Archief Nieuwsberichten 2022 - Deel 2


WEDSTRIJDEN WEEKEND 24 SEPTEMBER.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN.

Na jaren van afwezigheid (de laatste twee jaar als gevolg van corona) waren er op zaterdag 24 september weer clubkampioenschappen. Niet alleen  de jeugd, maar ook de senioren konden zich hiervoor inschrijven.

 

Dit jaar mochten onze leden deelnemen aan de door/bij DJA georganiseerde clubkampioenschappen. In de uitslagen zien we alleen de jeugdleden Jet, Fenna, Ties, Veerle, Maartje, Eline, Yvette en Anouk alsmede trainer Wilco Verwijmeren en seniorlid Frank Smulder terug, maar ook de junioren Maha, Thijn, Vince en Loek namen deel aan de wedstrijd. Omdat deze laatste 4 (nog) geen wedstrijdlicentie hebben, konden zij niet als deelnemer in het wedstrijdprogramma van Atletiek.nu ingevoerd worden.

 

In de ochtend bleek dat jeugdtrainer Aaron positief testte op het coronavirus en hij kon daarom niet als trainer aanwezig zijn. Dit werd opgelost door de 3 deelnemende pupillen te koppelen aan de trainers van DJA.

Wilco was aanwezig als begeleider voor de deelnemende junioren. Zelf nam hij ook deel aan de wedstrijd bij de onderdelen discus en speer. Deze onderdelen zijn na een jaar herstellen weer de eerste onderdelen waaraan hij in wedsrijdverband deelnam. Voor hem betekende het dus niet meer dan een veredelde training om te kijken hoever hij staat. Aanstaande zondag zal Wilco zijn geluk beproeven op de onderdelen kogelslingeren en gewichtwerpen tijdens het werpfestival bij Sprint in Breda.

Bij de pupillen deden Ties (jongen B-pupil), Fenna (meisje |B-pupil) en Jet (meisje mini-pupil) mee. Zoals eerder vermeld werden zij door de trainers van DJA onder hun hoede genomen. De trainers en pupillen hebben het, ondanks de regenachtige dag, enorm naar hun zin gehad. Al deze pupillen zijn clubkampioen geworden; ze waren namelijk de enige AVR-deelnemer in hun categorie, maar misschien worden de andere pupillen nu wel aangespoord om volgend jaar ook mee te doen.

Bij de Junioren was er een opvallende deelname van Maha. Maha had al een viertal trainingen gevolgd bij AVR en wilde na het meenemen van het inschrijfformulier graag al deelnemen aan de clubkampioenschappen. Bij de jongens waren de deelnemers Thijn, Vince en Loek. Deze heren zijn niet terug te vinden in de uitslagen op atletiek.nu aangezien zij nog geen wedstrijdlicentie hebben. De trainers hopen dat deze jongens na hun deelname de smaak te pakken hebben en ook een licentie nemen, zodat zij ook deel kunnen nemen aan andere wedstrijden. 

Yvette , Anouk en Eline streden om het podium bij de meisjes C-junioren. Yvette werd 3e, Anouk 2e en Eline 1e.  Veerle en Maartje streden bij de meisjes D-junioren om de plekken 1 en 2. Veerle ging er met het goud van door en het zilver was voor Maartje. De moeder van Veerle had zich niet alleen opgegeven als vrijwilliger maar nam zelf ook deel aan het onderdeel sprint, hetgeen haar niet onverdienstelijk afging. Wie weet kan zij nog vaker samen met dochter Veerle deelnemen aan wedstrijden.

Bij de Masters was er verder nog een optreden van Frank Smulders.  Frank heeft meegedaan aan de 600 meter en heeft deze volbracht in 1:54,11. Deze tijd wist hij mede te behalen door een dame van DJA die hem uit de wind hield.

Na de wedstrijd was er nog een officiële prijsuitreiking voor de leden van AVR'90.  Voor alle deelnemers die de meerkamp volledig hebben volbracht, met of zonder licentie, waren er medailles. Degenen die een of meer losse onderdelen meegedaan hebben kregen een herinneringsmedaille.

