zevenbergen was een stuk zwaarder dan vorig jaar. Bovendien kreeg ze tijdens de cross een duwtje waardoor ze wat last van haar enkel kreeg. Uiteindelijk scheelde het slechts 3 seconden/1puntje waardoor ze de gewenste stijging in het klassement door haar vingers zag glippen. Maar een achtste plaats in het sterke deelnemersveld bij de meisjes U16 is een mooie prestatie.

Senioren

Voor de heren senioren was het parcours in Zevenbergen ontzettend zwaar. Achteraf vond Richard van Oosterhout het eigenlijk onverantwoord om deze cross te lopen. Toon Heeren verloor zelfs zijn schoen in de blubber waardoor Richard uiteindelijk direct na Toon finishte. Zondag werden Toon en Richard 1e en 2e en in  eindklasssement van het ARWB-crosscircuit bezetten Toon en Richard ook de plaatsen 1 en 2 in de categorie masters 55. Zij mogen net als Chrisje Schrauwen, die geen spijt hoeft te hebben dat hij zondag niet aan de start verscheen, vrijdagavond naar Achilles voor de prijsuitreiking.

 

Einde cross seizoen 2023 betekent het begin van het baanseizoen

Het cross-seizoen is weer ten einde en de trainers kijken al vooruit naar het baanseizoen met als eerste wedstrijd de blokmeerkamp bij Spado op zaterdag 25 maart en daarna de wedstrijd bij DJA op 8 april. Deelnemers kunnen zich via een van de trainers aanmelden voor deze wedstrijden. Dit jaar nemen de meisjes junioren (U14 en U16) in twee teams samen met DJA deel aan de competitiewedstrijden in Poule 60. De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 22 april bij Thor in Roosendaal.


WIJZIGING TRAININGSTIJDEN JEUGD AVR'90 PER 27 FEBRUARI 2023.

Per 27 februari 2023 wordt er een kleine wijziging doorgevoerd in het schema van de trainingstijden van de jeugd van AVR'90.

De nieuwe trainingstijden vind je terug op de webpagina van de jeugd, klik daarvoor hier.

 

Tevens heeft er een mutatie plaatsgevonden bij de samenstelling van het team van de trainers. Britt is gestopt als trainster en Eline Robbemond is toegevoegd als hulptrainster bij de pupillen.

Het bestuur wil Britt hartelijk danken voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van onze jeugdafdeling. Tevens wil het bestuur Eline heel veel succes wensen bij haar eerste stappen op het trainingsvlak.


CROSS DUATHLON ETTEN-LEUR.

 

In Etten-Leur namen op zondag 12 februari in totaal 3 AVR’90 leden deel aan de lange afstand van de crossduathlon.

Bij deze duathlon mochten ook duo’s  van 1 loper en 1 fietser samen het parcours bedwingen.

 

Matthijs Roks vormde met fietsmaat Stef van Wesel het snelste duo op de lange afstand.

Mark van de Brand kon door een blessure niet meelopen, maar Bas de Graaf nam de honneurs waar.

 

Ook Robert Peeters had zich samen met Frank Blom ingeschreven voor de lange afstand. Robert traint om mee te lopen met de Roparun en Frank fietst mee in de Colsensation. Samen vonden ze deze duathlon een mooie training. Robert startte met een ronde van 6 km lopen, waarna Frank deze ronde drie keer fietsend aflegde. Daarna mocht Robert nog twee keer een kleine ronde van 1500 meter lopen.

Het parcours was erg bochtig, dus echt snelheid kon er niet gemaakt worden. Bovendien konden Robert en Frank zich niet terugvinden in de uitslag. Dit zou iets te maken hebben met de verkeerde bandenkeuze op de fiets van Frank? Maar meedoen was, net zoals bij de Roparun en de Colsensation, belangrijker dan winnen. 

Matthijs en Stef gehuldigd als winnaars

Robert Peeters JUNIOREN EN SENIOREN ACTIEF BIJ DE DJA CROSS IN ZUNDERT.

Onder ideale weersomstandigheden werd zondag 12 februari de cross bij DJA in Zundert gelopen.

