Archief Nieuwsberichten 2022


ROPARUN 2022.

Toen Jet in Zundert liep waren de seniorleden Steffy Lazeroms, Gerard Polak en Robert Peeters al in de stromende regen gestart met het team Sprundel #102 in de Roparun 2022.

 

In verband met covid-19 was de start van de Roparun dit jaar niet in Parijs maar op de vliegbasis Twente, van waaruit 2 routes naar de finish in Rotterdam leidde.

Natuurlijk had de SV Sprundel ervoor gezorgd dat de route van de Roparun dit jaar Sprundel aandeed. De gehele Sint Janstraat was feestelijk verlicht en de deelnemers van team 102 werden ter hoogte van café de Coop maandagochtend rond 1 uur als ware helden onthaald. Het was weer een hele belevenis die bovendien geld opbracht voor het goede doel “leven aan dagen toevoegen, waar geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden”. Maandagavond om 7 uur werd het team warm onthaald op de thuisbasis van SV Sprundel.  


AVR'90 ATLETEN IN 2 WEDSTRIJDEN VAN HET LOOPCIRCUIT BINNEN 1 WEEK.

Matthijs en Toon in Standaardbuiten
Matthijs en Toon in Standaardbuiten

Omdat de 15 km van Standdaarbuiten altijd op Hemelvaartsdag is en het Rondje Sprundel altijd op de laatste zaterdag in mei komt het eens in de zoveel jaar voor dat er maar 2 dagen tussen deze wedstrijden, die beide deel uitmaken van het West-Brabants Loopcircuit , zit.

 

Toch waren er meerdere lopers die in Standdaarbuiten 15 km liepen en in Sprundel weer 10 km. Matthijs Roks, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen sprokkelden in beide wedstrijden veel punten voor het circuit bij elkaar.

 

Richard van Oosterhout nam geen risico toen hij last kreeg van zijn hamstring en stapte na 4 km uit de wedstrijd.

De overall-overwinning in Standdaarbuiten was wederom voor Ricardo Sint Nicolaas van Flakkee, maar in Sprundel moest die zijn meerdere erkennen in de Okbazgi Kidane (ook wel de Poortvlietse Gebreselassie genoemd) van Spado.

 

In Standdaarbuiten liep Matthijs Roks 4 km achter Toon Heeren. Daarna nam hij over van Toon, maar verrassend genoeg liep hij daarna 45 seconden uit op Toon. Zijn tijd van 54:34 was voor Matthijs ruim voldoende voor een plek op het ereschavot in de categorie masters 35+.  En met 55:19 belandde Toon, die weer even moest wennen aan een wegwedstrijd, op de hoogste trede van podium bij de masters 55+.

Ook Chrisje Schrauwen (1:06:11) mocht de hoogste trede van het podium beklimmen bij de masters 65+.  Als bijna 70-jarige geniet Chrisje nog even van de podiumplaatsen want het kan zo maar zijn dat er plots jongere/snellere lopers bijkomen. Ook geniet hij van de praatjes met deze en gene na de wedstrijd.

 

Dat het parcours in Standdaarbuiten zwaar is blijkt o.a. uit de finishtijden van Frank Sjaardema. Deed hij  in Standdaarbuiten nog 21:55 over de afstand van 5 km (of was het meer?), in Sprundel lukte het hem om onder de 20 minuten te finishen. Met 19:56 was hij de snelste AVR-man op de 5 km in Sprundel.

Ook Sieb Bom (25:30), Nico Koijen (26:28), René Lazeroms (26:57), Gerard Polak (27:20), Robert Peeters (27:21), Steffy Lazeroms (27:21), Lydia Foesenek (28:21), Marjon van de Ende (32:46) en Rosita Lazeroms (33:00) liepen 5 km in Sprundel.

Bij de jeugd zagen we Myrthe  (tweede bij de meisjes 1440 meter in 6:34) en Xabi (5e bij de jongens 720 meter in 3:57).

 

Precies 100 mannen en 22 vrouwen startten in Sprundel op het hoofdnummer, de 10 km. Toon Heeren en Matthijs Roks zijn aan elkaar gewaagd. Deze keer kon Matthijs samen met Bart Heshof naar Toon toe lopen en bereikte hem na 9 km, maar 400 meter voor de finish ging Toon er vandoor en Matthijs had geen puf meer om hem te volgen. Met 35:18 (2e PR in 2 dagen) werd Matthijs 3e bij de masters 35+. Toon werd met 35:12 wederom 1e bij de masters 55+.

