CARIS 10 VAN AVR.

De werkgroep 10 van AVR start ieder jaar tijdig met de voorbereiding van onze jaarlijkse wedstrijd op de voorlaatste zondag in oktober. In het jaar 2023 valt deze op 22 oktober.

Voor zowel de senioren als voor de junioren staan er verschillende afstanden op het programma. 

Voorafgaande aan de loop voor de senioren staat de start voor de junioren gepland.

Meer informatie hierover volgt in de loop van 2023.

 

Huidige sponsor

Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe sponsor gevonden in Caris, het bedrijf van Ruud Verpaalen. Caris is dé gebruiksvriendelijke AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)-tool waarmee het MKB, verenigingen en stichtingen op een goede en betaalbare manier de belangrijkste zaken met betrekking tot de AVG kunnen regelen. Caris biedt vertrouwen, zowel aan de organisaties die deze tool gebruiken als aan iedereen die in contact staat met deze organisaties.

Parcours

Als gevolg van de nieuwe rondweg moesten we  in 2021 ons oude vertrouwde parcours verlaten. We dachten een mooi nieuw parcours gevonden te hebben in noordelijke richting. Mooi was het parcours zeker, maar toch vingen we signalen van lopers op dat zij niet blij waren met het onverharde stukje in het parcours. Richard van Oosterhout ging daarom op zoek naar een nieuw parcours dat weer net zo snel zou zijn als het oude parcours. Wij denken dat hij hierin heel goed geslaagd is door een parcours van precies 10 km uit te stippelen dat weer geheel over geasfalteerde wegen/fietspaden loopt.

De 4 EM is ook weer gewijzigd naar 5 km.

In 2022 hebben we dit parcours voor het eerst gelopen en met veel succes.  

Jeugdloop

Terug van weggeweest is de jeugdloop, welke voorafgaand aan de wedstrijd wordt gehouden.

De jongste kinderen lopen 1 rondje (400 meter), van 8 t/m 11 jaar 2 rondjes (800 meter) en vanaf 12 jaar 3 rondjes (1200 meter) op de baan. Deelname aan de jeugdloop is gratis. Er worden geen prijzen uitgereikt maar er is voor alle deelnemers een leuke attentie. Alle deelnemers aan de jeugdloop starten gelijktijdig. 

 

Inschrijven.

Meer informatie hierover zal in de loop van 2023 bekend worden gemaakt. 

 

Vrijwilligers

Het organiseren van een evenement als de Caris van 10 AVR valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Niet alleen op de wedstrijddag zelf, maar ook voorafgaand aan de wedstrijd. Er moet van alles geregeld worden. Denk hierbij o.a. aan het aanvragen van een vergunning, zorgen dat er voldoende (opgeleide) verkeersregelaars zijn, EHBO regelen, zorgen dat de nodige materialen beschikbaar zijn, het wedstrijdsecretariaat en er voor zorgen dat de accommodatie er op de wedstrijddag pico bello bij ligt. Gelukkig hebben we een mooie vrijwilligersploeg, maar extra hulp is altijd welkom.

 

We hebben niet alles in de hand

De werkgroep 10 van AVR doet er alles aan om de wedstrijddag goed te laten verlopen. Het belang/de veiligheid van de lopers en vrijwilligers staat hierbij voorop. We hebben echter niet alles in de hand. zijn De weersomstandigheden hebben er nog nooit voor gezorgd dat de wedstrijd niet door kon gaan, maar in 2020 gooide corona roet in het eten. Gelukkig konden we in 2021 en 2022 met extra coronamaatregelen de wedstrijd wel door laten gaan. Hoe dit in 2023 zal zijn is op dit moment nog koffiedik kijken, maar ook daarover zullen we de geïnteresseerden in de loop van het jaar over informeren.

 

Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2023

De Caris 10 van AVR is de laatste van 8 wedstrijden in het circuit. Deelname aan 4 van de 8 wedstrijden (ook op de korte afstanden) levert een circuitherinnering op. Lopers die in  5 van de 8 wedstrijden punten vergaarden worden opgenomen in het eindklassement. De prijsuitreiking van het circuit is direct na de prijsuitreiking van de 10 van AVR.


Geschiedenis & Parcours

AVR'90 organiseerde in 1994 haar eerste 5 en 10 kilometerloop. Er was al een cross in maart de zogenaamde "Bosloop" en een 10 Engels Mijl in juni tijdens de "Musycle" feesten. Omdat er nog een loop ontbrak over een 10 kilometer en wij op termijn zouden stoppen met de Mysycle-loop (Vossehoekloop) zijn we opzoek gegaan naar een geschikte datum voor de 10 kilometerloop.

Zoals bekend staat er altijd één week voor de "halve van Roosendaal" een 10 kilometerloop te Rijsbergen op het programma. Dit is dan ook een ideale test voor de halve marathon deelnemers. Omdat voor de Marathon van Etten-Leur de datum nog open stond is om bovenstaande reden gekozen om één week voor Etten-Leur te gaan zitten. De loop werd vanaf 1994 voor drie jaren georganiseerd in de straten van St.Willebrord en hete toen "De Acht van Daan". Toen wij in 1997 onze atletiek accommodatie realiseerden zijn wij de loop vanaf de baan gaan houden (eigenlijk de eerste 10 van AVR), natuurlijk wel een ander parcours maar toch een 5 en 10 kilometer afstand.

Als gevolg van de aanleg van de nieuwe rondweg moesten we afscheid nemen van het supersnelle parcours in zuidelijke richting. Het nieuwe parcours in noordelijke richting, waarbij de 10 km-lopers een gedeelte van het parcours 2 keer lopen, loopt grotendeels over asfaltwegen en fietspaden en ongeveer 300 meter over een zandpad. De afstand van 5 km is gewijzigd in 4 EM. 

We dachten hiermee een mooi nieuw parcours gevonden te hebben in noordelijke richting. Mooi was het parcours zeker, maar toch vingen we signalen van lopers op dat zij niet blij waren met het onverharde stukje in het parcours. Richard van Oosterhout ging daarom op zoek naar een nieuw parcours dat weer net zo snel zou zijn als het oude parcours. Wij denken dat hij hierin heel goed geslaagd is door een parcours van precies 10 km uit te stippelen dat weer geheel over geasfalteerde wegen/fietspaden loopt.

Gelijktijdig hebben we de 4 EM weer gewijzigd naar onze oude vertrouwde 5 km.