 

Junioren.

Helaas waren er voor de DJA-cross bij de jeugd enkele afmeldingen en kon Julian niet deelnemen omdat hij nog steeds last van zijn enkel heeft.

 

Wel aan de start verschenen Maartje, Yvette, Jet, Juan en Xabi.

Minipupil Juan startte als eerst voor een afstand van 700 meter. Na 5:04 kwam hij met een grote glimlach over de finish.

Voor C-pupil Jet was de afstand 1080 meter. Ook zij haalde het beste uit zichzelf en finishte in 6:40.

Daarna was het de beurt aan B-pupil Xabi. Op dit moment staat hij elfde in het tussenklassement. Met wat geluk kan hij nog een plaatsje opschuiven. In het eindklassement van het crosscircuit voor de jeugd worden namelijk 10 prijzen uitgereikt.

D-juniore Myrthe was ook weer van de partij; zij liep 1430 meter in 8:01.

Last but not least bij onze jeugd was Yvette. Voor haar was de afstand 2.080 meter. Na 2 km had zij nog genoeg energie om de loopster voor haar in te halen, waardoor ze een knappe vierde plaats behaalde.

 

Senioren.

Bij de senioren stonden Frank Sjaardema, Toon Heeren, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen aan de start.

Allen moesten het rondje van 1,5 km 5 keer lopen.  Toon had een slecht start, maar hij kon iedereen inhalen en kwam toch als eerste man van de wedstrijdlopers over de finish (de jongere garde moest het rondje 7 keer lopen). 28:13 is een hele mooie tijd voor een cross van ruim 7,5 km.

Richard van Oosterhout werd met 29:19 tweede in de categorie masters 55+ en Frank Sjaardema stond met 33:13 net naast het podium bij de masters 45+

Een tijd van 34:29 voor Chrisje Schrauwen was weer goed voor de overwinning in de categorie masters 65+.

Tot verbazing van de deelnemers was er geen prijsuitreiking bij DJA, dus stond er helemaal niemand op het podium.

 

Zondag 12 maart wordt de laatste cross wedstrijd in Zevenbergen gehouden. Klik hier voor meer informatie.


CHRISJE EN MARJON BIJ HET BRABANTS KAMPIOENSCHAP CROSS.

Op zondag 5 februari namen Chrisje Schrauwen en Marjon van Oudenaarden deel aan het Brabants Kampioenschap cross, dat dit jaar georganiseerd werd door Atledo in Dongen.

 

Marjon ging met de overwinning in de categorie Dames senioren huiswaarts.

Voor Chrisje deze keer geen podiumplaats. Wel lukte het hem om op de meet nog net een concurrent in zijn categorie masters 65 in te halen, hetgeen de gepasseerde atleet de nodige verbale frustratie ontlokte. Chrisje begreep dat wel.

Aangezien de nummer 3 ruim voor Chrisje finishte had Chrisje vrede met zijn 4e plaats. En nu hoefde hij niet op de prijsuitreiking te wachten en was precies op tijd thuis om het WK veldrijden live te kijken.  


AVR’90 SENIOREN FRANK EN WILCO BIJ NK MASTERS.

 

Afgelopen weekend was in het Omnisportcentrum in Apeldoorn gelijktijdig met het NK Meerkamp voor A/B-junioren en senioren het Nederlands Kampioenschap indoor voor Masters. Frank Smulders en Wilco Verwijmeren hielden de eer van AVR’90 hoog.

 

Bij het NK Masters worden de deelnemers per onderdeel ingedeeld in 5 jaars-categorieën vanaf Masters 35 tot en met Masters 85. Ja echt: onder de deelnemers was een achtentachtig jarige die deelnam aan de 1500 meter.

 

Frank Smulders, die zich specialiseert op de korte loopnummers, kwam 2 dagen in actie. Omdat Apeldoorn niet naast de deur ligt maakte hij er een weekendje weg met een overnachting op de Veluwe van.