Voor Frans van Bedaf (47:41) was het al een tijdje geleden dat hij een wedstrijd liep en voor Peter de Jong (55:41) was Rondje Sprundel zijn eerste (thuis)wedstrijd over 10 km. Chris Hoebergen is net hersteld van een blessure en was tevreden met 48:25. Wie direct na de wedstijd niet helemaal tevreden was, was Chrisje Schrauwen. Trainer René de Kok had hem aangeraden zaterdag niet voluit te gaan na zijn 15 km wedstrijd op donderdag. Omdat Chrisje dacht dat er geen 65-plusser voor hem liep hield hij zich aardig aan het advies van René. Wel versnelde hij de laatste km toen hij in zijn kielzog de 2e master 65+ aan zag komen en finishte in 44:45. Groot was zijn verbazing toen niet hij maar een voor hem onbekende loper winnaar werd in zijn categorie. Deze persoon (44:25) was echter niet aanwezig bij de prijsuitreiking. Achteraf bleek dit op een vergissing te berusten, want in de uitslag staat Chrisje gewoon op nummer 1!


OOK AVR'90 PUPILLEN ACTIEF BIJ WEDSTRIJDEN.

 

Terwijl het meisjesteam haar 2e competietiewedstrijd bij DJA had, namen Jesse, Julian en Ties op 14 mei deel aan de Athletic Champs wedstrijd bij Thor.

 

Deze wedstrijd stond open voor de regio-12 verenigingen, te weten AVO’83 (Oudenbosch), AVS’90 (Standdaarbuiten), AVR’90, Diomedon (Steenbergen), DJA (Zundert), Groene Ster (Zevenbergen), Spado (Bergen op Zoom) en Thor (Roosendaal).

Bij de Athletic Champs wedstrijden rouleren de deelnemers in teams met leeftijdgenootjes over de verschillende onderdelen. Deze keer was Jesse ingedeeld bij het team van Diomedon en Julian en Ties vormden samen met de atleetjes van AVO’83 een team. Op deze manier leren zij steeds meer leeftijdsgenootjes van andere verenigingen kennen.

Trainer Aaron was aanwezig om Ties, Julian en Jesse te begeleiden. En natuurlijk was er ook support van de ouders.

 

De onderdelen die aan bod kwamen voor Ties en Julian (B-pupillen)  waren sprint, horden, meters maken, slingeren, vortexwerpen en hurkhoogspringen. Jesse (A-pupil) mocht meters maken, hordenlopen, kogelstoten, vortexwerpen, hoogspringen en polsstokverspringen.

Natuurlijk staan er bij de pupillen nog geen “echte horden” op de baan, net zoals zij niet met een echte polsstok springen een ook niet met een kogel slingeren. Maar alle onderdelen bij Athletic Champs staan wel in het teken van de voorbereiding op de echte atletiekonderdelen. Jesse verbeterde bij maar liefst 4 van de 6 onderdelen zijn prestaties van vorige keer. Zijn beste prestatie behaalde hij net als vorige keer bij het polsstokverspringen. Julian verbeterde ook bij 3 onderdelen zijn prestaties. De meeste punten behaald hij deze keer met vortexwerpen (6 meter verder dan vorige keer!). Voor Ties was dit zijn eerste wedstrijd. Hij behaalde de meeste punten bij het onderdeel slingeren. Zowel Jesse, als Julian en Ties genoten weer van de wedstrijd. En als de kinderen genieten is de trainer tevreden.


JEUGDTRAININGEN MET VRIENDJES EN VRIENDINNETJES.

 

Binnenkort zijn er weer vriendjes/vriendinnetjestrainingen bij AVR. De jeugdleden mogen dan een vriendje of vriendinnetje mee naar de training brengen. Maar ook kinderen die geen vriendje/vriendinnetje bij AVR kennen zijn welkom bij de trainingen op woensdagavond om 18.30 uur op de atletiekbaan aan de Baanvelden.


AVR'90 LEDEN AFGELOPEN WEEKEND ACTIEF BIJ ACHILLES EN DJA.

Avondwedstrijd Achilles

 

Vrijdagavond organiseerde ARV Achilles in Etten-leur een avondwedstrijd waaraan de AVR’90-leden Brit Luijkx, Frank Smulders, Richard van Oosterhout, Chrisje Schrauwen en

Toon Heeren deelnamen.

 

Britt is bij zowel de sprint als verspringen bezig met wat veranderingen waardoor PR’s nog even op zich laten wachten, maar zij ziet wel de resultaten van deze veranderingen.

 

Toon Heeren, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen liepen in dezelfde serie bij de 3.000 meter. Door hooikoorts klachten was Toon wat rustiger gestart, maar hij kon zijn race goed opbouwen, won zijn serie in 9:58 en was als 55-jarige de snelste master (vanaf 35 jaar). Richard ging weg voor een tijd van 10:30 en finishte in 10:23; tevredenheid alom. Chrisje Schrauwen had zich met een erg scherpe tijd ingeschreven om zich te verzekeren van voldoende tegenstand in zijn serie en finishte in 12:16.