Na de prijsuitreikingen waren er heerlijke frites en snacks voor de deelnemers.

Tijdens een korte evaluatie tussen de trainers van AVR en DJA is de intentie uitgesproken om volgend jaar de clubkampioenschappen wederom samen te houden.

Zie onderstaande foto's (klik op de foto voor een vergroting)

 

BAVOLOOP TE RIJSBERGEN.

Op dezelfde dag was er een overwinning voor Toon Heeren in de (door de hitte op 18 juni) uitgestelde Bavoloop in Rijsbergen. Toon liep het tweede deel van de wedstrijd zelfs sneller dan de eerste 5 km. Met 35:40 was hij duidelijk een maatje te groot voor de overige masters 55+.

 

TILBURG TEN MILES. 

Een dag later namen Frank Sjaardema en Chrisje Schrauwen deel aan de Tilburg Ten Miles. 

Chrisje Schrauwen moest 3 jaar wachten voor hij zijn ticket voor gratis deelname aan de Ten Miles in Tilburg kon verzilveren. Dit ticket verdiende hij in 2019 met zijn tijd van 1:09: 24 die hem een eerste plaats bij de masters 65+ opleverde.

Met een zonnetje en geen wind was het zondag 25 september ideaal loopweer. En de vele toeschouwers met hier en daar een muziekje zorgden voor een goede sfeer.  Alles zat mee. Chrisje had een plaats toegewezen gekregen  in het eerste startvak en

stond daar tussen de snelste lopers (wat zien die er afgetraind uit). Zijn doelstelling was om onder de 1:11:30 te finishen zodat hij later dit jaar mag starten in de Zevenheuvelenloop.  Chrisje ging (iets te?) snel van start en liep de eerste 2 km in 8:15. Daarna liep hij een mooie vlakke wedstrijd en de laatste 4 km kon hij meelopen in een groepje. Dit loopt toch altijd net iets beter dan alleen. Zijn tussentijden op de 5, 10 en 15 km waren 21:50, 44:08 en 1:06:24, waarna hij finishte in 1:10:50. Dit leverde hem een mooi de 307e plaats op in het totale deelnemersveld van 3690 lopers. Tevredenheid alom, maar Chrisje vond het wel jammer dat er geen aparte uitslag opgemaakt werd voor de verschillende leeftijdscategorieën, waardoor hij niet weet wat zijn resultaat waard is ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten.

 

Ook Frank Sjaardema liep de afstand van 10 mijl in Tilburg. Hij had vooraf voor zichzelf een tijd in gedachten van 1:10:00 en was zeer tevreden met zijn resultaat van 1:08:08, hetgeen hem de 200e plaats opleverde.

 

Over twee weken wil Chrisje de halve marathon in Eindhoven bedwingen in een tijd van 1:34:30. Als hem dat lukt zal hij op 20 november starten in de Zevenheuvelenloop. Wij wensen Chrisje veel succes!

Download
Uitslagen Sint Bavoloop Rijsbergen
Sint Bavoloop.pdf
Adobe Acrobat document 75.5 KB

MATTHIJS ROKS WINT DE 31 KILOMETER TIJDENS DE BIKSE MARATHON.

Atletiekvereniging Achil'87 organiseerde zondag 18 september voor de 41e keer de Bikse Marathon. Dit is een natuurmarathon door het mooie gebied rondom Hilvarenbeek.

Tijdens dit evenement kan er worden ingeschreven op diverse afstanden, waarbij de nadruk echter ligt op de langere afstanden zoals de Halve Marathon, de 31 kilometer en uiteraard de Hele Marathon.

De 31 kilometerloop wordt door veel atleten gekozen ter voorbereiding op o.a. de Marathon van Eindhoven.

Zo ook door ons lid Matthijs Roks.

 

Matthijs stond, samen met zijn trainingsmaatje Rini Voeten aan de start en leverde een fantastische prestatie door deze afstand te winnen. Matthijs liep als enige van het deelnemersveld op deze afstand een tijd binnen de 2 uur (1.57.51). Dat betekent een gemiddelde van liefst 3.47 p/km.

 

Gefeliciteerd Matthijs met deze geweldige prestatie!!