Op zaterdagmiddag liep hij 400 meter in 1:07,89 en zondagochtend 200 meter in 29,62. Omdat er op de rondbaan in Apeldoorn niet meer dan 4 deelnemers gelijk kunnen starten waren er bij beide afstanden 2 series met 3 deelnemers. Frank had de pech dat hij beide keren in baan 4 startte. In deze baan heb je geen zicht op de andere deelnemers en bovendien kostte het Frank extra power omdat in deze baan het meeste hoogteverschil zit. Toch lukte het Frank om op beide afstanden zijn outdoor PR’s te verbeteren. Knap gedaan Frank.

Zowel bij de 400 meter als de 200 meter werd Frank 4e in de categorie masters 60+. Als hij bij de nummer 3 in de serie gelopen had was het hem misschien zelfs gelukt om op het podium te komen.

 

Voor Wilco Verwijmeren liep de wekker zondagochtend al vroeg af. Hij moest zich immers voor 8:47 uur melden om deel te mogen nemen aan het onderdeel kogelstoten. Voor Wilco voelt het NK masters als een jaarlijkse reünie, waaraan hij graag deelneemt. Deze keer moest hij nog een kogel met het zwaarste gewicht (7,26) stoten, maar na zijn verjaardag wordt de kogel voor hem 1,26 kilogram lichter. Zijn beste resultaat van 8,61 meter was goed voor een 3e plaats in de categorie masters 45. 

 

 

 

 

 

 

Frank met gepaste trots bij het uitslagenbord.

(klik op de foto voor een vergroting)


VEERLE, MAARTJE EN YVETTE BIJ DE NATIONALE C-SPELEN.

Zondagochtend vroeg vertrokken Veerle, Maartje en Yvette met hun ouders en trainer Wilco Verwijmeren al vroeg naar Apeldoorn om voor de eerste maal deel te nemen aan de nationale C-spelen oftewel het NK indoor U16.

 

Hier gaat het er toch iets anders aan toe dan bij een regionale indoorwedstrijd. De trainer mag nog wel mee naar de warming-upruimte maar daarna moesten Maartje, Veerle en Yvette zonder begeleiding voor het eerst naar de callroom van waaruit ze naar het wedstrijdterrein gingen. Bij deze wedstrijd wordt onderscheid gemaakt tussen 1e en 2e jaars, zodat Yvette in een andere startgroep stond als Maartje en Veerle.

 

Yvette had zich voor maar liefst 3 looponderdelen ingeschreven: om 13:22 uur startte zij voor 1500 meter en om 15:40 voor 300 meter; tussendoor moest ze ook nog 60 meter sprinten.  Veerle en Maartje sprintten ook 60 meter; Veerle bleef met 8,98  slecht 0,1 seconde verwijderd van een plek in de halve finale. s’-Ochtens startten Maartje en Veerle al op het onderdeel 60 meter horden en Maartje moest zich gelijk na de finish haasten om zich op tijd in de callroom te melden voor het onderdeel kogelstoten. De meiden zijn weer een mooie ervaring rijker en voor AVR’90 is het ook mooi om haar naam terug te zien in de uitslag van een nationale wedstrijd voor de jeugd. Chapeau meiden!  

 

 

Veerle, Yvette, Wilco en Maartje


AVR'90 LEDEN BIJ DE 50e ACHILLES CROSS.

Zondag 22 januari organiseerde ARV Achilles voor de 50e keer een cross. De eerste editie van de Achillescross vond plaats in 1970 op het parcours in het Liesbos op de dag dat Ard Schenk in het Noorse Oslo wereldkampioen schaatsen werd. Als gevolg van corona was de 50e editie een paar jaartjes later dan gepland.