 

Vorig jaar werd Frank Smulders lid van AVR’90 en vroeg trainer René de Kok hem te begeleiden bij het lopen van

sprintnummers (100-200-400 meter). Hersteld van een langdurige spierreuma moest er rustig aan opgebouwd worden, maar Frank is erg ambitieus en wil niet alleen zichzelf verbeteren maar ook deelnemen aan het NK Masters in Harderwijk. De avondwedstrijd bij Achilles was voor hem een mooi testmoment om te kijken waar hij staat.

Zondag voorafgaand aan deze wedstrijd lastte Frank voor zichzelf nog een extra training op spikes in op de baan van

AVR’90. Frank genoot van de aanwezige support bij de avondwedstrijd waarin hij 100 meter in 14:77 en 200 meter

in 31:33 liep. Bij het NK Masters wil Frank zijn geluk op beproeven op de 400 meter.

Daarna blijft hij verder trainen om zijn tijden aan te scherpen.

Competitie C/D-junioren bij DJA

Een dag later nam, AVR'90 met zes teamleden voor 9 onderdelen deel aan de competitie C/D junioren bij DJA in Zundert. Het lukte helaas niet om bij de competitiewedstrijden bij alle onderdelen voldoende deelnemers op te stellen om maximaal te scoren.

 

De dag begon voor Myrthe, Maartje, Evy en Veerle met de estafette, waarbij de wissels weer allemaal goed gingen en

zij 2,5 seconden sneller liepen dan vorige keer.

 

Bij de technische onderdelen mogen steeds 2 atleten deelnemen aan 1 onderdeel, waarbij het resultaat van de beste

deelnemer telt. Maar bij de loopnummers mogen per vereniging 3 atleten lopen en tellen de resultaten van de beste 2.

Omdat er zowel bij horden als 1.500 meter maar 1 AVR’90-loopster was werden daar puntjes gemist.

Veerle verbeterde haar resultaat bij de 80 meter horden met meer dan 1 sec in 15:92 hetgeen 74 punten meer opleverde.

Met de discus wierp zij net iets verder dan Evy. Evy moest als een van de jongste deelnemers echter de punten binnenhalen

op het loodzware onderdeel 1500 meter, terwijl Eline en Yvette punten scoorden bij de 150 meter.

Verder vergaarde Eline veel punten met haar hoogtesprong van 1.40 meter en wierp na 2 ongeldige pogingen de speer tot 17.82 meter.

Maartje behaalde de punten bij ver. Myrthe en Maartje moeten een kogel van 3 i.p.v. 2 kg stoten en verbeterden

hun afstand van vorige wedstrijd.

 

Met een totaal van 2950 punten werd het meidenteam 7e (van de 12) in de poule.

Gezien het aantal, en de leeftijd van onze deelnemers een heel mooi resultaat. De derde competitiewedstrijd is op

zaterdag 11 juni bij Spiridon in Rijen.


AVR'90 LEDEN LOPEN VOOR HET GOEDE DOEL.

Zaterdag 7 mei organiseerde het Roparunteam van SV Sprundel verschillende activiteiten om extra geld in te zamelen voor het goede doel.

 

Een daarvan was de mogelijkheid om 2, 4, 6 of 8 km mee te lopen met leden van het Roparunteam. Hiervoor waren rondjes van 2 en 4 km door Sprundel uitgezet. 12 AVR’90 gaven gehoor aan de oproep om mee te lopen voor het goede doel.  Er was geen wedstrijdelement aan deze loop verbonden, meedoen was zeker deze keer het belangrijkste doel! Net zoals bij de “echte Roparun” werden de lopers begeleid door fietsers.

 

In het eerste team startten Maik de Weert, Gerard Polak, Robert Peeters (alle 3 lid van het Roparunteam) met Richard van Oosterhout, Toon Heeren en Wijnand Kas. Robert en Gerard (naast Roparunteamlid ook lid van AVR’90), die later de middag nogmaals in actie kwamen, hielden het bij 1 rondje van 4 km maar Toon en Richard liepen met Maik en Wijnand 2 rondjes. Samen met de kilometers van en naar huis kwamen zij op deze manier aan hun gebruikelijke zaterdagse trainingsafstand van 15 km.

Om 4 uur gaven Jack Lazeroms ( 8 km begeleid door dochter Steffy van het Roparunteam/ook lid van AVR’90), René Lazeroms (6 km begeleid door Gerard Polak en Robert Peeters) en Rosita Lazeroms, Lydia Foesenek, Marjon van den Ende, Astrid de Jong en Peter de Jong (4 km begeleid door Ilse Melisse en Conny van Meer) acte de presence. Bij aankomst op het sportpark werden de lopers als ware helden ontvangen. Alle deelnemers krijgen de kwalificatie “Topper” doordat door hun deelname weer extra geld toegevoegd kan worden aan het bedrag dat het Roparunteam #102 doneert aan het goede doel.