BRABANTS KAMPIOENSCHAP PUPILLEN EN QUIKRUN.

Brabantse kampioenschappen pupillen.

Het individueel Brabantskampioenschap voor pupillen,  in de vorm van een atletic champs wedstrijd, werd georganiseerd door AV Generaal Michaelis in Best. Voor de B-pupillen bestond deze wedstrijd uit de onderdelen 40 meter sprint, duurloop, medicienbalstoten, vortexwerpen, hoogspringen en verspringen.

Omdat Ties de enige pupil van AVR’90 was die deelnam aan deze wedstrijd had hij bij alle onderdelen de volle aandacht van trainer Aaron. Het was een regenachtige, maar gezellige en vooral leerzame wedstrijd. Bij 4 van de 7 onderdelen verbeterde Ties zijn PR: 40 meter sprint in 8,7 sec, 825 meter meters maken in 4 minuten, 4 meter bij het medicienbalstoten en 85 cm bij hoogspringen. Bij dit laatste onderdeel behaalde Ties de meeste (43) punten. In totaal scoorde hij 202 punten.

 

 

 

 

Hier links zien we Ties in actie bij het Brabants Kampioenschap

 

Quikrun in Roosendaal.

 

Zondag 11 september stonden Matthijs Roks, Frank Sjaardema, Toon Heeren, Richard van Oosterhout, Mark van den Brand en Chrisje Schrauwen aan de start van de Quickrun.

Matthijs Roks kon deze keer Toon Heeren voorblijven en verbeterde zijn PR in precies 35 minuten. Toon eiste met 35:57 wel de overwinning in de categorie masters 55+ op.

Richard van Oosterhout was blij weer een wedstrijd te kunnen lopen, liep een mooi constant tempo en was tevreden met zijn resultaat van 37:27. Frank Sjaardema had op een snellere tijd dan 42:38 gehoopt.

Omdat Chrisje Schrauwen na een wedstrijd nooit echt moe is kreeg hij het advies wat sneller te starten. Dit leverde hem uiteindelijk zijn beste tijd van dit jaar op, maar deze keer 42:42 was deze heer niet genoeg voor de overwinning. Chrisje was echter meer dan tevreden met zijn resultaat en zal er naar eigen zeggen toch aan moeten wennen dat er snellere lopers in de categorie masters 65+ zullen komen.  Mark van den Brand stond wel aan de start, maar moest door omstandigheden na 5 km de strijd staken. Volgende keer beter Mark.

 

De laatste wedstrijd van het circuit is de Caris 10 van AVR op zondag 23 oktober. Meer informatie hierover volgt binnenkort.


AVR'90 LEDEN IN VERSCHILLENDE WEDSTRIJDEN.

Enkele jeugd- en seniorenleden waren afgelopen weken actief bij verschillende wedstrijden in Amsterdam, Barendrecht, Roosendaal en Tilburg.

Midsummergames in Roosendaal.

Op zaterdag 3 september namen Veerle de Bont, Eline Robbemond, Frank Smulders en Chrisje Schrauwen deel aan de Midsummergames in Roosendaal.  

 

Na de vakantieperiode wilden Veerle en Eline de lat voor zichtzelf niet te hoog leggen, maar Eline liet de lat letterlijk wel hoog leggen: met een sprong van 1.45 meter verbeterde zij het clubrecord uit 2004. Ook bij het kogelstoten (9.30 meter) verbeterde Eline haar eigen clubrecord en met een PR van 4.33 meter bij het verspringen sloot zij haar dag succesvol af.

Omdat Veerle de enige D-juniore was die ingeschreven was voor de sprint, werd zij overgeplaatst naar de startgroep met C-junioren. Zij liep daarom geen 60 maar 80 meter. Dit was voor haar geen enkel probleem omdat zij deze afstand al eerder liep tijdens de competitiewedstrijden. Haar tijd van 11,74 was maar liefst 0,62 sec sneller dan in april op dezelfde baan en 3.92 meter bij het verspringen was slechts 4 cm onder haar PR.