 

Ter ere van dit jubileum was er een week eerder een reünie waarbij alle deelnemers/vrijwilligers die de afgelopen 50 jaar deelnamen/hun steentje bijdroegen aan de Achillescross welkom waren in het clubgebouw. In 1970 nam Achilles de organisatie van de door de KPJ georganiseerde Volksloop over. Toen in 1990 besloten werd dat er geen cross meer gelopen mocht worden in het Liesbos week Achilles voor haar jaarlijkse cross uit naar de gemeentebossen in de Kogelvanger. Voor de 50e editie werd speaker Kees Maas opgetrommeld en alle deelnemers kregen zondag een mooie herinneringsmedaille. Bij de jeugd liepen minipupil Juan, C-pupillen Jet en Charles, B-pupil Xabi, A-pupil Ties en D-juniore Myrthe 1 of meer kleine rondjes. Trainer Aaron Sukkel was als een van de eersten aanwezig bij het wedstrijdterrein. Voor het publiek is het erg leuk dat de deelnemertjes meerdere keren voorbij komen, zodat de papa’s/mama’s/opa’s/oma’s hun kroost goed aan kunnen moedigen. De sneeuw op het parcours was grotendeels verdwenen maar het was behoorlijk koud. Toch was het s’-morgens flink druk op en rond het parcours. Veel kinderen hadden er al een behoorlijke warming-up op zitten door de afstand van de auto naar het parcours. Helaas was er van deze drukte niet veel meer over toen een groep van zo’n 100 crossers om kwart voor een startte voor 2 of meer grote rondes door de Kogelvanger. Onder hen de masters 45+ Frank Sjaardema en Jack Lazeroms, masters 55+ Toon Heeren en Richard van Oosterhout en master 65+ Chrisje Schrauwen. De afstand voor hen was 8,2 km (4 rondes), alhoewel Chrisje  Schrauwen nog zijn best deed om daar voor de masters 65+ een ronde af te halen. Helaas, de wedstrijdleiding was onverbiddelijk en ook de oudste deelnemers moesten het parcours 4 keer lopen. Toon (30:42)  en Richard (31:26) werden 1e en 2e in de categorie masters 55+.  In de categorie masters 65+ waren deze keer 8 deelnemers. Met 37:33 bleef Chrisje de tweede in zijn categorie bijna 4 minuten voor. Frank Sjaardema (37:09) en Jack Lazeroms (42:13) kwamen respectievelijk als 7e en 11e master 45+ over de finish. Vervolgens was het wachten op de prijsuitreiking. Omdat de uitslag pas opgemaakt kan worden nadat de laatste loper gefinisht is, hadden onze deelnemers uitgebreid de tijd om voor een goede cooling-down. Toen de uitslag eenmaal bekend was, wist speaker Kees Maas er de vaart in te zetten (wilde hij wellicht op tijd thuis zijn om de klassieker te zien?). Waar de voorzitter van Achilles alle prijzen uitreikte werd hiervoor een uitzondering gemaakt bij de masters 55+. Hier hing de Hoevense Lia Maas de medailles om, waarna zij nog uitgebreid, met name met Richard, poseerde voor de foto’s.

 

 

Foto van Paul van Dongen

 

Klik hier voor meer foto's van Paul van Dongen

 

De volgende ARWB-cross is op zondag 12 februari bij DJA in Zundert. Klik hier voor meer info via de website van DJA.

 

De liefhebbers kunnen voor die tijd, op zondag 5 februari deelnemen aan het Brabants Kampioenschap cross, dat dit jaar georganiseerd wordt door atletiekvereniging Atledo in Dongen. Voor informatie zie www.atledo.nl


IN TOTAAL 11 AVR'90 LEDEN IN DE PAGNEVAARTCROSS.

Afgelopen zondag, 8 januari, organiseerde AVO’83 de derde ARWB-cross in het Pagnevaartbos. Met 11 deelnemers was AVR’90 goed vertegenwoordigd.

 

Het was, zeker voor de maand januari, prachtig crossweer. Tel daarbij op het leuke parcours met hier en daar wat heuveltjes en je hebt de perfecte omstandigheden voor een mooie cross.

 

Pupillen en Junioren.

Helaas viel het aantal deelnemers bij de jeugd wat tegen. Zou het griepvirus hier debet aan zijn?

Juan, die na de kerstcross ook de smaak te pakken heeft van het crossen, beet met 13 andere minipupillen het spits af. Aangemoedigd door vele ouders renden de jongste deelnemertjes een rondje van 666 meter.

Dat je daarbij niet te hard van start moet gaan moeten zij nog leren. Maar iedereen bereikte de finish.