CHRISJE SCHRAUWEN LOOPT DE MEIDOORNLOOP IN NISSE (ZLD).

Ook op zaterdag 7 mei organiseerden de Zaklopers (zij danken hun naam aan het feit dat het dorp waarin zij thuis zijn, gelegen is in de “Zak van Zuid-Beveland”)  in samenwerking met AV’56 uit Goes de 24e editie van de Meidoornloop in het Zeeuwse Nisse.

 

Deze loop voert langs mooie bloemendijkjes waar deze maand veel meidoorns in bloei staan. Saillant detail bij deze loop was de kleedruimte: de lopers mochten zich omkleden in een kerk! In overleg met zijn trainer koos Chrisje Schrauwen deze keer voor de kortste afstand van 7,7 km. Het bochtige parcours liep niet alleen over asfalt maar bevatte ook verschillende grintpaadjes. Genietend van de mooie omgeving maakte Chrisje er een “pittige training” van en finishte na 33:58 als 20e in het totale deelnemersveld van 146 lopers. Daags daarna liep Chrisje weer een langere duurloop door de bossen in Bergen op Zoom. Aanstaande vrijdagavond staat Chrisje aan de start van de 3 km bij de avondwedstrijd van Achilles. In dezelfde wedstrijd start Frank Smulders voor 100 en 200 meter, en Britt Luijkx voor 100 meter en bij het verspringen. Iedereen succes gewenst!


AVR’90 ATLETEN SUCCESVOL IN DE VLIETLOOP.

Steffy tijdens de Vlietloop
Steffy tijdens de Vlietloop

27 April, Koningsdag.

 

Voor atleten betekent dat een trip naar Oud Gastel om deel te nemen aan de Vlietloop. Na twee jaar corona mocht dit weer en zo stonden er een 200-tal lopers en loopsters aan de start om 10 km of een halve marathon af te leggen. 

 

De weersomstandigheden waren een stuk beter dan wat de deelnemers zo vaak bij deze loop tegen komen. Een zwak zonnetje zorgde voor een aangename temperatuur. In het verleden speelde een harde wind de lopers vaak parten op de dijken in het open polderland, maar ook de wind was deze middag matig. Grootste hindernis voor de organisatie waren de wegwerkzaamheden op de Markt, waardoor start en finish verplaatst moesten worden, als gevolg waarvan de afstand voor de halve marathon maar 20,4 km bedroeg en de 10 km 400 meter langer werd. Spijtig voor degenen die een hele goede wedstrijd liepen, want met een scherpe tijd over 20,4 km kom je nu eenmaal niet in bestenlijsten terecht. De uiteindelijke winnaar vond er op zijn manier een oplossing voor. Het was de inmiddels in onze regio bekende loper Ricardo Sint Nicolaas die finishte in 1.08,22, maar na de finishlijn bleef hij onverminderd zijn tempo  aanhouden tot het moment dat de gps op zijn horloge aangaf dat hij 21,1 km had overbrugd.

 

Matthijs Roks en Mark van den Brand liepen keurig in een groepje van vier. Voor Mark ging het gelijk al vrij snel, maar achter hem was er een te groot gat en dat zou betekenen dat hij alleen kwam te lopen. Ook Matthijs liep een tempo dat hij nog nooit had gelopen op deze afstand, maar hij had deze dag de goede benen en liep in een strak tempo naar een 2e plaats in de categorie Masters 35+ en noteerde  1:15:55. Net als Sint Nicolaas liep ook Matthijs door totdat zijn klok aangaf dat ook hij een volledige halve marathon had afgelegd. En dat ging in 1:18:54, een enorme verbetering van zijn persoonlijke record.

Als 3e Master 35+ eindigde Mark van den Brand, die na zijn sterke marathondebuut vorig jaar de lijn opwaarts ook dit jaar verder doortrekt. Na zijn PR op de 10 km in de Halderbergeloop was de 1:17:31 voor 20,4 km weer een heel scherpe tijd. De slotkilometers vielen hem overigens zwaar.

Daarna volgde nog een podiumplaats. In oktober liep Chrisje Schrauwen in Eindhoven de halve marathon in 1:34:35. Deze tijd was te verbeteren door een tempo van 4:30 per km te lopen. Helaas ontbraken de km-bordjes op het parcours, maar na 5 km klokte Chrisje 22:38. Wel stond er een bordje bij de 15 km en daar klokte Chrisje tot zijn verrassing 1:04:58 om daarna te finishen in 1:30:07. Die 7 seconden vond Chrisje wel jammer, maar deze tijd was ruim voldoende voor de hoogste plaats op het ereschavot in de categorie masters 65+.  

