CARIS 10 VAN AVR.

Onze jaarlijkse wedstrijd, de Caris 10 van AVR, wordt zoals gebruikelijk gehouden op  de voorlaatste zondag in oktober. Dit jaar is dat op 22 oktober.

De senioren kunnen kiezen uit de afstanden 10 en 5 km. In 2022 werd een nieuw parcours uitgezet, dus dit jaar kunnen er weer parcoursrecords verbeterd. worden. Alleen voor de verbetering van de parcoursrecords op de 10 km (heren 31:42, dames 37:04) staat een bonus van 50 euro. 

 

Het startschot voor de 10 en 5 km wordt om 11 uur gelost. Voorafgaand is er om kwart over 10 een jeugdloop over 400, 800 en 1200 meter.

 

Jeugdloop

De jeugd kan kiezen om 1, 2 of 3 rondjes (400, 800 of 1200 meter) op de baan te lopen. De jeugdloop start om 10:15 uur.

Deelnemers aan de jeugdloop moeten zich dit jaar ook vooraf inschrijven via de inschrijven.nl

Er is geen prijsuitreiking voor de jeugdloop, maar alle deelnemers ontvangen een leuke herinnering.

 

Parcours

Parcours 10 km

Parcours 5 km

 

Hoofdsponsor

Net zoals vorig jaar is ook dit jaar Caris onze hoofdsponsor voor dit evenement.

Caris is dé gebruiksvriendelijke AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)-tool waarmee het MKB, verenigingen en stichtingen op een goede en betaalbare manier de belangrijkste zaken met betrekking tot de AVG kunnen regelen. Caris biedt vertrouwen, zowel aan de organisaties die deze tool gebruiken als aan iedereen die in contact staat met deze organisaties.

 

Mervosport Loopcircuit West-Brabant 2023 

De Caris 10 van AVR is de laatste wedstrijd van het circuit. Omdat dit jaar de Quikrun afgelast werd, is het minimum aantal wedstrijden om een plekje in het eindklassement 2023 te bemachtigen verlaagd van 6 naar 5. De prijsuitreiking van het circuit is aansluitend aan de prijsuitreiking van de Caris 10 van AVR. Op de website van het circuit staat “alle atleten die in het eindklassement voorkomen, worden op de prijsuitreiking verwacht”.

 

Bij voorkeur vooraf inschrijven via inschrijven.nl

Het heeft onze voorkeur dat alle deelnemers zich vooraf inschrijven via inschrijven.nl. Er is wel een mogelijkheid om op de wedstrijddag tot 45 minuten voor de wedstrijd (dus uiterlijk tot kwart over 10) voor de 5 en de 10 km na in te schrijven. Deelnemers aan de jeugdloop kunnen zich op de dag zelf tot kwart over 9 na-inschrijven.

Bij voorinschrijving bedraagt het inschrijfgeld € 7,50 voor de 5 en de 10 km en  € 3,00 voor de jeugdloop.

 

Let op: na-inschrijving op 22 oktober is 5 euro duurder! Schrijf je dus vooraf in. Dat kan tot en met zaterdag 21 oktober 20:00 uur. De na-inschrijving voor de jeugd is 2 euro duurder. Na-inschrijving voor  de senioren kost dus € 12,50 en voor de jeugd € 5,00.


Geschiedenis & Parcours

AVR'90 organiseerde in 1994 haar eerste 5 en 10 kilometerloop. Er was al een cross in maart de zogenaamde "Bosloop" en een 10 Engels Mijl in juni tijdens de "Musycle" feesten. Omdat er nog een loop ontbrak over een 10 kilometer en wij op termijn zouden stoppen met de Mysycle-loop (Vossehoekloop) zijn we opzoek gegaan naar een geschikte datum voor de 10 kilometerloop.

Zoals bekend staat er altijd één week voor de "halve van Roosendaal" een 10 kilometerloop te Rijsbergen op het programma. Dit is dan ook een ideale test voor de halve marathon deelnemers. Omdat voor de Marathon van Etten-Leur de datum nog open stond is om bovenstaande reden gekozen om één week voor Etten-Leur te gaan zitten. De loop werd vanaf 1994 voor drie jaren georganiseerd in de straten van St.Willebrord en hete toen "De Acht van Daan". Toen wij in 1997 onze atletiek accommodatie realiseerden zijn wij de loop vanaf de baan gaan houden (eigenlijk de eerste 10 van AVR), natuurlijk wel een ander parcours maar toch een 5 en 10 kilometer afstand.

Als gevolg van de aanleg van de nieuwe rondweg moesten we afscheid nemen van het supersnelle parcours in zuidelijke richting. Het nieuwe parcours in noordelijke richting, waarbij de 10 km-lopers een gedeelte van het parcours 2 keer lopen, loopt grotendeels over asfaltwegen en fietspaden en ongeveer 300 meter over een zandpad. De afstand van 5 km is gewijzigd in 4 EM. 

We dachten hiermee een mooi nieuw parcours gevonden te hebben in noordelijke richting. Mooi was het parcours zeker, maar toch vingen we signalen van lopers op dat zij niet blij waren met het onverharde stukje in het parcours. Richard van Oosterhout ging daarom op zoek naar een nieuw parcours dat weer net zo snel zou zijn als het oude parcours. Wij denken dat hij hierin heel goed geslaagd is door een parcours van precies 10 km uit te stippelen dat weer geheel over geasfalteerde wegen/fietspaden loopt.

Gelijktijdig hebben we de 4 EM weer gewijzigd naar onze oude vertrouwde 5 km.

PARCOURS 10 KILOMETER

PARCOURS 5 KILOMETER