Voor C-pupillen Jet en James was de te lopen afstand 1 km. Door de bladeren op het pad moesten zij vooral bergaf voorzichtig rennen. Na 5:22 en 5:30 passeerden zij de finish.  

Ook voor de B-pupillen was de afstand 1 km. Alhoewel Xabi nog niet in de uitslag stond bereikte hij toch echt wel de finish. Trainer Wilco heeft hiervoor contact opgenomen met AVO’83.

A-pupillen Ties en Julian moesten 1,3 km lopen. Helaas had Julian last van zijn enkel en moest hij afhaken. Ties finishte als 11e van de 29 jongens na 6 minuten en 1 seconde.

Hierna was het de beurt aan de meisjes D-junioren. Myrthe startte voortvarend en klokte 6:48. De meisjes C-junioren liepen 2 km. Voor Yvette was dit geen enkel probleem. Zij werd knap 5e in 9:06.

Xabi

Jet

James

                             Myrthe


Foto's zijn toegestuurd door Jos van de Reep. Voor meer foto's van Jos van de Reep klik hier.

Senioren.

Bij de senioren stonden Matthijs Roks, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen aan de start voor respectievelijk 10 km,

8 km en 6 km.

Chrisje, die nog nagenoot van het sportgala in de gemeente Bergen op Zoom waar hij uitgeroepen werd tot sportsenior van het jaar 2022,  leek vleugels te hebben en finishte deze keer meer dan een minuut voor concurrent Chris Wouters.

Helaas had hij geen tijd om te wachten op de prijsuitreiking waarbij hij plaats had mogen nemen op de tweede trede in de categorie masters 65+.

De overwinning in de categorie masters 35+ was voor Matthijs Roks. Matthijs was blij met Richard van Oosterhout die in de eerste ronde het tempo aangaf. In de tweede ronde dacht Matthijs wat over te hebben en ging over Richard heen, maar in de derde ronde zag hij Richard weer voor zich lopen; met moeite kon hij Richard in de vierde ronde volgen. Richard, die uitkomt in de categorie masters 55+ mocht na 4 rondes naar de finish.

De vijfde ronde, zonder Richard in het vizier, ging iets langzamer, maar uiteindelijk kreeg Matthijs de nummer 2 van de senioren nog in het vizier. Hij kon het gat niet dichtlopen maar wel verkleinen. Zijn tijd van 39:03 leverde hem niet alleen de overwinning in de categorie masters 35+ op, maar was goed ook voor de derde plaats overall.

Richard liep weer een puike wedstrijd en was blij dat hij Matthijs Roks en directe concurrent Ad van Beek van Road Runners Etten-Leur voor kon blijven. Als hij blessurevrij blijft heeft de categorie masters 55+ er weer een geduchte concurrent bij. Deze keer mocht Richard weer plaats nemen op de hoogste trede van het podium. 

 

De volgende cross is op zondag 22 januari in Etten-Leur. Voor informatie zie www.arvachilles.nl.


CHRISJE SCHRAUWEN SPORTSENIOR GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 2022.

Vrijdagavond 6 januari werd Chrisje Schrauwen in theater de Maagd in Bergen tijdens het sportgala 2022 uitgeroepen tot sportsenior van het jaar.

 

Het was de tweede keer dat Chrisje voor deze titel genomineerd was en deze keer bleef het niet bij een nominatie, maar werd Chrisje uitverkozen tot sportsenior 2022 van de gemeente Bergen op Zoom.

Niet verwonderlijk gezien zijn prestaties in 2022. Van de 26 wedstrijden waaraan hij deelnam eindigde hij 22 keer op het podium en 18 keer stond hij op de hoogste trede van het podium. Natuurlijk was Chrisje zeer vereerd met deze titel, die voor hem de kers op het jaar 2022 is. Nadat hij zijn prijs in ontvangst mocht nemen nam Chrisje de gelegenheid om verschillende personen, waaronder trainer René de Kok, uitgebreid te bedanken.

 

Wij feliciteren Chrisje Schrauwen met deze uitverkiezing.


UITNODIGING NIEUWJAARSBORREL DONDERDAG 12 JANUARI.