 

Voor Teun van Uffelen stond de deelname aan de Vlietloop in het teken van de voorbereiding op deelname aan de hele marathon op 4 juni in Spitsbergen (noordelijk eiland van Noorwegen). Met al de nodige kilometers in de benen was het belangrijk om een keer wedstrijd in marathontempo te lopen. Na 1:24:58 kwam hij fris en ontspannen over de finish.

 

Gerard Polak, Robert Peeters en Steffy Lazeroms  zagen in de Vlietloop een goede testloop voor de Roparun waaraan zij met het team van SV Sprundel deelnemen. Robert en Gerard passeerden samen na 1:51:40 de finish en Steffy finishte in 1:55:47.  Op 7 mei organiseert hun team een loop waarbij de deelnemers samen met een loper van het Roparunteam 2, 4, 6 of 8 km lopen. Het zou mooi zijn als er zaterdag veel rood/blauwe (SV-Sprundel/AVR’90) combinaties door Sprundel lopen!


CHRISJE SCHRAUWEN SNELSTE MASTER 65+ IN LEEMPUTTENLOOP

Als er iemand is die blij is dat er weer loopwedstrijden georganiseerd worden is het wel Chrisje Schrauwen. Deze snelle master 65+ selecteert zorgvuldig zijn wedstrijden. Liefst loopt hij in een mooie omgeving en als er dan ook nog concurrentie in zijn leeftijdscategorie meeloopt is Chrisje meer dan tevreden.

 

Op woensdagavond 13 april toog Chrisje daarvoor naar AV Spiridon in Rijen, waar voor de 10e keer de Leemputtenloop georganiseerd werd. De Leemputtenloop dankt zijn naam aan het leem dat in het begin van de 20e eeuw afgegraven werd als grondstof voor de steenfabrieken in Rijen en Dorst. Hierdoor ontstond o.a. Surea. Het recreatiepark dat zijn naam dankt aan de Bredase Sportleraar Kuit (surea = Latijn voor kuiten) die zwemlessen ging geven in 1 van de ontstane leemputten. Wie van de ouderen onder ons is daar niet geweest in zijn/haar jeugd. Bij hoogtijdagen kwamen hier wel 10.000 bezoekers per dag, maar als gevolg van teruglopende bezoekersaantallen en verval werd het park in 2005 gesloten en werden de leemputten teruggegeven aan de natuur.

 

Het parcours van de Leemputtenloop loopt geheel over geasfalteerde paden door het schitterende natuurgebied Boswachterij Dorst. Dankzij de lekkere temperatuur en het ontbreken van wind was het woensdagavond perfect loopweer. Om half acht klonk het startschot voor zo’n 300 lopers. Onder hen maar liefst 20 vijfenzestigplussers die 10 km liepen.

Chrisje liep een vlakke wedstrijd en kwam na 43:32 als eerste master 65+ over de finish.

Exact 50 seconden na hem passeerde Gerard Wouters van de organiserende vereniging Spiridon de finish. Tijdens de 10 van AVR waren de rollen nog omgedraaid en moest Chrisje achter Gerard Wouters genoegen nemen met een 2e plaats in zijn leeftijdscategorie.  Maar winnen is niet het hoofddoel. Natuurlijk wil Chrisje iedere keer een mooi resultaat neerzetten, maar het sociale aspect zoals een gezellig praatje met de andere lopers na de finish is zeker zo belangrijk. Trainer René de Kok kan in alle opzichten tevreden zijn over de prestaties van “zijn pupil”.

 

Vlietloop op Koningsdag

Woensdagmiddag 27 april  is de 2e wedstrijd  van het West-Brabants Loopcircuit, de Vlietloop in Oud-Gastel. Voor informatie zie www.tveerke.nl


ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 APRIL 2022

Alle leden en ouders van onze jeugdleden worden uitgenodigd voor onze Algemene Ledenvergadering op donderdag 21 april a.s.

 

Deze ledenvergadering wordt gehouden in ons clubgebouw en begint om 20.30 uur.

 

De agenda van deze vergadering kun je hieronder downloaden.

Download
AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 APRIL 2022
Uitnodiging ALV 21-04-2022.pdf
Adobe Acrobat document 87.5 KB

AVR'90 ATLETEN IN 4 VERSCHILLENDE WEDSTRIJDEN

Afgelopen weekend waren AVR’90 leden actief in Goes, Tilburg, Zundert en Steenbergen. Eén ding was op alle locaties hetzelfde: de onverwachte kou!

 

Jeugdtrainer Aaron was met Jesse, Fenna en Julian bij Diomedon in Steenbergen waar alle pupillen een Athletic Champs wedstrijd afwerkten. Hierbij gaan de teams elke 20 minuten naar een ander onderdeel en komen de onderdelen sprinten, (hurk)hoogspringen, polsstok- verspringen, kogelstoten, vortexwerpen, slingeren, hordenlopen, sprint en duurloop aan bod. Jesse behaalde de meeste punten bij het polstok-verspringen, Julian bij het slingeren en Fenna bij de duurloop. Ondanks de kou hadden de kids het erg naar hun zin. 

