Maatregelen vanuit de regering per 19-11-2020


 

Corona protocol AVR'90:

 

Op 18 november heeft het kabinet ter bestrijding van het coronavirus de maatregelen weer kunnen terugdraaien naar het niveau van voor 4 november j.l.

Dat betekent dat onderstaande staande voorschriften weer gelden en verder luidt onze slogan nog steeds: "Gebruik je gezonde verstand".

 

Accommodatie:

 1. De kantine, kleedkamers en douches zijn gesloten. Kom dus in sportkleding naar de baan.
 2. Toiletten zijn wel toegankelijk.
 3. Toeschouwers zijn niet toegestaan langs de baan of het parcours. Atleten die klaar zijn met hun training of wedstrijd worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de accommodatie verlaten.
 4. Ouders die hun kinderen naar de accommodatie brengen en halen voor een training mogen niet blijven kijken en moeten de accommodatie verlaten.

 

 

Voor de (atletiek)sport houden deze maatregelen in dat voor iedereen vanaf 18 jaar geldt:

 1. Sporten mag alleen met inachtneming van 1,5 meter afstand.
 2. Een trainingsgroep op de sportaccommodatie of in de openbare ruimte mag bestaan uit maximaal 4 personen (exclusief de trainer). Houd ook tijdens sportbeoefening onderling 1,5 meter afstand tot elkaar en tot de andere groepen.
 3. Blijf altijd bij je trainingsgroep als er meerdere trainingsgroepen op de sport locatie actief zijn. Rouleren van trainingsgroepen is niet toegestaan.
 4. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

 

 

Voor de jeugd houden deze maatregelen in:

 1. Voor kinderen tot 18 jaar gelden geen extra beperkingen met betrekking tot de sportbeoefening. Zij hebben dus geen gemaximeerde groepsgrootte.
 2. Jeugdwedstrijden kunnen geen doorgang vinden.
 3. De onderlinge afstand van 1,5 meter geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Niet naar hun eigen leeftijdgenoten, maar ook niet tot leden van andere leeftijdsgroepen.
 4. Voor kinderen van 13 t/m 17 jaar geldt wel een verplichting voor de afstand van 1,5 meter, zowel onderling als naar oudere leden.

 

 

Algemeen:

 1. Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een (niet-)medisch mondkapje te dragen bij het betreden van de binnenruimtes van de sportaccommodatie zoals bijvoorbeeld het krachthonk.
 2. Was vaak je handen met water en zeep, ook voor en na bezoek sport locatie.
 3. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis.
 4. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de training klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van  reuk of smaak.
 5. Materialen die veel met handen worden aangeraakt direct na de trainingssessie reinigen met water en zeep of reinigingsdoekjes.
 6. Een trainer kan meerdere groepen tegelijkertijd training geven maar zorg dat de groepen voldoende afstand tot elkaar behouden.
 7. Alle leden die gebruikmaken van de accommodatie dienen hun gegevens te noteren op een aanwezigheidslijst i.v.m. bron- en contactonderzoek.

 

 

 

Alle leden, trainers en andere belanghebbenden worden geacht deze voorschriften op te volgen!!