 

 

Veerle bij de start van de 80 meter
Veerle bij de start van de 80 meter
Eline tijdens haar aanloop voor het hoogspringen
Eline tijdens haar aanloop voor het hoogspringen

Frank Smulders verbeterde met 14,51 en 29,67 zowel bij de 100 als de 200 meter zijn persoonlijk best-prestaties. 

 

Chrisje Schrauwen was aangenaam verrast dat trainer René ook aanwezig was in Roosendaal. Gezien de 10 km-tijden van Chrisje en het warme benauwde weer had René een tijd van 12:50 in gedachten voor Chrisje. Chrisje zelf dacht daar anders over en hoopte op een tijd van 12:25 uit te komen. Al vanaf de start voelde het goed aan voor Chrisje en op rondetijden hoefde hij niet te letten; dat deed René voor hem. Ook kreeg hij tijdens de wedstrijd nog verschillende adviezen van René, zoals: hou vast, te snel, langzaam inhalen.  Over inhalen gesproken: deze keer maakte Chrisje het minder spannend door Jos Ooms al ver voor de finish in te halen. Met zijn eindtijd van 12:18,22 waren zowel de trainer als Chrisje meer dan tevreden. 

Verspringen in Tilburg.

Op vrijdagavond 2 september namen Indy en Britt deel aan het avondje verspringen in Tilburg. Beiden zijn bezig met aanpassingen in hun aanloop, waardoor er geen PR’s verwacht werden. Maar Indy sprong toch 4.37 meter en Britt bleef met 3.89 meter slechts 6 cm onder haar PR.

Engelse Mijl in Barendrecht.

Eveneens op 27 augustus nam Chrisje Schrauwen deel aan de Engelse Mijl van Barendrecht. Deze incourante afstand werd als afsluitend onderdeel aan de open Zuid-Hollandse Kampioenschappen voor pupillen, georganiseerd door CAV Barendrecht, toegevoegd. Chrisje liep in dezelfde serie als Petra Bruijs en Jos Ooms van Spado, zijn maatjes met wie hij altijd mee mag rijden naar wedstrijden. Gedurende de wedstrijd kon Chrisje geleidelijk inlopen op Jos en net voor de finish kon hij Jos zelfs voorblijven: 6:27,07 om 6:27,21 (Jos was in eerste instantie niet blij, maar Chrisje hoefde toch niet te voet naar huis).

Nationale C-spelen in Amsterdam.

Op 27 augustus reisde Anouk Taks met haar ouders naar Amsterdam om deel te nemen aan de 55e Nationale C-Spelen (het officieuze NK voor atleten van 14 en 15 jaar), die altijd gehouden worden bij AAC (Amsterdamse Atletiek Combinatie). Helaas kon zij bij zowel het kogelstoten (8.35 meter) als de 80 meter sprint (11.91 sec) haar persoonlijk best prestaties niet evenaren, maar het is sowieso een hele belevenis om aan deze drukbezochte wedstrijd, waarin ook de nationale toppers aan de start verschijnen, deel te nemen.


SCHEMA MERVO SPORT LOOPCIRCUIT WEST-BRABANT 2022

De kalender voor het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2022 is bekend.

 

Het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2022 bestaat uit 8 wedstrijden, die gedurende de maanden maart t/m oktober in West-Brabant worden georganiseerd. 

 

 Nieuw voor 2022:

  • Er dienen minimaal 5 van de 8 wedstrijden gelopen te worden voor een eindklassering.
  • Er is geen verplichte minimale afstand.
  • Bonuspunten zijn +2, +1 en +1 voor wedstrijden 6, 7 en 8. Dus in totaal maximaal 4 bonuspunten.
  • Er worden enkel punten uitgedeeld voor de afstanden in de onderstaande tabel.
  • Bij 4 van de 8 gelopen wedstrijden is er voor de deelnemer een circuitherinnering.

Uitgebreide informatie vind je via deze link.

 

Zie onderstaande tabel voor de data en overige informatie.

1. Zondag 20 maart 11.00 uur  Halderbergeloop Oudenbosch  klik hier voor info
2.

Woensdag 27 april

vanaf 13.30 uur

van Zuilichem Vlietloop Oud-Gastel klik hier voor info
3.