 

Bij DJA in Zundert namen Eline, Yvette, Evy, Myrthe en Veerle onder leiding van trainer Wilco deel aan verschillende onderdelen. Alle leeftijdsgroepen waren per onderdeel samengevoegd in 1 startgroep: zo kon het gebeuren dat onze jongste deelnemers bij het kogelstoten samen met de Belgische Victor Buyle en para-atleet Albert van der Mee in de groep stonden. Natuurlijk moesten die met veel zwaardere kogels stoten. Er werden meerdere PR’s behaald, die de meisjes een volgende wedstrijd natuurlijk weer proberen te verbeteren. Onlangs haalde de trainer de lijst met clubrecords uit de archieven en toen bleek dat Eline vorig jaar het clubrecord kogelstoten van de meisjes C-junioren al verbeterde. Een reden om deze lijst in het vervolg eerder te raadplegen, want er gaan nu beslist nog meer clubrecords sneuvelen. Bij de meisjes D-junioren vochten Myrthe, Evy en Veerle een onderlinge strijd uit welke door Veerle gewonnen werd in een tijd van 9.2 sec. Het belangrijkste onderdeel van de dag was de estafette. Er moest immers geoefend worden voor de eerste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag bij Thor. Voor Yvette was het even wennen om te starten met het estafettestokje in haar hand, maar het lukte Yvette, Veerle, Evy en Eline om het stokje steeds in het wisselvak door te geven en niet met een DQ in de uitslag te komen. (degenen die wel eens naar het onderdeel estafette kijken, begrijpen dat dit al een prestatie op zich is tijdens een eerste estafette!).

 

Seniore  Britt nam in Tilburg deel aan de openingswedstrijd springen van Atilla. Door een nieuwe aanloop kwamen haar sprongen dit keer nog niet goed uit de verf, maar een volgende keer gaat het beslist weer beter.

 

En last but not least liep master 65+ Chrisje Schrauwen  10 miles in de Oosterscheldeloop, georganiseerd door AV’56 uit Goes. Natuurlijk stond er behoorlijk wat tegenwind (in Zeeland waait het immers altijd) en zat er ook wat vals plat in het parcours. Maar Chrisje genoot van de loop door het polderlandschap langs de Oosterschelde en had ook in Zeeland geen enkele moeite om de concurrentie ver achter zich te laten. Met een tijd van 1:13:13 werd hij zelfs 36e in het totale deelnemersveld van 84 mannen en vrouwen.

 

Dit jaar heeft AVR’90 voor het eerst sinds 2005 weer een ploeg aan kunnen melden voor de landelijke competitiewedstrijden. D-junioren Myrthe, Evy, Veerle en Maartje vormen samen met C-junioren Yvette en Eline een team in de categorie meisjes C-junioren. Zaterdag is de eerste competitiewedstrijd bij Thor in Roosendaal (op sportpark Vierhoeven). Wilco, Aaron en Britt gaan mee om het team te begeleiden, maar support van ouders/clubgenoten is natuurlijk altijd welkom. Wij wensen de meisjes veel succes en plezier met het team!


AVR'90 LEDEN IN HALDERBERGELOOP

 

Afgelopen zondag ging het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant van start met de Halderbergeloop.

Met 5 deelnemers (Matthijs Roks, Mark van den Brand, Jack Lazeroms, Gerard Polak en Chrisje Schrauwen) was AVR’90 goed vertegenwoordigd. 

 

De warming-up van de eerste wegwedstrijd begon met sneeuw en een koude wind. Geen ideale omstandigheden! Wat een verschil met het weer een week eerder tijdens de laatste cross van het seizoen bij Groene Ster in Zevenbergen. Begrijpelijk dat de opkomst niet zo groot was, hetgeen wel jammer was voor de lopers die er wel waren: zij moesten het parcours van 3 rondjes rondom de atletiekbaan vaak  alleen afleggen.

Lopers vinden het vaak minder leuk om meerdere keren hetzelfde rondje te lopen, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: het publiek kon de lopers 3 keer aanmoedigen. En wat extra aanmoediging doet iedere loper goed.

 

Het is geen wet van meden en perzen dat de overwinning naar een loper in de jongste categorie gaat. De overal-overwinning was deze keer voor Master 35+ Ricardo Sint Nicolaas (33:52) van Flakkee die 14 seconden voor de nummer 2 (senior Mario Poldervaart van Spark) de finish passeerde. 

Bij de dames ging de overwinning naar Laurey van den Berge (eveneens van Flakkee), die ook de laatste editie van de 10 van AVR op haar naam schreef.

