Aanmelden voor onze nieuwsbrief

RSS


NIEUWE WEBSITE AVR'90

 

 

 

Nu AVR'90 beschikt over een nieuwe baan en een nieuw clubgebouw, wordt ook onze website in een nieuw jasje gestoken. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de nieuwe website. We hopen dat deze op1 oktober in de lucht gaat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder »

RSS FEEDS

 

RSS

Blijf nu op de hoogte van het laatst nieuws middels onze RSS feed

 

 

 

Wat is RSS?

RSS staat voor Really Simple Syndication (of Rich Site Summary). Het is een webstandaard die gemaakt is om regelmatig updates te communiceren. Zoals HTML de webstandaard is om webpagina's te bouwen, en E-mail de standaard om digitale post te versturen.

Een website publiceert een "RSS feed": dat is een RSS bestand met een bepaalde vastgestelde opmaak, dus volgens een RSS standaard. Die RSS feed kan gelezen kan worden door speciale "RSS readers": een programma dat de RSS begrijpt en het leesbaar voor de gebruiker laat zien. Een RSS feed kan ook gelezen worden door een website. Zo kan de ene website nieuws van allerlei andere websites makkelijk overnemen.


De RSS standaard is nodig zodat altijd duidelijk is wat de kop van het bericht is, wat de inhoud van het bericht is, wie de auteur is, wanneer het gepubliceerd werd, waar het origineel staat, etcetera.

 

Waarom RSS?

Om makkelijker op de hoogte te blijven van het laatste nieuws welke is toegevoegd aan www.avr90.nl. Doordat veel websites een RSS feed hebben, kun je al die websites in je eigen RSS reader volgen, zonder naar die sites te hoeven surfen. Het op deze manier samenvoegen van content heet syndication, vandaar de naam. Voor websites is het belangrijk een RSS feed te hebben, omdat het makkelijk is voor gebruikers. Dat verhoogt dus de kans at gebruikers daadwerkelijk je nieuws lezen.
Daarnaast is het voor andere websites makkelijker jouw RSS feed over te nemen.


Wat heb ik nodig voor RSS?
De meestgebruikte toepassing van RSS zijn de zogenoemde RSS-readers. Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van de content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje verschijnt nieuwe content op een site verschijnt. Internet Explorer 7 heeft standaard een rss knop in de knoppenbalk staan. Wanneer een RSS feed aanwezig is op de bezochte website, dan zal deze knop oplichten.

 

Maakt u geen gebruik van Internet Explorer 7, dan kunt u gebruik maken van een losse RSS reader. Mocht u al gebruiken maken van een dergelijke reader, dan kunt u de onderstaande link toevoegen om automatisch op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van AVR'90.

De meest gebruikte RSS-readers zijn:

 

Wat is het adres van onze RSS FEED?
http://www.avr90.nl/rss.php

 

Meer lezen ?

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Website realisatie
NovaRage Internet Applications