Donderdag 26 mei

13.30 uur

De 15 km van Standdaarbuiten klik hier voor info
4.

Zaterdag 28 mei

vanaf 15.30 uur

Rondje Sprundel klik hier voor info
5.

Woensdag 8 juni

19.30 uur

Pagnevaartloop Oudenbosch klik hier voor info
6. 

Zaterdag 11 juni

17.00 uur

Cheltenhamrun Stampersgat klik hier voor info
7.

Zondag 11 september

vanaf 10.00 uur

Quikrun Roosendaal klik hier voor info
8.

Zondag 23 oktober

vanaf 10.15 uur

Caris 10 van AVR'90 Rucphen klik hier voor info

HEB JE JEZELF AL INGESCHREVEN VOOR DE CARIS 10 VAN AVR'90?

Zondag 23 oktober om 11.00 uur klinkt het startschot voor de 5 en de 10 km van de Caris 10 van AVR vanaf de atletiekbaan in Rucphen.

 

Voorafgaand is er om 10.15 uur een jeugdloop over 400, 800 en 1200 meter


 

VOORINSCHRIJVING VOOR DEELNAME AAN DE 5 KILOMETER OF 10 KILOMETER IS VERPLICHT

Er zijn enkele veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren.

We kunnen niet in de toekomst kijken en in de vergunning is een voorbehoud gemaakt voor eventuele dan geldende covid-maatregelen. Daarom moeten deelnemers aan de 5 kilometer en 10 kilometer zich net als vorig jaar vooraf inschrijven,

via inschrijven.nl.  De voorinschrijving sluit echter pas op 22 oktober om 20:00 uur.

Na-inschrijving voor deze afstanden op de wedstrijddag zelf is NIET mogelijk.

 

Deelnemers aan de jeugdloop daarentegen kunnen WEL op de wedstrijddag zelf inschrijven. Dat kan tussen 9.30 uur en 10.00 uur in het clubgebouw van AVR'90.

 

ALGEMENE INFORMATIE

Omdat niet iedereen blij werd van het onverharde stukje in het parcours, is er weer een nieuw parcours uitgezet, dat grotendeels over het oude vertrouwde, en snelle parcours loopt. Niet alleen een voordeel voor degenen die een snelle tijd willen lopen, maar voor iedereen is het fijn dat het parcours weer geheel over de geasfalteerde weg/fietspad loopt. 

Het parcours van de 5 km loopt deels weer over het oude vertrouwde rondje.

Vele vrijwilligers hebben de afgelopen week hun steentje bijgedragen om ervoor te zorgen dat de lopers veilig kunnen lopen en de accommodatie van AVR er weer piekfijn bijligt. Als u zelf niet deel wilt nemen aan de loop, bent u natuurlijk van harte welkom om de lopers aan te moedigen. 

 

JEUGDLOOP

Terug van weggeweest is de jeugdloop. Voorafgaand aan de wedstrijd is er om kwart over 10 een jeugdloop. De jongste kinderen van 4 t/m 7 jaar lopen 1 rondje (400 meter), van 8 t/m 10 jaar 2 rondjes (800 meter) en vanaf 11 jaar 3 rondjes (1200 meter) op de baan.

Deelname aan de jeugdloop is gratis. Er worden geen prijzen uitgereikt maar er is voor alle deelnemers een leuke attentie. Alle deelnemers aan de jeugdloop starten gelijktijdig om kwart over 10. Deelnemers aan de jeugdloop kunnen op ZONDAG 23 oktober tussen 9.30 uur en 10.00 uur aanmelden in het clubgebouw.

 

PRIJSUITREIKING

Zo snel mogelijk na de finish van de laatste loper vindt de prijsuitreiking van de Caris 10 van AVR plaats. Direct daarna is de prijsuitreiking van het Mervosport Loopcircuit. Lopers die aan 4 van de 8 wedstrijden deelnamen krijgen een circuit-herinnering en lopers die aan 5 van de 8 wedstrijden deelnamen worden opgenomen in het eindklassement. Zowel de circuitherinneringen als de prijzen in het circuit dienen op zondag 23 oktober bij AVR’90 opgehaald te worden.