Matthijs Roks  verbeterde zijn PR van 37:08 (gelopen tijdens de Kievitloop op 20 februari) in 35:52 en claimde daarmee een mooie derde plaats in de sterke categorie masters 35+. In dezelfde categorie werd Mark van den Brand zesde met 36:50 (dat is nog altijd meer dan 1,5 minuten sneller dan de nummer 3 in de jongste categorie).

 

Matthijs in actie 

Podium 35+ met Matthijs rechts

Mark op weg naar een geweldige tijd


Meer foto's van al onze deelnemers en van het evenement, gemaakt door Paul van Dongen, kun je bekijken via deze link. 

De  meeste deelnemers behoorden tot de masters 45+ en 55+. Jack Lazeroms (48:19) en Gerard Polak (50:49)  werden 11e en 14e in de categorie 45+. Bij de oudste categorie (masters 65+) gaf Chrisje Schrauwen (43:32) van meet af aan het nakijken aan de concurrentie. Het duurde bijna 2,5 minuten voor de nummer 2 (Jan van Praat van Achilles) de finish passeerde. 

 

 

De volgende wedstrijd in het circuit is de Vlietloop op Koningsdag in Oud-Gastel. Om punten voor het circuit te verzamelen moet een afstand van 21,1 (halve marathon) gelopen worden. Maar deelnemers kunnen ook voor een kortere afstand van 5 of 10 km kiezen. Voor informatie zie ww.tveerke.nl


AVR'90 JEUGDLEDEN IN GROENE STER CROSS

 

Zondag 13 maart was trainer Wilco Verwijmeren met 7 jeugdleden (Fenna, Julian, Mare, Myrthe, Jasmijn, Renske en Yvette) aanwezig bij Groene Ster in Zevenbergen voor de tweede, tevens laatste cross van seizoen 2021/2022.

 

Op de foto hiernaast is het voltallige AVR'90 team te zien.

 

Dit seizoen zouden er voor het eerst weer 6 regionale crossen zijn, maar het alom bekende virus zorgde ervoor dat alleen de eerste en de laatste cross doorgingen.  Het crossreglement werd daarom voor 1 jaar aangepast in die zin dat iedereen die aan 1 van de 2 crossen deelnam in het eindklassement opgenomen werd.

 

Groene Ster had een parcours uitgezet rond de atletiekbaan dat vanaf het balkon in zijn geheel te overzien was.

B-pupil Fenna was de eerste die in actie kwam voor AVR’90. Zij crosste 1 km in 4:37, goed voor een 9e plaats. Daarna was het de beurt aan Julian (eveneens B-pupil). Hij legde het parcours af in 4:18 hetgeen hem een 7e plaats opleverde.

Vanaf de A-pupillen was de te lopen afstand 1,4 km. A-pupil Mare werd met 6:57 20e in de grootste startgroep.  Hierna werden de medailles van het eindklassement uitgereikt aan de eerste 10 van elke pupillencategorie en mocht Julian de medaille voor de 9e plaats bij de jongens B-pupillen mee naar huis nemen.

 

Renske, Jasmijn, Myrthe, Yvette, Mare, Julian en Fenna

Fenna, Mare en Julian

Yvette (met zonnebril) tijdens de prijsuitreiking C-junioren meisjes

Jasmijn in haar wedstrijd


Julian in actie

Julian bij de prijsuitreiking

Myrthe en Jasmijn


Vervolgens gingen de junioren van start. Bij de meisjes D-junioren spraken Myrthe, Jasmijn en Renske af om gedrieën over de finish te gaan.

In de eerste ronde bleef het drietal nog bij elkaar, maar tijdens de 2e ronde liep Renske weg van Myrthe en Jasmijn. Hun finishtijden waren respectievelijk 6:09, 6:17 en 6:19.

Als laatste startte Yvette bij de meisjes C -junioren. Omdat trainer Wilco haar bij de vorige cross abusievelijk al bij de meisjes D-junioren liet starten werd Yvette in de uitslag van de Diomedoncross als laatste toegevoegd bij de meisjes C-junioren. Dat dit niet de plaats was waarop zij recht had liet zij in de Groene Ster cross goed zien. Yvette ging voortvarend van start en liep een opbouwende race van 2 km in een mooie tijd van 7:59, goed voor een 4e plaats! In het eindklassement werd zij als gevolg van de misser bij de 1e cross 5e. C-pupil Xabi die net als A-pupil Jesse vorige keer ook tot de deelnemers behoorde, legde in het eindklassement beslag op de 4e plaats (zijn medaille krijgt hij nog). De trainers zijn trots dat er dit jaar 9 AVR-jeugdleden deelnamen aan de crosscompetitie.

De jeugd heeft mede door het enthousiasme van de trainers, weer de smaak te pakken van deelname aan regionale wedstrijden. Nu het crossseizoen afgesloten is komen de baanwedstrijden er aan. Onder andere op 2 april bij DJA in Zundert voor CD-junioren en bij Diomedon in Steenbergen voor de pupillen.

Leden die deel willen nemen aan een wedstrijd kunnen dit  doorgeven aan de trainers Wilco of Aron.

De winterlooptrainingen worden nu ingeruild voor trainingen op alle atletiekonderdelen (hoog/verspringen, bal/speerwerpen, kogelstoten en sprinten).

Belangstellenden kunnen zonder afspraak op woensdagavond om half 7 naar de jeugdtraining op de atletiekbaan aan de Baanvelden komen. Je mag enkele weken gratis meetrainen om kennis te maken met de verschillende atletiekonderdelen, voordat je het besluit neemt om lid van AVR’90 te worden. Voor meer informatie klik hier


ZONDAG 13 MAART LAATSTE REGIOCROSS 2021/2022 GAAT DOOR.

Op zondag 13 maart 2022 organiseert a.v. Groene Ster uit Zevenbergen een regiocross.

 

Hoewel dit de 6e cross van het ARWB-circuit zou zijn dit winterseizoen heeft corona er voor gezorgd dat het pas de 2e en tevens de laatste van dit seizoen is. 

 

Meer informatie kun je vinden op de website van Groene Ster.

 

LET OP: De eerste start (mini-pupillen) is al om 10 uur.

 

Geniet er van en veel succes!!


TIPS OVER VOEDING VOOR, TIJDENS EN NA HET SPORTEN.

In de webpagina "Tips" is een nieuw artikel opgenomen over voeding voor, tijdens en na het sporten.

 

Ervaren sporters hebben waarschijnlijk zelf al een ideaal voedingspatroon ontwikkeld als voorbereiding op wedstrijden en/of trainingen. Soms op basis van adviezen, soms ook door ervaring wijzer geworden.

 

Voor beginnende sporters is het echter meestal nog een zoekplaatje. Wat moet ik eten/drinken voor een training of een wedstrijd, welke drankjes zal ik nemen tijdens een wedstrijd bij de verzorgingsposten, waar heeft mijn vermoeide lichaam na het sporten het meeste baat bij? 

Natuurlijk is dit vaak voor iedereen persoonlijk, maar er bestaan wel richtlijnen voor de gemiddelde sporter. Dat kun je in dit artikel lezen.

 

Geïnteresseerd? Klik dan hier


CORONA UPDATE PER 18 FEBRUARI 2022

 

Vanaf VRIJDAG 18 FEBRUARI 2022 zijn de mogelijkheden om te sporten opnieuw verruimd.

 

In dit bericht zullen we ons, zoals gebruikelijk beperken tot de directe gevolgen voor onze trainingen.

Het uitgebreide protocol kun je hier lezen.

 

 De belangrijkste uitgangspunten voor het volgen van trainingen en het houden van wedstrijden zijn momenteel de volgende:

  1. Sporten in groepsverband is toegestaan op de accommodatie.
  2. Er geldt geen maximale groepsgrootte en er is geen tijdslimiet;
  3. Publiek is toegestaan onder de volgende voorwaarden:
    • Het publiek houdt rekening met een onderlinge afstand tot elkaar van 1,5 meter
  4. Wedstrijden tegen of met andere verenigingen zijn toegestaan.
  5. De kleedkamers, toiletruimten en douches zijn open.
  6. Het krachthonk is open. Hier geldt wel een CTB plicht.
  7. De kantine mag open zijn tot 01:00 uur. Ook hier geldt een CTB plicht. Overige beperkende maatregelen zijn vervallen. 
  8. Voor en na de training/wedstrijd geldt de 1,5 meter afstand voor de leeftijden zoals in de algemene richtlijnen (klik hier). De 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.

TARIEVEN WEDSTRIJDLICENTIE WORDEN PER 1 JANUARI 2022 AANGEPAST

De Unieraad van de Atletiek Unie heeft tijdens haar vergadering op 25 november 2021 besloten om de tarieven voor de wedstrijdlicenties te verhogen per 1 januari 2022.

 

De verhoging houdt gelijke pas met de CBS prijsindex rubriek 09400, wat betrekking heeft op Diensten m.b.t. recreatie en sport.

In procenten uitgedrukt komt dit neer op een verhoging van 2,2%.

 

De verhogingen per categorie in absolute bedragen kun je aflezen uit onderstaande tabel.

CATEGORIE


Pupillen

Junioren

Senioren/masters

LICENTIE 2021


€   8,60

€ 15,30

€ 24,50

LICENTIE 2022


€   8,80

€ 15,65

€ 25,05


Klik hier voor een totaaloverzicht van de contributiegelden van AVR'90.